21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
cetla jsem nektere pribehy je toho moc japrozivam psychicke tyrani ze strany meho23leteho syna chytaji ho zachvaty vztaku ze rozbiji veci.jindy by se rozdal a je rozumny ale staci mu neco vycist nebo nevyhovet a uz je zle .nemam odvahu zavolat policii ti nic nevyresi ani zachranku kdyz sili nevim jestli by mu pomohly je to horsi a horsi furt si neco vymysli at jsou to veci nebo jidlo .jednou rekl jeden tatinek vraha v televizi "co muzu delat furt je to moje dite a to se tezko odsuzuje"ja si na to vzdy vzpomenu i kdyz tolerovat do nekonecna to nejde.nevim si rady.ilona
Není tady
Vystěhuj ho.
Není tady
ilonalinda napsal(a):
cetla jsem nektere pribehy je toho moc japrozivam psychicke tyrani ze strany meho23leteho syna chytaji ho zachvaty vztaku ze rozbiji veci.jindy by se rozdal a je rozumny ale staci mu neco vycist nebo nevyhovet a uz je zle .nemam odvahu zavolat policii ti nic nevyresi ani zachranku kdyz sili nevim jestli by mu pomohly je to horsi a horsi furt si neco vymysli at jsou to veci nebo jidlo .jednou rekl jeden tatinek vraha v televizi "co muzu delat furt je to moje dite a to se tezko odsuzuje"ja si na to vzdy vzpomenu i kdyz tolerovat do nekonecna to nejde.nevim si rady.ilona
Ja mam skoro 18 leteho syna.Taky ma zachvaty vzteku.Nikdo by to do nej nerekl,protoze na prvni pohled vypada jako andel.Ma jemne zenske rysy.Ted se to u nej uklidnilo co jsem si nasla pritele,ale pred tim to byla opravdu hruza.Asi ma respekt vi,ze mam ochranou ruku.Predtim vedel,ze sama nic nezmuzu.
Pokud je tvemu synovi 23 let tak ho opravdu vystehuj.Porad se na MU co dal.
Není tady
ale jak kdyz se nehne nikam nema zadne kamarady jezdi nakole je to blbe ale preji si aby se nevratil nic nedela zadne povolani chci mu pomoct aby sel treba na urad prace ale proste kde by musel nekoho poslouchat tam nejde mozna ze jsem udelala chybu ze jsem ho vubec mela
Není tady
ilonalinda napsal(a):
ale jak kdyz se nehne nikam nema zadne kamarady jezdi nakole je to blbe ale preji si aby se nevratil nic nedela zadne povolani chci mu pomoct aby sel treba na urad prace ale proste kde by musel nekoho poslouchat tam nejde mozna ze jsem udelala chybu ze jsem ho vubec mela
A co otec styka se s nim?Mas to opravdu tezke a co,kdyby ses odstehovala ty a jeho nechala samotneho at se stara sam.
Není tady
Nemá nějakou duevní poruchu? Takto se nechová normální člověk! Moná potřebuje psychiatra. To myslím úplně váně.
Není tady
ilonalinda napsal(a):
To myslí jako váně? Chlap ve 23 letech a Ty ho iví??? Nedává Ti nic na domácnost? Nepracuje a ani není registrovaný na Úřadu práce?
Jetě mi řekni, e za něj platí zdravotní pojitění!!!
(Pokud ne a neplatí si ho sám, tak má u asi dost velké dluhy, co)...
Vystěhovat, vyměnit zámky a vymazat trvalé bydlitě...
Ne, chyba nebyla, e jsi ho měla... ale e nemá ádné povinnosti, jenom práva... a to je teď na Tobě - abys mu dala hranice... ve 23 letech se to dělá blbě - ale líp ne třeba v 50-ti...
Není tady
... a je fakt, e jestli nemá tátu, nebo se o něj nestará... tak u koho se měl naučit poslouchat, kdy mu máma vechno dovolí...
Autorita = pro dítě rodiče... kdy dítě nemá v rodičích autoritu... nebude ji vidět v dospělosti ani v nikom jiném...
Není tady
Jak říká jeden pan psychiatr:
Kdy mají nae děti nohy pod naím stolem , tak nás musí respektovat, a jím je 5,10 nebo 25.
Jak psala Martinka , nemá vybudované hranice.Tak mu je tvrdě nastol a pokud se Ti to nebude líbit , tak si bě a uka co umí.
Čím mu bude dýl předmetávat cestu servisem , ivením a placení , tím hůř pro něj.
Není tady
Ilonalinda: jako mámu mě úplně přejel mráz po zádech při této tvojí větě: "jezdi nakole je to blbe ale preji si aby se nevratil ".Proč se rovnou tedy vzájemně nepovradíte?!Po tom co si napsala,se tě ptám,cos to za rodiče,jak si vychovala svoje dítě?Odpověz si po pravdě sama,já osobně si iluze o tobě nedělám a doma má to,co si zaslouí.Chudák kluk,kdyby měl alespoň jednoho kvalitního rodiče,nemusel by být takový jakého si ho "vychovala ".
Není tady
Vystěhovat. Je dospělý, svéprávný, zdravý. Tak proč bys mu měla dělat sluku, nebo otroka...
Není tady
Kuty napsal(a):
Ilonalinda: jako mámu mě úplně přejel mráz po zádech při této tvojí větě: "jezdi nakole je to blbe ale preji si aby se nevratil ".Proč se rovnou tedy vzájemně nepovradíte?!Po tom co si napsala,se tě ptám,cos to za rodiče,jak si vychovala svoje dítě?Odpověz si po pravdě sama,já osobně si iluze o tobě nedělám a doma má to,co si zaslouí.Chudák kluk,kdyby měl alespoň jednoho kvalitního rodiče,nemusel by být takový jakého si ho "vychovala ".
Nevie nič o tom, čo to je ma problémové diea... tak neodsudzuj. Výchova nie je vespasitežná, nehovoriac o tom, e od istého veku vychováva u aj kola, partia, spoluiaci, tréneri...
A k téme: nech si synátor nájde prácu, prihlási sa na ÚP, podiža na chode domácnosti, inak: vymení zámok a odchod. Nie je problém dokáza, e neprispieva na spoločnú domácnos, čo je zakotvené aj v zákone. Zrui trvalé bydlisko a - pápá lálá.
Upravil(a) Selima (22. 4. 2009 15:51)
Není tady
Romča napsal(a):
Jak říká jeden pan psychiatr:
Kdy mají nae děti nohy pod naím stolem , tak nás musí respektovat, a jím je 5,10 nebo 25.
Jak psala Martinka , nemá vybudované hranice.Tak mu je tvrdě nastol a pokud se Ti to nebude líbit , tak si bě a uka co umí.
Čím mu bude dýl předmetávat cestu servisem , ivením a placení , tím hůř pro něj.
Ted u ty hranice synovi nestanoví ve 23 letech je pozdě . Jediný co můe stanovit hranice sobě ...co je jetě ochotná snáet a co u ne ..a kdy to bude vědět atk začít jednat ..radikálně .. i kdy ji to bude jako mámu bolet ...Tady u bych se asi nesnaila pomoct - tj hledat s ním práci atd ..tady si myslím e u to chce radikální řeení ...
Upravil(a) Amriana (22. 4. 2009 15:42)
Není tady
Kuty napsal(a):
Kuty odsoudit je tak snadný . pro mě naopak kdy tohle napíe máma ...tak u musí bejt opravdu na dně a neví kudy kam .. tak proč jí to jetě opepřuje moralizováním ?? Myslí, e to je přínosný to cos napsala ? Něco kromě výčitek svědomí nějaký řeení ??
Není tady
Amriana napsal(a):
Kuty napsal(a):
Kuty odsoudit je tak snadný
. pro mě naopak kdy tohle napíe máma ...tak u musí bejt opravdu na dně a neví kudy kam .. tak proč jí to jetě opepřuje moralizováním ?? Myslí, e to je přínosný to cos napsala ? Něco kromě výčitek svědomí nějaký řeení ??
Kuty to hrubě napsala... ale v podstatě s obsahem (nikoli formou) s ní souhlasím.
Ten kluk to někde vzít musel... kdyby mu máma nastavila hranice dřív, neměla by s ním teď takové problémy...
Teď u to nastavení hranic půjde mnohem hůř...
Upravil(a) Martinka1 (22. 4. 2009 15:47)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Amriana napsal(a):
Kuty napsal(a):
Kuty odsoudit je tak snadný
. pro mě naopak kdy tohle napíe máma ...tak u musí bejt opravdu na dně a neví kudy kam .. tak proč jí to jetě opepřuje moralizováním ?? Myslí, e to je přínosný to cos napsala ? Něco kromě výčitek svědomí nějaký řeení ??
Kuty to hrubě napsala... ale v podstatě s obsahem (nikoli formou) s ní souhlasím.
Ten kluk to někde vzít musel... kdyby mu máma nastavila hranice dřív, neměla by s ním teď takové problémy...
Teď u to nastavení hranic půjde mnohem hůř...
Podle mě to nejde ..hranice musí dítě poznat do puberty a respektovat je ..pak u se skoro nic dělat nedá ... a nějaký kdyby ... no ... ty jsou zbytečný podle mě ..nestalo se je to průser a říct někomu .. je to kvůli tomu, es to dělala blbě je sice moná pravda ale nepomůe to vyřeit to co je ted ... V Kutyině příspěvku nebylo ádný řeení toho co je ted ..jen odsouzení toho co bylo patně ... proto se mi to nelíbilo ... ani nejde o formu jak byl napsanej, ale spí o to, e opravdu pro současnost v něm není nic podnětnýho ..je to jen kopanec do někoho kdo je asi docela na dně ..
Upravil(a) Amriana (22. 4. 2009 15:57)
Není tady
Martinka, svrbeli ma prsty, aby som ti napísala, e ti elám problémové diea, s ktorým bude napriek najlepím snahám musie chodi k detskému psychiatrovi a po psychologických poradcoch... ale neelám; u kvôli tomu dieau. Nechcem by zlá, ale podža Tvojich písmeniek to s Tebou nebude ma žahké ani úplne bezproblémové diea. Tank, ktorý vetko vie, vade bol aspoň 5x, vetko videl a na vetko má rieenie.
Není tady
Selima napsal(a):
Martinka, svrbeli ma prsty, aby som ti napísala, e ti elám problémové diea, s ktorým bude napriek najlepím snahám musie chodi k detskému psychiatrovi a po psychologických poradcoch... ale neelám; u kvôli tomu dieau. Nechcem by zlá, ale podža Tvojich písmeniek to s Tebou nebude ma žahké ani úplne bezproblémové diea. Tank, ktorý vetko vie, vade bol aspoň 5x, vetko videl a na vetko má rieenie.
Seli - a o co tady jde, kdy ne o to, nabídnout řeení? A si z nabídky vezme kadý, co chce... kvůli tomu se nebudu cenzurovat, kdy se někomu moje nabídka nelíbí, jiných vláken je tu dost, aby si vzal to, co se mu líbí :-)
Není tady
Já nesouhlasím s tím, co napsala Kuty. ivot není jen bílý nebo černý. Někdy se rodiče mohou snait ze vech sil a prostě to nejde. Ilona se tím určitě trápí, jinak by to tady neřeila. A to, e jí někdo napíe, e je to vina rodičů, to ji tedy vůbec nepomůe. Lehké je odsoudit, jen aby to samé nepotkalo za pár let i někoho, kdo odsuzuje.
Nastavení hranic je určitě prvořadé, ale jsou situace, kde to prostě nejde a neuděláte vůbec nic.
Není tady
Nela napsal(a):
Já nesouhlasím s tím, co napsala Kuty. ivot není jen bílý nebo černý. Někdy se rodiče mohou snait ze vech sil a prostě to nejde. Ilona se tím určitě trápí, jinak by to tady neřeila. A to, e jí někdo napíe, e je to vina rodičů, to ji tedy vůbec nepomůe. Lehké je odsoudit, jen aby to samé nepotkalo za pár let i někoho, kdo odsuzuje.
Nastavení hranic je určitě prvořadé, ale jsou situace, kde to prostě nejde a neuděláte vůbec nic.
Nastavit hranice - SVOJE HRANICE - sama sobě - a hájit si je proti druhým - to jde vdycky. To je jenom výmluva...
Tady je jasný, e na chování syna má minimálně částečně vliv i výchova - a částečně taky chování matky v současnosti.
Holky, přece není normální, kdy zdravého 23-letého chlapa necháte bydlet zadarmo, dáváte mu zadarmo jíst a předpokládám e i nějaké peníze na útratu...
- neměl by chodit do práce, vydělávat a pokud ije s matkou - přispívat na provoz domácnosti a jídlo?
A tohle je na matce. Aby řekla - synu, pokud tu chce bydlet, bude chodit do práce a kadý měsíc mi dávat tolik a tolik peněz. Pokud ne, vystěhuj se. Tečka.
Pokud to syn nevydrí, musí ho vystěhovat. Jinak jsou to jenom plané řeči... a činy mluví hlasitěji ne slova.
Syn nebude mít ádnou motivaci, kdy máma sice bude vyhroovat, ale nebude NIC DĚLAT, pořád ho nechá doma bydlet, bude ho ivit a atit a dávat mu peníze - a on nebude muset dělat nic...
I policajty se na něj bojí zavolat... no pokud se chová tak nevhodně, e pokud by se takhle choval cizí člověk e by na něj policajty zavolala - tak mu moná dělá medvědí slubu, e to neudělá... aspoň by si chlapec uvědomil, e to co dělá, není v pořádku...
Není tady
Nastavi hranice ide práve dos ako u niekoho, kto JE ETE POD ZÁKONOM, OD TEBA ZÁVISLÝ A TY ZAŇHO ZODPOVEDNÁ. Viem o tom niečo, my sme siahli aj po Detskom diagnostickom centre. Neviem, ako ti vysvetli, Marti, e sú veci v ivote, kde ti je celá vôža a kontelácie a teória naprt. Môe urobi, čo povauje za najlepie, ale napriek tomu z toho môe by tragédia. C´est la vie.
Není tady
Ano, to je samozřejmě, e nebudu slepě podporovat někoho, kdo nechce pracovat, nebudu mu dávat peníze, ale to jsem si nikde v předchozích příspěvcích nepřečetla, e by mu Ilona dávala peníze a omlouvala jeho chování. Spí mám pocit, e je ta situace pro ni zcela nezvladnutelná a neví, jak z toho ven. Co je asi velmi těké poradit, protoe je to u dospělý člověk a takový na ádné matčiny prosby, výtky apod. nebude reagovat.
Já jen chci říct, e to není asi lehké vyhodit své dítě. Prostě nekdy je to v člověku a druhý se můe snait a snait a stejně s tím nic neudělá.
Není tady
podařilo se mi 2x zaslat stejný příspěvek - tudí mau.
Upravil(a) Nela (22. 4. 2009 16:42)
Není tady
To je jasný, e je těký vyhodit svoje dítě...
Tohle jsme před časem řeili s kamarádkou a jejím 17-letým synem (jetě studujícím)... ne e by byl násilník nebo tak něco... Ale docházka do koly minimální atd. Kamarádka byla na práky, souití nesnadné.
Natěstí ona, ač rozvedená, si peníze dovede vydělat. Take synáčka odstěhovala (koupila jetě jeden byt) s ním, e pokud bude chodit do koly, bude mu ten byt platit... kdy ho vylejou, bude se starat sám.
Samozřejmě e je to jiná situace... ale stejně, která z vás by svého 17-letého syna (studujícího a nedospělého podle zákona) vystěhovala do jiného bytu, a se stará sám... i kdy mu kámoka byt a studim zatím platí...
A studovat přestane, bude si platit sám - i kdyby mu měli odpojit elektriku a vodu :-)
Kámoce v tom drím palce :-)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
To je jasný, e je těký vyhodit svoje dítě...
Tohle jsme před časem řeili s kamarádkou a jejím 17-letým synem (jetě studujícím)... ne e by byl násilník nebo tak něco... Ale docházka do koly minimální atd. Kamarádka byla na práky, souití nesnadné.
Natěstí ona, ač rozvedená, si peníze dovede vydělat. Take synáčka odstěhovala (koupila jetě jeden byt) s ním, e pokud bude chodit do koly, bude mu ten byt platit... kdy ho vylejou, bude se starat sám.
Samozřejmě e je to jiná situace... ale stejně, která z vás by svého 17-letého syna (studujícího a nedospělého podle zákona) vystěhovala do jiného bytu, a se stará sám... i kdy mu kámoka byt a studim zatím platí...
A studovat přestane, bude si platit sám - i kdyby mu měli odpojit elektriku a vodu :-)
Kámoce v tom drím palce :-)
Ale ona za toho 17 leteho odpovida,kdyz neco provede odnese to ona.Kdyby tohle zjistila socialka tak bude mit pekny prusvih.
Není tady