|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
prosím Vás o radu, jak je to se studijním volnem v zaměstnání. mám před sebou příští týden státní zkoušku a zaměstnavatel mi chce dát pouze jeden den volna, příámo na tu státnici. podle zákonné vyhlášky z roku 1968 mám 100% právo čerpat libovolně studijní volno a to až do výše 80dnů během přípravy na státní zkoušku. jak to ale funguje v praxi?
prosím o radu....

Ahoj já sice studijní volno nečerpám, ale kolegové ano. Podle toho jak často ke mě ty dovolenky nosí bych se i odvážila říct, že toho využívají i jako dovolené...
Zkus se zeptat přímo na personálním a nebo najít na netu zákon který to přesně určuje a s tím zajít za zaměstnavatelem...zkus www.zakony.cz
Není tady
Záleží jestli máte uzavřenou se zaměstnavaqtelem smlouvu o studiu při zaměstnání, pokud ano nárok máte, pokud ne tak ne.
Není tady
Přesně tak,jak píše Irenka.Já měla smlouvu se zaměstnavatelem a tak jsem měla nárok i na čerpání volna ke klasické zkoušce-pracuji ve školství.Ale od doby,kdy nespadáme pod krajský úřad,ale jsme právním subjektem,tak si každý studuje sám za sebe a případné volno na zkoušky i státnice musí vracet.Nevím,jak je to v jiných resortech.
Není tady
to není až tak úplně pravda. existuje zákonná vyhláška, která zaměstnavateli ukládá umožnit zaměstnavateli volno na státní zkoušku..já mám bohužel problém, že prý nemám nárok ani na to...
Pokud se jedná o oblast školství mají pracovníci nárok na 12 dnů studijního volna, ale je na uvážení ředitele, kdy jim ho dá, je tam dovětek, že to nesmí narušit chod organizace.
Není tady
U nás se zaměstnanci domluvili , že úkoly splní za kolegyni, která měla zkouška, já jsem je jako vedoucí k tomu vyzvala a ona jim to příležitostně vrátila.
Není tady