|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj holky. Nevím, jestli už tu podobné téma je, jsem tu nová - jak prožíváte to, když vy už byste miminko chtěly všema deseti a váš partner pořád váhá nebo odkládá nebo rovnou říká, že mimi nechce?? 
Já už z toho nemůžu... čím víc on neví a odkládá, tím víc na to myslím, až pak nakonec převážnou většinu dne nemyslím na nic jinýho. No, třicítka se blíží, vždycky jsem už tiou dobou myslela, že budu mít aspoň jedno dítě a teď to vypadá v nedohlednu... Začínám být opravdu nervozní, v téhle době málokomu vyjde otěhotnění hned a čím jsou oba starší, tím dýl to trvá, než se podaří... tak nevím, co s tím! Jak přítele přesvědčit, nebo jak na to aspoň chvíli nemyslet! Poraďte, jak na to, určitě nejsem sama s takovým problémem 
Není tady
Ahoj MAry, já ti asi moc neporadím, je mi 28 a manžel chtěl miminko jako první, já jsem byla ta brzda, pak nám jedno těhotenství nevyšlo ateďjsem siuž moc mimipřála
asi nemá moc smyslho násilím nutit do něčeho , co nechce,
držím palce ať se domluvíte a miminko ať pak na sebe nenechá čekat
Není tady

mary, taky se obávám, že pokud jeden z páru z jakéhokoli důvodu není připravený na rodičovství.... těžko se dá nějak "přemluvit" .... Bohužel /ačkoli bych ti to v žádném případě nepřála/, pokud třeba dojde až na pomoc lékařů, ať už je domácí snažení s Clostilem, nebo IUI, resp. IVF, je to nápor na nervy a myslím, že to pár hodně prověří... A pokud v téhle situaci jeden "nechce" spolupracovat, je to ještě mnohem složitější. 
Zkusila jsi od přítele zjistit, jaké jsou jeho důvody, proč mimi ještě nechce ? Zda má obavu, že nejste dostatečně zabezpečení, nebo strach, že ho nebude umět vychovávat, nebo co za tím vězí ?

Není tady
Neznám přesnou situaci, takže raději neradím, pouze poskytuji svůj úhel pohledu. Můj manžel věděl hned první den, kdy jsme se potkali, že chci mít do třicíti děti a že na tom trvám a souhlasil. A taky věděl, že kdyby on změnil názor, našla bych si ochotného kamaráda. Jen takový zastašovací manévr...nedoporučuju, ale sama jsem byla ochotna zkusit. Naštěstí manžel názor nezměnil, ale bohužel se už rok snažíme a nic. Nu, přeji hodně štěstí a dobrý výběr priorit 
Není tady
zdravim vsechny.
ja mam podobnou situaci. na podzim 08 jsem vysadila HA. Manzel s tim byl nejak srozumeny, sice neni uplne presvedciny, ze mimco chce, ale neprotestoval. Mesic na to si vzpomel, ze si musime davat pozor a to mu vydrzelo asi mesic. Pote to bylo tak, ze se snazil se co mozna nejvice vyhybat spolecnym chvilkam.......
Jeden mesic jsem zkousela ovulacni testy, jenze to mi prislo jeste horsi, protoze jsem presne vedela, kdy je ten spravny den ale nedokazala jsem ho premluvit.
Ten to nejak neresim, proste tomu nechavam volny prubeh a uvidime. Kazdopadne me taky trosku deprimuje, ze po 9-ti mesicich porad nic.....
Musim uznat, ze toto forum je super, sleduji ho jiz nekolik mesicu, doposud jsem ale jeste nemala odvahu se prihlasit.
)
Není tady
Já bych rozhodně byla pro zkusit si o tom s partnerem promluvit a zjistit proč nechce!!! Už tisíckrát se mi v manželství vyplatilo takže řešit věci na rovinu, promluvit si o tom co kdo chceme a proč to tak chceme. Né vždycky dosáhne každý svého ale alespoň vím na čem jsem 
řekni taky partnerovi jak to cítíš ty, že miminko moc chceš a že máš obavy s přibývajícího věku a komplikací které to přináší - třeba netuší jak to vidíš :-) a možná ti on řekne čeho se bojí a proč ještě čeká 
Není tady
Chlapi se na to mnohdy dívají jinak, jinak uvažují.
Já svému partnerovi vysvětlila, že se bojím neplodnosti s přibývajícím věkem (32), a že bych to ráda řešila. Navrhl, abych nás tedy někam objednala, a už máme za sebou základní vyšetření.
Není tady

Ahoj Mary, tak u nas to taky s rozhodnutim pro mimco nebylo na zacatku oboustranne. Ale manzovi jsem vysvetlovala, kdyz jsme se na toto tema bavili, ze vhodna doba nebude nikdy a ze to s detma taky nejde hned. Ostatne, to videl u nasich znamych. A nakonec jsme byli na navsteve, kde jsem mu soupla maly 14ti denni miminko do naruci a nechala, at si to vyzkousi. Zabralo, po asi tydnu mi sam od sebe rekl, ze by chtel uz taky vlastni mimco. A tak jsme vloni na podzim vysadili HA. Tak uvidime.... 
Není tady
chlapi to nemaji nastaveny tak jako zensky. Podle me je jich hodne, ktery si vubec neco takoveho nedokazi predstavit. Maji strach, ze budou odsunuty na druhou kolej. Urcite bych to s nim taky probrala a vysvetlila mu, jake pocity mas ty.....
Není tady
Verca01 napsal(a):
chlapi to nemaji nastaveny tak jako zensky. Podle me je jich hodne, ktery si vubec neco takoveho nedokazi predstavit. Maji strach, ze budou odsunuti na druhou kolej. Urcite bych to s nim taky probrala a vysvetlila mu, jake pocity mas ty.....
Já vím, že jsem drsná, ale takovému chlapovi bych vysvětlila, že pokud mě bude takhle natahovat ještě nějakou dobu, bude opravdu odsunut. Definitivně. Pokud by o mně stál, mělo by to zabrat. Pokud by to bylo naopak, nestála bych já o něho.
Já vím, že současná společnost není nikterak religiózní, ale kdysi to prostě fungovalo tak, že náboženství, jehož byli manželé příslušníky, nařizovalo plození dětí. A byl to také primární důvod manželských svazků. Pokud se muž rozhodne, že děti nechce, je to, podle mne, pouze jeho pohodlnost a touha být tím jediným, okoho je staráno. A to se mi saqra nelíbí 
Není tady
Berberka - to je poměrně drsné řešení 
já bych asi nejdřív zkusila ten rozhovor, promluvit a vysvětlit si jak to kdo vidí a co cítí, ono třeba fakt jen stačí trochu rozptýlit jeho obavy z toho co všechno bude až přijde mimi....
ale kdyby to nezabralo tak bych taky asi přistoupila k tvému řešení 
Není tady
BLUE napsal(a):
Berberka - to je poměrně drsné řešení
já bych asi nejdřív zkusila ten rozhovor, promluvit a vysvětlit si jak to kdo vidí a co cítí, ono třeba fakt jen stačí trochu rozptýlit jeho obavy z toho co všechno bude až přijde mimi....
ale kdyby to nezabralo tak bych taky asi přistoupila k tvému řešení
Nu, já na ten rozhovor myslela přimárně taky, ale ono je to stejně většinou jako házení hráchu na zeď. Pánové tvorstva vědí všechno líp.
Není tady
musím říct, že můj muž také nebyl z představy miminka zpočátku moc nadšen. oba jsme měli už děti z předchozích manželství dost velké, takže příjemný život, dovolené, restaurace atd...
ale protože jsem byla (a jsem) velmi zamilovaná chtěla jsem mít společné miminko. rozhodně to však nebyla podmínka. čas od času (cca 1x za 2-3 měsíce) jsem řekla, že by bylo pěkné mít mimčo. no a asi za rok se mě muž zaptal, kdy tedy přestanu brát antikoncepci :-)))
přestala jsem a hned 1. měsíc jsem byla těhotná
Není tady