Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 4. 2009 11:18

rose lavender
♥♥♥♥---

Spermiogram - normální formy

Ahojte holčiny!
Tak jsem dnes byla s manželem pro výsledky a hormonální profil vyšel naprosto v pořádku. Chtěla jsem se vás ale zeptat. Manžel má hodně spermií, ale z toho normálních forem "jen" 20%. Co myslíte, je to problém? díky moc za vaše rady

Není tady

#2 21. 4. 2009 11:44

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Re: Spermiogram - normální formy

rose, nevím, jestli ti to nějak pomůže, ale včera na Dlouhodobkách psala annie - příspěvek č.508

"Parametry normálního spermiogramu
Objem ejakulátu           1,5 - 5,0 ml
Počet spermií             více než 20 mil./ml
Pohyblivost               více než 60% pohyblivých
Morfologie                více než 60% normálně tvarovaných"

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#3 21. 4. 2009 11:53

rose lavender
♥♥♥♥---

Jj, jsi hodná... doktor nám říkal, že by mělo být 30% normálních forem, ale i s těma 20% se to dá zvládnout...ale asi je to pak hodně o náhodě hmm

Není tady

#4 21. 4. 2009 11:54

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

rose, neboj...... možná to chvilku potrvá..... možná bude potřeba pomoc lékařů....... než se najde ta správná rychlá spermijka...... ale my se všechny toho dudlik nakonec dočkáme wink

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#5 21. 4. 2009 12:02

rose lavender
♥♥♥♥---

Jsi hodná, Popelko. Děkuji! wink Nevíte, jestli se to dá nějak hodně ovlivnit? Nějakým vitamínkem nebo tak? Manžel má 51mil v 1ml, rychlost 54% a normální formy těch 20%. Já vypadám, že jsem v pořádku. Tak nic, no...budeme do toho bušit a uvidíme! wink
Možná by se to pořešilo inseminací, máš pravdu.

Není tady

#6 21. 4. 2009 15:31

lenule12
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Východní Čechy
Web

Ahoj Rosi,
spg se dá ovlivnit např. vitaminkama, např. se doporučuje selen a zinek. Je toho ještě víc, ale to už si nepamatuju dumbom

http://www.ticker.7910.org/as1cF0I0g410010MjAxZHwxODZsZHxNYXQmIzI4MztqIGEgQWTpbGth.gif

Není tady

#7 21. 4. 2009 15:36

rose lavender
♥♥♥♥---

lenule12 napsal(a):

Ahoj Rosi,
spg se dá ovlivnit např. vitaminkama, např. se doporučuje selen a zinek. Je toho ještě víc, ale to už si nepamatuju dumbom

Lenulko, super... takže zobání dýňových a slunečnicových semínek! OK! wink

Není tady

#8 21. 4. 2009 15:49

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

rose lavender napsal(a):

Ahojte holčiny!
Tak jsem dnes byla s manželem pro výsledky a hormonální profil vyšel naprosto v pořádku. Chtěla jsem se vás ale zeptat. Manžel má hodně spermií, ale z toho normálních forem "jen" 20%. Co myslíte, je to problém? díky moc za vaše rady

ahoj,
morfologie na 20 % je na spodní hranici normy, nemusíš si dělat starost.
Podívej se například sem: http://www.reprofit.cz/page.php?id=12&a … mp;lang=cz
Vitamíny můžou pomoct např. s pohyblivostí ( i když nám nepomohly ani s tím), s morfologií se bohužel moc udělat nedá - ale s tím ty se naštěstí trápit nemusíš smile

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#9 21. 4. 2009 18:46

rose lavender
♥♥♥♥---

Ronja napsal(a):

rose lavender napsal(a):

Ahojte holčiny!

ahoj,
morfologie na 20 % je na spodní hranici normy, nemusíš si dělat starost.
Podívej se například sem: http://www.reprofit.cz/page.php?id=12&a … mp;lang=cz
Vitamíny můžou pomoct např. s pohyblivostí ( i když nám nepomohly ani s tím), s morfologií se bohužel moc udělat nedá - ale s tím ty se naštěstí trápit nemusíš smile

Ronjo, díky moc! Všechno jsem to četla. Snad bude vše OK... wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí