Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 4. 2009 21:13

invisibleman
♥------

koupě bytu a rezervační poplatek

Prosím o radu. S přítelkyní jsme plánovali nákup většího bytu do OV s tím, že každý zaplatíme zhruba polovinu. Složili jsme rezervační poplatek 150 000 Kč realitce, nákup zatím neproběhl, připravují se smlouvy. Teď se se mnou přítelkyně rozešla a vrací se k bývalému partnerovi.
Rezerv.poplatek jsem platil jen já. Když z koupě sejde, přijdu o 150 tisíc. Je nějaká šance je od bývalé přítelkyně dostat zpět, když se obchod neuskutečnil z jejího popudu a kvůli její změně rozhodnutí ohledně společné budoucnosti?
Je nějaká šance je z ní třeba vysoudit, dát na ní trestní oznámení pro podvod například? Smluvně s ní nic ošetřeno nemám.
Prosím o radu.

Není tady

#2 20. 4. 2009 21:49

majkafa
Host

Re: koupě bytu a rezervační poplatek

Pochybuju, že bys něco vysoudil.

#3 21. 4. 2009 7:54

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Achjo,nejdř.láska,pak hned soudy.Myslím,že ses poučil dost do budoucnosti a příště když,tak půjdeš úplně do všeho napůl.Ale pro tohle si nepsal.
Takže-ta rezerv.záloha-to bude nejspíš celá výše provize realitky,která Vám byt prodává a té se asi vzdát nebude chtít.Nevím v jaké lokalitě a za kolik si byt kupoval,třeba by nebyl problém pro RK tento byt za chvíli prodat někomu jinému,takže já bych se jich rozhodně nejdřív zeptala a řekla bych jim své důvody.I když pochybuju,že to vyjde,zkusit se má všechno a nic tě to nestojí.
Z přítelkyně nevysoudíš nic si myslím.

Není tady

#4 21. 4. 2009 8:01

majkafa
Host

Taky si myslím, že rezervační poplatek si celý nechá realitka. Tak to většinou funguje. I my jsme to tak měli. Jedině si ten byt koupit, abys o to nepřišel.

#5 21. 4. 2009 8:10

invisibleman
♥------

díky za rady, zkusím jednat s realitkou nebo zkusím hypotéku na zbytek kupní ceny. BTW nechcete někdo solventní koupit podíl na krásně zrekonstruovaném 3+1 v širším centru Ústí n.L.

Není tady

#6 21. 4. 2009 9:19

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Jestli ti můžu poradit,nechoď s nikým do žádných podílů a spolků-nepoučil ses tůdlevá??Jsem taky pro ten byt koupit a nepřijdeš o tolik peněz a násl.se ho snažit prodat,nebudeš-li si ho moci dovolit.
Jinak pro mě osobně by to moc terno nebylo kupovat už zrekonstruovaný byt podle představ kohosi,který přitom cenu ještě pěkně nadhodnotí.Já si radši koupím byt v pův.stavu a zrekonstruuji si ho sama,dlesvých představ a určo za míň peněz.

Není tady

#7 21. 4. 2009 19:17

invisibleman
♥------

Díky Kuty, mᚠpravdu, s tou rekonstrukcí podle sebe, ale tenhle byt je tak pěkně udělanej, že bych to líp nezvládl :-)

Není tady

#8 21. 4. 2009 19:31

majkafa
Host

Za kolik je ten byt na prodej? Když tak do SZ, prosím.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí