29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Jani,
číhám tu na tebe . Potřebovala bych se na něco zeptat
Cca před měsícem mi našli v moči krev a po následné sedimentaci (asi nevím jestli je to správný výraz) za týden zjistili, že tam něco mám. Na to mi dala doktorka Macmiror (chemoterapeutika) - na to "to" mělo být citlivé.
V úterý mi dělala testy takovým tím lístečkem a byla moč v pořádku, ale pro jistotu ji poslali zase na rozbor, druhý den jsem tam volala a že tam mám zase erytrocyty (krev?), že zase za týden budou výsledky té "sedimentace". Ale prý můžu patřit k lidem, kteří prostě v moči ty erytrocyty občas mají i bez toho aby měli infekci. Říkala i název, ale já si to nepamatuje.
Nevíš o co jde?
Není tady
KAtji ono taky záleží jestli jsou ty erytrocyty - červené krvinky deformované nebo ne, podle toho se pozná, jestli je to z ledvin nebo z nižších částích vylučovacího traktu - z moč. měchýře, moč. trubice
a důvodů může být spousta
ale u některých lidí opravdu jsou ty erytrocyty v moči přítomné aniž by jim to dělalo nějaké problémy
Není tady
Díky,
uvidíme co mi řekne ve středu, kdyby to nebylo to "normální" tak by jsme to prý konzultovaly s urologem.
Doufám, že patřím mezi ty ufouny, u kterých je to normální
Upravil(a) KatjaCat (1. 5. 2009 15:30)
Není tady
KAtji tak určitě je lepší, když tě vyšetří urolog, udělá sono ledvin, oni jsou všichni v těhotenství opatrnější a myslím, že je to tak správně.
Takže neboj
Není tady
No uvidíme, cítím se pořád stejně, takže snad to nic nebude.
Co jsi dneska dělala? Já mám dneska nějakou lenoru, ráno jsem plánovala co všechno udělám a uklidím, ale zůstalo jen u vaření a praní. Trošku jsem to tady poskládala, aby to tak naoko vypadalo uklizeně.
Čekám až se P. vrátí ze stavby. Chceme jít na procházku a najít nějakej rozkvetlej strom - to bude fuška, když už všechno je odkvetlý ...
Není tady
Ahoj mamčulky,
tak jsem se sem konečně zase dostala.
Včera proběhl první monitor a vše je OK. Kontrakce zatím žádné, čípek se zkracuje úměrně stupni těhu, prcek se mlel, tak byly PA spokojeny. Navíc jsem tam potkala dr., ke které jsem chodila do CAR, když jsme se snažili o Aličku. Tak jsme pokecali a úplně jsem koukala, kolik si pamatovala - kde jsme tehdy bydleli, že jsme stavěli a tak. No potěšila mě - doufám, že ji tam stihnu až budu rodit, to bych byla spokojená jak želva.
Váhu vůbec neřešte, já už taky neřeším Před těhu jsem měla 56kg na 160cm, teď mám 66kg. Tak doufám, že se vlezu do 12kg a když ne, tak to snad vyřeší kojení, jako u Ali. To jsem zhubla z kojení o 5 kilo a dost dlouho mi to vydrželo.
Koukám, že cestovní postýlky Cam Daily jsou v kurzu - taky už ji mám doma v modré. Konečně mám vypranou a vyžehlenouprvní várku oblečení pro mimi. Ještě tu mám nachystanou jednu, ale to už je jen pár kousků, osušky, věci do postýlky a pár plínek. Tak to moc neřeším.
Jo, to tel. číslo bychom si měli nějak vyměnit. Pauli, původně jsem ho chtěla poslat tobě, ale když jsme jen týden od sebe, tak hrozí, že budem obě mimo zároveň Tak nevím, ...kdo ho chcete ?
Ale vlastně mám číslo na Verynku z Mamek snažek, tak ona vám to sem vyřídí.
Upravil(a) Ivka75 (1. 5. 2009 18:15)
Není tady
Ahoj Ivko
KAtji my byli dopoledne v Kopřivnici v muzeu, koukat na autíčka, pak R. udělal skvělé lasagne
a teď se připravuju na žehlení, u nás jsou ovocné stromy už všechny odkvetlé, takž jsem dostala hubana pod šeříkem
Není tady
ahojky holky,teda loni jsem tu přispívala já do Letňátek a už ten raubíš řádí v postýlce. to je hrůza jak to letí. Tak s nostalgií koukám na vaše metříky a odpočítávám s vámi
Všem přeji až začnete s prvím letňátkem co nejrychlejší porody,zatím ten konec těhu prožívejte jak to jen jde a hlavně hezky odpočívejte,nohy nahoře a nechte se obskakovat!!!!!!
Není tady
MAlišku děkujem moc
holky na mě teď poslední 2 dny jde nějaká únava, normálně jsem dnes po obědě spala, to už se mi nestalo tak dobré 2 měsíce
že by to ten 3 trimestr ?
Není tady
Ahojky ,Jani jajsem ted taky uplně mrtvá a skoro každý den potřebuju aspon 15 minutek spanku,většinou po obědě,abych mohla aspon trošku fungovat.
Dneska jsem vytuhla v 18:00 u tv.Druhý trimestr byl super,ale ted než vyjdu schody a nebo se překulůím z boku na bok je to fakt výkon. Jo a o zádech už radši nemluvím a váhu? Na tu nelezu,radši,ale v přibíraní jsem asi na prvním místě tady.Už aby to nějak do porodu uteklo.
Není tady
no já se právě cítila ještě před 2 dny fajn, ale včera a dnes jsem skoro nic nedělala a jsem jak lemra
a to už líp spím v noci, na WC se budím jen jednou jinak spím celou noc
Upravil(a) janabas (1. 5. 2009 19:39)
Není tady
Ahojík,
tak tenhle přechod jsem taky pocítila. Jeden den jsem vygruntovala byt, udělala velkej nákup a ještě jsem byli na pouti. Zvládala jsem toho spoustu a pak mě najednou přemohlo povlíct postele nebo dojít do toho obchoďáku. Prostě nastal zlom a od tý doby jsem unavenější a přes den si musím dát alespoň jednou nohy nahoru. A v noci, převalit se na druhej bok je děsný, přítel vždycky co dělám, tak už jsem mu jednou řekla: "zkoušel si někdy obrátit tank?" Jinak ale moc nespím, ať jdu spát v kteroukoli dobu /většinou kolem půlnoci/ tak jsem kolem sedmý ráno vzhůru a budím se tak 3x za noc, na wc nemusim, ale prostě jak se otáčím nebo je mi vedro....
nu už to není taková pohoda jakou jsem měla celý těhu
Včera sme nikam nevyrazili, čarodějnice se u nás ve městě nějak neřeší, ale zato přišla hrozná bouřka já byla sama doma, k tomu spadl net, televize zrněla tak sem seděla v koutě a přemýšlela, že já sama sem se narodila dřív a za bouřky, tak aby malej nebyl po mě, no děs
nemám buřinu ráda no, už od mala
Ještě bych chtěla vyzvědět, jak ste poznali poslíčky a jak vám to připadalo a v kterým tt... občas mě chytne taková nepopsatelná bolest od podbřišku dolu tak sem si říkala jestli už by to nemohlo být ono.
Není tady
Ahoj těhule, taky jsem poslední dobou šíleně unavená!!!! No musíme to ještě nějak do toho konce doklepat!!!
Luci, já právě taky zjišťovala, jak poznám poslíčky. U Mišky jsem nic jako tvrdnutí atd. nepociťovala a teďka mě sem tam přepadne šílená bolest v podbřišku - jako bych měla dostat menstruaci a ztvrdne mi bříško.....
Není tady
já vím, že mám ještě času
co můžeš mít na bouřce ráda, já jsem z ní pos.... dneska tu taky hřmělo a blejskalo, sme šli z obchodu a já hnala jak jen to šlo abych byla doma, sem funěla a příťa se mi smál
Není tady
Holky, právě jsem si přečetla jaký rychlý porod měla ta Terezka z jarňátek!!! No taky by se mi to líbilo!!!
Není tady
taky to zjišťuju Žanet, ale asi každá to máme individuálně, tak to asi nepoznám...můžu si to myslet a až přijdou ty pravý tak se budu divit. Jinak mě bříško taky nikdy netvrdlo, jako občas je tvrdší na pohmat, ale to myslim, že tam malej zrovna je, ale že by najednou ztvrdlo a to ne.
Taky jsem četla jak to měla Terezka rychlý, mě by se to taky takhle zamlouvalo, ale vzhledem k tomu, že čekám první mimi, tak to takhle rychle ted nehrozí. Ale tobě by se to povést mohlo
Není tady
Lusi já jí mám ráda pokud jsem schovaná doma, já mám ráda i slejvák, jak to venku hučí a já jsem v suchu a teple, zasednu s knížkou a kakaem a je mi fajn
jojo Terezka to vzala hopem
Není tady
mě dneska to bříško jako při MS bolelo, ale tvrdé nebylo , teda jen část, kde se malej vyboulil, celkem koukám jakých tvarů je moje břicho schopno nabýt - váleček, dvouhrb, šíša ,...
Není tady
a mě včera ještě psala známá, že se jim večer taky narodil synáček- Tomášek, holka potratila 3 měsíce před mnou ( taky ZP) a teď porodila 3 měs přede mnou, tak je to takové fajn, že se už daří
Upravil(a) janabas (1. 5. 2009 20:11)
Není tady
Jani jo jo - ty tvary bříška jsou fakt někdy směšné
Jinak mě první porod s bolestma trval šest hodin, tak teď by to fakt mohlo být kratší Ale ať to teda nezakřiknu
Jinak je jisté, že mě přenášet nenechají, už jsem kvůli tomu tlaku a té srdeční frekvenci miminka brána jako rizikové těhu a tím pádem i počítám s tím, že mi to nejspíš po tom 38. týdnu vyvolají (kdyby se miminko drželo zuby nehty
)
Není tady