29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jaké máte zkušenosti s léčivými obrázky? máte nějaké doma? od koho? a jak na vás působí?
Není tady
V ložnici naproti posteli mi visí dva autorské tisky obrázků, malovaných pastelkami od Marie Brožové - Krakonošova zahrádka a Dům knihy.
Dívám se na ně, než usnu a když se ráno probudím. Dělají mi uvnitř krásno. Mění mé smutky na úsměv.
Díky za inspiraci ,Marie Brožová má nádherný obrázky, opravdu...
Není tady
mě se moc líbí obrázky od Michaely Ullmannové
Není tady
http://www.andelskestranky.wz.cz/_img.php?path=obrazy/
http://www.mariemab.com/
Odkazy na dvě zmiňované výtvarnice
agewa,
myslím, že největší léčivou sílu mají obrázky, které si namaluješ ty sama nebo které ti někdo z lásky věnuje.
Není tady
no jo, když já malovat neumím, ještě tak vybyrvovat mandaly a i ty musí být předtištěné.
Není tady
agewa napsal(a):
no jo, když já malovat neumím, ještě tak vybyrvovat mandaly a i ty musí být předtištěné.
neverím
Není tady
katafyge napsal(a):
agewa napsal(a):
neverím
Já taky ne
agewo,zkus si namalovat mandalku i bez předlohy,určitě se Ti povede. Ruka je jen nástroj Tvé fantazie .Krásně se odreaguješ a zklidníš.Taky si je teď maluju
Není tady
fakt ne, ještě si to možná umím představit, ale na papír už to nedostanu.
Není tady
agewa napsal(a):
jaké máte zkušenosti s léčivými obrázky? máte nějaké doma? od koho? a jak na vás působí?
mám , väčšinou svoje, veľa som ich aj dostala
, ako sú už deti väčšie tak aj ich obrazy
sem tam ich schovávam aj na rok, dva, poprehadzujem, len mám výhodu, že u nás je toho požehnane
agewa
, ešte som nestretla naživo človeka, ktorý by skutočne nevedel kresliť
alebo maľovať, je to otázka prístupu, motivácie, času a vyhovujúcej techniky
Není tady
Nefrit napsal(a):
katafyge napsal(a):
agewa napsal(a):
neverím
Já taky ne
agewo,zkus si namalovat mandalku i bez předlohy,určitě se Ti povede. Ruka je jen nástroj Tvé fantazie .Krásně se odreaguješ a zklidníš.Taky si je teď maluju
no přece musíš si udělat nějaké rozvržení nebo něco
Není tady
já mám prostě přerušené spojení mezi tím, co bych chtěla namalovat a tím, co se pak na papíře objeví, neodpovídá to tomu, co mám před očima.
nebo ani nevím, co přesně chci namalovat
Není tady
agewa napsal(a):
fakt ne, ještě si to možná umím představit, ale na papír už to nedostanu.
tak si nahadzuj len skicu, na papier z obyčajnou ceruzkou
pre teba možno by bol najlepší prírodný uhlík
a čmáraj do nekonečna ako ti príde
kúp si plastickú gumu a gumuj plus obyčajný suchý pastel a bez zábran
( odľahčí sa ti ruka a v toľkých čiarach určite nájdeš tú správnu )
Upravil(a) katafyge (21. 4. 2009 12:47)
Není tady
.
Upravil(a) katafyge (21. 4. 2009 12:46)
Není tady
Taky jsem nedávno viděla obrázky malované žehličkou a voskovkama,to mě dost zaujalo.
Jinak agewo, když kreslím nemám v hlavě celkový obrázek,jen nástin,ale postupně jak maluju ,dotvářím si představách ,jak asi... a ono z toho vznikne něco,co jsem původně ani neměla v plánu
A jak píše katafyge, obyč.tužka a uhel je OK. Jsem to zatím dotáhla na pastelky
Není tady
agewa napsal(a):
já mám prostě přerušené spojení mezi tím, co bych chtěla namalovat a tím, co se pak na papíře objeví, neodpovídá to tomu, co mám před očima.
Já taky. V hlavě to krásně vidím. Na papíře vůbec nic. Ale vůbec.
Prosím ty, co tady přesvědčují, aby uvěřily, že i takhle to někdo může mít.
agewa napsal(a):
moc sa z toho stresuješ úplne zbytočne
Není tady
Majkafo, sice možná to vypadá,že přesvědčuju,ale chci agewě dodat spíš odvahu...,ale věřím ,že to tak máte
Není tady
majkafa napsal(a):
agewa napsal(a):
nebo ani nevím, co přesně chci namalovatJá taky. V hlavě to krásně vidím. Na papíře vůbec nic. Ale vůbec.
Prosím ty, co tady přesvědčují, aby uvěřily, že i takhle to někdo může mít.
môže ale nemusí
Není tady
Nefrit napsal(a):
Majkafo, sice možná to vypadá,že přesvědčuju,ale chci agewě dodat spíš odvahu...,ale věřím ,že to tak máte
Není tady
Posílám odkaz na pár relaxačních abstrakcí. Snad se někomu budou líbit.
www.obrazy-moderni.com/sky_relax_ukazka.jpg
Není tady
Takové běhání tužky po papíře mi ohromně pomáhalo. .Málem jsem tu tužku zlomila, jen jsem čmárala a ryla a ventilovala negace. Naučila jsem se rozpoznávat, kdy to vyprchává a když jsem začala dělat oblé a kulaté tvary, bylo hotovo - pro tuto chvíli , určo jsem tím i něco počistila, jen jsem o tom tehdy zhola nic nevěděla. Pak mě taky pochytily pastelky. Ale taková kouzla s pastelkami, která jste tu hodili, tak to je můj sen nesplněný.
Upravil(a) Heluška (21. 4. 2009 22:50)
Není tady
Nefrit napsal(a):
Taky jsem nedávno viděla obrázky malované žehličkou a voskovkama,to mě dost zaujalo.
Jinak agewo, když kreslím nemám v hlavě celkový obrázek,jen nástin,ale postupně jak maluju ,dotvářím si představách ,jak asi... a ono z toho vznikne něco,co jsem původně ani neměla v plánu
A jak píše katafyge, obyč.tužka a uhel je OK. Jsem to zatím dotáhla na pastelky
Nefrit , ak robíš z normálnymi pastelkami na sucho, môj obdiv
voskovky - žehlička, neviem, asi som to ešte nevidela
maľbu farebným voskom som kdesi zaznamenala v nejakej knižke, ale už neviem
ja som po rokoch teraz začínala z olejovým pastelom, kvašom, ale olejová farba stále vyhráva
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Posílám odkaz na pár relaxačních abstrakcí. Snad se někomu budou líbit.
www.obrazy-moderni.com/sky_relax_ukazka.jpg
naprosto užesný!!!!!!!!!!!!!!!!!dá se to někde sehnat? či snad dokonce naučit?
Že bych ukecala dceru, tá má talentu narozdávání, umí malovat, ted se začala učit paličkovat, atd..
Není tady