6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kdo si che přečíst článek o milenkách, který podle mě napsala avalonka tak můe v dnením prvním čísle magazínu deníku MFD ONA DNES. STr. 14 titulek "U nikdy nechi být milenkou".
Není tady
Týna napsal(a):
Kdo si che přečíst článek o milenkách, který podle mě napsala avalonka tak můe v dnením prvním čísle magazínu deníku MFD ONA DNES. STr. 14 titulek "U nikdy nechi být milenkou".
Juj, to bude mít avalonka asi radost...
Není tady
No to tedy mám radost...! :-( :-)))
Tak jste mě odhalili, no - já si myslela, e to někdo najde... :-)
Tak teď tu stojím na pranýři a čekám, a mě moje milovaná Pandorra, Michaela, Axi a Blanch odepíí... :-)))))
Ale oni stejně neměli zájem ten článek číst, take jsem vlastně v klidu :-*
Není tady
avalonko,
klid, ono ac to tak nevypada, ja jsem velmi tolerantni tvor a i kdyz s nazory druhych nekdy nesouhlasim, neberu jim je To, ze moji vlastnost vse rici "na plnou hubu" mnozi zamenuji za utok a nedovedou rozdejchat, to tebe trapit nemusi, protoze to neni tvuj pripad Nu a jelikoz je venku -18, nas kopec se leskne jak zrcadlo, tak stejne nehrozi, ze bych se vydala na nakupy.
Nakonec si umim predstavit, co jsi napsala a muj nazor na to znas. Tesi mne, ze te zajimal
Není tady
avalonko,
jo jo Tvrdim furt ze jsem sqela a naprosto uuuzasnaaaaa Jen fakt nechapu, proc to fsechny tak neskutecne drazdi Ze by mi to lidi neprali??? Ze by to lidi sami sobe neprali???..... Protoze kdo se stara sam o sobe, ulehcuje praci ostatnim, neb nemusejic se starat o nej, maji cas se starat taky sami o sebe Leckdo se ohani znamou pravdou: Miluj sveho blizniho jako sebe sameho, nicmene druhou cast tohoto moudra naplnit neumi, tudiz nema sanci naplnit ani tu prvni (
Holka, ale vis, co mne moc zajima? Ohlasy, ktere na tvuj clanek budou. Na to jsem fakt moooooooc zvedava, doufam, ze se podelis. A taky ze se neutopis v te rece narku, ktera se na tebe nejspis vylije
Není tady
Pandorro,
proč se diví, e tu někoho tve?
Vdy kdo nás naprosto nejvíc rozčiluje? Ten, který nám nastavuje zrcadlo. Ty nastavuje zrcadlo nevyzrálosti a hlouposti mnoha z nás a ne kadý je připraven se do toho zrcadla podívat... :-)
Kdysi jsem psala právě o tomhle článek - e je vdycky mnohem snazí hodnotit a kritizovat (či mít rád) druhé ne dělat to samé u sebe. Obrátit se k sobě stojí námahu a vyaduje velkou odvahu. Určitě ví, o čem mluvím - taky jsi asi nebyla vdycky tak moudrá jako teď. Je to lidská závist, zbabělost, malost.
Jak jsi mi kdysi krásně napsala, o nikom si nemyslí, e je blb - tak tam já jetě bohuel nejsem, i kdy u jsem také výrazně pokornějí ne dřív. Ale ne pokorná dost. Take mě tenkrát tato tvoje věta lápla na kuří oko. Myslela jsem si, jak jsem to úasně napsala, jak jsem tě pochválila a tys mi dala pohlavek za ucho. Nebylo to příjemné, ale pleskla jsi mě na pravém místě - dolo mi, co mám za problém... :-)
Co se týče ohlasů - toho se ani tak nebojím. Vím, za jakých omezujících podmínek jsem svůj článek psala - e se opravdu nedaly vystihnout vechny nuance mileneckých vztahů, take kdy mi někdo napíe "já to ale mám úplně jinak", odpovím "tak to gratujluju" :-)
Není tady
Avalonko,
je zbytečné se cítit jako na pranýři, nejsem literární kritik. Nenechala jsem si příleitost ujít a zakoupila MF. Chápu asi pro jaký okruh lidí byl článek napsán, asi i chápu cos tím chtěla říci, ale je to takový ten článek, který přečtu a večer u nevím o čem byl. Ale to jsme si u někde vysvětlili, ani bychom znění článku znali. Tak alespoň známe Tvé jméno :-) Co mě ale opravdu dostalo - to jak jsi se zeptala přímo milenek. To je fakt dost laciné. Několikrát mě nutili novináři, abych jim předala otázky ze svého oboru a odpověděla na ně a oni je vydávali, za dotazy čtenářů. Dost otřepané. Tys to jetě vylepila tím, es "ukradla" příběhy z Babinetu. Příběh Marcely H. - to jsem psala o své kamarádce a o ivotě v čekárně, příběh Kateřiny S. - to je příběh té druhé milenky, opět mé kamarádky, o které jsem psala, no a třetí příběh sice není ode mne, ale je ze stejného pramene. Bylo to určeno pro Babinet, ne pro zveřejnění v novinách - to je holt to riziko psaní na net. Nicméně, pokud to někoho osloví a pokud to dokonce nějakou milenku odradí od dobrodruství s enáčem, je Ti odputěno :-))
Není tady
tady máte adresu, kde si můete článek přečíst
http://ona.idnes.cz/ona_vztahy.asp?r=on … vztahy_eck
Pandorro,
já to slyela trochu jinak - "Miluj svého bliního a kde můe, natři ho" a mám ti nějak pocit, e se to dneska nějak uplatňuje spí, ne to původní rčení... Není to tím, e pro samou lásku k sobě u na ty druhé nezbývá?
Není tady
helena
vis, nemohu mluvit za druhe, ale tak jak ja to vnimam, myslim, ze to neni o tom, ze nezbyva na druhe. Clovek, ktery ma rad sam sebe, dovede rozeznat hranici mezi zdravym sebevedomim a sobectvim, ten nepotrebuje nikoho "natirat". Nepotrebuje se na nikoho prilepit ani se o nikoho opirat, tim spis "otirat". Je si vedom sve hodnoty, nehleda ji v tom, ze ublizuje druhym, jen aby si dokazal, jaky je king. Je sam sebou a bere za sebe i plnou odpovednost. Netvori si svet z klamnych predstav, unese, ze ho opusti partner, nakope sef ci okrade zlodej v metru. Nezatmi se mu pred ocima, kdyz o sobe slysi neco neprijemneho, spis o tom premysli a vyhodnocuje, jak i to vyuzit pro vlastni duchovni rust.
Kdyz blize poznas zivoty vsech velikanu, vetsinou zjistis, ze to byli v jadru skromni lide, vedomi si sve hodnoty. Neresili sve Ego, proto se mohli plne venovat sve praci. Kdyz si prectes zivotopisy diktartoru nebo ruznych radoby "velikanu", zjistis, ze to byli vetsinou slabosi, v detstvi tyrani, zneuznani a plni nenavisti...
Samozrejme kazde pravidlo ma sve vyjimky, ale ty jen potvrzuji jeho platnost.
Mit se rad, na tom neni podle mne nic spatneho, spis naopak, ale nema to nic spolecneho s narcisismem, za kterym je obycejne nejaka nejistota, ktera se zdravou sebelaskou nema nic spolecneho.
Nicmene je to jen muj nazor a nikomu ho nevnucuji
Není tady
JoJO..Pan jene nás nikdo od dětství neučil,mít rád sám sebe.Patřím ke generaci dneních 40-nic.A to bylo jen pořád ..jsi enská krb rodiny ..napřed manel pak děti..musí být vem oporou..jen mně maminka nějak zapomněla naučit,abych taky myslela na sebe.Myslím e to nás naučil a ivot.6e kdy nejsem v pohodě já pak jsem protivná a zákonitě tím trpí i mé okolí.Ted vím ,e na prvním místě musím být já a pak teprve to ostatní.Snaím se to naučit i svoje kluky.Vychovat z nich sebevědomé,samostatné lidi,kteří znají svoji cenu.Ale někdy je to děs a stojí to spoustu energie;)snad není zbytečná.Já vím ..nejlepí je osobní příklad..se snaím co mi síly stačí.
Avalonko..ten článek je fajn...
Není tady
poblinka
"na prvnim miste musim byt ja.."
Ano, spravne Jenze tahle veta musi byt taky spravne pochopena, jinak je to v haji Vetsinou to lide chapou jako sobectvi, vubec je nenapadne, ze ustvana, vycerpana a nestastna zena asi tezko kolem sebe siri pohodu a lasku... Je treba nejdriv byt sama sebou, stanovit hranice, kam az muzu zajit a kam az dovolim zajit tem ostatnim, vyhradit si cas pro sebe a na sebe, umet cerpat sily, dobijet baterky a pak uz neni problem davat. Pak cim vic clovek dava, tim vic dostava zpet. Je to proste, nechapu, proc to lide nechapou.....
Není tady
Avalonko,
popíi Ti průběh dneního dne.Ráno před odjezdem do práce jsem se dozvěděla o článku v novinách.Ani bych ho četla neodpustila jsem si svému enáčovi napsát SMS a si magazín koupí a přečte str.14., e je psán na základě i mé výpovědi.Nevím proč, zda ze strachu před veřejným skandálem, je přece jen váená osoba, udělal to.Já si koupila časopis cestou a přečetla si jej.Na rozdíl od Blanch se mi moc líbil nebo je o holé pravdě.A mít tu monost napíi jej sama jen s tím rozdílem, e by byl trochu trvdí.e jsi můj příběh pouila mě nepohorilo, ale naopak potěilo.Nejsem exibionista, ale kdy jsem psala na net bylo mi jasné, e jsem na náměstí plném lidí.Já své chyby schovávat nechci a a jsou mementem pro
ostatní.Klidně jsem přilepila fotku ke svému nicku.
Odpoledne přila reakce enáče ,bohuel jsem s ním měla sluební rozhovor."Tak ten článek jsem si přečetl, ale nejsem z něj moudrý"Nepochopil vůbec nic.Byl asi zmatený cizím jménem, jiným věkem,cizím městem a tím e dítě ije.Je to smutné, ale dítě se nenarodí.
Dokonce mluvil jako kniha s velmi klidným, chladným hlasem.Nu co?, to je dovětek pod čarou k Tvému článku, ale i pro mne.Zřejmě se mu hodně ulevilo, e zůstal utajen.
Jetli článek kohokoliv pohoril mě opravdu hodně pomohl.A pomůe-li by jednomu člověku mělo to význam.enáči jsem jen sdělila, e tohle je to co jsem mu chtěla někdy říci, ale děkuji redaktorce, e to udělala za mne a je mi líto,e to nepochopil nebo to hovoří o mé fatální chybě, kterou si sama těce přiznávám.
Hodně těstí v dalí práci.
Není tady
Blanch,
je to můj příběh a nejsem nijak pohorena jeho zveřejněním.Mnohem těí bylo se otevřít mému současnému příteli, který nechápal co se se mnou děje.Proč jsem uzavřená a přes jeho nesmírnou lásku ke mně nejsem schopna se mu otevřít.Na net jsem příběh psala pro veřejnost, tak proč ne do novin.Jaký je mezi tím rozdíl.Následky byly mnohem horí.Ztráta trhu v zaměstnání, ztráta kompaktibility provozu,2 měsíce pracovní neschopnost,...
Není tady
poblinka napsal(a):
JoJO..Pan jene nás nikdo od dětství neučil,mít rád sám sebe.Patřím ke generaci dneních 40-nic.A to bylo jen pořád ..jsi enská krb rodiny ..napřed manel pak děti..musí být vem oporou..jen mně maminka nějak zapomněla naučit,abych taky myslela na sebe.Myslím e to nás naučil a ivot.6e kdy nejsem v pohodě já pak jsem protivná a zákonitě tím trpí i mé okolí.Ted vím ,e na prvním místě musím být já a pak teprve to ostatní.Snaím se to naučit i svoje kluky.Vychovat z nich sebevědomé,samostatné lidi,kteří znají svoji cenu.Ale někdy je to děs a stojí to spoustu energie;)snad není zbytečná.Já vím ..nejlepí je osobní příklad..se snaím co mi síly stačí.
Avalonko..ten článek je fajn...
Poblinko - děkuju. Na internetu se snesla taková smr reakcí (moudrá Pandorraa to předpokládala, já jí nevěřila, halt se mám stále co učit :-), e jsem z toho dočista ztumpachověla.
Ty reakce byly od "je to super článek" a po "opravdu se najde někdo, kdo takovéhle :-X čte?". Ví, já myslím, e jsem doslova a do písmene píchla do vosího hnízda. Ani jsem netuila, pro kolik lidí je nevěra aktuálním tématem a kolik hrozně odliných emocí s ní mají lidé spojených. Kadý si ten článek vyloil po svém, take nejhorí reakce jsem zaznamenala od muů. Moná se bojí, e jim ty jejich čičinky zatnou tipec a to se jim přirozeně vůbec nelíbí.
Psaní tohohle článku, to, e mne přivedl na báječný babinet, vae příběhy, moje rezonance s nimi, i ty nejhorí reakce byly trochu bolestnou ale hodně cennou zkueností.
Take ti jetě jednou děkuju za pochvalu - opravdu mne potěila.
A s tvým názorem "já na prvním místě" zcela a naprosto souhlasím. Kdy bude milovat sebe, vytvoří si ohromnou hromadu lásky, empatie a energie, kterou pak můe rozdávat ostatním. Posílám pusu! :-*
Není tady
To ena 2 - Mě článek nepohoril, jen nepřekvapil. Myslím, e nic objevného a obávám se, e kdybych se rozhodovala, zda enáče jo či ne, tak by mě to moc nepomohlo. Rovně pouití příběhů mě nepohorilo, spíe forma - "zeptali jsme se tedy přímo milenek" .... Ne nezeptali. Jen to oblehli z netu. Nejsem spisovatel, ale pro mne v tom článku není náboj. Není tam nic, co by utkvělo v paměti. Není tam nic o tom, co skutečně milenky i podvedené eny proívají. Vichni tady píí o pekle co proili, ale v tom článku to vypadá jen jako taková horí procházka, trochu v deti. Nevím jak to vyjádřit, ale články, které mě zaujmou, tak si vystřihnu nebo na ně upozorním známé, nebo si je pamatuji. Určitě to znáte z filmů, shlédnete film a i kdy se mi hned nelíbí, pokud mi leí dalí dny v hlavě a pořád se k němu vracím, tak byl dobrý. Vyburcoval mě k přemýlení. Tady nic, známé pravdy. A nebo a to je moné u jsem tak ztvrdlá zkueností, co mám za sebou, e toto byl pro mne slabý odvar. Tak se omlouvám vem, kterým to ten impuls k přemýlení dalo.
To Avalonka - Avalonko promiň, ale z některých Tvých příspěvků si myslím, e má na víc a kdy k tomu připočtu bohatost zdrojových podkladů, mohl to být alarmující článek. Čekala jsem to :-(
Není tady
ena 2 napsal(a):
Avalonko,
popíi Ti průběh dneního dne.Ráno před odjezdem do práce jsem se dozvěděla o článku v novinách.Ani bych ho četla neodpustila jsem si svému enáčovi napsát SMS a si magazín koupí a přečte str.14., e je psán na základě i mé výpovědi.Nevím proč, zda ze strachu před veřejným skandálem, je přece jen váená osoba, udělal to.Já si koupila časopis cestou a přečetla si jej.Na rozdíl od Blanch se mi moc líbil nebo je o holé pravdě.A mít tu monost napíi jej sama jen s tím rozdílem, e by byl trochu trvdí.e jsi můj příběh pouila mě nepohorilo, ale naopak potěilo.Nejsem exibionista, ale kdy jsem psala na net bylo mi jasné, e jsem na náměstí plném lidí.Já své chyby schovávat nechci a a jsou mementem pro
ostatní.Klidně jsem přilepila fotku ke svému nicku.
Odpoledne přila reakce enáče ,bohuel jsem s ním měla sluební rozhovor."Tak ten článek jsem si přečetl, ale nejsem z něj moudrý"Nepochopil vůbec nic.Byl asi zmatený cizím jménem, jiným věkem,cizím městem a tím e dítě ije.Je to smutné, ale dítě se nenarodí.
Dokonce mluvil jako kniha s velmi klidným, chladným hlasem.Nu co?, to je dovětek pod čarou k Tvému článku, ale i pro mne.Zřejmě se mu hodně ulevilo, e zůstal utajen.
Jetli článek kohokoliv pohoril mě opravdu hodně pomohl.A pomůe-li by jednomu člověku mělo to význam.enáči jsem jen sdělila, e tohle je to co jsem mu chtěla někdy říci, ale děkuji redaktorce, e to udělala za mne a je mi líto,e to nepochopil nebo to hovoří o mé fatální chybě, kterou si sama těce přiznávám.
Hodně těstí v dalí práci.
eno,
na tohle není co říct. Jen veliké DÍKY - tobě patří můj největí dík, protoe jsem byla v průběhu dne totálně zdeptaná. Na internetu někdo napsal, e jsem příběhy "vykradla z babinetu" - ale já tam přeci na férovku napsala, e jsem redaktorka a sbírám vhodný materiál k tématu. Nic jsem neskrývala.
Ano - tvůj případ by MĚL být mementem. Ty tři uvedené případy jsou tak smutné, tak bolestné, e jen takhle "přehnaně přepjaté" příběhy mohou mladé naivní holky snad (moná) odradit. Mladé naivní holky, protoe PRO NĚ BYL URČENÝ MŮJ ČLÁNEK. Ne pro nespokojené manelky (které milence rozvést nechtějí), ne pro vypočítavé mrchy (které enáče jen stahují o prachy) a ne pro jakoukoli jinou enu, její milenecký příběh je odliný.
To se stále snaím vem vysvětlit. Na rozsah článku nebylo mono pojmout vechny varianty - na to by opravdu musela být přetlustá kniha.
Je mi líto, e jsi měla tak smutný ivot. A o to víc smekám, e má odvahu se ke svému příběhu přihlásit. Není moc takových...
Přeju ti velkou hromadu těstí dobudoucna. Jsi velmi laskavá!
Není tady
Blanch,
vak i já jsem napsala, e bych byla tvrdí.Ale snad jen pro tu zkuenost.Avalonka je mladá, a to proije, dej bůh a ne, bude to tvrdí a rafinovanějí.Jetě e nemusí psát o lidoravých ralocích.
Není tady
Avalonko, i Tobě díky a konec komplimentů.Máme před sebou jetě velký kus ivota a práce.
Není tady
Blanch,
jak jsem psala eně - od začátku jste věděly (u z názvu mnou vytvořeného tématu), e budu psát článek na základě vaich příběhů. Byla jsem i natolik solidní, e jsem vám napsala (protoe jsi myslím ty před časem zmínila, e "avalonka utekla se svým článkem") e článek vyjde a vae hluboké a cenné ivotní zkuenosti jste mi nepsaly nadarmo.
Samozřejmě, e byly vae příběhy pro mne inspirací, proto jsem je pouila. Jsou toti natolik smutné, e by mohly - jak psala Pandorra - "aspoň jedné holce otevřít oči". A holky moc vám vem děkuju - obohatily jste mne ani nevíte jak!
Pokud ti můj článek "nevlezl pod kůi", je mi to líto a to je asi ve. Nikdy se člověk nezavděčí nikomu a cílem mého článku nebyla hlubinná sonda do due milenky. Smyslem bylo nastínit princip a navrhnout pár rad.
Ty jsi u v duevním a osobnostním vývoji hodně daleko - ale ONA DNES musí být čtivá pro vechny eny bez rozdílu. Od primářky po dojičku krav (a nic proti dojičkám - já mlíčko ráda :-) Divila by ses, kolik mi dnes od mých kamarádek přilo mailů - jak jsem na to přesně kápla a e si to takhle do souvislostí nikdy nedaly. Můe je nazývat hlupačkami, ale já vím, e mnoha lidem unikají i pro ostatní naprosto zřejmé souvislosti.
Ale děkuju za tvůj názor - kadopádně je inteligentní :-)
Není tady
Milá Pandorro a Avalonko, čtu vae příspěvky, jak perlíte své krásné mylenky, které vykouzlily na mé tváři úsměv a navodily pohodu.
Moc se mi líbí vae příspěvky a moc vás zdravím. Il.
Není tady
Avalonko, k nazývání někoho hlupákem mám daleko. To jsme si přeci kdysi dávno vysvětlili s Tebou. Axisem i Pan. A vůbec se nedivím, es dostala plno mailů. Ale jak píe ena, nedej bůh, a fakt Ti to nepřeji, abys to proila. Pak bys moná pochopila, co jsem dost neobratně chtěla říci. A jetě k těm smutným příběhům, ví proč nejsou veselé? Protoe Ty které dobře skončily (příběhy, proto to tvrdé y) u tady větinou nepokračují. S mnoha přispěvovateli jsme si vyměnili mail a po čase máme pocit, e u jsme vechno řekli, časem se nám u ani nechce k tomu vracet, ne proto, e by to jetě bolelo, ale je to za námi a ivot jde dál. koda, es nepřila na ná babineácký sraz. Viděla bys, e to není o smutku, nadávání, pláči. Moná, e jsme ztvrdli, posílili, nabyli zkuenosti, zmoudřeli???? A i kdy jsme upadli, tak jsme se zvedli a jdeme hrdě dál a s úsměvem. Přeji vem, aby v sobě tu sílu jít dál nali. ivot utíká a koda kadého probrečeného dne.
Není tady
Mě se článek moc líbil... Osobně potvrzuji, e ivot milenky je předem prohraná bitva. Nejhorí na to je, e vkládáte svůj osud do cizích rukou. Čekáte a doufáte, a někdo rozhodne, jak to s Vámi bude dál. Vdycky je tu ale volba. Já natěstí nestrávila takový čas v čekárně jako mnohé, které tady přispívali, ale musím zkonstatovat, e i přes to to byl vyčerpávající záitek. Znám ze svého okolí spoustu muů, co ijí "dvojí ivot". Někteří z nich mají dokonce dvě rodiny u řadu let a jedna o druhé neví. Je to smutné. Zejména, kdy jsou tam děti... Na druhou stranu byl pro mě tento vztah obrovskou kolou ivota a jsem za něj ráda. Chyba je vdy na obou stranách a my nejsme a tak slabé a bezmocné, jak si mnohdy myslíme.
Díky
Není tady
Ilseli,
diky, od tebe mne pochvala skutecne tesi dvojnasob, protoze patris k lidem, jejichz laskavych slov zde si vazim.
avalonko,
tak jsem si precetla nejen clanek, ale prokousla se i casti - ano, jen casti, protoze vsechno bych nezvladal ani s devitkou u spanku - tech reakci na netu a musim rici, ze jsi z toho meho soukromeho srovnani vysla lepe, nez vetsina tech, kteri tvuj clanek komentovali. "Potrefeni houseri a husy" se ozvali a verim, ze pokud devcatum nerekne nic text, ta snuska vetsinou silackych a hloupych kecu je snad popostrci
Je smutne, kdyz lide tak trestuhodne zjednodusuji....
Není tady