Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 4. 5. 2009 12:22

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak se vyrovnat s umiranim hodne blizkeho cloveka?

Slniečko napsal(a):

Vsem Vam moc dekuji,babicka se uz dnes neprobrala. gratergratergrater Ceka me dlouha cesta,abych to prazdno a ten smutek v sobe ustala,ale je pravdou,ze mam dobry pocit, stacila jsem ji rict,ze ji mam hrozne moc rada  a videla i Matyaska,takze jsem se rozloucila a videla ji. I tak ten pocit prazdna je nepopsatelny....gratergratergrater

Slniečko,
tak to má babička za sebou...
Přeji hodně sil. Plakej.

Není tady

#27 4. 5. 2009 13:24

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Slničko, z vlastní zkušenosti - co nejvíce se zaměstnat. Mně to hodně pomohlo..

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#28 5. 5. 2009 13:24

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Mozna se na me budete divat jako na blazna,ale dnes v noci se se mnou byla babicka rozloucit, prisla kdyz uz byl davno manzel na nocni, najednou jsem se vzbudila na takovou divnou zimu a citila jsem ji vedle sebe, hladila me po tvari a po vlasech, tak jako kdysi,kdyz jsem byla mala. Bylo to strasidelne,ale kdyz jsem si uvedomila,ze je to ona,tak ze me spadl strach a vsechna bolest, usla jsem s usmevem na tvari, jsem stastna,ze prisla, myslim,ze i moje rozlouceni s ni zitra bude klidnejsi a vyrovnanejsi. grater

Upravil(a) Slniečko (5. 5. 2009 13:25)

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

#29 5. 5. 2009 20:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Aj mne sa to stalo, normálka. Blízki a naviazaní ľudia to môžu robiť. smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#30 7. 5. 2009 14:49

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥

Definitivne se s Vami rozloucim a uzavru vlakno, vcera jsem si pohreb "uzila" se vsim, co k nemu patri, byl opravdu nadherny a uz i vim,proc se babicka prisla rozloucit, ja jsem se s ni take dokazala rozloucit a jake bylo moje prekvapeni,kdyz jsem ji videla a ona se usmivala. Uvedomila jsem si,ze odchazela stastna a diky tomu mam v sobe klid a pohodu. Je mi hrozne smutno,ale uz to neboli, dala nam to,co mela, naucila nas spouste veci a ted je rada na nas. Vcera jsem to konecne pochopila. To rozlouceni bylo opravdu s gracii a urovni a bylo ji hodne. To prazdno v dusi asi zustane,ale v srdci ji mam stale a mit budu. Jsem v urcitem slova smyslu stastna, ten vcerejsek byl velmi dulezity a urcite nejen pro me. Jeste jednou Vam moc moc dekuji za podporu. hjartahjartahjarta

Upravil(a) Slniečko (8. 5. 2009 14:04)

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."

Není tady

#31 27. 6. 2009 5:56

luminka
♥♥♥♥♥--

Toto téma se zdá být uzavřené, přesto se svěřím, protože tohle mě taky brzo čeká. Babičce je 93. Byla jsem s ní jako holka víc než s mámou. Každou chvíli se jí udělá špatně od srdce a myslí si, že to je její konec a asi by i byl, kdyby vždycky maminka nezavolala rychlé šípy. Takto jí několikrát zachránila život, vždyť ji pořád sleduje. Když k nim jdu na návštěvu, nic není jako dřív. Už tam nejsem doma, už jsem jen návštěva, chce se od nás práce, umýt okna, od manžela nějaké ty práce na zahradě, nic proti práci a pomoci mamince, ale pak následuje: jděte už, neměli byste už jít? Babička totiž není ve své kůži, kdykoliv tam někdo je, kromě mé maminky samozřejmě, a ona s ohledem na ni nás taky posílá domů. Chápu to, ale je to smutné. Je mi tam úzko. Dřív, když byly děti malé, jsem si chodila k mamince spravit náladu a jen nerada jsem se vracela domů. Bojím se, až uslyším tu zprávu, že babička je mrtvá. Pak už půjde život normálně dál, jen se prostě bojím té chvilky, kdy to uslyším. Myslím, že pohřby a obřady kolem toho jsou tu proto, aby ti pozůstalí něco dělali, sháněli věnce, starali se o smuteční hosty, jen aby prostě něco dělali a neupadli do nějaké hluboké deprese.

Není tady

#32 28. 6. 2009 14:31

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥

Luminko, po mesici a pul je to prazdno cim dal tim vic citit, vraci se mi vsechny chvile,ktere jsem s ni prozila a vzhledem k tomu,ze k ni patrila i moje prvni laska,ktera boli dodnes,tak je to nekdy hodne nesnesitelna vnitrni bolest. Nekdy mam touhu usnout a rano se uz neprobudit a konecne na to vsechno,co se kdysi stalo a co mohlo byt ale neni,protoze jsem byla proste hloupa a naivni zapomenout,ale pak se podivam do postylky a ten maly tvorecek mi doda silu se rano opet probudit,vstat s postele a znovu se tomu trapeni postavit. Je to na dumbom, tolik si preji,aby to bylo uz za mnou,ale nedokazu se nad to nejak povznest. Ja toho cloveka, co jsem mela s babickou nejvic spojeneho nedokazu ani nenavidet ani byt nekde uvnitr vuci nemu lhostejna, dokazu ho jen milovat a to me asi jednou opravdu znici. grater

Není tady

#33 29. 6. 2009 11:37

twinha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Prosím, neuzavírejme toto vlákno. Hledám útěchu, pomoc, umírá mi bratr....
Před 20ti dny měl těžkou nehodu na motorce, obrovská vnitřní zranění, krvácení do mozku, prodělal několik operací, z bezvědomí se vůbec neprobral.... na blízké reaguje pouze tečící slzou a mírným stiskem jedné ruky..... obáváme se, že jeho diagnoza bude brzy uzavřená - apalický syndrom.....
Nevím, jak pomoct rodičům...... strašlivě věří... doufají......... neuvěřitelně trpí....... ta bezmoc je neuvěřitelná. Nedokážu zastavit myšlenky, vzpomínky, jeho obraz na JIP.... obraz absolutně bzmocného člověka bojujícího o holý život. Houby spím, rodiče jsou na neurolech..... prosí boha o rozhřešení.... ať už to proboha nějak rozsekne..... tam nebo tam.......... gratergratergratergratergratergratergrater

http://lilypie.com/pic/090420/KfsP.jpghttp://b3.lilypie.com/2ix0p2/.png

Není tady

#34 13. 7. 2009 23:49

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Pokud bratr bojuje a nevzdává to, tak třeba se stane zázrak, zázraky se přece dějí.... jen my je často nevidíme. Ale pokud Ty jsi jediná opora rodiny, hlavně se opatruj a pokus se spát, odpočinout si, kdyžtak si dojdi k doktorovi, ať Ti napíše nějaká lehčí antidepresiva, člověk se pak na ten problém dívá trochu s nadhledem a je schopen si to promyslet a normálně fungovat. Znám to , měla jsem doma 4 měsíce umírající manželovu maminku, je to hrůza, neměli by takhle odcházet sad

Out from the dark into the light !

Není tady

#35 14. 7. 2009 8:01

Blossom
Host

Já myslím, že naděje je vždycky. Asi před rokem jeden můj známý a obchodní partner doma nějak blbě upadl, narazil hlavou a zůstal v bezvědomí. V tom bezvědomí byl asi 5 měsíců, přiznávám, že já sama jsem to považovala už za naprosto beznadějné. No a pak se najednou probral. Sice se teď musí pozvolna učit vše znova, jak malé dítě prý (znám to jen z doslechu), ale žije a funguje.

#36 14. 7. 2009 9:53

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Twinho,
a doktoři ještě neví, jestli přežije?
To je šílená bezmoc, co píšeš, to chápu. Navíc, jde o mladého člověka, život před sebou, tohle jsou věci, se kterými se jen těžko smiřuje.
Pokud vás vnímá, buďte mu na blízku. Co nejvíc, co nejdýl.
Přeji hodně hodně síly a víry.

Není tady

#37 24. 9. 2009 23:06

luminka
♥♥♥♥♥--

Ach bože, je to hrozivě blízko, babička leží po mrtvici, nehýbe se , nemluví. A do toho přicházím o práci, plíživě, mučivě, každý měsíc čekám výpověď a nevím kdy to bude. Jak se z tohohle nezbláznit?

Není tady

#38 24. 9. 2009 23:53

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Ach bože, je to hrozivě blízko, babička leží po mrtvici, nehýbe se , nemluví. A do toho přicházím o práci, plíživě, mučivě, každý měsíc čekám výpověď a nevím kdy to bude. Jak se z tohohle nezbláznit?

No co k tomu říct, pevné nervy, posílám hjarta a pussa

Není tady

#39 25. 9. 2009 11:54

Barbra4
♥♥-----

Sluníčko, máš to ted hodně těžký, ale musíš vydržet. Mě zemřel manžel, vlastně umíral několik dní, seděla jsem u něj do poslední chvíle a přesto tomu pořád nemůžu uvěřit, pořád čekám že se vrátí.
Nevím jak se s tím vyrovnat, snad čas všechno trošku otupí. Držím ti pěstičky at to zvládneš.

Není tady

#40 25. 9. 2009 12:32

Barbra4
♥♥-----

Kapku jsem to zvrzla, omlouvám se Sluníčku, já to vzala z jinýho konce. Přesto se zde řeší další, stejně smutný případ. Hplky, mě je vás tak líto, vím co prožíváte a vím, že potom to není o nic lepší, spíše naopak.
Vím co je to sedět u postele člověka, který dýchá a žije - zetím - jen pomocí přístrojů, znám tu hroznou bezneděj, bezmocnost a bolest.
Jediný co na to trochu funguje je zaměstnat mozek a ruce pracím jakoukoliv a myslet na ty, co nás potřebují a neobešli se bez nás.

Není tady

#41 25. 9. 2009 12:34

Barbra4
♥♥-----

Kapku jsem to zvrzla, omlouvám se Sluníčku, já to vzala z jinýho konce. Přesto se zde řeší další, stejně smutný případ. Hplky, mě je vás tak líto, vím co prožíváte a vím, že potom to není o nic lepší, spíše naopak.
Vím co je to sedět u postele člověka, který dýchá a žije - zetím - jen pomocí přístrojů, znám tu hroznou bezneděj, bezmocnost a bolest.
Jediný co na to trochu funguje je zaměstnat mozek a ruce pracím jakoukoliv a myslet na ty, co nás potřebují a neobešli se bez nás.

Není tady

#42 25. 9. 2009 13:33

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥

Barbro,nic se nestalo. Take jsem si myslela,ze se to nikdy nezahoji, ze se clovek utrapi do uplneho konce. Dnes mam krasne vzpominky, nevyrovnala jsem se s tim,ze tu babicka neni uplne,ale naucila jsem se s tim zit. Kdyz prozivam a vidim neco uzasneho,tak ji v duchu volam,at se podiva, vzpominam na ni hrozne moc casto. Slzy jsou stale v ocich a zustanou, najednou jsem si uvedomila,ze jedna kapitola zivota je definitivne uzavrena,ale dalsi je plne otevrena a je potreba si ji vychutnat az do dna stejne jako tu predchozi. Kdyz jsme ted byli v Benatkach, tak jsem za babi zapalila svicku a byl to tak uzasny pocit, neda se to popsat, opet jsem ji videla a citila vedle sebe, byla tam se mnou,tim jsem si jista. To mi pripomina,ze ji musim odnest kousek pisku a muslicky na hrob.......

Není tady

#43 25. 9. 2009 13:43

Barbra4
♥♥-----

No můj manžel jse taky vlastně pořád se mnou. Mluvím s ním, vzpomínám na něj jen v dobrém a stejně ho podřád všude vidím a slyším jeho průpovídky, kterými mě častoval. Nevím jak dlouho to bude ještě bolet, taky často pláču a udivuje mě to silné  pouto, které mezi námi bylo. Netušila jsem, že jsme k sobě tak připoutaní.
Ale to je život, nic se na tom nedá změnit, člověk jen musí doufat že to jednou přebolí.

Není tady

#44 25. 9. 2009 23:19

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Barbro, neboj ono to časem přebolí nebo se to aspoň otupí, mě zemřela před 4 lety druhá máma (tchýně), dodnes na ni s láskou a trochu i smutkem vzpomínám stejně jako na druhého tátu (tchána), který šel po roce za ní. Chodím za nimi na hřbitov občas se mi zdá, že jsou tu se mnou a oni opravdu jsou, mám je ve vzpomínkách. Taky jsem si původně myslela, že takovéhle dvě rány za sebou nevydržím, ale čas je velký čaroděj a lékař. Myslím na Tebe a posílám hjarta

Není tady

#45 26. 9. 2009 11:57

maia
♥♥♥----

tak toto vlakno by naozaj mohlo byt vecne, stale niekto umiera...moja mama ma 5 rokov rakovinu, zacalo to nadorom na plucach, pokracovalo karcinomom prsnika, ktory si nahmatala na stedry den minuleho roku, doplnene o nador na hypofyze...pred 5 rokmi neverili, ze prezije najblizsich 6 mesiacov a ona je stale tu.. Ale posledny chirurgicky odber vzorky ju velmi oslabil, ledva prejde na toaletu, vsetko jej treba servirovat a navyse ma neustale bolesti...na take utrpenie sa neda ani pozerat..a to si uz clovek naozaj praje, aby to boh uz konecne rozsekol.. a to nema ani 60 rokov, ja som mala 18 ked ochorela..neviem ake to je, ist s mamou niekde len tak na nakupy, na obed, ...  my chodime na chemoterapie, oziarenia, operacie, CTcka, rezonancie, vyberat stehy atd....napriek vsetkemu, dakujme za vsetko, co nam bolo s nasimi blizkymi dopriate zazit, aj ked len nakratko, lebo mohlo byt aj horsie.. vela sil vsetkym

Môžeš stokrát opakovať "teplo", ale pokiaľ neurobíš oheň, teplo nebude.
rómske príslovie

Není tady

#46 26. 9. 2009 22:09

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Maio, já měla něco podobného s tou mojí druhou mámou, měla jistý druh leukémie, pokud to šlo, měla jsem ji doma, rozlezlo se jí to po celém těle, ale bolesti neměla, užívala na to morphinové náplasti. Zkus se zeptat buď svého táty nebo mamčina lékaře jestli by jí nemohli taky něco takového napsat, aby zbytečně netrpěla, protože bolest při boji s rakovino moc nepomáhá. A Tobě držím všechny pěsti, abys to ustála, je to vyčerpávající, ale pokud maminka bojuje, tak to nesmíte vzdát ani vy. Kdyby něco napiš, klidně i na mail nebo do SZ, pokud budu vědět, ráda Ti poradím. Posílám pussa a hjarta

Není tady

#47 28. 9. 2009 2:06

luminka
♥♥♥♥♥--

Tak babička nás včera opustila. A bylo zrovna výročí smrti dědy.

Není tady

#48 28. 9. 2009 8:48

Damila
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Tak babička nás včera opustila. A bylo zrovna výročí smrti dědy.

Luminko, tak už to má za sebou. sad
Přejme jí to, už má klid.

Jak je Ti?
Máš někde u blízkých  podporu?

Není tady

#49 28. 9. 2009 12:11

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Luminko, upřímnou soustrast a drž se, babička už má klid, tak jí ho přejme, už je jí dobře a je konečně zase s dědou.smile

Není tady

#50 28. 9. 2009 13:41

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

lumiko to mě mrzí, upřímnou soustrast a hodně sil to zvládnout (zemře mi v květnu děda a říkala jsem si to co ti píše Rosamunda - že je konečně s babičkou. n si to stejně už dlouho přál. Pomohlo mi to, on už na tom byl zle, ač je to blbý to tak říct, tak JEMU jsem to přála. Samozřejmě že jsem nechtěla aby umřel, ale jemu je už teď dobře)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí