Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 6. 2. 2006 15:33

jsem.sva
♥♥♥♥♥--
Místo: Plzeň

Re: Helena Třeštíková - Strnadovi

A kdo chce žít ve stresu, nervech a s prášky na nervy??? Osobně jsem si užila nervů dost a nikomu to nepřeju... Ano zastávám názor: hlavně klídek.... Nikdy jsem neřekla, že jsou divní.... už několikrát jsem napsala, že je neodsuzuju, ale ani neobdivuju...

Není tady

#27 6. 2. 2006 15:37

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

SOUHLASÍÉM SE SIMPLY.NET
Tak jsem viděla poslední díl z Manželských etud a myslím, že to byla syrová pravda o lásce, vztahu, manželství a rodině. O obyčejných lidech kteří nepřestanou jít za svým štěstím , které život  sráží na kolena a překonávání velkých životních krizí posiluje jejich vzájemnou lásku a úctu.

Upravil(a) Májajája (6. 2. 2006 15:38)

Mája

Není tady

#28 6. 2. 2006 15:40

simply.net
♥♥♥♥---

Jsem.sva: dvě děti jsou limit tatínka a na víc musí být dva. A obecně řada žen by místo práce nebo souběžně s prací vychovalo několik dětí,  kdyby to bylo společností  a mužem ceněno alespon stejně jako celoživotní pr...í se v kanceláři - což není.

Není tady

#29 6. 2. 2006 15:42

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Takže máš tatínka typického čecháčka yikes))))  Nechci se hádat. Je to jejich život, nikdo jim s ním nepomůže. Já si bude žít šťastně se svými dvěma dětmi a v kanceláři....

Není tady

#30 6. 2. 2006 15:48

simply.net
♥♥♥♥---

jsem.sva: ano, v tom máš pravdu. O to víc se mi Strnadovi líbili, že měli odvahu k životu, jakou má málokdo.

Není tady

#31 6. 2. 2006 21:16

Rena
♥♥♥♥♥♥-

Před Strnadovými smekám,byli bezva a asi moc upřímní to se u nás nenosí.Já mám děti dvě a to druhé taky v celkem pokročilém věku,plánované a chtěné,ale v životě se přihodí věci,že do blázince nemám daleko a občas také nezvládám ono v životě se stane spousta věcí a bohužel je pak plánování na nic,když se situace vymkne!

Není tady

#32 6. 2. 2006 22:39

Myšpulín
♥♥-----

No koukám, že co člověk, to názor. Mně osobně ten včerejší díl přišel smutný a depresivní. Po shlédnutí té první části (do roku 1987) jsem byla unešená, jak jsou oba skvělí. Strašně sympatičtí, chytří - ona porodí dítě a bez problémů dostuduje (a ještě má stipendium) a do toho vlastníma rukama zařizují celý byt. Neuvěřitelný!! Já bych to absolutně nezvládla. tak jsem byla přesvědčená, že mají před sebou zářnou budoucnost a že tenhle poslední díl bude taková růžová idylka. Depka na mě potom padla z toho, jak paní Ivana řekla, že když snědla ty prášky a zapila je alkoholem, cítila se neuvěřitelně volně, krásně a svobodně. A jak z toho kolotoče chce kolikrát utéct, ale nemůže.. Ty Bohnice to završily. Navíc mi přišlo, že k sobě navzájem mají všichni moc daleko ( ale nevím, nemám zkušenost s takovou početnou rodinou, třeba je to normální) a vztahy takové odtažitější. Z těchto důvodů mi přišel tenhle díl depresivnější než ten předposlední. Tam přišla tragédie naráz ale tady to bylo takové pozvolné a bolestivější.

Není tady

#33 7. 2. 2006 8:39

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

kdož jsi bez viny. hoď kamenem...
myslím, že nemáme právo je kritizovat, každý má právo žít, jak si udělá, ne?
překvapuje mě naprostý nedostatek tolerance od "jsem svá" a dalších
pořad se mi velmi líbil, ano skutečná "reality show"

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#34 7. 2. 2006 10:25

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Pavli, já myslím, že jsem.sva není netolerantní, jen by jí asi takový život neuspokojoval. Ale nevidím v tom jejím projevu žádné pohoršení nebo tak něco...Jinak mě se příběh taky líbil. Bylo to i o velké odvaze vystoupit veřejně se svým nahám já. Ne každý by to dokázal. A já přitom myslím, že takové příběhy jsou potřeba, protože hodně lidí se třeba motá v něčem podobném a myslí si, že jsou v tom sami, zadlužení, neschopní ovládnout své děti, s mizerným výhledem do budoucna.....Tenhle příběh ukázal, že každý má své slabé chvilky a Strnadovi myslím stáli pořád u sebe, nežili vedle sebe, oba byli hodně pro rodinu. A ty děti? Inu, nikdo není při výchově svých dětí prorokem. My, rodiče, můžeme jen vychovávat a doufat, že se dítě nedá strhnout partou atp....můžeme jen přihlížet, vysvětlovat a doufat, že jednou nám to děti vrátí v dobrém.....je to běh na dlouhou trať...

Není tady

#35 7. 2. 2006 16:39

Jana Lojková
Host

jsem.sva napsal(a):

Stále se zaobírám myšlenkou, proč mají 5 dětí, když to finančně nezvládají, paní nebaví dělat s dětmi úkoly, číst jim pohádky, nezvládá domácnost, nemůže dělat to, co jí baví (obchůdek), pán "musí" (a to tam řekl) podnikat, protože by jinak všechny neuživil... Raději budu mít dvě děti šťastné než 5 nešťastných....  Nechci, aby si někdo myslel, že je odsuzuju... v žádné případě! Ale rozhodně je ani neobdivuju..

No tak to bys teda obdivovat měla... Sakra kde bereš tu odvahu kiritizovat ty lidi? Nikdy nikoho neposuzuj, protože sama navíš, jak by ses v podobné situaci zachovala ty!! Prostě to nevíš.. můžeš se jen domnívat. Život ti to stejně udělá jinak. Já mám jedno dítě, snažila jsem se ho vychovat poctivě, slušně atd.a td.. ted se mi vykašlal na školu a nemůžu s tím dělat nic... možná ho vyhodit z bytu a přestat ho živit.. Ještě před rokem by mě nenapadlo, že budu řešit tyto problémy, citové vydírání ba psychický teror od svého syna..!
Dneska společnost odsuzuje lidi, kteří mají 5 dětí - no kde to jsme? A vůbec, je to na delší povídání, protože když něco vidíš zvenčí, vždycky to budeš posutovat trošku jinak.
Ahoj.

#36 8. 2. 2006 8:35

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

To Jana Lojková: Jani, drž se. Moje známá to měla se synem podobné. Školu sice nějakou dodělal, ale neustále měnil práci, normální fluktuant....Byla tvrdá, nechala ho, ať se živí sám, v bytě ho bydlet nechala, ale nedala mu ani korunu na jídlo. Když jí potkal v supermarketu značeně pohublý a prosil jí, aby mu koupila aspoň rohlík, vykašlala se na něj....donutila ho tak chodit do práce a dnes je kluk opravdu soběstačný. Dobře to dopadlo, ale chce to nepovolit. A vlastně mám ještě jeden příklad - mýho bráchu. Učňák taky dodělal, ale pak se víceméně flákal od ničeho k ničemu. Moje máma taky nepovolila a jeho příspěvek na jídlo a domácnost prostě chtěla, dával jí ho a z podpory mu skoro nic nezbývalo...taky ho to donutilo najít si práci, kde už vydržel...pak dospěl ještě víc a začal pracovat na tom, aby měl maturitu....letos už maturuje, oženil se, o svou ženu se stará, je jí oporou, opravují spolu starší domek....prostě všechno teď v pohodě, ale mamka s ním měla pěkný nervy....chce to vytrvat, naučit je tomu, že v životě jim nikdo nic neodpustí. Vím, jak to mámu i mojí známou bolelo, ale vyplatilo se to. Držím tobě i synovi palce. Pa.

Není tady

#37 8. 2. 2006 8:45

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Jana Lojková : kdyby sis přečetla další moje příspěvky, tak jsem tam psala, že ty lidi rozhodně neodsuzuju, ale taky neobdivuju. Jo a já bych nebyla ve stejné situaci, protože si umím spočítat, na co stačím. Mám dvě zdravé a hodné děti a jsem šťastná.

Není tady

#38 8. 2. 2006 12:11

Tana
♥♥-----

Já si myslím ,že se p. Strnadová musí rozhodnout co chce, zda podnikat nebo mít 5   d ětí. Obojí asi nejde zvládnout. Její podnikání - obchůdek, dárky pro přítelkyně - vidím jako snahu o únik ze starostí, které provoz domácnosti a podnikání manžela přináší.

Není tady

#39 8. 2. 2006 12:30

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

Tano, kdo se nepokouší o únik od starostí, já tedy jo a přijde mi to více než normální. Nikdo si v tom přeci nelibuje a mít děti není řehole a nemusí to nutně být na celý úvazek. A do stejně situace se můžeš dostat i s jedním dítětem, pokud se ti narodí ne zcela zdravé, nebo ne zcela "sociálně vybavené" , prostě máš pořád prostor pro někoho a pro něco a najednou  se jeden kamínek v mozaice šprajcne a nesedí to....... a je jedno jestli těch kamínků je v řadě 100 nebo 10. To neovlivníš.

Mája

Není tady

#40 8. 2. 2006 12:32

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Tano, zcela s tebou souhlasím. Vůbec neodsuzuju lidi, kteří mají víc dětí (moje sestra má 3 a čtvrté plánují, ale nemá podnikatelské ambice). Jenže paní Strnadová je hodně činorodá, chce podnikat, chce tvořit (a to jí chápu, taky musím stále něco dělat), jenže malé děti jí v tomhle svým způsobem brání. Kdyby měla 3 děti, určitě by byla teď klidnější a ani "zlobivý" syn by jí nedohnal k pokusu o sebevraždu. Prostě je toho na ní moc....

Není tady

#41 9. 2. 2006 11:04

Barbara
♥♥♥----

[Simply, naprosto s Tebou téměř ve všem souhlasím, takových lidí si má slušný člověk vážit, sice co člověk to názor, ale Jsem.svá je trochu mimo.

Není tady

#42 9. 2. 2006 12:54

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Barbaro, nevím, proč bych měla být mimo.... já se v Bohnicích neléčím... Nikdy jsem neřekla, že jsou neslušní, že se nad nimi pohoršuju, že je odsuzuju.... Jen si myslím, že by paní Strnadové bylo líp a zvládala by vše líp s menším počtem dětí.... Ty odsuzuješ mě za můj názor a to je znak netolerance....

Není tady

#43 9. 2. 2006 16:00

simply.net
♥♥♥♥---

Barbara:to jsem ráda že to někdo vidí podobně
Jsem.svá: víš co mě zarazilo, jak jsi psala:"... Raději budu mít dvě děti šťastné než 5 nešťastných....  ¨" prostě se bojím že na počtu to štěstí závislé zrovna není.  Může se stát a bude průser i v rodině, kde byl vždy klid a pohoda...

Není tady

#44 9. 2. 2006 16:34

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

Nemusí být každý mimo, kdo se léčí v Bohnicích, a pokud byť jednomu dítěti věnuješ celý život, a pak se dočkáš zklamání, je to pro matku takový problém, že už je pak jedno jestli má čtyři další. a možná kdyby je neměla,bylby poslední díl bez paní Strnadové.

jsem.sva napsal(a):

Barbaro, nevím, proč bych měla být mimo.... já se v Bohnicích neléčím... Nikdy jsem neřekla, že jsou neslušní, že se nad nimi pohoršuju, že je odsuzuju.... Jen si myslím, že by paní Strnadové bylo líp a zvládala by vše líp s menším počtem dětí.... Ty odsuzuješ mě za můj názor a to je znak netolerance....

Mája

Není tady

#45 10. 2. 2006 7:01

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Co člověk, to názor. S tím ani já ani vy nic neuděláme...

simply.net: nemyslím si, že by štěstí záviselo na počtu dětí, ale paní Strnadová byla evidentně přetížená a jela "na doraz". To já (a myslím, že hodně z nás) bych byla taky.... jen toho prádla, co tam měla... s obědem jí nikdo nepomohl, všichni seděli a čekali, až jim přinese na stůl... bylo mi jí prostě líto, že chtěla podnikat, vyrábět krásné věci a vlastně nemohla....

Májajája: a nemusí být každý mimo, kdo má jiný názor... a taky jsem neřekla, že by paní Strnadové  bylo dobře s jedním dítětem...

Mám pocit, že tady hodně BABINETEK (i já) nemáme víc dětí, než dvě, ale všechny hovoříte, jak je skvělé mít 5 dětí....  Proč všechny nemáte 5 dětí, když je to tak úžasný???

Upravil(a) jsem.sva (10. 2. 2006 8:46)

Není tady

#46 10. 2. 2006 9:16

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

Jestli můj příspěvek vyzněl tak že kdo má jiný názor je mimo, nebylo to tak myšleno.
Nemám pět dětí, protože nemůžu mít děti.
Ale vážím si lidí kteří se do toho v této době pustí a nedělají to jen pro přídavky od státu. přestřelit je jednoduché, může se to stát každému, že přecení svoje síly.

jsem.sva napsal(a):

Co člověk, to názor. S tím ani já ani vy nic neuděláme...

Májajája: a nemusí být každý mimo, kdo má jiný názor... a taky jsem neřekla, že by paní Strnadové  bylo dobře s jedním dítětem...

....  Proč všechny nemáte 5 dětí, když je to tak úžasný???

Mája

Není tady

#47 10. 2. 2006 9:21

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

Ahoj Májo :-)

tak ty jsi si sem dala taky fotečku :-) teda zachvili to tady bude jak seznamka :-)))

Není tady

#48 10. 2. 2006 9:49

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Májo: Je mi moc líto, že nemůžeš mít děti, protože děti jsou život (i pro mě, přestože jste mě tu za moje názory odsoudili). Ale věř mi, že kdybys je měla, už při druhém dítěti bys tušila, že jich 5 nemůžeš s klidnými nervy zvládnout. Vím to z vlastní zkušenosti: já mám 2 a sestra 3. Když se sejdou, je to prostě cirkus....  A přestřelit (jak ty říkáš) v počtu dětí je podle mě nezodpovědné.... ale opět připomínám, že Strnadovi neodsuzuju, ale spíš lituju...

Není tady

#49 10. 2. 2006 10:01

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

No Vašku, ty jsi se nakazil ironií ode mně????
Kdyby jsi sem dal fotku ty, skončíš jako ženich na útěku:-)

vašek napsal(a):

Ahoj Májo :-)

tak ty jsi si sem dala taky fotečku :-) teda zachvili to tady bude jak seznamka :-)))

Upravil(a) Májajája (10. 2. 2006 10:03)

Mája

Není tady

#50 10. 2. 2006 10:07

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

Jsem svá, já nemyslím, že se tu někdo odsuzuje, myslím, že si každý trvá na svém názoru.
A my dvě na toto téma stejný názor nemáme, a to ještě nic nezmnamená, moje nejlepší kamarádka to taky vidí jinak. než já.
Já si myslím, že to je nezodpovědné, když víš, že si to dovolit nemůžeš, a při jejich životním stylu si nemyslím že šlo o to že by museli makat aby uživili, to dělá každý a pak je z toho nějaký profit, ale tady podle mně šlo o jejich životní přesvědčení a styl. Problémy paní mi přišly spíš ze sklamání ze syna než z práce a nestíhání.
Ale tak to vidím já a ty jinak a to je dobře, jinak bychom si tu neměli o čem psát.

Mája

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí