Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 6. 2. 2006 8:28

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Helena Třeštíková - Strnadovi

Konečně jsem viděla díl, kde to dopadá dobře! Tato rodina na mne dýchla energií, láskou, inteligencí a pozitivismem. Tatínek byl zapojený od začátku, oba dva se snad ve všech záběrech usmívají a i když to nemají lehké, jdou dál a spolu. Zdá se mi, že byli od začátku tak vytížení, že neměli čas na blbosti.

Smutné je, že ani tito dva lidé nedokáží ovlivnit svého syna, který neví co se sebou. Dobře to vystihl starší syn:" Když oni jsou tak pracovití..", možná, že ta hektičnost u jednoho z dětí vyústila v pravý opak. U nás doma bylo totéž, rodiče jak fretky, vše mělo řád a pořádek a výsledkem je jedna dcera pravý opak ( totální bordelář) a druhá něco mezi.

Prodejnu Strnadových znám, byla jsem tam několikrát. Vždy jsem si pomyslela: je to tu pěkné, ale nikde nikdo. Bohužel dnešní doba přeje spíše shopping centrům než fajnšmekrovským krámkům. Snadné parkování, lidé se chtějí procházet, bavit, najíst...toto sebelepší krámek na Vinohradské bohužel nenabídne.

Oproti předchozím 2 dílům bych také řekla, že tito dva lidé neztratili kontakt se současností, nezaspali dobu.

Není tady

#2 6. 2. 2006 8:57

Barbara
♥♥♥----

Re: Helena Třeštíková - Strnadovi

Úplně souhlasím, oba dva velcí sympaťáci, tací kdyby byli čeští podnikatelé, tak by ta naše společnost vypadala mnohem lépe, chytří, pracovití oba. Bohužel ty geny se vždycky nedědí a tím pádem jejich děti se zrovna nepředřou, praktické zařízení jejich domova také super, žádný přepych jen pro oči, ale pro život, jejich prodejnu jsem neznala, ale každopádně tam vyrazím.

Není tady

#3 6. 2. 2006 9:43

jsem.sva
♥♥♥♥♥--
Místo: Plzeň

Připadali mi, že se i po ´24 letech ´manželství milují, ale nepřipadá vám zvláštní, že dva inteligentní lidé si "vyrobí" 5 dětí a pak se diví, že je nestíhají uživit, učit se s nimi, vychovávat??? Chápu lidi, že touží po dětech, ale musí znát svoje síly....

Není tady

#4 6. 2. 2006 10:10

Daroly
♥♥♥----

Nepochopila jsem to jako divení se, ale jako pravdivou výpověď o životě. Paní mohla určitě říct, že děti a domácnost zvládá levou zadní, ale byla upřímná a řekla, že nestíhá a že pohádky říkala tolikrát, že už jich má plné zuby. Myslím, že síla dokumentu je právě v tom, když člověk řekne po pravdě jak věci jsou a že nahlas přizná i omyly nebo některé naivní představy z mládí. A za to jim patří obdiv a dík smile   . Já bych na takové "veřejné" svěřování neměla. Hezký den, D.

Není tady

#5 6. 2. 2006 10:20

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Dítě v 37 letech už mi nepřijde jako naivní představa z mládí.  Proč si pořizovali páté dítě, když už při třetím toho měla plné zuby? Jsem asi moc realista, ale tohle fakt nepochopím (mě je 37 a mám 2 děti, nejsem bezdětná naivka) .Taky bych svoje problémy neřešila a neventilovala přes tel. kamery.

Není tady

#6 6. 2. 2006 10:36

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

jsem.sva - pořídit dítě mi zní jako dovybavit se nábytkem nebo tak něco... děsné spojení... ale je vžité, nic proti tobě, jenom píšu, co mě napadlo... smile

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#7 6. 2. 2006 11:10

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Tina: vím, že jsem asi hrozný realista, ale "pořídit" si páté dítě mi přijde fakt jako že jsou rodiče bez rozumu.... i když mají VŠ a jinak mi přišli hodně inteligentní. Mám 2 děti a máme co dělat, abychom vyšli.... To už snad není o lásce k dětem, ale o nezodpovědnosti....

Není tady

#8 6. 2. 2006 11:32

tequilla
♥♥-----
Místo: Brno
Web

Strašně se mi tento dokument režiserky Třeštíkové líbí. Domnívám se, že to je skutečná reality show.
Na rozdíl od  limonádi typu Vyvolení a Big Brother tady jde o skutečný život.
Taky se mi hrozně líbila včerejší manželské dvojice tím jak žijí,jak vychovávají děti a také  jak o tom dokázali mluvit. Jediný  jejich nedostatek je možná v tom, že nedokázali  zvážit, kdce jsou hranice jejich možností  í a přeceňují své síly  - v podnikání i rodině. Jinak výchova dětí na jedničku. Fakt,že jeden chlapec je problémový nelze přičítat rodičům, i když oni se kvůli tomu trápí.
Paní Ivana  si toho na sebe  skutečně nabrala více nežli je schopna jedna žena unést.  Možná, kdyby měli více děvčat byla by její situace snadnější.   Držim jim palce a přeji si aby bylo více takových rodičů i podnikatelů.

Není tady

#9 6. 2. 2006 11:36

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Kolik bylo již manžeslkých etud odvysíláno?
Je možné někde shlédnout ty, které již byly odvysílány? Děkuji.

Není tady

#10 6. 2. 2006 12:04

anela
♥♥♥♥---

no bylo šest dílů a už byly všechny odvysílány. Dávali to v neděli a ve středu v noci opakování. Teď už to asi opakovat nebudou.

Není tady

#11 6. 2. 2006 13:33

zuzanka
♥♥♥♥♥--

Chtěla jsem jen říct, že láska k dětem nekončí u dvou dětí... Myslím, že každá žena nebo dvojce to má jinak. Myslím, že kdyby Strnadovi nepodnikali, byli by na tom psychicky mnohem lépé. Když se podnikání navíc nedaří, vzniká v rodině napětí, které se přenáší i na děti. Navíc paní S. je přepečlivá a zodpovědná a pak má pocit, že to nezvládá.Možná by stačilo prošku ubrat z nároků...např. třídit prádlo do pěti košů je přehnané, stejně určitě pere každý den...znám to z vlastní zkušenosti, taky mám pět dětí a na veřejnosti si někdy připadám jako exot...

Není tady

#12 6. 2. 2006 13:47

Karika
♥♥-----

zuzanka: proc prehnane tridit pradlo do peti kosu? Kdyz se netridi, to to pradlo pak vypada sad Kdyz maj velkou pradelnu a dostatek mista, tak uz je jedno jestli tridi 4 nebo 5 kosu...

Upravil(a) Karika (6. 2. 2006 13:49)

Není tady

#13 6. 2. 2006 13:56

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Stále se zaobírám myšlenkou, proč mají 5 dětí, když to finančně nezvládají, paní nebaví dělat s dětmi úkoly, číst jim pohádky, nezvládá domácnost, nemůže dělat to, co jí baví (obchůdek), pán "musí" (a to tam řekl) podnikat, protože by jinak všechny neuživil... Raději budu mít dvě děti šťastné než 5 nešťastných....  Nechci, aby si někdo myslel, že je odsuzuju... v žádné případě! Ale rozhodně je ani neobdivuju..

Není tady

#14 6. 2. 2006 14:13

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj

jsem.sva,
finančně nezvládají ? Já si tedy nemyslím, že 5 slušně oblečených a živených dětí, kterým NIC nechybí, super zařízený baráček se zahrádkou, v dětském pokoji PC, vlastní firmu, auto....atd.  = finanční  neschopnost. Takový luxus nemá spousta rodin s 1-2 dětmi. Podle mého názoru byli až moc upřímní. S tím obchodem bez zákazníků bych to neviděla tak černě, když uživí 7člennou rodinu, baráček a splácí úvěry.....

Není tady

#15 6. 2. 2006 14:27

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Verča: oba si hodně stěžovali. Paní: že žijí z ruky do huby, pán: že mu přijdou do obchodu 3 lidi denně.... Podle mě právě nebyli až tak upřímní.... mám pocit, že dům na podnikání je jejich a mají slušnou částku z pronájmu nebyt. prostor.... Z čeho by jinak platili úvěry???

Není tady

#16 6. 2. 2006 14:38

johana
♥------

Já jsem nejvíc obdivovala paní.Starala se o 5 dětí,trápila se synem.kterej třeba 3 neděle nepřišel domů a ona nevěděla co s ním je.Pomáhala manželovi s podnikáním a musela bejt optimistická.Sama říkala,že manžel je pesimista.Manžel byl na ní závislý,dokonce i do banky ho doprovázela.Ona musela být ta silnější a to je taky dost těžký,když partner vidí spíš jen ty horší konce.Takže ona byla ta silnější a optimistická,která mu dodávala sílu.Taky se to nedá vydržet věčně.Skončila v Bohnicích.Ale po návratu se snažila dál držet rodinu i manžela.Manžel byl taky dobrej.Byl pracovitej a nic by se mu nemohlo vytknout.Ale byl dost náročnej  k sobě i k dětem.A někdy to nejde tak,jak si  to člověk nalinkuje a musí dělat komromisy.Prostě paní má můj velkej obdiv.

Není tady

#17 6. 2. 2006 14:52

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj

jsem.sva,
no právě, ať  to nazýváme jakkoliv, tak mi to nějak nesedí. Nářky nad třemi zákazníky denně .....Ale podle ukázek z jejich domečku si nežili špatně a  utáhli i úvěry. Děti nevypadaly, že by strádaly a manželka ještě stačila vyrábět dárečky pro sousedky......vidím to pozitivně - že se zbytečně kritizovali a jakoby omlouvali za to, že se mají dobře a zbytečně zdůrazňovali chyby a nedostatky....tím jsem myslela tu upřímnost.  Manželé byli oba maximalisti a dříči a když měli to štěstí, že se sešli a dokázali to své maximum, podle mě mohou mluvit o opravdovém štěstí........
Málo lidí má laťku tak vysoko a oni  dosáhli svých cílů ...........
Taky si stěžovali, to máš pravdu, ale myslím si, že si neměli na co  stěžovat. 
Konečně se ukázalo v TV, že mohou být spokojení a šťastní lidé, kteří pracují a dá se dosáhnout dobré životní úrovně  poctivou prací..........až mi ten jejich příběh připomínal pohádku.

Od toho jsou diskuse : co člověk, to jiný náhled...........

Není tady

#18 6. 2. 2006 14:59

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Myslím, že s tebou souhlasím. Viděla jsem všechny díly tohoto dokumentu, ale snad první manželství, které vydrželo a nerozpadlo se po pár letech. To je pozitivní. To na lidech (nejen z tohoto dílu) obdivuju. Sama jsem rozvedená. Chtěla bych čas vrátit a potkat svého současného přítele... Myslím, že s ním by mi taky manželství vydrželo...

Není tady

#19 6. 2. 2006 15:10

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Tak nevím. Nečekala jsem tolik kritiky na tuto rodinu. Kdo jiný než dva lidé jako Strnadovi ( schopní, chytří, aktivní, úspěšní a přičinliví) by si měli pořizovat 5 dětí?! Jako národ pomalu vymíráme a oni jsou prototypem, že to jde.

Rozhodně bych jejich zpověď nebrala jako stížnost - konstatovali jasnou skutečnost: i když dřou a podnikají, žádní boháči nejsou. Svoje děti zabazpečují úžasně: každé má vlastní pokoj, bydlí dobře, maminka i když má další aktivity, s nimi dělá úkoly. když se jim syn nedostal na školu, mají pro něj uplatnění v podnikání.

Dětem poskytují dobrý příklad. Asi i proto jejich syn s nimi "soutěží", ale po svém, lempláctvím. Sám říkal, že se " rodičů nebojí", což znamená, že je asi i v 18 bere jako soupeře, kdyby byl v pohodě, tak se vyjadřuje jinak a svoji energii vydává jinam.

Mám dojem, že ten obchod není jediným zdrojem obživy, jinak by ho již museli dávno zavřít. Mimochodem: mají pěkné internetové stránky.

Není tady

#20 6. 2. 2006 15:17

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Lepista: Jak můžeš napsat, že jsou prototipem, že to jde??? Připadá ti normální, že byla paní v blázinci a pán brečel před kamerou, že nezvládnou 5 dětí??? Já si tedy spokojenou rodinu představuju jinak....

Není tady

#21 6. 2. 2006 15:19

simply.net
♥♥♥♥---

Uff, překvapila mě ta kritika - čekala jsem nadšené ohlasy na rodinu, která se k životu, manželství a rodičovství stavěla podle mě maximálně poctivě. Byli to lidi kteří nečekali na to, až budou moci žít, až děti vyrostou, až nebudu na mateřské, až budou peníze, až opadá listí z dubu...ale žili pořád naplno. No je to zajímavý, co člověk, to názor. Mimochodem přístup české společnosti že dvě děti jsou tak akorát a pět dětí rozmařilost mi připadá maximálně scestný ( mám taky jen dvě - bohužel).

Není tady

#22 6. 2. 2006 15:23

simply.net
♥♥♥♥---

jsem.sva napsal(a):

Lepista: Jak můžeš napsat, že jsou prototipem, že to jde??? Připadá ti normální, že byla paní v blázinci a pán brečel před kamerou, že nezvládnou 5 dětí??? Já si tedy spokojenou rodinu představuju jinak....

Neodolám a ještě se musím vyjádřit: pán nebrečel že děti nezvládnou, ale dojaly ho problémy syna...paní byla v blázinci protože se sesypala a měla proč, plno lidí se sesype z menších důvodů a nedokáže toho v životě ani desetinu toho co ona paní...to že se to nestydí ventilovat v TV je o důvod víc si jí vážit, jasný signál že není nic tak strašného se nervově zhroutit a vyhledat pomoc...
spokojenou rodinu si představuji právě takhle!

Není tady

#23 6. 2. 2006 15:25

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

simly.net: Co člověk, to názor...

Není tady

#24 6. 2. 2006 15:29

simply.net
♥♥♥♥---

jistě, pokud jde o ten názor že byli divní, protože měli pět dětí, jeli naplno a sem tam si postěžovali ( kdo z nás si nepostěžuje? na manžela, na děti, na otravu s úkoly..) tak se mi jeví projevem takového toho čecháčkovství "hlavně klídek"...

Není tady

#25 6. 2. 2006 15:31

jsem.sva
♥♥♥♥♥--

Proč máš jen dvě děti? Moje sestra má děti 3, ale je finančně zajištěná a rodina je zcela spokojená a šťastná. A plánují čtvrté. Nemám nic proti počtu dětí, ale člověk musí odhadnout své síly.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí