|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

majkafa napsal(a):
A chci a chci a chci. Modroočko, v tomto případě se ty chováš jako malé dítě. Tak si ten svetr neber, proboha, když nedostáváš odpověď, proč proč proč pro slepičí kvoč. Dyk tady nemusíš vůbec být. Ty ses sice slušně zeptala, ale ty chceš slyšet odpověď, kterou ty by jsi pochopila. Co když taková, tobě pochopitelná prostě není?
A už tě zase slyším, a je a je a je a já ji chci slyšet. A dupi dupi dup.
Umíněné malé dítě hadr.

jsem umíněná dospělá ženská, a když něco chci vědět, hledám odpověď, třeba umíněně. Jednu asi nikdy nedostanu, zajímá mě nekonečný vesmír a přiznám se, že mě docela hodně mrzí, že tohle se nikdy nedozvím.
Není tady

Charlota napsal(a):
Selima napsal(a):
Charlota napsal(a):
ban Paavly
...ten ban ma svůj důvod , její urážky a napadání neměli opravdu úroveň ,byla tady vulgární na spoustu lidí.
Už jednou..... (a není to zas až tak dávno,asi na zpět 3 týdny )..... měla ban na týden,bohužel se neponaučila a opět nedodržovala pravidla má co si zasloužila a nevěřím , že nebyla před tím varovánaJáj... a ty si sa dívala ZA ČO ten ban dostala? Alebo si len utekáš prihriať polievočku, bez rozmýšľania? (A som arda, že nie si moderátorka, lebo aj za toto by už asi nasledoval ban...)
Pokud by někdo neurážel a neutočil ,....psal seriózně tak jako Ty pak bych neviděla důvod proč dávat ban
Ty to stále enchápeš, že? ONA NEDOSTALA BAN ZA S.P.O.R. S TEBOU A KLOKANOM NA NEVERE(čo by som možno ešte chápala, hoci neviem, či je vina len na jej strane...), ale za vlákno o moderátoroch. CHÁPEŠ? A neoháňaj sa tým, že to bolo za celkové správanie, slovník, farbu vlasov blabla... Je to za konkrétne vlákno, konkrétne príspevky - a v tomto prípade za vlákno, ktoré nemá s vašimi hádkami nič spoločné.
Mmch, chápem pravidlá majiteľov Babinetu, ale podľa môjho názoru sa absolútne míňajú účinkom. Chodím sem vyše troch rokov a taký konfrontačný tón, urážky a zahlcovanie vláken ako teraz som tu ešte nezažila. Boli jednotliví ľudia alebo jednotlivé príspevky, ale dnes ej to už skoro všade, s výnimkou možno Kuchynky, šestonedieľok a Hádaniek. Takže buď sú pravidlá neúčinné, alebo sa nejako neúčinne aplikujú.
Není tady
Ano Seli to jsem měla přesně na mysli já. Nevím jestli to mají moderátoři rozdělené - tedy oblast "dozoru", ale jak už jsem psala, kdyby se tohle podchytilo už od začátku - mohl být klid, spousty lidí by si uvědomilo hranice a dál nic takového nezkoušelo - nebo by odešlo jinam.
Je mi to líto.
FLLy stejně tak to vidím já, moderátorů je málo, na porady se nesejdou a když je potřeba rychle zasáhnout, tak tu třeba ani nikdo není, stačí se podívat na seznam uživatelů. Spousta moderátorů je určitě zaměřena jen na svůj chlívek a jinde se nevyjadřuje. CHybí někdo, kdo by měl funkci hlavního moderátora a byl k dispozici v případě potřeby. ta zas až tak často nevzniká, přesto je třeba.
Nemyslím si, že moderátor by se nemohl zapojovat do diskuzi. Myslím si, že poznat osobnost moderátora je v tomto případě žádoucí. Stějně jako rozlišíme dobrého nebo špatného vedoucího, i takto lze vypozorovat vlastnosti moderátora.
Co tu na mě už dlouho vystrkuje růžky je jistá nečinnost v případě drobných rozmíšek. Je velmi těžké vypozorovat hranici, kdy jde ještě o diskuzi a kdy už o napadání, protože hodně účastníků neřekne "vy vole" Přesto tu proběhla řada pokusů o zesměšnění a zvláštní je, že jsou to stále titíž a napadají aktivity, které jsou prezentovány jako babinetí. Vlastníci v tomto ohledu nijak nezasáhli. Ano, mám na mysli Pandořinu školu a lidi, které účastníky těchto setkání označují za ovce. Pokud si svůj prostor Pandora platí, tak zesměšnování jejích aktivit a lidí s nimi spjatých opravdu není na místě. Pak i argumenty o soukromém prostoru, kde platí určitá pravidla, ztrácí na váze.
Není tady
klokan napsal(a):
Tento způsob samozřejmě možný je - o tom žádná. Jen bych si dovolil malou poznámku navíc - Babinet není pouze toto diskusní fórum se svými tématy, je toho mnohem víc, souvisí to i s provozem reklam a magazínu, Babinet má svou vlastní redakci a tento server je Internetovým odrazem lidí, kteří to celé dávají dohromady. A ze zákona má provozovatel serveru odpovědnost za obsah, který se na něm objeví a zveřejní. Takže v okamžiku, kdy tady někdo uveřejní nějaké ilegální záležitosti (nebudu říkat jaké, nehodlám nikoho navádět..), tak se taky může stát že majitelé budou zažalováni. U skutečného soudu, ne u virtuálního. I proto jsou tu moderátoři, aby i takové pokusy včas odfiltrovali. Dokud se diskutuje slušně, nikdo zbytečně nikoho nebanuje a nemaže.
Tak v tom pripade OK, se soudy neni legrace. Ale stejne mam obcas pocit, ze neni na kazdeho stejny metr. Nekdo smi a bude mu to prominuto, popr. nepovsimnuto a nekdo nesmi a neni mu nic tolerovano. Proc byly moje prispevky v kuchynce smazany byt to byla jen pouha neutralni veta "Drzim hladovku za osvobozeni Pavly" ? Nechtej mi namluvit, ze tento muj opravdu stupidni prispevek by dostal majitele do vezeni dejme tomu na 12 let ??? 

Doufam, ze mi to rozumne vysvetlis 
Není tady
ffly napsal(a):
Ano Seli to jsem měla přesně na mysli já. Nevím jestli to mají moderátoři rozdělené - tedy oblast "dozoru", ale jak už jsem psala, kdyby se tohle podchytilo už od začátku - mohl být klid, spousty lidí by si uvědomilo hranice a dál nic takového nezkoušelo - nebo by odešlo jinam.
Je mi to líto.
Nazdarek McFly ! Uz bychom mohli konecne na to pyfko, ne ? 
Není tady
morpheus napsal(a):
ffly napsal(a):
Je mi to líto.Nazdarek McFly ! Uz bychom mohli konecne na to pyfko, ne ?
DA no jistě, že bychom mohli.
ffly napsal(a):
DA no jistě, že bychom mohli.
To jako s Martym Mekflajem si da na pivko zajdu. Jo a mam kvalitni "zbozicko" to budes cucet, teda jestli obcas hulis
Kdyz ne, aspon mi vic zbyde 
Není tady

morpheus napsal(a):
Tak v tom pripade OK, se soudy neni legrace. Ale stejne mam obcas pocit, ze neni na kazdeho stejny metr. Nekdo smi a bude mu to prominuto, popr. nepovsimnuto a nekdo nesmi a neni mu nic tolerovano. Proc byly moje prispevky v kuchynce smazany byt to byla jen pouha neutralni veta "Drzim hladovku za osvobozeni Pavly" ? Nechtej mi namluvit, ze tento muj opravdu stupidni prispevek by dostal majitele do vezeni dejme tomu na 12 let ???
Doufam, ze mi to rozumne vysvetlis
Vysvětlit Ti to nemohu, neb jsem v kuchyňce nebyl, takže to nemohu posoudit - ale předpokládám, že moderátor, který tak učinil, Ti sdělil, proč tak učinil. Je mi jasné, že se v tomto případě nejedná o uspokojivou odpověď, ovšem, bohužel já osobně nemám dostatek informací.
Doplňuji po zjištění: Tvé příspěvky se netýkaly tématu - to byl důvod k odstranění.
Upravil(a) klokan (18. 4. 2009 14:52)

Není tady
klokan napsal(a):
Vysvětlit Ti to nemohu, neb jsem v kuchyňce nebyl, takže to nemohu posoudit - ale předpokládám, že moderátor, který tak učinil, Ti sdělil, proč tak učinil. Je mi jasné, že se v tomto případě nejedná o uspokojivou odpověď, ovšem, bohužel já osobně nemám dostatek informací.
Ja si to vysvetlil po svem, chce udrzet kuchynku cistou, bez zbytecneho balastu. Ale jedna vec mni nejni jasna, proc ne stejny metr na kazdeho ?
Není tady

morpheus napsal(a):
klokan napsal(a):
Ja si to vysvetlil po svem, chce udrzet kuchynku cistou, bez zbytecneho balastu. Ale jedna vec mni nejni jasna, proc ne stejny metr na kazdeho ?
Doplnil jsem předchozí odpověď - ano, máš pravdu. Co se "metru" týče - toto je docela citlivá a docela občas i subjektivní věc, ale věř mi, že se snažíme měřit pokud možno stejně, i když se může stát, že to tak někdy není. Jsme jenom lidi a není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. 

Není tady
klokan napsal(a):
Doplnil jsem předchozí odpověď - ano, máš pravdu. Co se "metru" týče - toto je docela citlivá a docela občas i subjektivní věc, ale věř mi, že se snažíme měřit pokud možno stejně, i když se může stát, že to tak někdy není. Jsme jenom lidi a není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.
Jelikoz Klokanku odpovidas a nesnazis se nevsimnout si prispevku, budu to brat jako vycerpavajici odpoved (pro me). Diky.
Není tady
Myslím, že toto vlákno a ještě vlákno "co říkáte na práci místních moderátorů" může dobře sloužit jako jakási "kniha přání a stížností". Kdo by si chtěl na někoho konkrétního stěžovat, nechť to učiní zde a případně cituje, co mu bylo smazáno, kým a za co byl zablokován. Nebudou tak zbytečně zahlcována jiná vlákna řečmi od tématu a zároveň moderátorky (a moderátor) ztratí svoji "imunitu".
Sám jsem se od Jiřího Kouby dočkal tváří v tvář ujišťování o nápravě situace v jednom konkrétním případě(loni) a když jsem se jí pak dožadoval, nedočkal jsem se ani odpovědi. Takže odvolávat se na něj je zcela zbytečné, protože je zcela v moci moderátorek a moderátora, kteří jednoduše pohrozí složením své funkce a donutí ho, aby skákal podle jejich píšťalky.
Naštěstí se moderátorský "tým" za tu dobu dost obměnil - uvidíme, jak bude fungovat. I když ještě jeden člověk měl být za zneužití své moci odejit. Neb se svým heslem "nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet nebo chválit" řídí až příliš.
Není tady
A kdysi se tu nějaký administrátor vyjádřil, že z Babinetu se nikdy nestanou Novinky a podobně. Zato se z něj staly Haló noviny - nebo rovnou Rudé právo...
Není tady
Zephyr napsal(a):
Myslím, že toto vlákno a ještě vlákno "co říkáte na práci místních moderátorů" může dobře sloužit jako jakási "kniha přání a stížností". Kdo by si chtěl na někoho konkrétního stěžovat, nechť to učiní zde a případně cituje, co mu bylo smazáno, kým a za co byl zablokován. Nebudou tak zbytečně zahlcována jiná vlákna řečmi od tématu a zároveň moderátorky (a moderátor) ztratí svoji "imunitu".
Sám jsem se od Jiřího Kouby dočkal tváří v tvář ujišťování o nápravě situace v jednom konkrétním případě(loni) a když jsem se jí pak dožadoval, nedočkal jsem se ani odpovědi. Takže odvolávat se na něj je zcela zbytečné, protože je zcela v moci moderátorek a moderátora, kteří jednoduše pohrozí složením své funkce a donutí ho, aby skákal podle jejich píšťalky.
Naštěstí se moderátorský "tým" za tu dobu dost obměnil - uvidíme, jak bude fungovat. I když ještě jeden člověk měl být za zneužití své moci odejit. Neb se svým heslem "nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet nebo chválit" řídí až příliš.
To je ale hloupost, Zephyre. 

Jenže vlákno "co říkáte na práci místních moderátorů" bylo uzavřeno, asi proto, aby moderátory nikdo nemohl kritizovat a mít k nim výhrady. Což je tady proti pravidlům.
A jak je psáno výše, není jejich práce objektivní, k čemuž se připojuju, protože si to myslím taky.
Tím nikoho neobviňuju, jen konstatuju.
Upravil(a) Modroočka (18. 4. 2009 15:46)
Není tady

Modroočka napsal(a):
Jenže vlákno "co říkáte na práci místních moderátorů" bylo uzavřeno, asi proto, aby moderátory nikdo nemohl kritizovat a mít k nim výhrady. Což je tady proti pravidlům.
A jak je psáno výše, není jejich práce objektivní, k čemuž se připojuju, protože si to myslím taky.
Tím nikoho neobviňuju, jen konstatuju.
Domněnky... A další domněnky... Tak Ti, Modroočko, nějak nevím, co bych Ti na Tvá domnělá obvinění měl sdělit. Ono to je těžké - co je to vlastně ta "objektivita" ? Pokud Ti tu někdo bude přikyvovat a mlátit před Tebou hlavou o zem, jak jsi bezvadná a skvělá, tak bude objektivní? Nebo to by taky bylo špatně? Když jsi tolik nespokojena, tak řekni s čím - pokud se to týká pravidel, tak si je pečlivě přečti a navrhni řešení - tedy nějakou změnu, o které budeme moci debatovat a je možné, že pak nějaká změna nastane. Ale neustálé opakování slov "to je špatně", "to je špatně" k ničemu nevede. Připomíná mi to z dnes už historické pohádky o Cipískovi tu situaci, jak Cipísek sloužil u knížepána a stavěl tam kuželky - a knížepán mu to vždycky zboural se slovy "Tak ne! Jinak!" - neřekl ovšem, jak.. 

Není tady

Ale Klokane, nech mi aspoň možnost si něco myslet, jo? Dík.
Mmch, já nepotřebuju, aby mi někdo přizvukoval. Na to jsem dost stará a dost silná osobnost, taže si svůj názor uhájím bez pochlebovačů. Klokane, já jsem typ, co jde hlavou proti zdi, když si myslí, že je to správně. Nemusím ve všem jít s davem, klidně půjdu proti davu, i sama, nejsem ovce, nepotřebuju stádnost. Já jsem sólista 
A je fakt, že jsem dost urputná, ale mám to v povaze, co nadělám.
Upravil(a) Modroočka (18. 4. 2009 16:03)
Není tady

klokan napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Tím nikoho neobviňuju, jen konstatuju.Domněnky... A další domněnky... Tak Ti, Modroočko, nějak nevím, co bych Ti na Tvá domnělá obvinění měl sdělit. Ono to je těžké - co je to vlastně ta "objektivita" ? Pokud Ti tu někdo bude přikyvovat a mlátit před Tebou hlavou o zem, jak jsi bezvadná a skvělá, tak bude objektivní? Nebo to by taky bylo špatně? Když jsi tolik nespokojena, tak řekni s čím - pokud se to týká pravidel, tak si je pečlivě přečti a navrhni řešení - tedy nějakou změnu, o které budeme moci debatovat a je možné, že pak nějaká změna nastane. Ale neustálé opakování slov "to je špatně", "to je špatně" k ničemu nevede. Připomíná mi to z dnes už historické pohádky o Cipískovi tu situaci, jak Cipísek sloužil u knížepána a stavěl tam kuželky - a knížepán mu to vždycky zboural se slovy "Tak ne! Jinak!" - neřekl ovšem, jak..
Píšu, že konstatuju, nikoho neviním.
Není tady
majkafa napsal(a):
Zephyr napsal(a):
Naštěstí se moderátorský "tým" za tu dobu dost obměnil - uvidíme, jak bude fungovat. I když ještě jeden člověk měl být za zneužití své moci odejit. Neb se svým heslem "nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet nebo chválit" řídí až příliš.To je ale hloupost, Zephyre.
To není hloupost, měl jsem loni tu čest s ním asi hodinu a půl mluvit osobně. Mluvil hezky, pravda... Ale skutek utek.
Ještě poznámka k těm, kdož se ohání tím, že je to jeho soukromý "obývák" a komu se zdejší poměry nelíbí, ať jde jinam... Když si někdo otevře krám a prodává v něm zkažené jídlo, krám mu zavřou a jemu nasolí přinejmenším pokutu. Bohužel, v případě internetových portálů se toto (zatím) bohužel neděje...
Není tady

Modroočka napsal(a):
Ano, konstatuješ slovy "není jejich práce objektivní" - tohle jsem tím obviněním měl na mysli. Když už to takto sdělíš, měla bys sdělit, v čem je neobjektivní, konkrétní příklad (a pokud možno na mne, když už se ptám já). Potom můžeme něco řešit. Proti Tvému názoru a přesvědčení nic nemám, ale má-li se něco měnit, je potřeba vědět, jak. Dokud nepadne žádný náznak nějakého návrhu, je to jen mlácení prázdné slámy..

Není tady

Zephyr napsal(a):
Ještě poznámka k těm, kdož se ohání tím, že je to jeho soukromý "obývák" a komu se zdejší poměry nelíbí, ať jde jinam... Když si někdo otevře krám a prodává v něm zkažené jídlo, krám mu zavřou a jemu nasolí přinejmenším pokutu. Bohužel, v případě internetových portálů se toto (zatím) bohužel neděje...
No a milý Zephyre - když mi do toho krámu vleze špinavý bezdomovec případně banda nevábně vyhlížejících lidí a začnou mi špinavýma rukama přerovnávat čerstvé voňavé pečivo, tak ty nežádoucí zákazníky chytím hezky za fligr a pošlu je tam, odkud přišli. Je to dostatečně pochopitelné ?? 

Není tady
Klokane : Kdybych mel svuj kram a prisli mi do neho bezdomvci, kazdemu bych dal po 2 rohliky gratis, abych se vyvaroval prehrabovani v pecivu...Nic neztratim, naopak, ziskam.
Není tady

klokan napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Ano, konstatuješ slovy "není jejich práce objektivní" - tohle jsem tím obviněním měl na mysli. Když už to takto sdělíš, měla bys sdělit, v čem je neobjektivní, konkrétní příklad (a pokud možno na mne, když už se ptám já). Potom můžeme něco řešit. Proti Tvému názoru a přesvědčení nic nemám, ale má-li se něco měnit, je potřeba vědět, jak. Dokud nepadne žádný náznak nějakého návrhu, je to jen mlácení prázdné slámy..
Nevytrhávej z kontextu, Klokánku.
Není tady

morpheus napsal(a):
Klokane : Kdybych mel svuj kram a prisli mi do neho bezdomvci, kazdemu bych dal po 2 rohliky gratis, abych se vyvaroval prehrabovani v pecivu...Nic neztratim, naopak, ziskam.
Sice mne chytáš za slovo, ale budíž - taky řešení
Jak dlouho bys ty lidi takhle dotoval ??

Není tady