Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#226 18. 4. 2009 18:58

Zephyr
♥♥♥----
Místo: Příšov
Web

Re: Blokování

klokan napsal(a):

Výňatek z pravidel:

4.4. Práva moderátorek. Moderátorky (moderátoři) mají právo bez výstrahy a předchozího upozornění upravovat a mazat příspěvky, udělovat bany (zákazy vstupu na Babinet) na dobu určitou i trvale.
4.5. Pozice moderátorek. Moderátorky Babinet.cz mají v případě mazání nevhodných příspěvků a udělování banů plnou důvěru majitelů. Jakékoliv útoky na moderátorky budou hodnoceny jako hrubé porušení pravidel a bude udělován ban.
4.6. Protesty. Jedinou legitimní formou protestu proti konání moderátorek (moderátorů) je stížnost u administrátora (nick: Jirka, email: jiri.kouba@babinet.cz). Jeho rozhodnutí o vyřešení problému je definitivní a není proti němu odvolání. Veřejné osočování moderátorek na fórech není povoleno a všechny takové projevy budou okamžitě mazány a autoři automaticky banováni.

Modroočko - musel jsem si pečlivě pravidla ještě přečíst - a teď mi pověz, kde tam je přímý zákaz rozumné kritiky moderátora? Je tam psáno útoky na moderátorky. No a třeba já konstruktivní kritiku za útok nepovažuju, naopak slova typu "ty jsi vůl" jsou už vlastně útok. Vím, že je mezi tím tenká hranice a že to každý cítí jinak, ale je to tu tak dáno proto, aby se předešlo dohadům a pro případ konečného posouzení tu pro jistotu je admin, který je zároveň majitel. Takže jak vidíš : slušné vyříkání opravdu zakázáno není.

Nebylo to určeno mně, ale právě ve zvýrazněné větě vidím zákaz kritizování, byť slušného.
Krom toho znovu upozorňuju, že obracet se na Jiřího Koubu je bezpředmětné, protože záležitost vždycky zamete pod koberec a většinou pro jistotu ani neodpoví. Není to jen má zkušenost.

Пoxopoнный слышен звoн,
долгий звoн!
Гopькой скорби слышны звуки,
гopькой жизни кoнчeн сон...

Není tady

#227 18. 4. 2009 19:06

Zephyr
♥♥♥----
Web

klokan napsal(a):

Zephyr napsal(a):

Ještě poznámka k těm, kdož se ohání tím, že je to jeho soukromý "obývák" a komu se zdejší poměry nelíbí, ať jde jinam... Když si někdo otevře krám a prodává v něm zkažené jídlo, krám mu zavřou a jemu nasolí přinejmenším pokutu. Bohužel, v případě internetových portálů se toto (zatím) bohužel neděje...

No a milý Zephyre - když mi do toho krámu vleze špinavý bezdomovec případně banda nevábně vyhlížejících lidí a začnou mi špinavýma rukama přerovnávat čerstvé voňavé pečivo, tak ty nežádoucí zákazníky chytím hezky za fligr a pošlu je tam, odkud přišli. Je to dostatečně pochopitelné ?? smile

Pochopitelné to samozřejmě je. Nicméně nemám pocit, že by tohle přirovnání sedělo. Spíš kdyby ti nějaký kunčoft v tom krámě řekl do očí, že tam prodáváš svinstvo, můžeš ho sice chytit za límec a vyhodit, ale musíš taky počítat s tím, že ten dotyčný to tak nenechá a buď ti tam pošle kontrolu, nebo (když se spravedlnosti nedovolá, což je v našem státě běžné) ti ten krám rovnou podpálí. Což je samozřejmě nezákonné, ale vyloučit to nemůžeš. Zrovna tak bych se nedivil, kdyby se někdo nakrknutý rozhodl nějakým způsobem odstřelit Babinet. A věř tomu, že by se to dalo udělat velmi snadno tak, že by nebyl porušen žádný zákon ČR.
Tedy - diskriminovat tu lidi s určitými názory sice není nezákonné, ale je to mimořádně krátkozraké od provozovatelů a taky riskantní (tolik odpověď Ronje). Takže nechť si provozovatel rozmyslí, jestli tu z toho chce mít relativně demokratické a přínosné diskusní fórum (a konflikty mezi lidmi jsou věcí běžnou a nemá smysl je umlčovat), nebo virtuální Severní Koreu.

Upravil(a) Zephyr (18. 4. 2009 19:08)

Пoxopoнный слышен звoн,
долгий звoн!

Není tady

#228 18. 4. 2009 19:16

majkafa
Host

Zephyre a mé zkušenosti jsou přesně opačné. Možná záleží na formě a důvodu "obracení se", co myslíš?

#229 18. 4. 2009 19:19

Zephyr
♥♥♥----
Web

A abych tu jen naplano abstraktně neřečnil, dám konkrétní příklad moderátorské zvůle, která se nikdy neřešila, natož aby se napravil její důsledek. Má osobní zkušenost.
Přečtěte si v Psychologické vlákno "Je vám taky někdy smutno" a reakci č.190, jejímž autorem je zdejší moderátor. Ten přesto, že se ho diskuse nijak netýkala, mne bez jakéhokoliv důvodu dost nevybíravě napadl a když se mu ode mě dostalo odpovědi ve stejném stylu, zablokoval mě. Tento člověk na svém postu působí dál, stížnost jsem tehdy adresoval Koubovi samotnému, který zpočátku neurčitě slíbil, že to dá do pořádku (s tím, že to "Ota opravdu přehnal"), ovšem nedělo se vůbec nic. Neprahl jsem po Otově hlavě, stačilo by zrušení banu.
Takhle to pak dopadlo ještě několikrát - snad jen s tím rozdílem, že se pan Kouba ani neobtěžoval s odpověďmi. A má-li on být jedinou instancí, na kterou se v případě bezpráví lze odvolat, tak... Dosaďte si sami.
Vlastně se dá říct, že provozovatel může vyhlásit pravidla, jaká chce, ale dodržovat je nemusí ani on sám - zabránit se mu v tom nedá. Podoba s Hitlerovým Německem, Stalinovým Ruskem, Československem v 50.letech nebo současnou KLDR čistě náhodná...(?)

Пoxopoнный слышен звoн,
долгий звoн!

Není tady

#230 18. 4. 2009 19:21

Zephyr
♥♥♥----
Web

majkafa napsal(a):

Zephyre a mé zkušenosti jsou přesně opačné. Možná záleží na formě a důvodu "obracení se", co myslíš?

Ty odjakživa tady patříš mezi "sluníčkové pohodové dušičky, aneb krásné dušičky z pandořiny krásné školičky", horlivé přikyvovačky, že si naprosto nedovedu představit, že by ses na něj musela obracet. Nevymýšlíš si náhodou? Buď klidně konkrétní.
Očekávám zabanování, ovšem vzhledem k tomu, že můžu mít každou hodinu jinou IP, mne to nijak netíží.

Пoxopoнный слышен звoн,
долгий звoн!

Není tady

#231 18. 4. 2009 19:22

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Zephyr: Pokračuj, prosím, jsem zvědavý, co hezkého nám tu ještě povíš - chci si to pak zaarchivovat do svého bloku zkušeností s lidmi - získám další zajímavý exemplář.. smile

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#232 18. 4. 2009 19:27

Zephyr
♥♥♥----
Web

klokan napsal(a):

Zephyr: Pokračuj, prosím, jsem zvědavý, co hezkého nám tu ještě povíš - chci si to pak zaarchivovat do svého bloku zkušeností s lidmi - získám další zajímavý exemplář.. smile

Očekával bych nějakou věcnou námitku.

Пoxopoнный слышен звoн,
долгий звoн!

Není tady

#233 18. 4. 2009 19:27

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Zephyr : Takze i IP ? No to je dobre vedet tummenupp Myslel jsem, ze je zakazan jen user.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#234 18. 4. 2009 19:27

majkafa
Host

Zephyr napsal(a):

majkafa napsal(a):

Ty odjakživa tady patříš mezi "sluníčkové pohodové dušičky, aneb krásné dušičky z pandořiny krásné školičky", horlivé přikyvovačky, že si naprosto nedovedu představit, že by ses na něj musela obracet. Nevymýšlíš si náhodou? Buď klidně konkrétní.
Očekávám zabanování, ovšem vzhledem k tomu, že můžu mít každou hodinu jinou IP, mne to nijak netíží.

Nebudu konkrétní. Protože nechci. smile A za to, cos napsal před chvilkou, bych ti já dala ban. Okamžitě. Bez diskuse.
Za tohle:
Podoba s Hitlerovým Německem, Stalinovým Ruskem, Československem v 50.letech nebo současnou KLDR čistě náhodná...(?)
Člověk s tak malým sebevědomím si ho často zrůdně zvedá pliváním a kopáním kolem sebe. Ano, tím myslím tebe.

#235 18. 4. 2009 19:29

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Zephyr napsal(a):

klokan napsal(a):

Prosím. Žádám Tě, abys ihned zanechal svých slovních útoků, jinak to dopadne tak, jak požaduješ.

Není tady

#236 18. 4. 2009 19:30

Zephyr
♥♥♥----
Web

majkafa napsal(a):

Zephyr napsal(a):

majkafa napsal(a):

Nebudu konkrétní. Protože nechci. smile A za to, cos napsal před chvilkou, bych ti já dala ban. Okamžitě. Bez diskuse.
Za tohle:
Podoba s Hitlerovým Německem, Stalinovým Ruskem, Československem v 50.letech nebo současnou KLDR čistě náhodná...(?)
Člověk s tak malým sebevědomím si ho často zrůdně zvedá pliváním a kopáním kolem sebe. Ano, tím myslím tebe.

Co v tom vidíš ty, je mi srdečně jedno... Ano, toto fórum se za poslední rok stalo takovým miniaturním teritoriem s podobnými principy, které platily za Hitlera, Stalina a jim podobných. Rok jsem to tu s jistým zadostiučiněním jen pozoroval...

Пoxopoнный слышен звoн,
долгий звoн!

Není tady

#237 18. 4. 2009 19:31

Zephyr
♥♥♥----
Web

klokan napsal(a):

Zephyr napsal(a):

klokan napsal(a):

Prosím. Žádám Tě, abys ihned zanechal svých slovních útoků, jinak to dopadne tak, jak požaduješ.

Takže se nedočkám. Dobrá, názor si každý udělá sám. Já předložil konkrétní věci, konkrétní fakta. Nemáš tedy co dodat - chápu; kde končí argumenty, začínají hrozby. Tím v této "diskusi" nadobro končím. Dobrou noc.

Upravil(a) Zephyr (18. 4. 2009 19:34)

Пoxopoнный слышен звoн,
долгий звoн!

Není tady

#238 18. 4. 2009 19:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

klokan napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Jenže vlákno "co říkáte na práci místních moderátorů" bylo uzavřeno, asi proto, aby moderátory nikdo nemohl kritizovat a mít k nim výhrady. Což je tady proti pravidlům.
A jak je psáno výše, není jejich práce objektivní, k čemuž se připojuju, protože si to myslím taky.
Tím nikoho neobviňuju, jen konstatuju.

Domněnky... A další domněnky... Tak Ti, Modroočko, nějak nevím, co bych Ti na Tvá domnělá obvinění měl sdělit. Ono to je těžké - co je to vlastně ta "objektivita" ? Pokud Ti tu někdo bude přikyvovat a mlátit před Tebou hlavou o zem, jak jsi bezvadná a skvělá, tak bude objektivní? Nebo to by taky bylo špatně? Když jsi tolik nespokojena, tak řekni s čím - pokud se to týká pravidel, tak si je pečlivě přečti a navrhni řešení - tedy nějakou změnu, o které budeme moci debatovat a je možné, že pak nějaká změna nastane. Ale neustálé opakování slov "to je špatně", "to je špatně" k ničemu nevede. Připomíná mi to z dnes už historické pohádky o Cipískovi tu situaci, jak Cipísek sloužil u knížepána a stavěl tam kuželky - a knížepán mu to vždycky zboural se slovy "Tak ne! Jinak!" - neřekl ovšem, jak.. wink

Dobre, tak ja sa konkrétne sptam: Zmažeš aj Charlottu, ak bude offtopic na nejakom vlákne? A v prípade opakovaného plkania ju zabanuješ? Alebo využiješ svoju mdoerátorskú imunitu a rozšíriš ju aj na ňu? To mi tak len napadlo pri spomienke na hojné plkanie a odbočovanie od témy nielen na "chatoch" typu Volejovky, ale aj inde...
Inak, aj ja som občas offtopic , ale práve tu by som ocenila včasný a slušný zásah moderátora, lebo je rozdiel napomenúť diskutujúcich po prvom menšom odbočení a je rozdiel snažiť sa zastaviť "odbrzdený vlak". Potom sa zavrie vlákno chduere nevinnej zakladateľke viď Laureen a jej vlákno na Živote po nevere, čo je podľa mňa už úplne do očí bijúce zúfalstvo a plakanie na nesprávnom hrobe. Takže ja som za objektívne, včasné a pohotové usmerňovanie diskusií - a potom bude ľahšie predísť vzbúreným emóciám, banom a kritikám moderátorov (pričom niektorých mi je fakt úprimne ľúto, ako a s kým sa zviezli).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#239 18. 4. 2009 19:43

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Dobre, tak ja sa konkrétne sptam: Zmažeš aj Charlottu, ak bude offtopic na nejakom vlákne? A v prípade opakovaného plkania ju zabanuješ? Alebo využiješ svoju mdoerátorskú imunitu a rozšíriš ju aj na ňu? To mi tak len napadlo pri spomienke na hojné plkanie a odbočovanie od témy nielen na "chatoch" typu Volejovky, ale aj inde...

Seli, nemám s tím problém. A nevidím sebemenší důvod, proč bys mne měla podezírat z nějakého zneužívání.

Není tady

#240 18. 4. 2009 19:45

Charlota
♥♥♥♥---
Místo: Jihlava

Selima napsal(a):

klokan napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Jenže vlákno "co říkáte na práci místních moderátorů" bylo uzavřeno, asi proto, aby moderátory nikdo nemohl kritizovat a mít k nim výhrady. Což je tady proti pravidlům.
A jak je psáno výše, není jejich práce objektivní, k čemuž se připojuju, protože si to myslím taky.
Tím nikoho neobviňuju, jen konstatuju.

Domněnky... A další domněnky... Tak Ti, Modroočko, nějak nevím, co bych Ti na Tvá domnělá obvinění měl sdělit. Ono to je těžké - co je to vlastně ta "objektivita" ? Pokud Ti tu někdo bude přikyvovat a mlátit před Tebou hlavou o zem, jak jsi bezvadná a skvělá, tak bude objektivní? Nebo to by taky bylo špatně? Když jsi tolik nespokojena, tak řekni s čím - pokud se to týká pravidel, tak si je pečlivě přečti a navrhni řešení - tedy nějakou změnu, o které budeme moci debatovat a je možné, že pak nějaká změna nastane. Ale neustálé opakování slov "to je špatně", "to je špatně" k ničemu nevede. Připomíná mi to z dnes už historické pohádky o Cipískovi tu situaci, jak Cipísek sloužil u knížepána a stavěl tam kuželky - a knížepán mu to vždycky zboural se slovy "Tak ne! Jinak!" - neřekl ovšem, jak.. wink

Inak, aj ja som občas offtopic , ale práve tu by som ocenila včasný a slušný zásah moderátora, lebo je rozdiel napomenúť diskutujúcich po prvom menšom odbočení a je rozdiel snažiť sa zastaviť "odbrzdený vlak". Potom sa zavrie vlákno chduere nevinnej zakladateľke viď Laureen a jej vlákno na Živote po nevere, čo je podľa mňa už úplne do očí bijúce zúfalstvo a plakanie na nesprávnom hrobe. Takže ja som za objektívne, včasné a pohotové usmerňovanie diskusií - a potom bude ľahšie predísť vzbúreným emóciám, banom a kritikám moderátorov (pričom niektorých mi je fakt úprimne ľúto, ako a s kým sa zviezli).

Pravidla platí pro mě stejně jako pro ostatní ,

Nepozná sladké, kdo neokusil hořké.
OMNIA VINCIT AMOR-Vše přemáhá láska

Není tady

#241 18. 4. 2009 19:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja nepodozrievam, ja sa len pýtam... to tovje moderátorstvo ma asi prekvapilo, to je celé. Ale vyrovnala som sa s inmi vecami, vyrovnám sa aj s týmto..  wink A základom je asi naozaj PRÍTOMNOSŤ moderátora na vlákne. Čo môže byť problém, uznávam, ale zasa na druhej strane: prísť na rozbehnuté vlákno odklonené offtopic a rozhádané a ZAVRIEŤ to tam a ZABANOVAŤ asi tiež nebude to pravé orechové. To je ako keby tí Jiřího rozhodcovia prišli po polčase a rovno začali rozdávať červené karty bez predošlého varovania. hmm

Upravil(a) Selima (18. 4. 2009 19:51)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#242 18. 4. 2009 19:52

morpheus
Babinet Klub
Web

Se Zephyrem a Selimou souhlasim, tak me zabanujte a bude klid.

O jednu velkou tlacharnu mene, o nic duleziteho neprijdu lol

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#243 18. 4. 2009 19:57

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ja nepodozrievam, ja sa len pýtam... to tovje moderátorstvo ma asi prekvapilo, to je celé. Ale vyrovnala som sa s inmi vecami, vyrovnám sa aj s týmto..  wink A základom je asi naozaj PRÍTOMNOSŤ moderátora na vlákne. Čo môže byť problém, uznávam, ale zasa na druhej strane: prísť na rozbehnuté vlákno odklonené offtopic a rozhádané a ZAVRIEŤ to tam a ZABANOVAŤ asi tiež nebude to pravé orechové. To je ako keby tí Jiřího rozhodcovia prišli po polčase a rovno začali rozdávať červené karty bez predošlého varovania. hmm

No - když teda o tom tady mluvíme - osobně jsem zatím nikomu (kromě přímého požadavku) nic nemazal ani nikoho nebanoval, vždycky jsem se snažil řešit situaci upozorněním.. A že Tě překvapuje moje moderování - vždyť jsem to už dělal a dlouho - jen v tom posledním roce jsem na to prostě neměl čas a prostředky. Toť celá záhada.

Není tady

#244 18. 4. 2009 20:00

morpheus
Babinet Klub
Web

Klokan : ja to klido vemu to moderovani, ja jsem online vude, jen nekde nebyvam online, mam internet od vodafonu. All : A to se pak teste holankove lol Jedno slovo, jako ze DA je BLB a jdete - vsicki lol

Není tady

#245 18. 4. 2009 20:02

klokan
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Klokan : ja to klido vemu to moderovani, ja jsem online vude, jen nekde nebyvam online, mam internet od vodafonu. All : A to se pak teste holankove lol Jedno slovo, jako ze DA je BLB a jdete - vsicki lol

Klidně vem, morphe, rozhoduje Jirka big_smile Ale hlavně se drž témátka, ju ? smile

Není tady

#246 18. 4. 2009 20:02

Charlota
♥♥♥♥---
Místo: Jihlava

Seli ,..nemusíš mít nějaké obavy , že by mě bylo nějakým způsobem nadržováno , každý si píšeme své a jednáme každý sám za sebe , nemyslím si , že by mě něco prošlo , jak už jsem psala Pravidla platí pro všechny , tedy i pro mě

Nepozná sladké, kdo neokusil hořké.
OMNIA VINCIT AMOR-Vše přemáhá láska

Není tady

#247 18. 4. 2009 20:04

morpheus
Babinet Klub
Web

klokan napsal(a):

Klidně vem, morphe, rozhoduje Jirka big_smile Ale hlavně se drž témátka, ju ? smile

Jasan, budu tummenupp

Není tady

#248 18. 4. 2009 20:05

morpheus
Babinet Klub
Web

Charlota napsal(a):

Seli ,..nemusíš mít nějaké obavy , že by mě bylo nějakým způsobem nadržováno , každý si píšeme své a jednáme každý sám za sebe , nemyslím si , že by mě něco prošlo , jak už jsem psala Pravidla platí pro všechny , tedy i pro mě

Chrlotte Gray : Nejak mi to nedochazi...Ty a Klokan ? To proto ty prispevky o nadrzovani ?rollroll

Není tady

#249 18. 4. 2009 20:15

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Zephyr napsal(a):

majkafa napsal(a):

lollollol

Není tady

#250 18. 4. 2009 21:40

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

morpheus napsal(a):

Se Zephyrem a Selimou souhlasim, tak me zabanujte a bude klid.

O jednu velkou tlacharnu mene, o nic duleziteho neprijdu lol

Morphe, hele, víš kolik bys měl volného času, kdybys tady dostal banána? big_smile
Já s výše napsanými také v podstatě souhlasím smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí