Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 16. 4. 2009 20:58

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Blokování

Veřejně se ptám, moderátorky jsou nedotknutelné?
Nesmíme k nim mít výhrady?
Nesmíme jmenovat ty, o kterých si myslíme, že nejsou objektivní?
To je tady jako v politice, moderátorská imunita? Nesouhlasím s blokováním babineťáků jen proto, že si dovolili mít tu "drzost" a zveřejnit tady svůj názor a kritiku na některého z moderátorů. To jsou nadlidi, nebo co.

Pokud hodláte i toto téma zablokovat, svědčí to opravdu o tom, že tady není něco v pořádku a že moderátor je nadčlověk, ke kterému se nesmí říct nic negativního. Pak babinet ztrácí kredit, banujte za urážky a sprosťárny, ale ne za kritiku. Snad tady můžu napsat veřejně svůj názor a taky napsat, koho se týká, nebo ne?

Děkuji za odpověď.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#2 16. 4. 2009 21:34

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Re: Blokování

Modroočka napsal(a):

Veřejně se ptám, moderátorky jsou nedotknutelné?
Nesmíme k nim mít výhrady?
Nesmíme jmenovat ty, o kterých si myslíme, že nejsou objektivní?
To je tady jako v politice, moderátorská imunita? Nesouhlasím s blokováním babineťáků jen proto, že si dovolili mít tu "drzost" a zveřejnit tady svůj názor a kritiku na některého z moderátorů. To jsou nadlidi, nebo co.

Pokud hodláte i toto téma zablokovat, svědčí to opravdu o tom, že tady není něco v pořádku a že moderátor je nadčlověk, ke kterému se nesmí říct nic negativního. Pak babinet ztrácí kredit, banujte za urážky a sprosťárny, ale ne za kritiku. Snad tady můžu napsat veřejně svůj názor a taky napsat, koho se týká, nebo ne?

Děkuji za odpověď.

Plně souhlasím s výše uvedeným... také mě to zarazilo a hodně... že tady se banuje i za názor, který se někomu nehodí do krámu nebo nelíbí... i za názor slušně řečený... va a pokud mohu, připojuji se k dotazu.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#3 16. 4. 2009 21:58

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

Za názory se nikdo na Babinetu nebanuje. Na babinetu se banuje pouze za porušování pravidel a tak se stalo i v oné inkriminované debatě. Ve stejných pravidlech je též napsáno, že pokud nejste spokojeni s chováním nebo konáním některé moderátorky, jsem jediným odvoláním já. Dělá tak řada jiných Babinetek, můžete to udělat i vy.

Jinak s veřejným pranýřováním moderátorek nesouhlasím hned z mnoha důvodů, ale obecně lze přirovnat moderátorku k rozhodčímu ve fotbale. Za kecy a fauly je žlutá, pokud se to opakuje, následuje červená karta a vyloučení.

Proč se chcete mermomocí veřejně vyjadřovat ke konkrétní moderátorce? Potřebujete za zády oporu davu? Nechápu výhodu takového konání. Podobné pranýřování přináší jenom davové vášně, nic jiného. Navíc vám v naprosté většině k takovému hodnocení chybí informace, protože často příspěvky, kvůli kterým je někdo zabanován, jsou smazány (třeba porušují zákony této země) a pak to vypadá, že je moderátorka pipina a banuje jen tak. A pokud by měly vše vysvětlovat a popisovat, nebudou dělat nic jiného a nikdo z toho nebude nic mít.

Otázky na moderátorky a admina pokládejte ve fóru Poradny a diskuse.
Dodržujte prosím Pravidla diskusí na Babinet.cz.

Není tady

#4 16. 4. 2009 22:06

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Proč se konkrétně vyjadřuju k čemukoliv? Třeba i k moderátorce? Protože když mám názor, řeknu ho, klidně i veřejně. Já se k nim nevyjadřovala, jen jsem chtěla vědět, proč se NESMÍ kritizovat moderátor za něco, co se mi nelíbí. Nesmí, nesmí. Prostě holt říkat můžu veřejně jen to, co je přípustné a pozitivní. To mi stačí, nemám k tomu fakt co dodat.
Jak už tu někdo psal - "Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet nebo chválit".
V tomhle to platí opravdu na 100%. Je to smutný.

Není tady

#5 16. 4. 2009 22:10

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

Ne, Modroočko, neruzumíme si. Vyjadřuj se na Babinetu k čemukoliv a jakkoliv. Pouze dodržuj pravidla platná na Babinetu. Nic víc, nic míň.

Není tady

#6 16. 4. 2009 22:14

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jirka napsal(a):

Ne, Modroočko, neruzumíme si. Vyjadřuj se na Babinetu k čemukoliv a jakkoliv. Pouze dodržuj pravidla platná na Babinetu. Nic víc, nic míň.

Já nikoho nekritizovala, jen jsem se ptala. Za názorem, že mi to přijde špatně, nesmět se vyjádřit k tomu, že se mi třeba nelíbí jednání moderátora, si stojím. Tím spíš, pokud se mi nebude líbit jeho postoj vůči mě a bude ho prezentovat veřejně, pak se budu veřejně hájit, i jeho kritikou, to je demokracie.

Není tady

#7 16. 4. 2009 22:17

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

A myslím samozřejmě slušnou formu kritiky, ne sprostoty a urážky.

Není tady

#8 16. 4. 2009 22:26

x21365
Host

Ráda bych věděla, zda je možno nesouhlasit či si dokonce stěžovat na administrátora . Děkuji za odpověd .
Modroočko souhlasím, ban Paavly a Petra je nesmyslný, podle mého názoru  - to neznamená , že souhlasím s tím, co psali. Ale svůj názor napsat můžu - nebo ne ??

MMch, za slovo pipina bys měl dostat výstrahu, pokud je mi známo , tato slova by se neměla používat ani v obecném smyslu slova , protože by se mohla někoho dotknout, i když nejsou určená adresně .
A také bych ráda věděla, jak může např. slovo p.r.de.l. ohrožovat zákony této země , a zrovna tak např. vyjádření že Rath je psychopat, když to bylo zveřejněno v několika novinách a diskuze probíhala i v televizi.

#9 16. 4. 2009 22:28

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Jirka napsal(a):

Já nikoho nekritizovala, jen jsem se ptala. Za názorem, že mi to přijde špatně, nesmět se vyjádřit k tomu, že se mi třeba nelíbí jednání moderátora, si stojím. Tím spíš, pokud se mi nebude líbit jeho postoj vůči mě a bude ho prezentovat veřejně, pak se budu veřejně hájit, i jeho kritikou, to je demokracie.

Sama zmiňuješ jako příklad spor mezi Tebou a moderátorkou. Moderátorka má vůči Tobě výhodu funkce, takže jediný, kdo se Tě může zastat, jsem já. Když se do toho pokusíš zapojit celé fórum, nepřinese to nic dobrého: nic tím nevyřešíš a jenom spustíš zbytečné emoce. Řeš podobné spory přímo se mnou a uvidíš, že to ponese ovoce. V naprosté většině podobných sporů se navíc jedná o nedorozumění, které lze jednoduše vyřešit.

Není tady

#10 16. 4. 2009 22:31

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Misa II napsal(a):

...... souhlasím, ban Paavly a Petra je nesmyslný, podle mého názoru ......

Byť jsem měl pár roztržek s jistými uživateli(lkami), tak to teď nesouvisí nijak s tím, že s bany některých uživatelů souhlasím. Přímé napadání, urážky, osočování ostatních a pomluvy sem opravdu nepatří.

Upravil(a) klokan (16. 4. 2009 22:33)

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#11 16. 4. 2009 22:35

Charlota
♥♥♥♥---
Místo: Jihlava

Misa II napsal(a):

Ráda bych věděla, zda je možno nesouhlasit či si dokonce stěžovat na administrátora . Děkuji za odpověd .
Modroočko souhlasím, ban Paavly a Petra je nesmyslný, podle mého názoru  - to neznamená , že souhlasím s tím, co psali. Ale svůj názor napsat můžu - nebo ne ??

MMch, za slovo pipina bys měl dostat výstrahu, pokud je mi známo , tato slova by se neměla používat ani v obecném smyslu slova , protože by se mohla někoho dotknout, i když nejsou určená adresně .
A také bych ráda věděla, jak může např. slovo p.r.de.l. ohrožovat zákony této země , a zrovna tak např. vyjádření že Rath je psychopat, když to bylo zveřejněno v několika novinách a diskuze probíhala i v televizi.

ban Paavly
...ten ban ma svůj důvod , její urážky a napadání neměli opravdu úroveň ,byla  tady vulgární na spoustu lidí.
Už jednou..... (a není to zas až tak dávno,asi na zpět 3 týdny )..... měla ban na týden,bohužel se neponaučila a opět nedodržovala pravidla má co si zasloužila a nevěřím , že nebyla před tím varována

Nepozná sladké, kdo neokusil hořké.
OMNIA VINCIT AMOR-Vše přemáhá láska

Není tady

#12 16. 4. 2009 22:38

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jirka napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Jirka napsal(a):

Sama zmiňuješ jako příklad spor mezi Tebou a moderátorkou. Moderátorka má vůči Tobě výhodu funkce, takže jediný, kdo se Tě může zastat, jsem já. Když se do toho pokusíš zapojit celé fórum, nepřinese to nic dobrého: nic tím nevyřešíš a jenom spustíš zbytečné emoce. Řeš podobné spory přímo se mnou a uvidíš, že to ponese ovoce. V naprosté většině podobných sporů se navíc jedná o nedorozumění, které lze jednoduše vyřešit.

Jirko, to je hypotéza, spor mezi mnou a moderátorkou. Já s nimi spory nemám, to je jen jako příklad. Pokud se obuje moderátor do mě, mám snad právo se bránit. Nebo je mi to upíráno? A jak mám vědět, že Ty bude objektivní? Snad se dokážu hájit sama, aniž bych musela někoho urážet a být sprostá. Prostě se mi to nelíbí, nesmět se hájit nebo mít názor na moderátora. Pokud mě za to zabanujete, udělejte to,  ban za nesouhlasný názor, taky možnost, jak se zbavit oponenta.

Není tady

#13 16. 4. 2009 22:39

x21365
Host

Klokane, já píšu , že za to , co jsem si přečetla na tématu o moderátorkách mi přijde ban nesmyslný. Pokud je to promazáno - pak je možné, že tam bylo něco , co se dotklo vedení.
Souhlasím s tím / nic ve zlém Ppaavlo /, že občas za to , co z ní vypadne by ban zasloužila.  Ale o tom to ted není .

#14 16. 4. 2009 22:39

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

Misa II napsal(a):

Ráda bych věděla, zda je možno nesouhlasit či si dokonce stěžovat na administrátora . Děkuji za odpověd.

Můžeš, ale pouze u mě. A prosím konkrétní stížnosti a ne na fórech. Nebudeš první.

Misa II napsal(a):

Co je nesmyslného na tom, že dostali ban za porušení pravidel? Jak jsem psal již výše a jinde, pokud Tvůj názor neporušuje pravidla, klidně si ho piš.

Misa II napsal(a):

Pokud konkrétně nikoho neurážíš, není důvod trestat. Máš-li pocit, že to tak není, dodej konkrétní případ. Mezi slovem pipina a p.r.de.l. je rozdíl, nemyslíš? p.r.de.l. žádné zákony neporušuje: já nebo moderátorky někdy něco takového tvrdili? A to, že někdo někoho uráží v televizi nebo v novinách, rozhodně neznamená, že je to v pořádku a že něco takového bude tolerováno na Babinetu.

Není tady

#15 16. 4. 2009 22:46

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Jirko, to je hypotéza, spor mezi mnou a moderátorkou. Já s nimi spory nemám, to je jen jako příklad. Pokud se obuje moderátor do mě, mám snad právo se bránit. Nebo je mi to upíráno? A jak mám vědět, že Ty bude objektivní? Snad se dokážu hájit sama, aniž bych musela někoho urážet a být sprostá. Prostě se mi to nelíbí, nesmět se hájit nebo mít názor na moderátora. Pokud mě za to zabanujete, udělejte to,  ban za nesouhlasný názor, taky možnost, jak se zbavit oponenta.

Pokud se budeš bránit sama přímo proti moderátorovi, vlastně nemáš šanci, protože má takové nástroje, že Tě může umlčet (důsledně Tě mazat, banovat). I proto tu jsem já, aby se to stát nemohlo. Já jsem pochopitelně člověk omylný, ale řada z vás u mě odvolání našla. A na oponenty bany opravdu nepoužíváme.

Není tady

#16 16. 4. 2009 22:48

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Charlota napsal(a):

ban Paavly
...ten ban ma svůj důvod , její urážky a napadání neměli opravdu úroveň ,byla  tady vulgární na spoustu lidí.
Už jednou..... (a není to zas až tak dávno,asi na zpět 3 týdny )..... měla ban na týden,bohužel se neponaučila a opět nedodržovala pravidla má co si zasloužila a nevěřím , že nebyla před tím varována

No, jde o to, proč komu Pavla vadí. Někdo by ji nejraději zahlušil, že jo, někdo její názor snese a klidně s ní diskutuje.
Když ji nemáš ráda, nečti ji.

Není tady

#17 16. 4. 2009 22:53

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jirka napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Pokud se budeš bránit sama přímo proti moderátorovi,vlastně nemáš šanci, protože má takové nástroje, že Tě může umlčet (důsledně Tě mazat, banovat). I proto tu jsem já, aby se to stát nemohlo. Já jsem pochopitelně člověk omylný, ale řada z vás u mě odvolání našla. A na oponenty bany opravdu nepoužíváme.

nemám šanci se sama hájit, o čem to svědčí? To je síla, Jirko, fakt. Nezlob se, ale tohle je fakt dost dobrý. I u soudu mám šanci se sama hájit a obstát. Tady ne?

Není tady

#18 16. 4. 2009 22:54

x21365
Host

.........A to, že někdo někoho uráží v televizi nebo v novinách, rozhodně neznamená, že je to v pořádku a že něco takového bude tolerováno na Babinetu.

No, pro někoho urážka , pro někoho fakta. Každý na to může mít svůj názor a politické diskuze bývají vyhrocené.
Je asi jasné, že pokud budou diskutovat nebo rouzebírat své názory pouze komunisti nebo modří , pak se asi shodnout.
Měla bych konkrétní otázku , ohledně toho pana Ratha. Pokud by dotyčný tuto formulaci nenapsal, ale dal odkaz např. na stránky vládnoucí politické strany, kde tento výrok visí veřejně, byl by také zabanován ???

Jinak ve své odpovědi Modroočce jsi mě osobně vysvětlil dost. Takže nemá smysl to rozebírat.
Čest .

Upravil(a) Misa II (16. 4. 2009 22:55)

#19 16. 4. 2009 22:55

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

No, jde o to, proč komu Pavla vadí. Někdo by ji nejraději zahlušil, že jo, někdo její názor snese a klidně s ní diskutuje. Když ji nemáš ráda, nečti ji.

Promiň, že odpovídám ne snad za někoho, ale ne na otázku pro mne.. Nejde o to, že by někdo jiného neměl rád - spíš o to, že pokud někdo začne druhého napadat urážkami, tak se ten napadený snaží bránit - na tom není nic divného.. Vím, ideální je agresora ignorovat, ale pokud dotyčný začne vážně narušovat i soukromí, tak se prostě napadený bránit musí. Většina lidí se běžně snaží diskutovat (i kritizovat) bez urážek a i když s jinými nesouhlasí, může to být v klidu a pohodě, vše lze vyříkat bez napadání a slušně.

Není tady

#20 16. 4. 2009 22:57

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

I u soudu mám šanci se sama hájit a obstát. Tady ne?

Soud je státní instituce - a tento server je soukromý - tudíž o tom, co se tu bude nebo nebude dít, je čistě na uvážení majitele wink

Není tady

#21 16. 4. 2009 22:58

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

klokan napsal(a):

Modroočka napsal(a):

No, jde o to, proč komu Pavla vadí. Někdo by ji nejraději zahlušil, že jo, někdo její názor snese a klidně s ní diskutuje. Když ji nemáš ráda, nečti ji.

Promiň, že odpovídám ne snad za někoho, ale ne na otázku pro mne.. Nejde o to, že by někdo jiného neměl rád - spíš o to, že pokud někdo začne druhého napadat urážkami, tak se ten napadený snaží bránit - na tom není nic divného.. [Vím, ideální je agresora ignorovat, ale pokud dotyčný začne vážně narušovat i soukromí, tak se prostě napadený bránit musí. Většina lidí se běžně snaží diskutovat (i kritizovat) bez urážek a i když s jinými nesouhlasí, může to být v klidu a pohodě, vše lze vyříkat bez napadání a slušně.

že pokud někdo začne druhého napadat urážkami, tak se ten napadený snaží bránit - na tom není nic divného.. , asi je

Není tady

#22 16. 4. 2009 22:59

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

klokan napsal(a):

Modroočka napsal(a):

I u soudu mám šanci se sama hájit a obstát. Tady ne?

Soud je státní instituce - a tento server je soukromý - tudíž o tom, co se tu bude nebo nebude dít, je čistě na uvážení majitele wink

Právo hájit se, kdekoliv, patří k základním lidským právům, skokane
Vyjma necivilizovaných zemí.............

Upravil(a) Modroočka (16. 4. 2009 23:01)

Není tady

#23 16. 4. 2009 23:00

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

že pokud někdo začne druhého napadat urážkami, tak se ten napadený snaží bránit - na tom není nic divného.. , asi je

Dobrá - mám tedy mlčet a nechat se pomlouvat řečmi, které se nezakládají na pravdě - zřejmě.. big_smile No, nechme toho, NO FLAMEWAR, pls..

Není tady

#24 16. 4. 2009 23:01

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

nemám šanci se sama hájit, o čem to svědčí? To je síla, Jirko, fakt. Nezlob se, ale tohle je fakt dost dobrý. I u soudu mám šanci se sama hájit a obstát. Tady ne?

Ach jo. Podej žalobu, že policajti nosí pistole! On ji taky může zneužít a ustřelit Ti hlavu. Může, chápeš? Stejně jako moderátorku Tě může zabanovat!

Není tady

#25 16. 4. 2009 23:02

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jirka napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Ach jo. Podej žalobu, že policajti nosí pistole! On ji taky může zneužít a ustřelit Ti hlavu. Může, chápeš? Stejně jako moderátorku Tě může zabanovat!

Jirko, srovnáváš nesrovnatelný

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí