Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 16. 4. 2009 18:27

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Kde se berou outsideři

luminka napsal(a):

Ronja napsal(a):

April ti to řekla drsně, ale je to pravda.

Když tady pročítám tvoje vlákna, tak je mi jasné, že by se mi na kafe s tebou taky nechtělo: připadá mi totiž, že si v roli outsidera libuješ. Donekončna probíráš různé pseudo problémy, které nikdo jiný neřeší. Možná kdyby ses přestala pořád soustředit na to, proč tě nikdo nemá rád a litovat se, a začala místo toho mít ráda druhé a soustředit se na ně, měla bys kamarádek víc

Víš ony s těžký věci dějou každýmu, to není tak že jen ty máš na světě největší smůlu a nic s tím nemůžeš dělat. Je to jen v tvé hlavě. Ty se musíš srovant sama se sebou. Nikdo jiný za tebe tu práci neuděláš. A až budeš srovnaná sama se sebou, klid a sebevědomí, které se tebe bude vyzařovat, bude přitahovat ostatní lidi a nikoho ani nenapadně tě slovně či jinak šikanovat.

Do té doby jsi ale k roli outsidera odsouzena - odsoudila ses k ní sama a máš to na doživotí, pokud sama sobě neudělíš milost wink

A víš, že jsem si párkrát tu milost udělila, ano, měla jsem, světlé chvilky, kdy se mi žilo dobře. Ale jak tomu nenahrávají vnější okolnosti, tak toho schopna nejsem. Třeba ta doba, kdy jsme s manželem chodili, to jsem outsider nebyla, šlo mi, na co jsem sáhla, udělala řidičák i maturitu, jela občas i na služební cestu sama a nezabloudila. Ale to jsou skutečně jen krátká období. Teď jsem zase chtěla nebýt outsider, a ono se mi každý den něco stane. Dneska trapas v jídelně. Trapasy mám zásadně dvojité, něco se mi stane a já to svým chováním ještě více po.....

To je přesně ono! Přesně to úskalí pozitivního myšlení - tobě se daří a místo toho, abys se v tom stavu udržela, hned při prvním nezdaru si místo toho, abys to hodila za hlavu a usmála se, řekneš: a je to tady, jsem outsider ať dělám, co dělám....ještě to svm chováním zdvojíš.... To je teda program na raz dva tři sad

Nejsou to "vnější okolnosti", jsi to ty sama. Neumíš si udělit milost a ani to nedokážeš, protože si někde hluboko uvnitř myslíš, že si takovýhle život zasloužíš....
Zjisti nejprve, PROČ si to myslíš....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#77 16. 4. 2009 18:27

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

luminko, nedovedu si asi představit, co může být tak hrozného....

Jde jen o tvůj postoj k tomu všemu o tvoji hlavinku.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#78 16. 4. 2009 18:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

luminka napsal(a):

Ronja napsal(a):

April ti to řekla drsně, ale je to pravda.

Když tady pročítám tvoje vlákna, tak je mi jasné, že by se mi na kafe s tebou taky nechtělo: připadá mi totiž, že si v roli outsidera libuješ. Donekončna probíráš různé pseudo problémy, které nikdo jiný neřeší. Možná kdyby ses přestala pořád soustředit na to, proč tě nikdo nemá rád a litovat se, a začala místo toho mít ráda druhé a soustředit se na ně, měla bys kamarádek víc

Víš ony s těžký věci dějou každýmu, to není tak že jen ty máš na světě největší smůlu a nic s tím nemůžeš dělat. Je to jen v tvé hlavě. Ty se musíš srovant sama se sebou. Nikdo jiný za tebe tu práci neuděláš. A až budeš srovnaná sama se sebou, klid a sebevědomí, které se tebe bude vyzařovat, bude přitahovat ostatní lidi a nikoho ani nenapadně tě slovně či jinak šikanovat.

Do té doby jsi ale k roli outsidera odsouzena - odsoudila ses k ní sama a máš to na doživotí, pokud sama sobě neudělíš milost wink

A víš, že jsem si párkrát tu milost udělila, ano, měla jsem, světlé chvilky, kdy se mi žilo dobře. Ale jak tomu nenahrávají vnější okolnosti, tak toho schopna nejsem. Třeba ta doba, kdy jsme s manželem chodili, to jsem outsider nebyla, šlo mi, na co jsem sáhla, udělala řidičák i maturitu, jela občas i na služební cestu sama a nezabloudila. Ale to jsou skutečně jen krátká období. Teď jsem zase chtěla nebýt outsider, a ono se mi každý den něco stane. Dneska trapas v jídelně. Trapasy mám zásadně dvojité, něco se mi stane a já to svým chováním ještě více po.....

Ježiš, to keby som ja prežívala sovje trapasy... Včera som sa po x-tý krát pokydala pri jedle, a to prosím mastnou šťavou zo slimákov(dúfam, že to pôjde von grater kapitulation ) rovno na bradavke trička. hmm V mojej obľúbenej reštaurácii. Samozrejme, že som sa to pokúsila vyprať, a samozrejme, že som vyzerala(kór pri mojich rozmeroch), ako keby mi pretekalo mlieko. No a????

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#79 17. 4. 2009 7:29

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorro - už jo http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png (Písmenka jsou mrňaví prevíti http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png)
Včera som sa po x-tý krát pokydala pri jedle
Selimko, to znáš, jak ti dva starší manželé sedí v restauraci a paní si pokecá blůzičku omáčkou? Tak koukne na flek a naštvaně říká: "Kruci, vypadám jako prase!" a ten její odvětí: "No - a ještě máš pocintanou halenku."

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#80 17. 4. 2009 8:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Selima napsal(a):

Ja som naposledy na rodinných konštleáciách riešila, prečo ma tak baví ľutovať sa rodna a maľovať si negatívne a katastrofické scenáre... rozvíjať ich donekonečna. dumbom Je to niečo so zanedbaným a zanedbávaným vnútorným dieťaťom - aspoň u mňa. Lebo pochvaly ani pozitívne afirmácie nefungovali, ale na poľutovanie sa vždy niekto našiel. roll

No to stopercentne aj u mňa. Dodnes si niesom istá, či som si to vlastne neužívala, lebo som to v detstve mala veľmi prísne zakázané - nik a za nič ma ľutovať nesmel lol

Hir - já vím, že člověk nemůže být bez emocí, nicméně informace přece ano - respektive pokud tam nějaká emoce je, pak zanedbatelné množství wink

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#81 17. 4. 2009 16:31

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

mashanka napsal(a):

Natálie napsal(a):

Taky si myslím, že to ti lidé vyzařují...možná, že to má počátky ve výchově.

Rozhodně budu pěstovat dceři sebevědomí už od malinka.

Hlavně to nepřeháněj, protože přehnaně sebevědomí neschopové jsou ještě víc k smíchu, než ti, co to o sobě vědí, že jsou joudové smile

Neboj, nebudu to přehánět smile . Jen chci dceru vychovávat trochu liberárněji než jsem byla já. Více s ní diskutovat a chválit.

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#82 18. 4. 2009 0:07

Majja
♥♥♥♥♥--

Outsideři ... já tomu řikám lůzři, to je kapitola sama pro sebe smile Se taky za lůzra považuju, u mě to pramení z nějakýho divně opožděnýho vývoje, co prožívaj lidi dejme tomu ve dvacet, tak na to já přicházím ve třiceti smile Proč mám takový "zpoždění" nevim, jenom vim, že jsem xkrát řešila rodinu, dětství, proč máme oba s bráchou tak nízký sebevědomí ... tím jsem se snad už prokousala, že vim, že to je jenom na mně, že se nemám ve svým věku na koho vymlouvat. Ale nikdy mi nešlo tlačit se do "pozitivního myšlení". Já to dělám tak, že přeženu černej humor ad absurdum a pak se sama sobě tak směju, že se pak z daný situace nenervuju. Co mi ale přijde docela důležitý - nenudim se sama se sebou, nevim jak to říct, ale bejt sama se sebou není špatná společnost, možná to tu tak někdy někdo napsal. Vždycky jsem měla výčitky svědomí, že nejsem ten juchající extrovert a bavič, no ale prostě nejsem, tak nejsem, jsem schopná dřepět hodinu u koní v ohradě a fotit si je, dívat se s kobylou na západ slunce, poslouchám praštěnou hudbu, mám docela extrémního koníčka ... bejvaj chvíle krize a někdy je mi smutno (nemám děti a ani partnera teďko), ale nemůžu se cpát do role  happy free baby, zatim je pro mě důležitý si říct jóó ostatní v mým věku maj rodinu a děti, já se věnuju motorkám, koním a můj mozek ještě nechce bejt dospělej, no a co .... musim to užít dokud to jde. A jo, jestli někdy budu mít dítě, chci ho taky naučit, aby si věřil/a ... protože takový to srážení sebevědomí není moc dobrej vklad do života.

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#83 21. 4. 2009 22:03

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Hir - já vím, že člověk nemůže být bez emocí, nicméně informace přece ano - respektive pokud tam nějaká emoce je, pak zanedbatelné množství wink

Lupi,
ja Ti nevim jestli nemluvime kazda o necem jinem.  Teda nebo jesti to neni nedorozumeni.   smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#84 22. 4. 2009 8:35

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Asi jo - většinou to tak je pussa
Já jsem tím myslela asi tohle: když si řekneš "jo ještě uklidím tyhle ponožky" tak je to většinou bez emocí, ne? Nebo je ta emoce zanedbatelná. smile Informace bez emoce. Já vím, že ne vždycky - ale tak běžně ano.
Tohle je to, o čem jsme mluvily a čeho záhodno v mnoha případech docílit smile
Já osobně mám nejlepší zkušenost se stavem, kdy se emoce běžně týkaly všeho, ale kdy se mnou necloumaly - byly relativně slabé. Bohužel tenhle stav neumím prozatím udržet, ale co není, může být....

Není tady

#85 22. 4. 2009 10:47

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lupi,
asi me stale unika smysl slova informace.  smile

Ten priklad s ponozkama mam chapat doslovne tak, ze si to jen reknes-ze jeste tyhle uklidis ale neudelas to? 

Pokud to i udelas coz by davalo smysl,pak provadis cinnost.Ja verim ze kazda cinnost nebo rekneme zkusenost je doprovazena nejakou emoci,vzdy. Jde jen o to si uvedomit jakou.  smile

Není tady

#86 22. 4. 2009 10:56

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Já myslím, že je jedno, jestli je uklidím, nebo ne - ty ponožky smile Jde mi o ten okamžik, kdy si to řekneš: nějaká emoce tam patrně bude, ale je tak malá, že je zanedbatelná....jako když máš čáru- řekneš, že je jednorozměrná, ale ona není! Jen ty další dva rozměry jsou v poměru k tomu jednomu naprosto zanedbatelný....
Uvědomit si emoce, vědomě je sledovat má myslím smysl jen tehdy, pokud nám to působí potíže...jako ostatně všechno...co funguje, to není zapotřebí opravovat smile

Není tady

#87 22. 4. 2009 11:16

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Uvědomit si emoce, vědomě je sledovat má myslím smysl jen tehdy, pokud nám to působí potíže...jako ostatně všechno...co funguje, to není zapotřebí opravovat smile

Co funguje to neni zapotrebi opravovat,souhlas. smile

Jen jsem puvodne reagovala na tyhle slova ze, "zbude informace bez emoce" protoze me to prislo zavadejici.
Ze neni mozne emoci odstranit ani znicit,da se jen premenit.Opravit,pochopit.  smile

Není tady

#88 22. 4. 2009 11:39

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

To je pravda. Bylo to podle mě myšleno tak, že je zapotřebí působit tak, aby nepřevážila emoce, ale informace - protože když je informace příliš zatížená emocí, stane se vlastně informací ta emoce a PAK je s ní potřeba něco dělat - neboť se evidentně dožaduje pozornosti storstark

Není tady

#89 22. 4. 2009 12:57

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lupi,
chapu. smile 
Presto neverim ze existuje informace (zkusenost) bez emoce.Emoce tam je,ma ale jinou podobu,takovou ktera nezatezuje,neclouma.

Mam za to ze jakmile jsou emoce doprovazejici zkusenost,neboli minulou zkusenost a pripadne vzpominky na ni,pochopeny-tak necloumaji.
Podle mne -nikoliv informace bez emoce, ale informace s doprovodem emoci v jine podobe  smile

Clovek jako nositel informace nemuze existovat bez nejake emocionalni podoby. Nelze podle mne oddelovat jedno od druheho.

Rika se ze to proc jsme tady a co se mame naucit je rozeznat mezi masou pokrivenych emoci (zapricinene egem) tu nepokrivenou.  pussa

Takhle jsem to myslela.  storstark

Myslim ze vcelku si rozumime ,to jen ty slova tam hrajou kasparky.  wink

Upravil(a) hirondel (22. 4. 2009 12:59)

Není tady

#90 22. 4. 2009 16:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Lupi,

Ten priklad s ponozkama mam chapat doslovne tak, ze si to jen reknes-ze jeste tyhle uklidis ale neudelas to? 

Pokud to i udelas coz by davalo smysl,pak provadis cinnost.Ja verim ze kazda cinnost nebo rekneme zkusenost je doprovazena nejakou emoci,vzdy. Jde jen o to si uvedomit jakou.  smile

Tak u mňa nie... ja mám niektoré činnosti "s vypnutím" všetkého, ako dynamické meditácie. V ideálnom prípad eaj niektoré domáce práce... tongue

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#91 22. 4. 2009 17:37

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

hirondel napsal(a):

Lupi,

Tak u mňa nie... ja mám niektoré činnosti "s vypnutím" všetkého, ako dynamické meditácie. V ideálnom prípad eaj niektoré domáce práce... tongue

Seli, smile
Vedomi v meditaci je samozrejme jine nez kdyz v nem neni a je zamlzeno dotirajicima myslenkama.
Tim se uz dostavame jinam. smile

Rekni,kdyz meditujes,napriklad tancis,Ty nic necitis?

Není tady

#92 23. 4. 2009 11:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Hir, ty máš prostě jemnější receptory na některý věci smile tam, kde už ostatní nic nezaznamenáme*), ty ještě jo - a tady asi vzniká ten zmatek. smile
*) anebo když zaznamenáme, tak nepovažujeme za relevantní

Upravil(a) lupina montana (23. 4. 2009 11:22)

Není tady

#93 23. 4. 2009 12:16

majkafa
Host

Hir, ty máš prostě jemnější receptory na některý věci smile tam, kde už ostatní nic nezaznamenáme*), ty ještě jo - a tady asi vzniká ten zmatek. smile

To mám taky tak. A taky mám stejný názor na hirondel. Dost často jí nerozumím. Kdyby to bylo osobní setkání, napověděla by mi mimika. Takhle často tápu, jestli to myslí BI, nebo S I, jestli je prostě taková.

#94 23. 4. 2009 14:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Selima napsal(a):

hirondel napsal(a):

Lupi,

Seli, smile
Vedomi v meditaci je samozrejme jine nez kdyz v nem neni a je zamlzeno dotirajicima myslenkama.
Tim se uz dostavame jinam. smile

Rekni,kdyz meditujes,napriklad tancis,Ty nic necitis?

Hudbu. Inak nevnímam nič. A občas sa dostanem do stavu, že nevnímam VOBEC NIČ. Našťastie mi funguje autopilot, ktorý ma ochráni pred nehodami. wink

Brita

Není tady

#95 23. 4. 2009 16:13

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

To mám taky tak. A taky mám stejný názor na hirondel. Dost často jí nerozumím. Kdyby to bylo osobní setkání, napověděla by mi mimika. Takhle často tápu, jestli to myslí BI, nebo S I, jestli je prostě taková.

offtopic
Majko se zeptej Lupiny ta moji mimiku videla. big_smile

Jenze,jenze...    vissla

Jak kdy Majko. wink  Nebo taky ocamcad pocamcad.  big_smile

Upravil(a) hirondel (23. 4. 2009 16:14)

Není tady

#96 23. 4. 2009 20:31

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

majja, úplne ťa chápem. Ja mám zo seba tiež pocit, že akosi oneskorene dospievam. Dokonca robím veľa vecí úplne naopak. Mám sem-tam niekedy z toho depky, keď sa tak zamyslím, ako všetko robia ostatní. Nuž, čo už. Nezmením sa. Nikdy som nikam nezapadala, vždy som bola individualista, i keď nechcený. Teda nechcela som nezapadať, ale voľajako stále nezapadám. :p

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#97 24. 4. 2009 9:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak jo, nechtěla jsem se vám do toho montovat - ale většinou BI, Majkafo smile
Tedy myslím, že většinou BI
Hir je prostě Hir..... lol

Emma - včera som sa zhovárala s kamoškou - je krásna, vysoká, štíhla a blond,rozpráva niekoľkými jazykmi a vie sa pohybovať vo svete. Vie večerať so saúdskym princom, aj v krčme štvrtej kategórie;  je riaditeľka dostojnej inštitúcie - a cíti sa....ako outsider..... gratergrater
A mám súseda: je hlúpy, krátkonohý, krpatý a škaredý. Nerobí, lebo sa mu nechce a radšej vysedáva k krčme....a cíti sa ako kráľ sveta.
Z toho je dúfam jasné, že ousiderstvo je výlučne osobná záležitosť a s objektívnymi vecami nemá spoločného vobec nič pussa

Upravil(a) lupina montana (24. 4. 2009 9:03)

Není tady

#98 24. 4. 2009 11:01

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Z toho je dúfam jasné, že ousiderstvo je výlučne osobná záležitosť a s objektívnymi vecami nemá spoločného vobec nič pussa

Jo ,je to tak a ne jinak.
Je potreba zmenit vnitrni program. Nebo neco jako vymenit CD.  smile

Nekde na zacatku zivota tam byl ten program nekym naprogramovan.Dnes je mozne ho zmenit.  smile

Není tady

#99 24. 4. 2009 11:45

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Hudbu. Inak nevnímam nič. A občas sa dostanem do stavu, že nevnímam VOBEC NIČ. Našťastie mi funguje autopilot, ktorý ma ochráni pred nehodami. wink

Seli,ja Ti nevim ale kdyz pises ze nevnimas vubec nic,zni to jako by jsi byla ve stavu -bez vedomi si sebe sama.
Jako kdyz Te nekdo dumbom majzne po kebuli a jsi fuc.  To pak clovek vetsinou citi opravdu prd.  big_smile

V meditaci podle mne vetsinou clovek najde Vedomi si sebe,sveho stredu.Splyne s Vesmirem a pocituje,citi blaho-radost,stesti. 

Tak ja nevim jak to mas.  wink

Není tady

#100 24. 4. 2009 13:21

Majja
♥♥♥♥♥--

Emma napsal(a):

majja, úplne ťa chápem. Ja mám zo seba tiež pocit, že akosi oneskorene dospievam. Dokonca robím veľa vecí úplne naopak. Mám sem-tam niekedy z toho depky, keď sa tak zamyslím, ako všetko robia ostatní. Nuž, čo už. Nezmením sa. Nikdy som nikam nezapadala, vždy som bola individualista, i keď nechcený. Teda nechcela som nezapadať, ale voľajako stále nezapadám. :p

JJ, ale nějak mi to přestává vadit a taky mi pomáhá bavit se s podobně naladěnýma lidma. Často proto moc nerozumím tomu, o čem se píše tady na Babinetu, nemám ráda takový to duchovní pitvání a šťourání za každou cenu, neustálý nastavování zrcadel a víru v reinkarnaci atd. ... dost se to tu propaguje a jelikož něco ve mně je proti, tak jsem si dlouho připadala jako natvrdlá, že mi duchovní růst nejde. Až teď mi řekla moje psycholožka, že jsem jiná a nemám se do toho cpát, když mi to nesedí, nemám se snažit chápat knížky o duchovnu, když mě nebavěj číst atd., dost mě to uklidnilo smile Můžu se navlíct do svý oblíbený černý barvy aniž bych měla výčitky, že tlumim čakry nebo tak storstark

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí