Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 4. 2009 12:49

webdesign3000
♥♥♥----

Re: životní pojištění - prosím o radu

Jediná tlučhuba jsi tady Ty:-)

I Tobě bych dokázal přinést víc peněz, než si jako "expert" na finance dávᚠty sama:-))

Ono to je způsobeno tím, že mᚠhodně málo znalostí, bez urážky. Znᚠjenom stavebko a penzijko a to je sakra málo!!!!!!!!!!!!!!!

Upravil(a) webdesign3000 (20. 4. 2009 12:51)

Není tady

#27 21. 4. 2009 8:04

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

webdesign3000 napsal(a):

Jediná tlučhuba jsi tady Ty:-)

I Tobě bych dokázal přinést víc peněz, než si jako "expert" na finance dávᚠty sama:-))

Ono to je způsobeno tím, že mᚠhodně málo znalostí, bez urážky. Znᚠjenom stavebko a penzijko a to je sakra málo!!!!!!!!!!!!!!!

vissla

Není tady

#28 21. 4. 2009 9:25

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Upozorňuji, aby jste zanechali osobních sporů a urážek, ty když už musíte, si nechte přes SZ, od toho toto vlákno není. Pokud bude toto vlákno vedeno i nadále ve formě dohadování vás dvou, budu nucena jej uzavřít. Děkuji za pochopení.

Není tady

#29 10. 5. 2009 18:12

Dvekilarozumu
♥------

Kuty napsal(a):

webdesign3000 napsal(a):

amely napsal(a):

Webdesigne, Kuty možná nemá úplnou pravdu ve všem, ale navrhuje konkrétní řešení a obhajuje ho.
Což se u Tebe říct nedá. Není tu od Tebe ani jediná praktická rada, jen jakési neurčité připomínky a ponižování Kuty. Bohužel, řada holek, co tomu moc nerozumějí, Ti na to skočí.
Skoro pochybuji, že bys dokázal navrhnout nějaké rozumné řešení.

Mᚠšanci, zkus vymyslet třeba zabezpečení pro Yellow. Pro případ, že po mateřské nesežene práci, že časem přijde o práci, nebo že se stane plně invalidní. Vycházej z toho, že je jí třeba 30, má 1 miminko a nemá alimenty.
Nevymlouvej se, že údaje nejsou konkrétní a nepiš sem žádné neurčité informace. Navrhni konkrétní pojistku , nemusíš uvádět od koho, s konkrétními čísly. Kolik by platila a kolik by dostávala v uvedených případech.

Jsi vůbec schopen takový úkol zvládnout? Nebo Tvé znalosti končí jen u povrchních neurčitých žvástů?

To jsem teda zvědavá.

Já tu nikoho neponižuju, ona se ponižuje sama tím, jak tu "odborně radí ". 
A rozumné řešení neumím, protože nemám patent na rozum jako ty. Bohužel.
Nebudu tu psát žádné pojistné částky ani měsíční pojistné, to opravdu neudělám.

Pokud pro někoho připravuji pojistku, tak až ve chvíli, kdy to s ním proberu do detailů a zjistím celkovou situaci.
Ty bys ale chtěla nějakou univerzální šablonu a ta neexistuje.....

PS: Obhajovat se tu nemusím:-)

Tak vidíte,i takové tlučhuby jsou mezi námi!No nic,každý se tu má možnost vyjádřit,s tím se musí počítat,ale jako klient bych se dotyčnému nechtěla dostat do spáru a nebo jo a byla by to pro mě docela sranda,pozorovat ji (jeho)jak se pomalu ale jiště škvaříbig_smile.
Jinak k tomu penzijku pro mladé - je to na uvážení každého,samozřejmě ale je tu právě u mlaďochů plus,že mají kde zhodnocovat penízky,pokud tento přísun mají a na stavebko už dávají dost na pokrytí plnou st.podporu.Nezapomeňte,že po 15 letech lze penzijko vybrat-50%všech naspoř.peněz a normálně dál pokračovat.Což se třeba může také leckomu v té době hodit.
Amely - spousta lidem dnes firmy přispívají na penzijko,takže je to pak jejich fakt hloupost,jestli ho nemají.A co si chceš v 50 začít šetřit na penzijko?Nebo si tam hodlᚠposílat minim.5000,-měsíčně?Jestli ne,tak v těch 50 ani nezačínej,je to bezpředmětné jinak.Mě se na tom líbí to,že neplatím za nic (za vedení účtu ani za smlouvu),posílám si tam pouze 100,- a od státu mi tam přichází celých 50% dalších+zúročení.nezlob se na mě,proč to takhle nemít,nevím jak ty,ale já každý měsíc nenacházím padesátku na chodníku,ale daně musím platit,tož proč něco taky nedostat od státu?Proč se tomu tak bránit?
A na stáří se zajiš´tuji jiným způsobem-investováním do nemovitostí.

Ahoj dámy,

tak si pročítám tuto diskuzi a nemohu si pomoci, ale musím reagovat na příspěvky slečny/paní "Kuty". Doporučovat mladému člověku jako ideální investici Penzijní připojištění, je skutečně naprosto krátkozraké a dokazuje to pouze autorčinu neznalost a malý přehled v této oblasti.

Zapomněla se totiž zmínit o faktu, že onu slavnou uváděnou státní podporu dostanete pouze a jen v případě, že dodržíte celou, opakuji celou, dobu připojištění. Tzn. například nějakých +-35 let pravidelných vkladů. Dále se zapomněla zmínit, že vklady do PF nejsou ze zákona garantovány, takže například po 20 letech investování můžete otevřít noviny a tam si přečtete, že VᚠPF zkrachoval, byl vytunelován apod., a Vy že vlastně nic nemáte. Navíc zapomínáte na docela podstatný fakt, že dnešní právní úprava PP není finální a nikdo neví, v co a jak se vlastně PP vyvine. Legislativní nedořešenost, žádná garance vkladů, likvidita prostředků na bodu mrazu po dobu cca 35 let atd. atd.

Penzijní připojištění pro mladého člověka ano, ale risknout jej pouze za předpokladu, že mu na něj přispívá zaměstnavatel. Jinak ne!!!

Tak asi tolik, snad se neurazíte slečno/paní "Kuty"...

P.S. Ještě malé doplnění... jestlipak víte, zda je PP součástí dědického řízení, když se náhodou výplaty té slavné státní podpory nedožijete... yikes) yikes) yikes)

Upravil(a) Dvekilarozumu (10. 5. 2009 19:35)

Není tady

#30 11. 5. 2009 10:06

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

K té posl.otázce: ty si asi nikd neviděl(a) formulář na vyplnění penzijka,ne?Jinak bys věděl,že se tam uvádí nabyvatel po zemřelém!

A co se týká vytunelování a krachu PP?Vklady jako jinde jsou pojištěny a mimochodem,to jaké částky slibují naši poitici,že vyplatí v případě krachu bank,to jsou jen líbivé žvášty,protože kde by asi vzali tolik peněz?Prostě v praxi je to nerealizovatelná sci-fi,ale slibují to pro to,aby se lidi nesplačili a nezačli hromadně vybírat úspory,došlo by k totálnímu krachu,což asi nechceme nikdo.

A investice do PP?Nikoli žádné těžké,já osobně zvláště mladým doporučuji jen tu stovku měsíčně,protože na ni od státu dostanou každý měsíc 50,-příspěvek,takže za rok to dělá 600,- bezpracného zisku a najdeš tyto peníze snad někde na ulici,naproti tomu tu stovku dnes utratíš jinde ani nevíš jak.A samozřejmě jsou-li k tomu příspěvky od zaměstnavatele je to jedině dobře.

Není tady

#31 11. 5. 2009 17:20

Dvekilarozumu
♥------

Kuty,

doufám, že nebude vadit, že Ti také tykám, když už jsme si zde jednostranně "potykali".

Uznávám, že mᚠpravdu v tom, že PP lze někomu "odkázat" v případě smrti. To beru, je to možné nastavit ve smlouvě.

S čím ale nesouhlasím, jsou bláboly o tom, že Tvé peníze jsou v penzijním fondu pojištěny nebo jinak garantovány. Mohu se zeptat, odkud mᚠtyto "odborné informace"? Rád bych viděl alespoň odkaz na stránky, kde se to uvádí nebo něco podobného. Opakuji, že v PF mᚠgarantováno pouze to, že tam musíš posílat peníze až do věku, kdy už možná těch zmíňovaných 100 Kč bude stačit tak akorát na rohlík s máslem. Zapomínᚠna inflaci.

Záležitostí, kterou si musí každý zvážit sám, je Tvá další "odborná rada", že pro mladé lidi je výhodné přispívat si do PF částku 100 Kč. Takže chvíli počítejme... Vklad 100 + státní podpora vyplacená na konci povinného období 65 let věku je 50 Kč, zhodnocení nebudeme uvažovat žádné vzhledem k tomu, co PF zatím díky legislativě předvádějí, celkem je to tedy 63 000 Kč při délce připojištění 35 let (bez uvažovaného zhodnocení). Ano, dlouhých 35 let (nebo i více, např. 40 let!!!), kdy na tyto peníze nemůžeš sáhnout. A hádej Kuty, k čemu Ti asi tak bude nějakých 63 000 Kč v roce 2044 nebo 2050 nebo 2055??? To by Ti možná mohlo stačit na měsíc velmi skromného přežití v domově důchodců. A to za těch 35 let rizika v negarantovaném fondu přece stojí!!! To se vyplatí!!!

Další podstatnou a neméně důležitou skutečností je, že za Tvůj měsíční příspěvěk 100 Kč už zřejmě od příštího roku dostaneš od státu příspěvěk ve výši "prdlačka". Jak jsem již psal. PP zatím není nastaveno do finální podoby a nikdo zatím neví, jaký paskvil z něj nakonec páni poslanci "vyrobí". Na minimální státní podporu budeš asi potřebovat cca 300 Kč/měs.. Co poradíš lidem, kteří spořilii po 100 Kč? Zvýšit měsíční příspěvěk nebo PP zrušit?

Takže ještě jednou Tě prosím, nebalamu zde důvěřivé neinformované lidi svými "odbornými doporučeními".

P.S. Očekávám odpověď - např. odkaz nebo nějaký dokument - kde bude uvedena Tebou zmiňovaná garance vkladů do penzijního fondů. A toto skutečně nemá nic společného s garancí vkladů v bance, o které jsi psala.

Není tady

#32 11. 5. 2009 18:57

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

že by podobnost s názory ala webdesign čistě náhodná?

Znᚠurčitě něco o srážce s blbcem?Tak tohle je něco hodně podobného a je to pod mou úroveň vést s někým takovým "dialog".Jestli si potřebuješ ale zvednout tímle sebevědomí....

Je zakázáno jakkoli urážet ostatní uživatele fór.

Není tady

#33 12. 5. 2009 11:43

webdesign3000
♥♥♥----

Kuty, odkud jsi? Jestli bydlíš v Praze a nebo v okolí, jsem ochoten Ti věnovat hodinu mého času a porovnat řešení tvého návrhu a mého návrhu, z očí do očí, bez uhýbání, bez argumentů, argumentují zoufalci.

Není tady

#34 12. 5. 2009 17:15

Dvekilarozumu
♥------

Kuty, Kuty,

myslím že Ti došly argumenty, kterými by jsi mohla obhajovat to Tvé PP po 100 Kč s tou neustále trapně obhajovanou garancí vkladů v PF. A když Ti dojdou argumenty, tak začneš psát něco o blbcích a obviňuješ jiné uživatele tohoto fóra. Na základě čeho? Jsi vážně zoufalá, neinformovaná ženská, která není schopna připustit, že její rady jsou zavádějící a nepravdivé. O nějaké úrovni se ve Tvém případě vážně nedá vůbec mluvit.

Každý a si udělá sám obrázek o Tvých "odborných" radách - na internetu je k dispozici zdarma dostatek informací. Alespoň doufám, že každý kdo si přečte tyto řádky bude nejdříve dvakrát přemýšlet, než se (nedejbože) začne řídit Tvými investičními doporučeními...

Není tady

#35 12. 5. 2009 20:32

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

že by podobnost s názory ala webdesign čistě náhodná?

Znᚠurčitě něco o srážce s blbcem?Tak tohle je něco hodně podobného a je to pod mou úroveň vést s někým takovým "dialog".Jestli si potřebuješ ale zvednout tímle sebevědomí....

Je zakázáno jakkoli urážet ostatní uživatele fór.

Takže to laskavě slavný moderátore či moderátorka napiš i dalším diskutujícím.Nejsou jejich příspěvky snad urážející,vysmívající se,hloupé a o ničem a absolutně nesouvisící s touto diskusí?Co napsali podnětného?Takže když nezaujatě tak skutečně ke všem.

Není tady

#36 14. 5. 2009 17:50

Dvekilarozumu
♥------

vissla

Není tady

#37 11. 12. 2013 11:12

Lívina
♥------

www.inpojisteni.cz - nejlepší poradce a zprostředkovatel. Poradili, vysvětlili, snad jedni z mála, co rozumí svému řemeslu a umí se chovat ke klientům.

Není tady

#38 20. 1. 2014 23:14

any_nn
♥------

Ahoj,
pojišoven je spousta a každá má něco, takže nejlepší bude si povykládat s někým, kdo tomu rozumí a orientuje se v nich a hlavně dokáže dobře poradit. Také jsem hledala pojištění pro sebe a své 2 dcerky, četla recenze, zkušenosti, doporučení až do zblbnutí dumbom Pořád jsem chtěla vědět, kde to bude nejvýhodnější. Pak jsem narazila na paní, která mi dobře poradila a spoustu věcí vysvětlila a sestavily jsme pojištění přesně podle mých představ a ničích jiných...a finančních možností. Jsem spokojená tak, že jsem ji mohla doporučit své rodině i příteli, kterému šlo hlavně o pojištění nemocenské. Kdybych ji znala dříve, ušetřím spoustu času...fuckyou

Není tady

#39 27. 1. 2014 19:31

Simča55
♥------

Dobrý večer,

potřebuji poradit, už delší dobu přemýšlím o životním pojištění ale nemám stím žádné zkušenosti. Děkuji za reakce smile

Není tady

#40 12. 2. 2014 17:15

Simča55
♥------

Zdravím, zatím nikdo neodpověděl ale nevadí. Ptala jsem různě kamarádek a příbuzných, zatím ještě nemám jasno. Až se rozhodnu, napíši jak jsem to nakonec vymyslela smile

Není tady

#41 24. 2. 2014 19:28

Simča55
♥------

Dobrý večer,
pojištění jsem si už zařídila. Nakonec jsem dala přednost internetu před pobočkou. Nečekala jsem že to bude tak snadné.
Pořídila jsem tady : www.srovnejto.cz/zivotni-pojisteni/

Není tady

#42 26. 1. 2015 17:24

peta85
♥------

Ahoj, zabývala jsem se teď životním pojištěním, nakonec jsem zvolila Flexi od ČS. Pojištění jsem nejdřív nechtěla vůbec, ale pak jsem si přečetla článek http://www.gpf.cz/5-duvodu-proc-byste-m … i-prave-vy a bylo jasné, že bych ho mít měla

Není tady

#43 27. 6. 2017 14:55

myjokardová
♥------

Mě s pojištěním pomohla pomohla online-pojistovna třeba pomůže i vám.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí