6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jediná tlučhuba jsi tady Ty:-)
I Tobě bych dokázal přinést víc peněz, ne si jako "expert" na finance dává ty sama:-))
Ono to je způsobeno tím, e má hodně málo znalostí, bez uráky. Zná jenom stavebko a penzijko a to je sakra málo!!!!!!!!!!!!!!!
Upravil(a) webdesign3000 (20. 4. 2009 12:51)
Není tady
webdesign3000 napsal(a):
Jediná tlučhuba jsi tady Ty:-)
I Tobě bych dokázal přinést víc peněz, ne si jako "expert" na finance dává ty sama:-))
Ono to je způsobeno tím, e má hodně málo znalostí, bez uráky. Zná jenom stavebko a penzijko a to je sakra málo!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
Upozorňuji, aby jste zanechali osobních sporů a uráek, ty kdy u musíte, si nechte přes SZ, od toho toto vlákno není. Pokud bude toto vlákno vedeno i nadále ve formě dohadování vás dvou, budu nucena jej uzavřít. Děkuji za pochopení.
Není tady
Kuty napsal(a):
webdesign3000 napsal(a):
amely napsal(a):
Webdesigne, Kuty moná nemá úplnou pravdu ve vem, ale navrhuje konkrétní řeení a obhajuje ho.
Co se u Tebe říct nedá. Není tu od Tebe ani jediná praktická rada, jen jakési neurčité připomínky a poniování Kuty. Bohuel, řada holek, co tomu moc nerozumějí, Ti na to skočí.
Skoro pochybuji, e bys dokázal navrhnout nějaké rozumné řeení.
Má anci, zkus vymyslet třeba zabezpečení pro Yellow. Pro případ, e po mateřské neseene práci, e časem přijde o práci, nebo e se stane plně invalidní. Vycházej z toho, e je jí třeba 30, má 1 miminko a nemá alimenty.
Nevymlouvej se, e údaje nejsou konkrétní a nepi sem ádné neurčité informace. Navrhni konkrétní pojistku , nemusí uvádět od koho, s konkrétními čísly. Kolik by platila a kolik by dostávala v uvedených případech.
Jsi vůbec schopen takový úkol zvládnout? Nebo Tvé znalosti končí jen u povrchních neurčitých vástů?
To jsem teda zvědavá.Já tu nikoho neponiuju, ona se poniuje sama tím, jak tu "odborně radí ".
A rozumné řeení neumím, protoe nemám patent na rozum jako ty. Bohuel.
Nebudu tu psát ádné pojistné částky ani měsíční pojistné, to opravdu neudělám.
Pokud pro někoho připravuji pojistku, tak a ve chvíli, kdy to s ním proberu do detailů a zjistím celkovou situaci.
Ty bys ale chtěla nějakou univerzální ablonu a ta neexistuje.....
PS: Obhajovat se tu nemusím:-)Tak vidíte,i takové tlučhuby jsou mezi námi!No nic,kadý se tu má monost vyjádřit,s tím se musí počítat,ale jako klient bych se dotyčnému nechtěla dostat do spáru a nebo jo a byla by to pro mě docela sranda,pozorovat ji (jeho)jak se pomalu ale jitě kvaří.
Jinak k tomu penzijku pro mladé - je to na uváení kadého,samozřejmě ale je tu právě u mlaďochů plus,e mají kde zhodnocovat penízky,pokud tento přísun mají a na stavebko u dávají dost na pokrytí plnou st.podporu.Nezapomeňte,e po 15 letech lze penzijko vybrat-50%vech naspoř.peněz a normálně dál pokračovat.Co se třeba můe také leckomu v té době hodit.
Amely - spousta lidem dnes firmy přispívají na penzijko,take je to pak jejich fakt hloupost,jestli ho nemají.A co si chce v 50 začít etřit na penzijko?Nebo si tam hodlá posílat minim.5000,-měsíčně?Jestli ne,tak v těch 50 ani nezačínej,je to bezpředmětné jinak.Mě se na tom líbí to,e neplatím za nic (za vedení účtu ani za smlouvu),posílám si tam pouze 100,- a od státu mi tam přichází celých 50% dalích+zúročení.nezlob se na mě,proč to takhle nemít,nevím jak ty,ale já kadý měsíc nenacházím padesátku na chodníku,ale daně musím platit,to proč něco taky nedostat od státu?Proč se tomu tak bránit?
A na stáří se zaji´tuji jiným způsobem-investováním do nemovitostí.
Ahoj dámy,
tak si pročítám tuto diskuzi a nemohu si pomoci, ale musím reagovat na příspěvky slečny/paní "Kuty". Doporučovat mladému člověku jako ideální investici Penzijní připojitění, je skutečně naprosto krátkozraké a dokazuje to pouze autorčinu neznalost a malý přehled v této oblasti.
Zapomněla se toti zmínit o faktu, e onu slavnou uváděnou státní podporu dostanete pouze a jen v případě, e dodríte celou, opakuji celou, dobu připojitění. Tzn. například nějakých +-35 let pravidelných vkladů. Dále se zapomněla zmínit, e vklady do PF nejsou ze zákona garantovány, take například po 20 letech investování můete otevřít noviny a tam si přečtete, e Vá PF zkrachoval, byl vytunelován apod., a Vy e vlastně nic nemáte. Navíc zapomínáte na docela podstatný fakt, e dnení právní úprava PP není finální a nikdo neví, v co a jak se vlastně PP vyvine. Legislativní nedořeenost, ádná garance vkladů, likvidita prostředků na bodu mrazu po dobu cca 35 let atd. atd.
Penzijní připojitění pro mladého člověka ano, ale risknout jej pouze za předpokladu, e mu na něj přispívá zaměstnavatel. Jinak ne!!!
Tak asi tolik, snad se neurazíte slečno/paní "Kuty"...
P.S. Jetě malé doplnění... jestlipak víte, zda je PP součástí dědického řízení, kdy se náhodou výplaty té slavné státní podpory nedoijete... ) ) )
Upravil(a) Dvekilarozumu (10. 5. 2009 19:35)
Není tady
K té posl.otázce: ty si asi nikd neviděl(a) formulář na vyplnění penzijka,ne?Jinak bys věděl,e se tam uvádí nabyvatel po zemřelém!
A co se týká vytunelování a krachu PP?Vklady jako jinde jsou pojitěny a mimochodem,to jaké částky slibují nai poitici,e vyplatí v případě krachu bank,to jsou jen líbivé váty,protoe kde by asi vzali tolik peněz?Prostě v praxi je to nerealizovatelná sci-fi,ale slibují to pro to,aby se lidi nesplačili a nezačli hromadně vybírat úspory,dolo by k totálnímu krachu,co asi nechceme nikdo.
A investice do PP?Nikoli ádné těké,já osobně zvlátě mladým doporučuji jen tu stovku měsíčně,protoe na ni od státu dostanou kadý měsíc 50,-příspěvek,take za rok to dělá 600,- bezpracného zisku a najde tyto peníze snad někde na ulici,naproti tomu tu stovku dnes utratí jinde ani neví jak.A samozřejmě jsou-li k tomu příspěvky od zaměstnavatele je to jedině dobře.
Není tady
Kuty,
doufám, e nebude vadit, e Ti také tykám, kdy u jsme si zde jednostranně "potykali".
Uznávám, e má pravdu v tom, e PP lze někomu "odkázat" v případě smrti. To beru, je to moné nastavit ve smlouvě.
S čím ale nesouhlasím, jsou bláboly o tom, e Tvé peníze jsou v penzijním fondu pojitěny nebo jinak garantovány. Mohu se zeptat, odkud má tyto "odborné informace"? Rád bych viděl alespoň odkaz na stránky, kde se to uvádí nebo něco podobného. Opakuji, e v PF má garantováno pouze to, e tam musí posílat peníze a do věku, kdy u moná těch zmíňovaných 100 Kč bude stačit tak akorát na rohlík s máslem. Zapomíná na inflaci.
Záleitostí, kterou si musí kadý zváit sám, je Tvá dalí "odborná rada", e pro mladé lidi je výhodné přispívat si do PF částku 100 Kč. Take chvíli počítejme... Vklad 100 + státní podpora vyplacená na konci povinného období 65 let věku je 50 Kč, zhodnocení nebudeme uvaovat ádné vzhledem k tomu, co PF zatím díky legislativě předvádějí, celkem je to tedy 63 000 Kč při délce připojitění 35 let (bez uvaovaného zhodnocení). Ano, dlouhých 35 let (nebo i více, např. 40 let!!!), kdy na tyto peníze nemůe sáhnout. A hádej Kuty, k čemu Ti asi tak bude nějakých 63 000 Kč v roce 2044 nebo 2050 nebo 2055??? To by Ti moná mohlo stačit na měsíc velmi skromného přeití v domově důchodců. A to za těch 35 let rizika v negarantovaném fondu přece stojí!!! To se vyplatí!!!
Dalí podstatnou a neméně důleitou skutečností je, e za Tvůj měsíční příspěvěk 100 Kč u zřejmě od přítího roku dostane od státu příspěvěk ve výi "prdlačka". Jak jsem ji psal. PP zatím není nastaveno do finální podoby a nikdo zatím neví, jaký paskvil z něj nakonec páni poslanci "vyrobí". Na minimální státní podporu bude asi potřebovat cca 300 Kč/měs.. Co poradí lidem, kteří spořilii po 100 Kč? Zvýit měsíční příspěvěk nebo PP zruit?
Take jetě jednou Tě prosím, nebalamu zde důvěřivé neinformované lidi svými "odbornými doporučeními".
P.S. Očekávám odpověď - např. odkaz nebo nějaký dokument - kde bude uvedena Tebou zmiňovaná garance vkladů do penzijního fondů. A toto skutečně nemá nic společného s garancí vkladů v bance, o které jsi psala.
Není tady
e by podobnost s názory ala webdesign čistě náhodná?
Zná určitě něco o sráce s blbcem?Tak tohle je něco hodně podobného a je to pod mou úroveň vést s někým takovým "dialog".Jestli si potřebuje ale zvednout tímle sebevědomí....
Je zakázáno jakkoli uráet ostatní uivatele fór.
Není tady
Kuty, odkud jsi? Jestli bydlí v Praze a nebo v okolí, jsem ochoten Ti věnovat hodinu mého času a porovnat řeení tvého návrhu a mého návrhu, z očí do očí, bez uhýbání, bez argumentů, argumentují zoufalci.
Není tady
Kuty, Kuty,
myslím e Ti doly argumenty, kterými by jsi mohla obhajovat to Tvé PP po 100 Kč s tou neustále trapně obhajovanou garancí vkladů v PF. A kdy Ti dojdou argumenty, tak začne psát něco o blbcích a obviňuje jiné uivatele tohoto fóra. Na základě čeho? Jsi váně zoufalá, neinformovaná enská, která není schopna připustit, e její rady jsou zavádějící a nepravdivé. O nějaké úrovni se ve Tvém případě váně nedá vůbec mluvit.
Kadý a si udělá sám obrázek o Tvých "odborných" radách - na internetu je k dispozici zdarma dostatek informací. Alespoň doufám, e kadý kdo si přečte tyto řádky bude nejdříve dvakrát přemýlet, ne se (nedejboe) začne řídit Tvými investičními doporučeními...
Není tady
Kuty napsal(a):
e by podobnost s názory ala webdesign čistě náhodná?
Zná určitě něco o sráce s blbcem?Tak tohle je něco hodně podobného a je to pod mou úroveň vést s někým takovým "dialog".Jestli si potřebuje ale zvednout tímle sebevědomí....
Je zakázáno jakkoli uráet ostatní uivatele fór.
Take to laskavě slavný moderátore či moderátorka napi i dalím diskutujícím.Nejsou jejich příspěvky snad uráející,vysmívající se,hloupé a o ničem a absolutně nesouvisící s touto diskusí?Co napsali podnětného?Take kdy nezaujatě tak skutečně ke vem.
Není tady
Není tady
www.inpojisteni.cz - nejlepí poradce a zprostředkovatel. Poradili, vysvětlili, snad jedni z mála, co rozumí svému řemeslu a umí se chovat ke klientům.
Není tady
Ahoj,
pojioven je spousta a kadá má něco, take nejlepí bude si povykládat s někým, kdo tomu rozumí a orientuje se v nich a hlavně dokáe dobře poradit. Také jsem hledala pojitění pro sebe a své 2 dcerky, četla recenze, zkuenosti, doporučení a do zblbnutí Pořád jsem chtěla vědět, kde to bude nejvýhodnějí. Pak jsem narazila na paní, která mi dobře poradila a spoustu věcí vysvětlila a sestavily jsme pojitění přesně podle mých představ a ničích jiných...a finančních moností. Jsem spokojená tak, e jsem ji mohla doporučit své rodině i příteli, kterému lo hlavně o pojitění nemocenské. Kdybych ji znala dříve, uetřím spoustu času...
Není tady
Dobrý večer,
potřebuji poradit, u delí dobu přemýlím o ivotním pojitění ale nemám stím ádné zkuenosti. Děkuji za reakce
Není tady
Zdravím, zatím nikdo neodpověděl ale nevadí. Ptala jsem různě kamarádek a příbuzných, zatím jetě nemám jasno. A se rozhodnu, napíi jak jsem to nakonec vymyslela
Není tady
Dobrý večer,
pojitění jsem si u zařídila. Nakonec jsem dala přednost internetu před pobočkou. Nečekala jsem e to bude tak snadné.
Pořídila jsem tady : www.srovnejto.cz/zivotni-pojisteni/
Není tady
Ahoj, zabývala jsem se teď ivotním pojitěním, nakonec jsem zvolila Flexi od ČS. Pojitění jsem nejdřív nechtěla vůbec, ale pak jsem si přečetla článek http://www.gpf.cz/5-duvodu-proc-byste-m … i-prave-vy a bylo jasné, e bych ho mít měla
Není tady
Mě s pojitěním pomohla pomohla online-pojistovna třeba pomůe i vám.
Není tady