6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
zajímalo by mě jaké máte ivotní pojitění, u jaké pojiovny a hlavně kolik platíte měsíčně? Já platím hodně, chtěla jsem tuto částku sníit... poradkyně mi nejdřív navrhlá sníení o 99,- Kč... kdy jsem nesouhlasila, sníila zase něco málo, kdy jsem ani tehdy nesouhlasila, řekla e na míň ne 550,- měsíčně mi to sníit nemůe. Co se mi zdá dost divné. Zítra se půjdu poradit s dalím poradcem, ale vrtá mi to pořád hlavou, váně to na míň nejde? Nechci aby mě natáhla. Jeji chování (jednání) je hodně vlezlé a nepříjemné.
Není tady
No já teda nechápu, v čem myslí, e by tě jako natáhla. Platí si to snad kvůli sobě, ne? Jinak abych odpověděla, mám ivotko u ***** a platím 1.500,- měsíčně.
Není tady
Samozdřejmě, e si to platím kvůli sobě, ale kdy jsem ji vysvětlila svoji situaci a e tolik platit nemůu, e bych to potřebovala sníit, a přímo jsem se ptala kolik je minimum měsíčně, tak mi řekla, e by mi to mohla sníit o 99,- Kč a a jsem s tím dvakrát nesouhlasila, tak se dostala na částku 550,- měsíčně. Tak nechápu, proč mi tuto částku (pokud je opravdu minimálni) neřekla hned.
Není tady
To asi záleí na konkrétní pojiovně. Koukla jsem jen tak zběně na net a nala jsem min. poj. částku u od 100,- měsíčně (ten článek byl z r. 2007, moná u je to víc).
Kadá pojiovna má svoje stránky, tak přece není problém se podívat, jaká je min. výe pojitění.
Nebo se podívej do smlouvy...
Typů pojitění můe být víc...
Já iv. poj. nemám, ale kdysi jsem měla a tuím e jsem platila 500,- měsíčně, bylo kapitálové. Pak jsem ho zruila.
Není tady
A copak má za pojitění? Název a produkt. Podle toho se to dá snadno zjistit, kolik je minimum při měsíční frekvenci placení.
Není tady
Holky a víte na kolik ste vůbec pojitěny,kolik dostanete a zaco,kdy nastane pojistná událost?Nejdřív začněte "pátrat" odsud,takhle začínáte někde odprostředka.Vás nezajímá co za vae peníze dostanete?V tom případě je radi rozdejte svým bliním,ne je cpát do chřtánu no name manaerům vech moných pojioven.Prostudujte si pečlivě poj.smlouvy,protoe právě tady pak dochází k velkým a bolestným zklamáním,kdy si myslíte e chcete dostat něco,na co přitom vůbec nemáte nárok.
A taky se polote na otázku proč vůbec ivotku?Je na vaem příjmu zavislý chod rodiny,platby velkého úvěru?Jestli to platíte toti jen tak ze zvyku,e Vám to kamarádka poradila,jak mnohdy od svých klientů slýchávám (a oni přitom zoufale hledají kde v rod.rozpočtu uetřit),tak vyjde úplně nastejno,pustíte-li tu pětistovku z okna po větru.
Vate si svých mnohdy těce vydělaných peněz a nerozdávejte je na potkání.Zrovna tak jsou ivotky zcela bezpředmětné pro děti.
Není tady
Vyuiju tohle téma.
Kdy jsem sama a mám dítě, jaké pojistky bych měla mít? Jaké riziko by měly pokrýt? A na jaké částky?
Mám ivotní a úrazové pojitění (teď přesně z hlavy nevím, co je to za produkt, musela bych se podívat), ale ty částky jsou nízké, pokud bych v budoucnu přila pro příjem, situaci by myslím neřeily.... Je asi čas na změnu..
Upravil(a) yellow108 (15. 4. 2009 9:24)
yellow108 napsal(a):
Vyuiju tohle téma.
Kdy jsem sama a mám dítě, jaké pojistky bych měla mít? Jaké riziko by měly pokrýt? A na jaké částky?
Mám ivotní a úrazové pojitění (teď přesně z hlavy nevím, co je to za produkt, musela bych se podívat), ale ty částky jsou nízké, pokud bych v budoucnu přila pro příjem, situaci by myslím neřeily.... Je asi čas na změnu..
Sama jsi si odpověděla:-)
Pokud tu vzniklou situaci nevyřeí, je to patná smlouva.
Není tady
webdesign3000 napsal(a):
yellow108 napsal(a):
Vyuiju tohle téma.
Mám ivotní a úrazové pojitění (teď přesně z hlavy nevím, co je to za produkt, musela bych se podívat), ale ty částky jsou nízké, pokud bych v budoucnu přila pro příjem, situaci by myslím neřeily.... Je asi čas na změnu..Sama jsi si odpověděla:-)
Pokud tu vzniklou situaci nevyřeí, je to patná smlouva.
Tos mi moc neodpověděl Take co by ty smlouvy měly řeit a v jaké výi?
Ty smlouvy mám dlouho, ale tahle situace je poměrně nová.
Úrazové pojitění-někdo je samý úraz,někdo tuhle smůlu nemá.jak si na tom ty Yelow,neplatí zbytečně tuto pochybnou "jistotu"?Nejdř.jak jsem psala si přečti poj.smlouvy svoje,popř.si nechej od poji´továka vysvětlit kolik a za co by si v případě poj.události dostala vyplaceno.Ve si to pi a pak se nad tím v klidu zamysli.Např. ivotka na 80tisíc-jak dalece by to tvému dítěti pomohlo,kdybys umřela?Mohl by se o něj postarat někdo jiný,má např.byt v os.vlastnictví nebo jinou nemovitost,která by v plnoletosti připadla tvému dítěti a tak mohla do budoucna pomoci vyřeit jeho situaci?Tohle je opravdu na "slovní"rozbor,ne takto písemně,spousta info chybí.
myslím,e asi neplatí moc velké částky,tudí pojistky v tvém případě jsou celkem o ničem.Radi Vám oběma spoř co nejvíce na opravdové spořící produkty (ne nic typu 2v1),opět zmíním stavebko a pak hned penzijní připojitění.jsou to jediné 2 produkty,které významně dotuje stát,tak proč toho nevyuít co nejvíce?
Není tady
yellow108 napsal(a):
Vyuiju tohle téma.
Yellow, já jsem sama, mám 2 děti, alimenty 0, ale ivotní a úrazovou pojistku nemám, povauji to za vyhazování peněz, v tomto mám stejný názor jak Kuty.
Před 10 lety tu byla pojiovačka,vnucovala mi pojisku za 1000 měsíčně, málem jsem podepsala. Ale pak jsem se zamyslela a ty stejné peníze jsem dávala do stavebka. Tím jsem získala nárok na výhodný úvěr a za ten jsem pořídila lepí byt. Kdybych platila tu pojistku, tak bych na ten nový byt nikdy neměla.
Jediné pojitění, co mám, je rizikové pojitění toho úvěru, není vysoký, kdyby se mi něco stalo, tak to za mne pojiovna doplatí.
Jinak peníze zase spořím.
A pokud jde o zajitění dětí, tak kdyby se se mnou něco stalo, tak děti budou mít sirotčí důchody, budou mít ty úspory a budou mít ten byt, který mohou pronajímat, nebo prodat, mohou v něm i bydlet a současně část pronajímat.
Povauji to za mnohem lepí zajitění, ne kdybych platila nějakou ivotní pojistku a děti by z ní dostaly pár upů.
Zkus se zamyslet nad Tvojí situací a promyslet varianty s pojistkou i bez pojistky.
Není tady
A je jetě amely otázka,co by si děti počaly se samotnými penězi,s tímhle má problém i dospělý.
Není tady
Kuty napsal(a):
A je jetě amely otázka,co by si děti počaly se samotnými penězi,s tímhle má problém i dospělý.
Kuty, to je problém, rodiče můou děti zajistitĄpro případ své smrti, a u bytem, penězi, nebo pojistkou, ale obávám se, e děti ani jejich případný opatrovník tento majetek neudrí. Znám řadu lidí, co nedokázali ani pronajímat byt, který zdědili - a to ani kamarád stavební inenýr. A ty peníze - myslím, e opatrovník by neinvestoval, ale utratil je - sice v zájmu dětí třeba za oblečení, elektroniku atd.
Jinak ani bez pojistky a zajitění by ty děti nestrádaly, kromě těch sirotčích důchodů by mohly dostávat přídavky na děti, sociální příplatky, příspěvky na bydlení a pokud si třeba prarodiče vezmou vnoučata do pěstounské péče, co se dělá, tak můou dostávat dost vysoké dávky pro pěstouny.
Pak je dalí věc, jak mají ty děti nastavenou ivotní úroveň. Jestli jsou zvyklé ít celkem v pohodě z mála, tak vyjdou i s těmi dávkami, jestli jsou zvyklé na úroveň velmi vysokou, tak i půlmilionová pojistka je za rok pryč .
No nic, to jsou jen mé názory, ráda bych si přečetla názory druhých.
Není tady
Amely, kolit let je tvým dětem?
yellow108 napsal(a):
Amely, kolit let je tvým dětem?
Yellow, je jim 12 a 15 ale ta mladí je váně nemocná
Ty má miminko, tak je to trochu jiné.
Já jsem jen psala názor do diskuse a byla bych moc ráda, kdyby mi jiní napsali protiargumenty, ale rozumné, co konkrétně jim ta jejich pojistka přinese.
Nevím, jestli je na trhu pojistka, která Ti výrazně pomůe, kdy po mateřské nebude mít práci, nebo kdy v budoucnu přijde o práci. Neznám ani konkrétní monosti, kolik bys musela platit, abys v případě úrazu a trvalé invalidity dostala třeba půl milionu - druhá věc je, na jak dloho by Ti ty peníze vydrely.
Bylo by dobré, kdyby někdo, kdo ty pojistky obhajuje, navrhl konkrétní rozumné řeení s čísly, kolik by se platilo a kolik bys dostala, to by se pak dalo diskutovat.
Není tady
amely napsal(a):
Kuty napsal(a):
A je jetě amely otázka,co by si děti počaly se samotnými penězi,s tímhle má problém i dospělý.Kuty, to je problém, rodiče můou děti zajistitĄpro případ své smrti, a u bytem, penězi, nebo pojistkou, ale obávám se, e děti ani jejich případný opatrovník tento majetek neudrí. Znám řadu lidí, co nedokázali ani pronajímat byt, který zdědili - a to ani kamarád stavební inenýr. A ty peníze - myslím, e opatrovník by neinvestoval, ale utratil je - sice v zájmu dětí třeba za oblečení, elektroniku atd.
Jinak ani bez pojistky a zajitění by ty děti nestrádaly, kromě těch sirotčích důchodů by mohly dostávat přídavky na děti, sociální příplatky, příspěvky na bydlení a pokud si třeba prarodiče vezmou vnoučata do pěstounské péče, co se dělá, tak můou dostávat dost vysoké dávky pro pěstouny.
Pak je dalí věc, jak mají ty děti nastavenou ivotní úroveň. Jestli jsou zvyklé ít celkem v pohodě z mála, tak vyjdou i s těmi dávkami, jestli jsou zvyklé na úroveň velmi vysokou, tak i půlmilionová pojistka je za rok pryč .
No nic, to jsou jen mé názory, ráda bych si přečetla názory druhých.
Naprostý souhlas!A zrovna tak se mi jeví ivotka pro děti - je to přece hrozná tragedie u sama o sobě,ktera kdyby se stala,tak peníze za smrt svého dítěte budou to posl.co mě bude zajímat a dřív bych asi stejně skončila v blázinci
Není tady
Kuty napsal(a):
Úrazové pojitění-někdo je samý úraz,někdo tuhle smůlu nemá.jak si na tom ty Yelow,neplatí zbytečně tuto pochybnou "jistotu"?Nejdř.jak jsem psala si přečti poj.smlouvy svoje,popř.si nechej od poji´továka vysvětlit kolik a za co by si v případě poj.události dostala vyplaceno.Ve si to pi a pak se nad tím v klidu zamysli.Např. ivotka na 80tisíc-jak dalece by to tvému dítěti pomohlo,kdybys umřela?Mohl by se o něj postarat někdo jiný,má např.byt v os.vlastnictví nebo jinou nemovitost,která by v plnoletosti připadla tvému dítěti a tak mohla do budoucna pomoci vyřeit jeho situaci?Tohle je opravdu na "slovní"rozbor,ne takto písemně,spousta info chybí.
myslím,e asi neplatí moc velké částky,tudí pojistky v tvém případě jsou celkem o ničem.Radi Vám oběma spoř co nejvíce na opravdové spořící produkty (ne nic typu 2v1),opět zmíním stavebko a pak hned penzijní připojitění.jsou to jediné 2 produkty,které významně dotuje stát,tak proč toho nevyuít co nejvíce?
Ach jo, doporučit penzijní připojitění jako vhodný spořící produkt pro mladého člověka kvůli státním dotacím, někde se stala u vzdělávání v Lice chyba. Nebo e by jim nelo o dobro klienta? Tak potom to chápu......
Není tady
webdesign3000 napsal(a):
Kuty napsal(a):
myslím,e asi neplatí moc velké částky,tudí pojistky v tvém případě jsou celkem o ničem.Radi Vám oběma spoř co nejvíce na opravdové spořící produkty (ne nic typu 2v1),opět zmíním stavebko a pak hned penzijní připojitění.jsou to jediné 2 produkty,které významně dotuje stát,tak proč toho nevyuít co nejvíce?Ach jo, doporučit penzijní připojitění jako vhodný spořící produkt pro mladého člověka kvůli státním dotacím, někde se stala u vzdělávání v Lice chyba. Nebo e by jim nelo o dobro klienta? Tak potom to chápu......
Kritizuje pořád dokolečka,na to jsem si u od tebe zvykla,no hlavně e si tak určitě napraví své ego,ale aby ses zapojil(a) do diskuse se svým "odborným"názorem,tak toho se tu nedočkáme.ViĎ!
Není tady
webdesign3000 napsal(a):
Kuty napsal(a):
myslím,e asi neplatí moc velké částky,tudí pojistky v tvém případě jsou celkem o ničem.Radi Vám oběma spoř co nejvíce na opravdové spořící produkty (ne nic typu 2v1),opět zmíním stavebko a pak hned penzijní připojitění.jsou to jediné 2 produkty,které významně dotuje stát,tak proč toho nevyuít co nejvíce?Ach jo, doporučit penzijní připojitění jako vhodný spořící produkt pro mladého člověka kvůli státním dotacím, někde se stala u vzdělávání v Lice chyba. Nebo e by jim nelo o dobro klienta? Tak potom to chápu......
Webdesigne, Kuty moná nemá úplnou pravdu ve vem, ale navrhuje konkrétní řeení a obhajuje ho.
Co se u Tebe říct nedá. Není tu od Tebe ani jediná praktická rada, jen jakési neurčité připomínky a poniování Kuty. Bohuel, řada holek, co tomu moc nerozumějí, Ti na to skočí.
Skoro pochybuji, e bys dokázal navrhnout nějaké rozumné řeení.
Má anci, zkus vymyslet třeba zabezpečení pro Yellow. Pro případ, e po mateřské neseene práci, e časem přijde o práci, nebo e se stane plně invalidní. Vycházej z toho, e je jí třeba 30, má 1 miminko a nemá alimenty.
Nevymlouvej se, e údaje nejsou konkrétní a nepi sem ádné neurčité informace. Navrhni konkrétní pojistku , nemusí uvádět od koho, s konkrétními čísly. Kolik by platila a kolik by dostávala v uvedených případech.
Jsi vůbec schopen takový úkol zvládnout? Nebo Tvé znalosti končí jen u povrchních neurčitých vástů?
To jsem teda zvědavá.
Není tady
Sice
a) nejsem webdesign
b) z pojiovny jsem utekla před 4 lety
ale pokud jde yellow hlavně o zajitění dítěte pro případ, e by se s ní něco stalo, poradila bych zaloit si ivotní pojistku s úrazovým pojitěním. Zdůrazňuji ivotní. ivotní pojitění kryje pro případ smrti jakýmkoliv způsobem, úrazové pojitění pro případ smrti úrazem (při druhé variantě se sčítají částky z ivotní a úrazové pojistky). Dalí věc je úrazové pojitění - nevolit procentuální plnění, ale denní (procenta jsou závislá na tom, jak úraz ohodnotí a oboduje lékař pojiovny, raději nekomentuji, denní plnění si člověk spočítá sám) a rozhodně si připlatit cca 50 Kč za progresivní plnění (za mě to bylo 30, předpokládám, e se ceny hnuly směrem vzhůru), kdy je pak po úraze trvale postiených víc ne 50% těla, násobí se plnění za trvalé následky 4x ) základní částka při jednonásobku je 200.000, take po vynásobení 800.000).
To, co popisuju, je pouze pokrytí rizik, nenaspoříte si ani korunu, ale taky je podstatně levnějí.. Kdy uvedu příklad, za 1200 Kč/čtvrtletí:
400.000 smrt
úrazová smrt 800.000Kč
trvalé následky 400.000 Kč- 2000.000Kč(progres)
denní plnění 200kč/den
A Amely - stavebko je sice výhodnějí, ale kdy Tě druhý den po uzavření smlouvy srazí auto, děcka dostanou 1.000 Kč, z pojistky výe uvedená částky. V tom je asi ten zásadní rozdíl. Někdo má prostě potřebu se aspoň trochu sichrovat, tak se pojistí, Ty peníze pouze zhodnocuje.
Jo a uzavírat 18 letýmu klučinovi penzijní pojitění jako formu nejlepího zhodnocení je váně blbost. Nárok na výplatu bude mít v cca 65 letech. A teď si vezměte, co vechno se s naí měnou stihlo za 40 let udát. A nejen s naí. Kdy, tak 100 Kč na PF (dostane k tomu 50 od státu), časem můe kdykoliv zvýit a zbytek na stavebko.
Je to dlouhé, doufám, e trochu přehledné a na závěr pro pořádek uvádím, e já osobně mám leda prd a ne pojitění.
Upravil(a) Anda (17. 4. 2009 8:49)
Není tady
..
Upravil(a) yellow108 (17. 5. 2009 8:36)
Ando a Yellow, vae příspěvky jsou parádní. Jsem moc ráda, e jste napsaly vae promylené názory. Doufám, e se ozve jetě někdo dalí a uvede, jak to řeí u nich.
Ando, já penzijko také nemám, zaloím si ho, a mi bude 50, dřív ne.
Yellow, mám úvěr 400 000 a mám rizikové pojitění úvěru, to je pojistka na to, e kdyby se Ti něco stalo- třeba ty trvalé následky úrazu, nebo smrt, tak pojiovna za Tebe ten úvěr doplatí, Take byt by vám zůstal. Zva, jestli by to nebylo vhodné i pro Tebe, uvádím to jako alternativu k té úrazové pojistce.
Jinak- my bydlíme taky v relativně velkém bytě a souhlasím s Tebou, e ty náklady nejsou zas a o tolik větí. Byt bych za mení něnila a v krajní nouzi.
Není tady
Amely, a kolik platí měsíčně za to rizikové pojitění úvěru?
Jo, to je asi úrazovka, viď???
Mám trochu chaos v pojmech
Upravil(a) yellow108 (17. 4. 2009 14:12)
amely napsal(a):
Webdesigne, Kuty moná nemá úplnou pravdu ve vem, ale navrhuje konkrétní řeení a obhajuje ho.
Co se u Tebe říct nedá. Není tu od Tebe ani jediná praktická rada, jen jakési neurčité připomínky a poniování Kuty. Bohuel, řada holek, co tomu moc nerozumějí, Ti na to skočí.
Má anci, zkus vymyslet třeba zabezpečení pro Yellow. Pro případ, e po mateřské neseene práci, e časem přijde o práci, nebo e se stane plně invalidní. Vycházej z toho, e je jí třeba 30, má 1 miminko a nemá alimenty.
Nevymlouvej se, e údaje nejsou konkrétní a nepi sem ádné neurčité informace. Navrhni konkrétní pojistku , nemusí uvádět od koho, s konkrétními čísly. Kolik by platila a kolik by dostávala v uvedených případech.
Jsi vůbec schopen takový úkol zvládnout? Nebo Tvé znalosti končí jen u povrchních neurčitých vástů?
To jsem teda zvědavá.
Já tu nikoho neponiuju, ona se poniuje sama tím, jak tu "odborně radí ".
A rozumné řeení neumím, protoe nemám patent na rozum jako ty. Bohuel.
Nebudu tu psát ádné pojistné částky ani měsíční pojistné, to opravdu neudělám.
Pokud pro někoho připravuji pojistku, tak a ve chvíli, kdy to s ním proberu do detailů a zjistím celkovou situaci.
Ty bys ale chtěla nějakou univerzální ablonu a ta neexistuje.....
PS: Obhajovat se tu nemusím:-)
Upravil(a) webdesign3000 (17. 4. 2009 22:08)
Není tady
webdesign3000 napsal(a):
amely napsal(a):
To jsem teda zvědavá.Já tu nikoho neponiuju, ona se poniuje sama tím, jak tu "odborně radí ".
A rozumné řeení neumím, protoe nemám patent na rozum jako ty. Bohuel.
Nebudu tu psát ádné pojistné částky ani měsíční pojistné, to opravdu neudělám.
Pokud pro někoho připravuji pojistku, tak a ve chvíli, kdy to s ním proberu do detailů a zjistím celkovou situaci.
Ty bys ale chtěla nějakou univerzální ablonu a ta neexistuje.....
PS: Obhajovat se tu nemusím:-)
Tak vidíte,i takové tlučhuby jsou mezi námi!No nic,kadý se tu má monost vyjádřit,s tím se musí počítat,ale jako klient bych se dotyčnému nechtěla dostat do spáru a nebo jo a byla by to pro mě docela sranda,pozorovat ji (jeho)jak se pomalu ale jitě kvaří.
Jinak k tomu penzijku pro mladé - je to na uváení kadého,samozřejmě ale je tu právě u mlaďochů plus,e mají kde zhodnocovat penízky,pokud tento přísun mají a na stavebko u dávají dost na pokrytí plnou st.podporu.Nezapomeňte,e po 15 letech lze penzijko vybrat-50%vech naspoř.peněz a normálně dál pokračovat.Co se třeba můe také leckomu v té době hodit.
Amely - spousta lidem dnes firmy přispívají na penzijko,take je to pak jejich fakt hloupost,jestli ho nemají.A co si chce v 50 začít etřit na penzijko?Nebo si tam hodlá posílat minim.5000,-měsíčně?Jestli ne,tak v těch 50 ani nezačínej,je to bezpředmětné jinak.Mě se na tom líbí to,e neplatím za nic (za vedení účtu ani za smlouvu),posílám si tam pouze 100,- a od státu mi tam přichází celých 50% dalích+zúročení.nezlob se na mě,proč to takhle nemít,nevím jak ty,ale já kadý měsíc nenacházím padesátku na chodníku,ale daně musím platit,to proč něco taky nedostat od státu?Proč se tomu tak bránit?
A na stáří se zaji´tuji jiným způsobem-investováním do nemovitostí.
Není tady