Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 4. 2009 19:55

lila.k
♥------

životní pojištění - prosím o radu

zajímalo by mě jaké máte životní pojištění, u jaké pojišovny a hlavně kolik platíte měsíčně? Já platím hodně, chtěla jsem tuto částku snížit... poradkyně mi nejdřív navrhlá snížení o 99,- Kč... když jsem nesouhlasila, snížila zase něco málo, když jsem ani tehdy nesouhlasila, řekla že na míň než 550,- měsíčně mi to snížit nemůže. Což se mi zdá dost divné. Zítra se půjdu poradit s dalším poradcem, ale vrtá mi to pořád hlavou, vážně to na míň nejde? Nechci aby mě natáhla. Jeji chování (jednání) je hodně vlezlé a nepříjemné. hmm

Není tady

#2 14. 4. 2009 21:24

estelle
♥♥♥♥♥--

Re: životní pojištění - prosím o radu

No já teda nechápu, v čem myslíš, že by tě jako natáhla. Platíš si to snad kvůli sobě, ne? Jinak abych odpověděla, mám životko u ***** a platím 1.500,- měsíčně.

Není tady

#3 14. 4. 2009 21:37

lila.k
♥------

Samozdřejmě, že si to platím kvůli sobě, ale když jsem ji vysvětlila svoji situaci a že tolik platit nemůžu, že bych to potřebovala snížit, a přímo jsem se ptala kolik je minimum měsíčně, tak mi řekla, že by mi to mohla snížit o 99,- Kč a až jsem s tím dvakrát nesouhlasila, tak se dostala na částku 550,- měsíčně. Tak nechápu, proč mi tuto částku (pokud je opravdu minimálni) neřekla hned.

Není tady

#4 14. 4. 2009 22:00

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

To asi záleží na konkrétní pojišovně. Koukla jsem jen tak zběžně na net a našla jsem  min. poj. částku už od 100,- měsíčně (ten článek byl z r. 2007, možná už je to víc).
Každá pojišovna má svoje stránky, tak přece není problém se podívat, jaká je min. výše pojištění.
Nebo se podívej do smlouvy...
Typů pojištění může být víc...
Já živ. poj. nemám, ale kdysi jsem měla a tuším že jsem platila 500,- měsíčně, bylo kapitálové. Pak jsem ho zrušila.

Není tady

#5 15. 4. 2009 8:16

webdesign3000
♥♥♥----

A copak mᚠza pojištění? Název a produkt. Podle toho se to dá snadno zjistit, kolik je minimum při měsíční frekvenci placení.

Není tady

#6 15. 4. 2009 8:33

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Holky a víte na kolik ste vůbec pojištěny,kolik dostanete a zaco,když nastane pojistná událost?Nejdřív začněte "pátrat" odsud,takhle začínáte někde odprostředka.Vás nezajímá co za vaše peníze dostanete?V tom případě je radši rozdejte svým bližním,než je cpát do chřtánu no name manažerům všech možných pojišoven.Prostudujte si pečlivě poj.smlouvy,protože právě tady pak dochází k velkým a bolestným zklamáním,když si myslíte že chcete dostat něco,na co přitom vůbec nemáte nárok.
A taky se položte na otázku proč vůbec životku?Je na vašem příjmu zavislý chod rodiny,platby velkého úvěru?Jestli to platíte totiž jen tak ze zvyku,že Vám to kamarádka poradila,jak mnohdy od svých klientů slýchávám (a oni přitom zoufale hledají kde v rod.rozpočtu ušetřit),tak vyjde úplně nastejno,pustíte-li tu pětistovku z okna po větru.
Važte si svých mnohdy těžce vydělaných peněz a nerozdávejte je na potkání.Zrovna tak jsou životky zcela bezpředmětné pro děti.

Není tady

#7 15. 4. 2009 9:23

host5522
Host

Využiju tohle téma.

Když jsem sama a mám dítě, jaké pojistky bych měla mít? Jaké riziko by měly pokrýt? A na jaké částky?

Mám životní a úrazové pojištění (teď přesně z hlavy nevím, co je to za produkt, musela bych se podívat), ale ty částky jsou nízké, pokud bych v budoucnu přišla pro příjem, situaci by myslím neřešily.... Je asi čas na změnu.. smile

Upravil(a) yellow108 (15. 4. 2009 9:24)

#8 15. 4. 2009 9:59

webdesign3000
♥♥♥----

yellow108 napsal(a):

Využiju tohle téma.

Když jsem sama a mám dítě, jaké pojistky bych měla mít? Jaké riziko by měly pokrýt? A na jaké částky?

Mám životní a úrazové pojištění (teď přesně z hlavy nevím, co je to za produkt, musela bych se podívat), ale ty částky jsou nízké, pokud bych v budoucnu přišla pro příjem, situaci by myslím neřešily.... Je asi čas na změnu.. smile

Sama jsi si odpověděla:-)
Pokud tu vzniklou situaci nevyřeší, je to špatná smlouva.

Není tady

#9 15. 4. 2009 10:07

host5522
Host

webdesign3000 napsal(a):

yellow108 napsal(a):

Využiju tohle téma.

Sama jsi si odpověděla:-)
Pokud tu vzniklou situaci nevyřeší, je to špatná smlouva.

Tos mi moc neodpověděl smile Takže co by ty smlouvy měly řešit a v jaké výši?

Ty smlouvy mám dlouho, ale tahle situace je poměrně nová.

#10 15. 4. 2009 10:54

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Úrazové pojištění-někdo je samý úraz,někdo tuhle smůlu nemá.jak si na tom ty Yelow,neplatíš zbytečně tuto pochybnou "jistotu"?Nejdř.jak jsem psala si přečti poj.smlouvy svoje,popř.si nechej od pojiš´továka vysvětlit kolik a za co by si v případě poj.události dostala vyplaceno.Vše si to piš a pak se nad tím v klidu zamysli.Např. životka na 80tisíc-jak dalece by to tvému dítěti pomohlo,kdybys umřela?Mohl by se o něj postarat někdo jiný,mᚠnapř.byt v os.vlastnictví nebo jinou nemovitost,která by v plnoletosti připadla tvému dítěti a tak mohla do budoucna pomoci vyřešit jeho situaci?Tohle je opravdu na "slovní"rozbor,ne takto písemně,spousta info chybí.
myslím,že asi neplatíš moc velké částky,tudíž pojistky v tvém případě jsou celkem o ničem.Radši Vám oběma spoř co nejvíce na opravdové spořící produkty (ne nic typu 2v1),opět zmíním stavebko a pak hned penzijní připojištění.jsou to jediné 2 produkty,které významně dotuje stát,tak proč toho nevyužít co nejvíce?

Není tady

#11 15. 4. 2009 12:39

amely
♥♥♥♥♥--

yellow108 napsal(a):

Využiju tohle téma.

Yellow, já jsem sama, mám 2 děti, alimenty 0, ale životní a úrazovou pojistku nemám, považuji to za vyhazování peněz, v tomto mám stejný názor jak Kuty.
Před 10 lety tu byla pojišovačka,vnucovala mi pojisku za 1000 měsíčně, málem jsem podepsala. Ale pak jsem se zamyslela a ty stejné peníze jsem dávala do stavebka.  Tím jsem získala nárok na výhodný úvěr a za ten jsem pořídila lepší byt. Kdybych platila tu pojistku, tak bych na ten nový byt nikdy neměla.
Jediné pojištění, co mám, je rizikové pojištění toho úvěru, není vysoký, kdyby se mi něco stalo, tak to za mne pojišovna doplatí.
Jinak peníze zase spořím.

A pokud jde o zajištění dětí, tak kdyby se se mnou něco stalo, tak děti budou mít sirotčí důchody, budou mít ty úspory a budou mít ten byt, který mohou pronajímat, nebo prodat, mohou  v něm i bydlet a současně část pronajímat.

Považuji to za mnohem lepší zajištění, než kdybych platila nějakou životní pojistku a děti by z ní dostaly pár šupů.

Zkus se zamyslet nad Tvojí situací a promyslet varianty s pojistkou i bez pojistky.

Není tady

#12 16. 4. 2009 0:37

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

tummenupp

A je ještě amely otázka,co by si děti počaly se samotnými penězi,s tímhle má problém i dospělý.

Není tady

#13 16. 4. 2009 7:28

amely
♥♥♥♥♥--

Kuty napsal(a):

tummenupp

A je ještě amely otázka,co by si děti počaly se samotnými penězi,s tímhle má problém i dospělý.

Kuty, to je problém, rodiče můžou děti zajistitĄpro případ své smrti, a už bytem, penězi, nebo pojistkou, ale obávám se, že děti ani jejich případný opatrovník tento majetek neudrží. Znám řadu lidí, co nedokázali ani pronajímat byt, který zdědili - a to ani kamarád stavební inženýr. A ty peníze - myslím, že opatrovník by neinvestoval, ale utratil je - sice v zájmu dětí třeba za oblečení, elektroniku atd.

Jinak ani bez pojistky a zajištění by ty děti nestrádaly, kromě těch sirotčích důchodů by mohly dostávat přídavky na děti, sociální příplatky, příspěvky na bydlení a pokud si třeba prarodiče vezmou vnoučata do pěstounské péče, což se dělá, tak můžou dostávat dost vysoké dávky pro pěstouny.

Pak je další věc, jak mají ty děti nastavenou životní úroveň. Jestli jsou zvyklé žít celkem v pohodě z mála, tak vyjdou i s těmi dávkami, jestli jsou zvyklé na úroveň velmi vysokou, tak i půlmilionová pojistka je za rok pryč .

No nic,  to jsou jen mé názory, ráda bych si přečetla názory druhých.

Není tady

#14 16. 4. 2009 7:41

host5522
Host

Amely, kolit let je tvým dětem? smile

#15 16. 4. 2009 9:34

amely
♥♥♥♥♥--

yellow108 napsal(a):

Amely, kolit let je tvým dětem? smile

Yellow, je jim 12 a 15 ale ta mladší je vážně nemocná
Ty mᚠmiminko, tak je to trochu jiné.
Já jsem jen psala názor do diskuse a byla bych  moc ráda, kdyby mi jiní napsali protiargumenty, ale rozumné, co konkrétně jim ta jejich pojistka přinese.

Nevím, jestli je na trhu pojistka, která Ti výrazně pomůže, když po mateřské nebudeš mít práci, nebo když v budoucnu přijdeš o práci.  Neznám ani konkrétní možnosti, kolik bys musela platit, abys v případě úrazu a trvalé invalidity dostala třeba půl milionu - druhá věc je, na jak dloho by Ti ty peníze vydržely.

Bylo by dobré, kdyby někdo, kdo ty pojistky obhajuje, navrhl konkrétní rozumné řešení s čísly, kolik by se platilo a kolik bys dostala, to by se pak dalo diskutovat.

Není tady

#16 16. 4. 2009 10:39

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

amely napsal(a):

Kuty napsal(a):

tummenupp

Kuty, to je problém, rodiče můžou děti zajistitĄpro případ své smrti, a už bytem, penězi, nebo pojistkou, ale obávám se, že děti ani jejich případný opatrovník tento majetek neudrží. Znám řadu lidí, co nedokázali ani pronajímat byt, který zdědili - a to ani kamarád stavební inženýr. A ty peníze - myslím, že opatrovník by neinvestoval, ale utratil je - sice v zájmu dětí třeba za oblečení, elektroniku atd.

Jinak ani bez pojistky a zajištění by ty děti nestrádaly, kromě těch sirotčích důchodů by mohly dostávat přídavky na děti, sociální příplatky, příspěvky na bydlení a pokud si třeba prarodiče vezmou vnoučata do pěstounské péče, což se dělá, tak můžou dostávat dost vysoké dávky pro pěstouny.

Pak je další věc, jak mají ty děti nastavenou životní úroveň. Jestli jsou zvyklé žít celkem v pohodě z mála, tak vyjdou i s těmi dávkami, jestli jsou zvyklé na úroveň velmi vysokou, tak i půlmilionová pojistka je za rok pryč .

No nic,  to jsou jen mé názory, ráda bych si přečetla názory druhých.

Naprostý souhlas!A zrovna tak se mi jeví životka pro děti - je to přece hrozná tragedie už sama o sobě,ktera kdyby se stala,tak peníze za smrt svého dítěte budou to posl.co mě bude zajímat a dřív bych asi stejně skončila v blázinci

Není tady

#17 16. 4. 2009 12:43

webdesign3000
♥♥♥----

Kuty napsal(a):

Úrazové pojištění-někdo je samý úraz,někdo tuhle smůlu nemá.jak si na tom ty Yelow,neplatíš zbytečně tuto pochybnou "jistotu"?Nejdř.jak jsem psala si přečti poj.smlouvy svoje,popř.si nechej od pojiš´továka vysvětlit kolik a za co by si v případě poj.události dostala vyplaceno.Vše si to piš a pak se nad tím v klidu zamysli.Např. životka na 80tisíc-jak dalece by to tvému dítěti pomohlo,kdybys umřela?Mohl by se o něj postarat někdo jiný,mᚠnapř.byt v os.vlastnictví nebo jinou nemovitost,která by v plnoletosti připadla tvému dítěti a tak mohla do budoucna pomoci vyřešit jeho situaci?Tohle je opravdu na "slovní"rozbor,ne takto písemně,spousta info chybí.
myslím,že asi neplatíš moc velké částky,tudíž pojistky v tvém případě jsou celkem o ničem.Radši Vám oběma spoř co nejvíce na opravdové spořící produkty (ne nic typu 2v1),opět zmíním stavebko a pak hned penzijní připojištění.jsou to jediné 2 produkty,které významně dotuje stát,tak proč toho nevyužít co nejvíce?

Ach jo, doporučit penzijní připojištění jako vhodný spořící produkt pro mladého člověka kvůli státním dotacím, někde se stala u vzdělávání v Lišce chyba. Nebo že by jim nešlo o dobro klienta? Tak potom to chápu......

Není tady

#18 16. 4. 2009 13:09

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

webdesign3000 napsal(a):

Kuty napsal(a):

Ach jo, doporučit penzijní připojištění jako vhodný spořící produkt pro mladého člověka kvůli státním dotacím, někde se stala u vzdělávání v Lišce chyba. Nebo že by jim nešlo o dobro klienta? Tak potom to chápu......

Kritizuješ pořád dokolečka,na to jsem si už od tebe zvykla,no hlavně že si tak určitě napravíš své ego,ale aby ses zapojil(a) do diskuse se svým "odborným"názorem,tak toho se tu nedočkáme.ViĎ!

Není tady

#19 17. 4. 2009 7:39

amely
♥♥♥♥♥--

webdesign3000 napsal(a):

Kuty napsal(a):

Webdesigne, Kuty možná nemá úplnou pravdu ve všem, ale navrhuje konkrétní řešení a obhajuje ho.
Což se u Tebe říct nedá. Není tu od Tebe ani jediná praktická rada, jen jakési neurčité připomínky a ponižování Kuty. Bohužel, řada holek, co tomu moc nerozumějí, Ti na to skočí.
Skoro pochybuji, že bys dokázal navrhnout nějaké rozumné řešení.

Mᚠšanci, zkus vymyslet třeba zabezpečení pro Yellow. Pro případ, že po mateřské nesežene práci, že časem přijde o práci, nebo že se stane plně invalidní. Vycházej z toho, že je jí třeba 30, má 1 miminko a nemá alimenty.
Nevymlouvej se, že údaje nejsou konkrétní a nepiš sem žádné neurčité informace. Navrhni konkrétní pojistku , nemusíš uvádět od koho, s konkrétními čísly. Kolik by platila a kolik by dostávala v uvedených případech.

Jsi vůbec schopen takový úkol zvládnout? Nebo Tvé znalosti končí jen u povrchních neurčitých žvástů?

To jsem teda zvědavá.

Není tady

#20 17. 4. 2009 8:47

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Sice
a) nejsem webdesign
b) z pojišovny jsem utekla před 4 lety
ale pokud jde yellow hlavně o zajištění dítěte pro případ, že by se s ní něco stalo, poradila bych založit si životní pojistku s úrazovým pojištěním. Zdůrazňuji životní. Životní pojištění kryje pro případ smrti jakýmkoliv způsobem, úrazové pojištění pro případ smrti úrazem (při druhé variantě se sčítají částky z životní a úrazové pojistky). Další věc je úrazové pojištění - nevolit procentuální plnění, ale denní (procenta jsou závislá na tom, jak úraz ohodnotí a oboduje lékař pojišovny, raději nekomentuji, denní plnění si člověk spočítá sám) a rozhodně si připlatit cca 50 Kč za progresivní plnění (za mě to bylo 30, předpokládám, že se ceny hnuly směrem vzhůru), když je pak po úraze trvale postižených víc než 50% těla, násobí se plnění za trvalé následky 4x ) základní částka při jednonásobku je 200.000, takže po vynásobení 800.000).
To, co popisuju, je pouze pokrytí rizik, nenaspoříte si ani korunu, ale taky je podstatně levnější.. Když uvedu příklad, za 1200 Kč/čtvrtletí:
400.000 smrt
úrazová smrt 800.000Kč
trvalé následky 400.000 Kč- 2000.000Kč(progres)
denní plnění 200kč/den
A Amely - stavebko je sice výhodnější, ale když Tě druhý den po uzavření smlouvy srazí auto, děcka dostanou 1.000 Kč, z pojistky výše uvedená částky. V tom je asi ten zásadní rozdíl. Někdo má prostě potřebu se aspoň trochu sichrovat, tak se pojistí, Ty peníze pouze zhodnocuješ.
Jo a uzavírat 18 letýmu klučinovi penzijní pojištění jako formu nejlepšího zhodnocení je vážně blbost. Nárok na výplatu bude mít v cca 65 letech. A teď si vezměte, co všechno se s naší měnou stihlo za 40 let udát. A nejen s naší. Když, tak 100 Kč na PF (dostane k tomu 50 od státu), časem může kdykoliv zvýšit a zbytek na stavebko.
Je to dlouhé, doufám, že trochu přehledné a na závěr pro pořádek uvádím, že já osobně mám leda prd a ne pojištění.

Upravil(a) Anda (17. 4. 2009 8:49)

Není tady

#21 17. 4. 2009 9:59

host5522
Host

..

Upravil(a) yellow108 (17. 5. 2009 8:36)

#22 17. 4. 2009 14:07

amely
♥♥♥♥♥--

Ando a Yellow, vaše příspěvky jsou parádní.  Jsem moc ráda, že jste napsaly vaše promyšlené názory. Doufám, že se ozve ještě někdo další a uvede, jak to řeší u nich.

Ando, já penzijko také nemám, založím si ho, až mi bude 50, dřív ne.

Yellow,  mám úvěr 400 000 a mám rizikové pojištění úvěru, to je pojistka na to, že kdyby se Ti něco stalo- třeba ty trvalé následky úrazu, nebo smrt, tak pojišovna za Tebe ten úvěr doplatí, Takže byt by vám zůstal. Zvaž, jestli by to nebylo vhodné i pro Tebe, uvádím to jako alternativu k té úrazové pojistce.

Jinak- my bydlíme taky v relativně velkém bytě a souhlasím s Tebou, že ty náklady nejsou zas až o tolik větší. Byt bych za menší něnila až v krajní nouzi.

Není tady

#23 17. 4. 2009 14:10

host5522
Host

Amely, a kolik platíš měsíčně za to rizikové pojištění úvěru?

Jo, to je asi úrazovka, viď???
Mám trochu chaos v pojmech smile

Upravil(a) yellow108 (17. 4. 2009 14:12)

#24 17. 4. 2009 22:07

webdesign3000
♥♥♥----

amely napsal(a):

Webdesigne, Kuty možná nemá úplnou pravdu ve všem, ale navrhuje konkrétní řešení a obhajuje ho.
Což se u Tebe říct nedá. Není tu od Tebe ani jediná praktická rada, jen jakési neurčité připomínky a ponižování Kuty. Bohužel, řada holek, co tomu moc nerozumějí, Ti na to skočí.

Mᚠšanci, zkus vymyslet třeba zabezpečení pro Yellow. Pro případ, že po mateřské nesežene práci, že časem přijde o práci, nebo že se stane plně invalidní. Vycházej z toho, že je jí třeba 30, má 1 miminko a nemá alimenty.
Nevymlouvej se, že údaje nejsou konkrétní a nepiš sem žádné neurčité informace. Navrhni konkrétní pojistku , nemusíš uvádět od koho, s konkrétními čísly. Kolik by platila a kolik by dostávala v uvedených případech.

Jsi vůbec schopen takový úkol zvládnout? Nebo Tvé znalosti končí jen u povrchních neurčitých žvástů?

To jsem teda zvědavá.

Já tu nikoho neponižuju, ona se ponižuje sama tím, jak tu "odborně radí ". 
A rozumné řešení neumím, protože nemám patent na rozum jako ty. Bohužel.
Nebudu tu psát žádné pojistné částky ani měsíční pojistné, to opravdu neudělám.

Pokud pro někoho připravuji pojistku, tak až ve chvíli, kdy to s ním proberu do detailů a zjistím celkovou situaci.
Ty bys ale chtěla nějakou univerzální šablonu a ta neexistuje.....

PS: Obhajovat se tu nemusím:-)

Upravil(a) webdesign3000 (17. 4. 2009 22:08)

Není tady

#25 20. 4. 2009 9:14

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

webdesign3000 napsal(a):

amely napsal(a):

To jsem teda zvědavá.

Já tu nikoho neponižuju, ona se ponižuje sama tím, jak tu "odborně radí ". 
A rozumné řešení neumím, protože nemám patent na rozum jako ty. Bohužel.
Nebudu tu psát žádné pojistné částky ani měsíční pojistné, to opravdu neudělám.

Pokud pro někoho připravuji pojistku, tak až ve chvíli, kdy to s ním proberu do detailů a zjistím celkovou situaci.
Ty bys ale chtěla nějakou univerzální šablonu a ta neexistuje.....

PS: Obhajovat se tu nemusím:-)

Tak vidíte,i takové tlučhuby jsou mezi námi!No nic,každý se tu má možnost vyjádřit,s tím se musí počítat,ale jako klient bych se dotyčnému nechtěla dostat do spáru a nebo jo a byla by to pro mě docela sranda,pozorovat ji (jeho)jak se pomalu ale jiště škvaříbig_smile.
Jinak k tomu penzijku pro mladé - je to na uvážení každého,samozřejmě ale je tu právě u mlaďochů plus,že mají kde zhodnocovat penízky,pokud tento přísun mají a na stavebko už dávají dost na pokrytí plnou st.podporu.Nezapomeňte,že po 15 letech lze penzijko vybrat-50%všech naspoř.peněz a normálně dál pokračovat.Což se třeba může také leckomu v té době hodit.
Amely - spousta lidem dnes firmy přispívají na penzijko,takže je to pak jejich fakt hloupost,jestli ho nemají.A co si chceš v 50 začít šetřit na penzijko?Nebo si tam hodlᚠposílat minim.5000,-měsíčně?Jestli ne,tak v těch 50 ani nezačínej,je to bezpředmětné jinak.Mě se na tom líbí to,že neplatím za nic (za vedení účtu ani za smlouvu),posílám si tam pouze 100,- a od státu mi tam přichází celých 50% dalších+zúročení.nezlob se na mě,proč to takhle nemít,nevím jak ty,ale já každý měsíc nenacházím padesátku na chodníku,ale daně musím platit,tož proč něco taky nedostat od státu?Proč se tomu tak bránit?
A na stáří se zajiš´tuji jiným způsobem-investováním do nemovitostí.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí