Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 5. 2. 2006 12:28

Makina
Host

smlouva na pronájem bytu

Chtěla bych se zeptat, kestli je nutná smlouva, když pronajím byt v osobním vlastniství známemu.

#2 5. 2. 2006 12:52

Kralka
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj

Re: smlouva na pronájem bytu

Já bych řekla, že je to lepší, když se udělá smlouva. Odpadnou tokové věty: tohles neříkala, že nemůžu, nebo  tohle musím??? ...
Můžeš tam zakotvit i co s přeplatkama, nebo nedoplatkama ... vyhneš se potom zbytečnému dohadování ...

Upravil(a) Kralka (5. 2. 2006 18:56)

Není tady

#3 5. 2. 2006 14:32

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

V každém případě smlouvu sepište. Je to nutností pro obě strany. Nezapomeňte, že co je psáno, to platí. Pořádek musí být i mezi přáteli. A pronajmutí bytu i na velmi krátkou dobu je potřeba sepsat písemně , protože jen tak se vyhnete nedorozumění v budoucnosti.Smlouva by měla obsahovat.
_kdo komu pronajímá byt(místo, velikost, kdo je majitel bytu)
- forma placení nájmu a pronájmu (částka v Kč, případné doplatky a přeplatky, ke kterému dni)
- co je součástí bytu
- pravidla při jeho užívání
- doba pronájmu
- případné opravy a poruchy v bytě, úpravy do budoucna (pokud je bude chtít nájemce realizovat) a jejich hrazení
- datum, podpis
- jak pronajímatel, tak nájemce musí mít jednu kopii

Nezapomeňte, že co je psáno, to také platí.

Není tady

#4 5. 2. 2006 16:54

Jitka
Host

Radila bych vám nechat si napsat smlouvu u právníka za 1000 Kč.Já byt pronajímám dlouho a nájemníci jsou všelijací.Poprvé jsem neměla smlouvu od právníka a nájemník mě chtěl tahat po soudech,když neplatil,zdevastoval byt a dostal výpověď.Nejdůležitější je mít vždycky smlouvu na dobu určitou,nejlépe na půl roku a platit  nájem alespoň na 3 měsíce dopředu.Naše zákony bohužel chrání neplatiče a majitel má jen malou možnost se bránit.Proto bych vám radila,raději jděte za právníkem,ušetříte si mnoho bezesných nocí.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí