29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, každou chvíli vidím v receptech jako ingredienci plátky želatiny. Nevíte, kde se to dá koupit? Nikde jsem to neviděla. Dík
Není tady
Většinou všude tam, kde koupíš i želatinu v prášku... Je to tak malé, placaté a nenápadné, že si to možná přehlédla.... Jsou to jen tenounké filmy, x-v jednom balení, které podle návodu zpracuješ a ony nabobtnají.
Není tady
Holky hilfe!!!! Dělám malému narozeninovou dortu a na vrch jsem chtěla zalít ovoce a koupila jsem plátkovou želatinu. Dala jsem ji do 0,5 l studené vody a na sporáku rozpustila, ale ono je to tekutý??? Nikdy jsem to nedělala???
Není tady
Na netu máš spoustu návodů, když ti nevyhovuje ten z obalu...
Nejčastěji s těmi plátky dělá tohle...
Takže plátkovou želatinu stačí namočit do mističky se studenou vodou, stačí na pár minut - tak 4 - 5 minut. Bobtnat znamená to, že želatina se namočí a zvláční (stane se z ní jakási slizská hmota, která ovšem stále drží dobře pohromadě). Po oněch 4 - 5 minutách ji buď prsty vyndáte a opatrně v pěsti vymačkáte přebytečnou vodu nebo namočenou želatinu přecedíte přes sítko a mírně na ni zatlačíte, a tím vymačkáte přebytečnou vodu.
Takto namočená a "vyždímaná" želatina se buď rozpustí v požadovaném množství tekutiny, nebo se zamíchá např. do horkého mléka či horké směsi.
Není tady
katula napsal(a):
Ahoj, každou chvíli vidím v receptech jako ingredienci plátky želatiny. Nevíte, kde se to dá koupit? Nikde jsem to neviděla. Dík
Některé obchodní řetězce nemají plný sortiment, leckdy jsou líp zásobené menší zavedené sámošky, kde prodavačky taky obvykle vědí, co mají a kde
všude kde mají výrobky DrOetker
Není tady
Tak už jsem ji objevila. Úplně náhodou. Prodávahjí ji v drogérii
Není tady