Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 4. 2009 10:03

lenulinka002
♥♥-----

nechtěně obarvené boty

Vloni na podzim jsem si koupila nádherné světloulince hnědé jarní botičky, ale už na podzim jsem si je asi třikrát obula do města. Takže se zaprášily. Inu světloučké usňové botičky. A můj přítel mi chtěl udělat radost, takže mi je vypral v pračce. V pračce s červenýma usňovýma botama. Ty pustily. Moje nádherné botičky jsou teď nechutně růžové (fakt po*ně). Zkoušela jsem to vydrhnout, ale nejde to... Nemáte s tím někdo zkušenosti? Není třeba nějaká barva na textil, se kterou by to šlo? Dííííky za každou radu...

Není tady

#2 8. 4. 2009 10:58

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Re: nechtěně obarvené boty

Cpát kožené boty do pračky.... no comment... má přítel víc takových destruktivních nápadů?
A jinak ta kůže vypadá jak? Musí být promoklá skrz na skrz a při sušení musela ztvrdnout ne?
Na kůži normálně barvu na boty. Proč barvu na textil? Byly světle hnědé, tak si kup nějaký sympatický hnědý odstín barvy na boty a hezky vpracuj dovnitř... Jen už nebudou velurové, ale spíše kožené, chlup se ztratí a budou hladké....

Není tady

#3 8. 4. 2009 13:20

annie
♥♥♥♥♥♥-

Pokud jsou kožené, tak by je mohl šikovný obuvník obarvit načerno.
Ale je pravda, že kožené boty prát v pračce je zhovadilost - pardon dumbom

Není tady

#4 9. 4. 2009 20:35

lenulinka002
♥♥-----

To, že to je to nejhorší, co jim mohl udělat, už ví... Dneska jsem si koupila tu barvu, tak to zítra zkusím... Hůř než růžové už nebudou... Díky za rady!!!

Není tady

#5 15. 5. 2023 19:42

riennespinka
♥------

Je si vědom toho, že by to bylo to nejhorší, co by jim mohl udělat. Zítra to otestuji, protože jsem si dnes barvu koupil. Ne horší než růžové, nebudou. Děkujeme za návrh!

Není tady

#6 24. 8. 2023 6:48

timothyferriss
♥------

Pokud máte stále červenou barvu na botách, zkuste nejprve jemně otřít povrch vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Můžete použít mírně mýdlový roztok nebo speciální čisticí prostředek určený pro koženou obuv. Důležité je testovat čisticí prostředek na neviditelné části boty, aby se ujistilo, že nedojde k další změně barvy

Upravil(a) AndreaP. (24. 8. 2023 12:37)

Není tady

#7 6. 7. 2024 8:43

Kytka2015
♥------

chápu, že jsi z této situace zklamaná. Bohužel, usňové boty a pračka nejsou dobří kamarádi, zvlášť když se perou s jinými barevnými botami. Zde je několik kroků, které můžeš vyzkoušet:

Čištění a odstraňování barvy:

Čistič na kůži: Zkus použít speciální čistič na kůži, který je dostupný v obchodech s obuví nebo v drogeriích. Může pomoci odstranit část barvy.
Odstraňovač skvrn na kůži: Existují odstraňovače skvrn speciálně určené pro kůži. Tyto produkty jsou jemnější než běžné čisticí prostředky a mohou být účinné na barvu.
Bílé octové roztoky: Můžeš zkusit jemně potřít postižená místa směsí bílého octa a vody (1:1). Po aplikaci jemně otři suchým hadříkem a nech zaschnout.
Přebarvení bot:

Pokud čištění nepomůže, můžeš zvážit přebarvení bot. Existují speciální barvy na kůži, které jsou dostupné v různých barvách.
Barva na kůži: Koupíš ji v obchodech s obuví nebo na internetu. Postupuj podle návodu na obalu. Obvykle je třeba boty nejprve očistit, aplikovat barvu pomocí štětce nebo houbičky a poté nechat zaschnout.
Profesionální barvení: Pokud si netroufáš na domácí barvení, můžeš boty odnést k profesionálovi, který se specializuje na opravy a barvení kůže. Výsledek bude pravděpodobně kvalitnější a trvanlivější.
Alternativy:

Pokud se ti nechce investovat do barvení, můžeš zvážit ozdobné prvky jako například nálepky, kamínky nebo výšivky, které zakryjí nechtěnou barvu a dodají botám nový vzhled.
Je mi líto, že se tvoje boty poškodily, a doufám, že některý z těchto tipů ti pomůže vrátit jim jejich původní krásu nebo vytvořit nový unikátní vzhled. Hodně štěstí!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí