Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 7. 4. 2009 21:35

keito
♥♥♥♥♥--
Místo: Unhošť
Web

Mudry - jaké s nimi máte zkušenosti?

Ahoj, všechny vás zdravím.  Hir, viděla jsem, že ses po mně poptávala. Zdravím tě smile .
V poslední době sem nechodím, neb řeším velmi ale opravdu velmi náročné životní situace a ty mi dávají pořádně zabrat. A to už několik měsíců.
Proč jsem ve stresu, psát nebudu, stejně tak nebudu rozebírat co všechno podnikám, abych ve stresu nebyla a dostala se k onomu kýženému nadhledu. Sice vím, co bych a jak bych měla, ale soudě podle toho, že je mi čím dál hůř, zřejmě musím ještě něco pochopit a podniknout.
No a teď proč jsem tady. Chci se vás otázat, jaké máte zkušenosti s mudrama. Respektive je mi záhadou, proč jednou mudra zabere a podruhé ne.
Objasním to. Jsem astmatik a jako takový každé jaro a podzim si docela „užívám“, tj. dusím se víc než v jiném období. Nevím sice proč, ale asi to souvisí s obdobím určitých orgánů, které jsou v té době nějak háklivější. Co já vím. va
No a letos si „užívám“ fakt vrchovatě. Dusím se furt a čím dál víc. Určitě je za tím ten dlouhotrvající stres. Ale ten teď nechám stranou. Pro mě je nejhorší, že foukadla, kterými se mají sevřené průdušky uvolnit, nezabírají. Naopak, ještě víc průdušky stáhnou.  Už jsem vyzkoušela všechno možné, podnikám kroky na všech úrovních, psychické, fyzické, mentální, ale nic nezabírá. No a v posledních dnech to graduje. Dusím se doma, venku na ulici, v práci, při kterékoli činnosti, ať jsem v pohodě nebo ve stresu, prostě furt. A včera jsem se jala ze zoufalství hledat na netu, jestli neobjevím nějaké cvičení, polohu, či něco takového, co by mi při tom záchvatu ulevilo. A objevila jsem mudry. Ne že bych o nich dřív nevěděla, ale nevěřila jsem, že fungují. Protože už jsem vyzkoušela všelijaké omačkávání akupresurních bodů k tomu určených, píchala do sebe jehličky a tak podobně, což nezabíralo, říkala jsem si, proč by měly zabrat zrovna nějaké mudry, že jo?  Ale v noci jsem se probudila v záchvatu. A protože ten se rychle rozjížděl, ještě ráda jsem sáhla po papíru, kde jsem měla vytištěné mudry. Vyzkoušela jsem tu na astma, a k obrovskému překvapení po pár minutách to  nejhorší sevření pominulo a během hodiny jsem byla v pořádku. Úplně mě to nadchlo. Spadly ze mě všechny strachy a obavy, ale taky stresy a bylo mi krásně, že teď mám svoje dýchání ve svých rukách, resp. v prstíkách. Ovšem jen do té doby, co jsem v poledne vylezla ven, abych si užila krásného jarního počasí. Zničeho nic se mi  sevřely průdušky. Ale byla jsem v klidu - přece vím, co mám dělat. Začala jsem omačkávat prstíky a pílila zpět do práce a tam jsem omačkávání ještě zesílila. Ovšem kýžený efekt se nedostavil. Naopak. Průdušky se svíraly čím dál víc. Po mudře na astma jsem  se jala omačkávat prstíky v mudře na srdce, neb bilo jako zběsilé, a pak ještě jednu na nervy. Ale nic. V zoufalství jsem sáhla po Ventolinu, že třeba teď zabere. Jasně že to ještě zhoršil. Takže jsem se vrátila zpět k mudrám, ale ani ťuk.
Tak jsem teď zmatená. Vrtá mi hlavou, jak je možné, že když jsem to v noci vyzkoušela poprvé, tak ač jsem tomu nevěřila, zabralo to, a dneska, když jsem už věděla, že to zabírá, nezabralo to vůbec. A pak je mi záhadou, proč vůbec ten záchvat přišel ve chvíli, kdy jsem byla prosta jakékoli negativity. Naopak jsem byla po dlouhé době fakt v pohodě...
Moje otázka zní – rozumíte tomu? Nebo neznáte někdo něco opravdu účinného, co zabere vždycky?
Jo ještě podotýkám, že v takovéhle chvíli se zkouším obrátit i „nahoru“ ve smyslu, že buď ať přijde pomoc a záchvat přejde, nebo ať se to trápení nějak urychlí a já se odeberu do jiných sfér bez zdlouhavého trápení. Hmmm, ale ani tak, ani onak.  sad

Není tady

#2 7. 4. 2009 21:44

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Mudry - jaké s nimi máte zkušenosti?

Keito,
neznáme se, o mudrách jsem bohužel neslyšela, ale posílám hjarta pussa .

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#3 7. 4. 2009 22:26

majkafa
Host

Prosím - co to je Mudry? Pro mě momentálně nadmíru zajímavé. Astma řádí. Zkusím hledat i na netu. Foukátka taky nezabírají. Už mě zase začínají bolet žebra od neustálého kašle.

#4 7. 4. 2009 22:28

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Keito, jsem na tom jako holky, nevím, ale myslím na Tebe s láskou a posílám hjarta hjarta hjarta

Není tady

#5 7. 4. 2009 22:32

majkafa
Host

Už vím. Zajímavé. Zvlášť mudra pro astmatiky. Fungovalo. Když si tak spojím ruce, okamžitě se mi dobře dýchá. Nějaké kouzlo kouzelné?

#6 7. 4. 2009 22:35

majkafa
Host

Vždycky mi zabere pouze Codein. Ale to není řešení. sad

#7 7. 4. 2009 22:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

Jo ještě podotýkám, že v takovéhle chvíli se zkouším obrátit i „nahoru“ ve smyslu, že buď ať přijde pomoc a záchvat přejde, nebo ať se to trápení nějak urychlí a já se odeberu do jiných sfér bez zdlouhavého trápení. Hmmm, ale ani tak, ani onak.  sad

Ahojky Keito.
Taky Te moc zdravim. smile  Jsem mela nahlej napad zeptat se kde jsi.  smile
Ted chapu.

Keito neco me v tyhle vete nahore nesedi.Myslim ze to,ze z tech dvou prani je nutne vybrat si jen jedno. smile
S Mudrama mam zkusenost jen takovou ze je me ruce predevsim delaji spontanne.
Verim ze mudry maji vliv na vedomi a opacne.

Napada me jestli rozdil v tom proc to v noci fungovalo a ve dne ne muze byt proto ,ze jsi v noci okolo sebe nemela lidi.  Znamena ze jsi odkazana jen na sebe sama.
To proc to jednou slo a pak ne muze mit tisice pricin. Treba to jak moc citis a necitis strach kdyz se dusis.Celkove momentalni rozpolozeni.
Nadvladu pochybnosti nad duverou.Neco co si treba v tu chvili plne neuvedomujes.
Nevim.  wink

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#8 7. 4. 2009 23:05

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

A neříká se tomu taky jóga prstů?, to jsem si kdysi koupila malou knížečku ,někomu  v dobré víře půjčila a už se  nevrátila  a kýžené miminko to  cvičení taky nepřineslo.

Není tady

#9 8. 4. 2009 8:51

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Jo, jo, Helu, to je ono (ta knížečka).

Jinak si myslím, Keito, už se toho tady Hir dotkla, v noci jsi byla v klidu, nerušili Tě lidé, nikam jsi nespěchala. Měla jsi čas sledovat ten proces, který v Tobě vzniká, postupuje odněkud někam, a jak jsi cítila, že se uvnitř něco odehrává, svou vírou jsi tomu pomohla, protože ses do toho bodu napřela. A najednou, mávnutí proutkem, záchvat byl pryč.

Každopádně však šlo o stav mysli. Spěcháš do práce, vnitřní stress (byť slabý), kvaltovka, honem, honem nasadit mudru, ať se toho zbavím (stress přitom zesílí), podprahově vnímáš, že to není ono, sleduješ tím úplně odlišný pocit, než včera v noci, a tak se nemůžeš divit, že to nezabírá.

Takže, Keito, co k tomu říci: Zabírá, sama jsi to vyzkoušela, ale musíš to trénovat. Dostat se do stavu, kde jsi byla poprvé. Ladit se jak hudební nástroj, až přijdeš na to, odkud ty stavy pramení. Potom se toho možná dokážeš zbavit úplně. K čemuž Tě Prozřetelnost přímo vybízí! A k tomu Ti všichni moc držíme palce. tummenupp tummenupp

Crabat

Není tady

#10 8. 4. 2009 9:05

majkafa
Host

Hm, tak to je blbý. Neboť já se dusím obvykle nejvíc ve společnosti hodně lidí a ve stresu a v tu chvíli potřebuju nadechnout se, abych přežila. Když jsem v klidu, tak to nepotřebuju.
Dá se natrénovat, aby to fungovalo právě ve chvíli "neklidu", když je potřeba akutní?

#11 8. 4. 2009 9:49

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Majko,
Urcite ano. Nejsem astmatik a nemam primou zkusenost ale verim ze skutecne zalezi na schopnosti naladit se na jinou mysl.
Jednou se me zdal sen ze se dusim,v tom snu jsem si uvedomila ze jakmile se dokazu jakoby odevzdat te situaci,totalne uklidnit mysl,nepanikarit,zvladnu to.
Byl to sen,nicmene veim ze zapojenim vedomeho procesu v mysleni (navozeni klidu),se zaroven meni dech.
Verim ze joga muze astmatikum pomoc.Relaxace,dechova cviceni.

Není tady

#12 8. 4. 2009 11:20

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Pokud vdechovací léky nezabírají, pak se domnívám, že může jít o stres, který způsobuje to, že "svaly okolo plic" se permanentně díky stresu "zpohotovostňují" (napínají), takže máš pocit, že nemůže dýchat a ještě se to umocní tím, že "nezabere vdechovací lék", takže se ještě víc vystresuješ a situace je podobná jako když zvedneš v ruce závaží a svaly na ruce se napnou, pak zkus s takovou rukou pohnout proti směru napnutí. Jde to velmi těžko. Myslím, že tohle se může dít i tvým plícím. Svaly se ve stresu "napnou" a plíce musí překonávat odpor svalů, aby s roztáhly. To může mít právě za následek tyto problémy se špatným dýcháním. Osobně zažívám občas podobné stavy. Stačí jen, když si uvědomím, že "se mi špatně dýchá" a just, je to tu ... Ale stačí, když se věnuju práci a ani nevím, že by byl problém ..Ale stačí si opět vzpomenout, že problém byl a opět je to tu. Každý z nás poddvědomě ovládá své tělo a stres je fakt prevít. Navíc to máš o to horší, že očekáváš podle minulých období, že tuto dobu to bude gradovat a ono je to tu .. Ale zřejmě možná už ne astma "na léky", ale astma psychosomatické díky stresu. Jenže jak se naučit uvolnit za běžného denního chodu, toť otázka. Rozhodně Mudry jsou velmi dobrá volba. V noci to zabralo, protože jsi se uvolnila. Ovšem přes den, pokud se všude kvaltuje a je hodně stresu, tak to je problém. Neboj, toto řeším taky. Ale jedno je jisté. Určitě na to přijdeš.

Upravil(a) DaiTerr (8. 4. 2009 11:22)

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#13 8. 4. 2009 21:19

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Děkuji všem za jejich podporu a názory smile Až na výjimky se všemi souhlasím. Resp. k některým bych měla připomínky, ale nechce se mi to rozebírat.
Během dneška mi leccos došlo,  a tak k tomu něco málo napíšu. Uvědomila jsem si, že za stavu neustálého dušení  mi všechny ty - mudry, cvičení, a další... stejně nebudou nic platné, dokud nezklidním  „rozčeřenou“ (velmi mírně řečeno) wink  hladinu emocí. A tak jsem kapitulovala, tj. obrátila jsem se na plicního MUDr a zjevila pravdu o tom, jak na tom jsem...  Kdo mě nezná, podotýkám, že tenhle krok mě stál obrovské úsilí.... Po  objasnění, co a jak funguje, jak průdušky, tak léky na astma, kapitulovala jsem podruhé, tj. slíbila jsem, že začnu užívat léky (z mého pohledu ty nejméně škodící a jasně že jen dočasně, než se trochu stabilizuji). No a k tomu si přidám to alternativní léčení. Snad něco z toho zabere a pak se uvidí, co život přinese dál.....

Hirondel, jen poznámku k tomu, co jsi napsala. Já přece nevím, kdy se můj čas naplní, proto ta prosba nahoru ve smyslu, že mám-li z tohohle světa odejít, protože na tomhle životě fakt nelpím,  nechť se tak stane. A pokud ještě ten čas nenastal, prosím o pomoc. Co je na tom nejsného?  roll

No a poslední - včera to dušení vygradovalo natolik, že jsem měla pocit, že ještě jeden záchvat, a bude po mně, proto jsem sem to téma hodila s tím, že možná někdo ví víc, než vím já .... Takže se omlouvám, že sem tahám svoje problémy.....Ale zase na druhou stranu teď víte, co jsou to mudry. Né? big_smile

Není tady

#14 9. 4. 2009 10:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

Resp. k některým bych měla připomínky, ale nechce se mi to rozebírat.

va

keito napsal(a):

.....že buď ať přijde pomoc a záchvat přejde, nebo ať se to trápení nějak urychlí a já se odeberu do jiných sfér bez zdlouhavého trápení. Hmmm, ale ani tak, ani onak. 

Co je na tom nejsného?  roll

Nevidim nic nejasneho Keito.

keito napsal(a):

...že možná někdo ví víc, než vím já ....

Zeby?   lol

Upravil(a) hirondel (9. 4. 2009 10:59)

Není tady

#15 9. 4. 2009 19:03

keito
♥♥♥♥♥--
Web

keito napsal(a):

Resp. k některým bych měla připomínky, ale nechce se mi to rozebírat.

hirondel napsal(a):

va

NO, prostě se mi nechce vysvětlovat, zdůvodňovat. Přijde mi zbytečné se v tom patlat. Možná by se z toho odvinula další diskuze a na to nějak nemám energii.....Víííš? big_smile

Upravil(a) keito (9. 4. 2009 19:08)

Není tady

#16 9. 4. 2009 20:27

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

keito napsal(a):

.....nějak nemám energii.....Víííš? big_smile

Viiiiiim  big_smile   
Uz jen to, ze skutecne nemusis vubec nic vysvetlovat Keito.  pussa
Drzim Ti pesti.  wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí