|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ne!
Co praví Guru Terry?
"Nemůžete se prostě stát malým, chundelatým psem a doufat, že zůstanete stejní, jako jste byli předtím. Celou vaší osobností začne pomalu, ale jistě prosakovat jistá esence malého, chundelatého psovství..."
Velká síla - velkej had, nedá se nic dělat, Miš 
Malá, bílá, chundelatá a roztomiloučká síla je tady holt pro jiný 

Není tady

lupina montana napsal(a):
Mně se zdaj samý protivnostě, momentálně...pracovně - hnusný sny
Tak večer mysli na něco pěkného a milého ... třebas na nějakého sympatického koloucha s dlouhými kadeřemi a zasněným pohledem ... sice budeš mít sny trošku divočejší, ale určině ne hnusné a protivné 
A nebo ještě lépe - ti přenechám velkou sílu bílého hada a ponechám si esenci malého chundelatého psovství, což mi zrovna teď plně dostačuje ... 
Není tady
Jen si nech hada, Kulíš
Je tvůj vlastní....
Není tady
dva dny se mi zdálo o obdélnících, na dnešek sjem před sebou měla úhledně srované trojúhelníky - pravítka, co používají děcka ve škole a pera. vůbec tomu nerozumím. že bych už nakupovala do školy 

Není tady
Zřejmě máš něco dobře srovnané...
Jaký jsi z toho měla pocit? Tenhle obraz může někoho děsit (někdo nemá rád pocit, že má něco "nalajnované" podle pravítka) a někoho uklidnit, že je to takové přehledné.
Mně se včera zdálo, že jsem někoho zavraždila a že to bylo úplně v pořádku
Ony mají sny někdy doplňovací funkci - já se většinou snažím být korektní a slušná a vida ho 
Judit, nemám ráda kolem sebe chaos, takže jsem si lebedila
a říkala si, jak je fajn, že už to mám koupený 
vidím, že na Tebe si budu muset dávat pozor 
Není tady
jdou sny něják zastavit ? aspoň na pár dní, je nějáký způsob ? já už bych ani nejradši nešla spát, není noc, aby se mi něco nezdálo, cítím se pak mizerně, stísněně, sny nemají stejně žádnou logiku, už toho mám akorát tak dost 

Není tady

Pavli, jediné co mě napadá... zkus si dát tak hoďku před spaním čaj z meduňky,čerstvá je lepší. Je z ní lahodný a moc dobrý čaj a je uklidňující, tak by ti to mohlo i pomoct jestli máš neklidné a nepříjemné sny.
Není tady
meduňku ? dobře, odpolko si ji koupím a vyzkouším, díky pomněnko.
Není tady

Tak držím palečky, ať se dobře vyspíš 
Není tady
díky. koukala jsem na netu i na ty lapače snů, ale nevím, co si o tom myslet, moc důvěry v to nemám 

Není tady
Ahojky, narazila jsem na tenhle "chlíveček"....jdu se svými ošklivými sny, potřebovala bych pomoct s tím co znamenají.... skoro každou noc před usnutím, mám děsný sen, že se někomu z mých dětí něco stalo.... co to znamená? Strach o ně? Mám se něčeho obávat? Nemůžu pak usnout, úplně mě to probere a jdu kontrolovat děti....
Není tady
Son, strach o děti je přirozený, nemyslím, že by ti ty sny naznačovaly, že jim něco hrozí. Hodně lidí má nějaký typ snu, který je děsí - někdo třeba někde bloudí, někdo padá, někoho někdo honí... mně třeba ujíždějí dopravní prostředky, které nutně potřebuju stihnout
Svým způsobem asi tyhle sny o člověku něco vypovídají, třeba ty s tím padáním můžou naznačovat, že se člověk bojí ztráty kontroly. Zkus zapřemýšlet, jestli ty sny mají něco společného (kromě toho, že se dětem něco stane - má to nějak podobný průběh?) nebo jestli se objevují ve vztahu k nějakým reálným událostem, s nějakou pravidelností. Pak bys mohla vysledovat, co přesně vnímáš jako ohrožení. Děti by mohly být prostě symbolem tvého nejcitlivějšího místa, dost možná to vypovídá nejvíc o tobě, o tvých obavách.
Ppavlo, napadlo mě, jestli to není tím, že ses těmi sny začala víc zabývat - když jsem si před x lety začala sny zapisovat, ohromně jich přibylo, jako by mi to podvědomí chtělo vyjít vstříc.
Dneska se mi zdály sny, které představovaly kompletní odpovědi nebo spíš zviditelnění toho, co prožívám.
Viděla jsem ve snu mapu, na které byly vyznačené různé trasy z města, kde žiju, do míst, kde jsem vyrostla a kde žijí moji rodiče. Plasticky, jako když kreslíte prstem do písku, tam byl vyznačený určitý úsek té cesty. Viděla jsem úplně přesně, jak jsem daleko ve zpracovávání vztahu ke své rodině - věděla jsem, že to znamená tohle. A potěšilo mě, že těch cest je víc a že všechny vedou do stejného místa. Na tomhle rozcestí, kus před domovem, byla ta cesta volná. Vždycky byla volná.
Pak jsem byla v obchodě (je to město, kterým jsem ve snu několikrát projížděla, před časem jsem byla o kus dál v drogerii a prohlížela jsem si tam i domy a školu), výlohu měl jako knihkupectví a v regálech byly boty. Když jsem nad tím přemýšlela, šlo o vyjádření vztahu informací a poznání - něco vyčíst x prožít tu zkušenost, projít se v těch botách.
Pak tam byla scéna pohřbu. Ta žena neumřela, prostě se plynule proměnila ve světlo a energii. nebyla mrtvá, byla tam s námi. Se skupinkou přátel jsme chystali nějakou choreografii, byli jsme čtyři, každý v jiné barvě. Já jsem byla zelená, měla jsem hezké šaty s výstřihem a zelené crocsky. Stáli jsme uprostřed čtyř stran čtverce (ne v rozích) a měli jsme běžet dokola, až se každý vrátil na svoje místo. Šlo o pohyb energie. Na tom pohřbu byli taky konvenční smuteční hosté, truchlili tam v černém a nevraživě se po nás koukali, že jsme celí šťastní a nacvičujeme tam nějaké tance. Mrzelo mě to, ale bylo mi jasné, že jim nic nevysvětlíme 
Mně se dnes v noci zdálo, že jsme na chalupě s Pan a že se pořádá ten kurz sebevědomí. A že večer je tam jen málo lidí, ale další den je sobota a přijede jich najednou tolik, že je téměř nemáme kam uložit
.
A s Pan jsme si rozuměly, cítila jse ji jako výbornou kamarádku.
Není tady
Judit, čéče, tohle mě nenapdalo, takhle jsem o tom nepřemýšela. mně se vždycky hodně zdály sny, ale většinou jsem sice věděla, že se mi něco zdálo, ale zapoměla jsem co. občas, když to bylo něco, co mě nějákým způsobem vyděsilo, nebo byl naopak příjemnej, tak sjem si ten sen pamatovala. ale v posední době se málokdy stane, aby se mi něco nezdálo, nebo to byl sen, kterej zapomenu. většinou je jako živej, budím se, jsem z něj rozhozená, no prostě je to na prd 
Upravil(a) PPavlaa (22. 7. 2009 23:22)
Není tady
sonrisa_1976 napsal(a):
Ahojky, narazila jsem na tenhle "chlíveček"....jdu se svými ošklivými sny, potřebovala bych pomoct s tím co znamenají.... skoro každou noc před usnutím, mám děsný sen, že se někomu z mých dětí něco stalo.... co to znamená? Strach o ně? Mám se něčeho obávat? Nemůžu pak usnout, úplně mě to probere a jdu kontrolovat děti....
Předem se omlouvám, že to vyzní jako klišé, ale vychází mi to z hloubi srdce_:
Mám to samé(strach o děti) a pořád mi z toho vychází, že chci uchopit neuchopitelné, že chci ovlivnit osud a své drobečky, své tělo, svou krev, chci hájit naprosto před vším a přitom vím, že jen můžu věřit a doufat a přát si, že bude vše dobré.
Žádnou jistotu nemám, jen víru.
Výše jsem psala, že dostávám "záchvaty" úzkosti, co bude s mými syny dál, jak se uplatní v životě, jak je naučit poznat zlého člověka, jak je uchránit před nemocemi a smrtí...pořád mi z toho vychází, že to nejlepší jsem jim už dala a dávám: svou nepodmíněnou lásku, možnost se kdykoliv vrátit domů a být pro své děti přístavem. Jsem jejich první učitel a pokud do toho dám všechno, tak až jednou vyletí z hnízda (hrozivě se mi to blíží), tak jen budu moci říct, že jsem víc udělat nemohla.
A mezitím jim občas umetám cestičku, občas je zpohlavkuju a nechám je rejt hubou u země, aby vyzkoušeli, co je čeká: odpovědnost, uvážlivost, schopnost se samostatně rozhodnout.
Je mi líto, že to nedokážu říct jednoduše a bez patosu, ale děti a rodina jsou moje životní téma, moje volba, proto o tom umím mluvit jen smrtelně vážně
. Klidně s tebou pokecám, aspoň si ujasním proč se pořád nedokážu zbavit pocitu, že nedělám všechno dobře (mluvím o výchově dětí.)
Jen se mi pořád vnucuje jednoduchá myšlenka: Moc to neřešit a věřit.
Upravil(a) Regina (23. 7. 2009 8:13)
Není tady
Regi, řekla bych, že mezi tebou a sonrisou je ale rozdíl. sonrisa je po rozchodu, ne zas tak dlouho, situace se ještě nestabilizovala, všechni si zvykají na něco nového. to, co ona popisuje se myslím kdysi v době po, kdy člověk ztratil půdu pod nohama a měl strach z toho, co bude stávala snad každé z nás. ale ty už máš - předpokládám - všechno za sebou, tvoje strachy o děti vnímám jinak jak ty její.
a když jsme u těch dětí, dneska sjem měla po dlouuuhé době sen, kdy jsem se nebála, necítila se stísněně, neměla nepříjemné pocity, naopak to byl báječný sen
zdálo se mi, že jsem měla dalších 6 dětí - adoptovaných. od asi dvou úplnejch miminek, po půlroční až asi tří leté. normálně ty děti byly tak hodný, vůbec nezlobily, že přes to, že jich bylo tolik jsem vůbec neměla chuť si to jít hodit, ale úplně jsem si to užívala, mazlila se s nimi, přebalovala je, nebrečely, prostě paráda
a dokonce jsem tam chvíli viděla exmana, jak spí a na sobě má položená moje dvě mimča, chrupou tam s ním 
Upravil(a) PPavlaa (23. 7. 2009 10:17)
Není tady
sonrisa_1976 napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
.....a měl strach z toho, co bude.....
Sonriso,
v tomhle co pise Pavla,v tom vidim ja osobne klic.
Muj nazor je, ze zivotni okolnosti v kterych se clovek ocita prinasi ruzne impulzy k myslenkovym procesum.Takovych ci jinakych a jestlize prave ted Tvoje zivotni situace v soucasne dobe prochazi nejakou tezsi ci tezkou zivotni zmenou,pak prichazi do mysli cloveka strach.Ve snu se projevuje v ciste podobe,nepotlaceny.
Strach je jistou prirozenosti cloveka a co se tyka vztahu matka- deti o tom neni mozne pochybovat.
To je jedna vec.Druha vec je jak se toho strachu zbavit. Neni to pro cloveka,matku vubec snadne. Je ale napomocny si predevsim to uvedomit, ze Te svazuje. Bojis se o ne ale nejen to, bojis se predevsim teke o sebe .Povazanost.
Mozna by Ti pomohlo uvedomit si a uvedomovat si ze prave ted zapasis s necim co si sama vytvorila Tva vlastni mysl,ze prave ona ,ta sama mysl jako jedina muze Tve myslenky zase odstranit.Zmenit. 
Dalo by se prilis snadno rict proste jen-NEBOJ SE,ale vime jak tezke je to udelat ,uvest do praxe.
Vsechno zvladnes.
A vis proc? Protoze jinak si to clovek ani prat nemuze. 
Není tady
Judito - píšeš si snář? Jestli ne, tak honem začni! Krásný sny..... 
Sonriso, mně připadá, že se prostě bojíš budoucnosti...tak, nebo tak. (Děti = nové věci, budoucnost)
Není tady
Píšu, píšu
někdy mi to docvakne už během psaní, někdy si pročítám tři roky staré sny a najednou je mi všechno jasné jak facka 
Zatím mám pro sebrané spisy jen deníky a korespondenci, nějak chybí to dílo, ale jednou to třeba vyjde 
Judito, ty sí vážně už tak dlouho zapisuješ všechny svoje sny ??
a když to pročítáš zpětně, víš, na co tě měly upozornit, co ti měly říct ? pomohlo ti to něják teď vnímat ty sny jinak, že už víš, o co jde a proč se ti to a to zdá ?
Není tady
Sny si zapisuju asi dvanáct let... píšu si takový vnitřní "deník", prakticky spíš občasník, nejen sny, ale i různé úvahy, vylívání srdíčka a tak - mám zatím sedm sešitů, takových těch silnějších vázaných. Sny si nepíšu úplně všechny, ale měla jsem dvě tři období, kdy se mi zdály hodně intenzivně.
Většinou zpětně vidím úplně jasně (taky se k zapsanému vracím jen občas, možná ani ne jednou za rok), jakým způsobem ty sny odrážely tehdejší momentální situaci, kterou jsem si tekrát ovšem neuvědomovala. Něco se v tobě i kolem tebe sbírá, něco už je na spadnutí, čeká to za nejbližším rohem - a ty to zatím nevidíš, protože je to ve stádiu embrya. Nebo naopak sny ukazují, jak pořád ještě řešíš něco, co se domníváš mít uzavřené nebo vůbec vědomě nevíš, že je to tak důležité. Je tam samosebou i spousta hlušiny - nebo jsou to diamanty, které ještě krystalizují.
Takže v tuhle chvíli mám jednak cvik, jednak mám docela dobře zmapovanou svoji vnitřní krajinu, takže mi hodně věcí zapadá a ty, nad kterými jenom tiše žasnu, mě většinou nevyděsí.
Hrozně mě baví poslouchat nebo číst sny druhých a miluju povídání po společné meditaci, kde kdo byl a co tam viděl. Ono to má svou "logiku" a svůj půvab...

Dneska se mi zdálo,že jsem byla těhotná.Pamatuju si,jak jsem si pořád držela břicho,byla jsem už asi pár dní před porodem,a cítila jsem i pohyby miminka.A v tom snu jsem si pomyslela,jakto,že jsem těhotná,když už jsem další dítě nechtěla.
Není tady
Judit, jak myslíš to povídání o společné meditaci kdo kde byl a co tam viděl ? fantazie ?
jinak máš teda výdrž, to se musí nechat 
Není tady