Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 29. 5. 2009 15:01

sisa70
♥♥♥♥♥--

Re: Zvláštní sny

Teda Judito, to je úžasný, jak si vybavuješ ty detaily.
Já si pamatuju pouze ty velmi živé sny, které teda mívám jen občas, ale to se pak z toho léčím dlouho, protože po probuzení nevím, co je realita a co sen.
Asi před 14 dny se mi zdál sen, že jsem byla na návštěvě u nějakých lidí v NDR, v nějakém činžáku. Byla tam taky Klubko a můj pes. Klubko mě ukecala, ať svýho psa uvážu na chodbě toho domu. Já jsem jí poslechla, i když jsem z toho teda moc dobrej pocit neměla. Pak jsme letěli domů letadlem a Klubko mně pořád uklidňovala, že to tam ten pes vydrží a že to bude dobrý. Jenže jsme přijeli domů, Klubko odjela taky domů a mně došlo, že chudák pes zůstal v tom činžáku v NDR přivázanej na chodbě, že ho asi někdo odvede a dá do hnusnýho neměckýho útulku a už se nikdy neuvidíme. Navíc byly zrovna Vánoce. Bylo mi hrozně, jak jsem se zbavila svýho milovanýho psa, kterýho mmch někdo kdysi taky uvázal a tak se ho zbavil (ve skutečnosti). Když jsem se probudila a pes funěl vedle mně, to byl skvělý pocit. Ale na Klubko jsem byla naštvaná ještě celé ráno. tongue

A nejvíc si pamatuju sen, který se mi zdál někdy před 10 lety.....zdálo se mi, jak jsem dělala nemravnosti s Lábusem. Teda proti své vůli....já jsem se bránila a on byl neodbytnej a nechutnej. A potom mi byl dlouhou dobu fyzicky po*n, když jsem ho viděla v TV.  Přitom ho mám jako herce fakt dost ráda. Dlouho to trvalo, než mě to přešlo. Kolegyně z práce navíc před časem přišla s informací, že se jí zdálo, že "špásuju" s Kaiserem. Tak já nevím. Asi to bude nějaký znamení wink lol

Některý ženský jsou strašně dětinský. Nedávno mi jedna vlezla do koupelny a potopila mi všechny moje lodičky. Woody Allen

Není tady

#127 29. 5. 2009 15:09

x256987
Host

Siso, to je taky dost dobrý big_smile

Můj úplně nejbizarnější sen byl ten, ve kterém mě Ozzy Osbourne učil u nás v kuchyni házet oštěpem lol

#128 29. 5. 2009 15:18

sisa70
♥♥♥♥♥--

Tak to nemá chybu. lol
Někdy ta přemíra informací a vjemů ze sdělovacích prostředku a kolem nás  udělá svoje.

Některý ženský jsou strašně dětinský. Nedávno mi jedna vlezla do koupelny a potopila mi všechny moje lodičky. Woody Allen

Není tady

#129 29. 5. 2009 16:09

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

judit - sestup dolů do podvědomí ke kořenům, hledej ženu v sobě...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#130 30. 5. 2009 9:51

Pag
♥♥♥♥---

Judit a co ty dvě ženy? Patřily k tobě? Znaly jste nebo ne?

Není tady

#131 30. 5. 2009 10:36

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Holky, dobrý sny máte lol lol lol jsem se pobavila. Já totiž už dlouho žádny sny nemám, teda aspoň si nic nepamatuju. A to je od té doby co beru prášky na bolesti. Zjistila jsem, že ty nejživější sny se mi zdály, když jsem byla absolutně "čistá"... teda žádné prášky a ani sklenička vína před tím, o jiných drogách nemluvím, páč s nima nemám žádné zkušenosti big_smile Tak si tu s upřímnou závistí čtu ty vaše, jek si tak všude lítáte.... gloria

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#132 30. 5. 2009 12:54

x256987
Host

Pag napsal(a):

Judit a co ty dvě ženy? Patřily k tobě? Znaly jste nebo ne?

To bylo zvláštní, ne že bych je znala, ale nebrala jsem je jako cizí a v tom snu jsem věděla, že ony jsou tam proto, aby byly se mnou.

#133 30. 5. 2009 20:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

To je nádherně Jedlí sen, Judit! Musím se přiznat, že jak mě strašně baví to, jak se umíš vyjadřovat, tak ty tvoje sny jsou obdobný - je to paráda...

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#134 6. 6. 2009 7:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mně se na dnešek zdálo, že mám křívý zuby ... mezi předníma zubama nahoře jsem měla mezeru, navíc kus uštíplej, byla jsem z toho hotová, co budu dělat, že takhle nemůžu mezi lidi roll fuj teda ... dumbom

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#135 30. 6. 2009 9:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

holky, chci se zeptat .. proč se mi některé sny pořád vrací ? proč se mi vrací sny o ex a převozníkovi ? v noci se mi o nich obou zdálo - zase. zase jsem cítila ty samé pocity, jako v předešlých snech - u ex pohodu, bezpečí, klid, štěstí ... u převozníka strach, paniku, vědomí, že lže. proč se mi to takhle pořád do háje vrací ? kolem lítá chlapů a mě se vrací sny o těchle dvou roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#136 30. 6. 2009 10:43

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No máš tam evidentně něco nedořešenýho. Uvědom si, že to jsou všechno tvoje vlastní představy a myšlenky a to, že jim dáš ve snu něčí podobu znamená, že ten "někdo" je ztělesňuje. Něco v tobě, podobno tvému BM, vyvolává v tobě pocit bezpečí - nějaký postoj, názory...a něco jiného stojí jakoby proti tomu. Tvoje mužská půlka je asi rozštěpená - jedna její část je symbolizovaná manželem a druhá příťou. A měněj se nějak? Ty sny o nich?
žuby žuby, to je Pavli symbol agrese; něco rozhryzat, do něčeho se zakousnout - symbol schopnosti, vypořádat se s něčím. Mně se zdá, že to, že "takhle nemůžeš mezi lidi" znamená, že se tak nějak klidníš a nemáš možná už takovou potřebu hned vyletět, ale nechceš ztratit svou image urvanýho vagónu pussalol

Není tady

#137 30. 6. 2009 10:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lupi, o těch zubech se mi zdálo asi týden potom znovu, o vyražených tongue jen nevím, jestli je někdo vyrazil mně, nebo já jemu rollbig_smile

ty sny o nich nevím - o ex byl příjemnej, byli jsme spolu jako dřív, s mlaďáskem se zase kočkovali, blbli jako dřív, taková pohodička (ten sen co byl v noci na Štědrý den o něm jsem ti psala)
o převozníkovi - někde jsme byli, normálně se bavili, z mé strany byla dokonce dobrá vůle s ním vycházet (se divím, je mi šumák) byl hrozně milej, příjemnej, byli jsme v nějákým baráku, venku, ale já přes to jeho myško sem, myško tam cítila, že je to přetvářka, lež, bylo mi to nepříjemný a bylo mi z toho smutno a do pláče. pak tam byla ještě nějáká ženská - patřila k němu a nepatřila, s ní dítě, ale ne jeho. pořád do všeho zasahovala ..
pak se mi zdálo, že jsem byla někde na řece, kolem byl les. byl tam malej domek, přes řeku lávka a na ní dva chlapi chytali ryby, ale aportoval jim je pes va pak donesl z vody něco rezavýho, chlupatýho, snad kočku ? ještě jsem se divila, kde to z vody vytáhl ... roll ale vůbec sjem s nikým z nich nemlucila, jen stáíla a koukala, jak oni něco uloví a on to celej šťastnej přinese roll

Není tady

#138 30. 6. 2009 11:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Zase dva chlapi - vidíš. Ty máš tu mužskou půlku nějakou dvojitou lol A že chytali ryby, to se mi moc líbí - dlouho jsem musela myslet na ten tvůj podivnej sen s mrtvou rybou a na to, jak hluboce to zasáhlo kdekoho kolem. Ony totiž ryby, jako tvorové hlubin, jsou symbolem toho, co je hluboké, utajené a životadárné i v nás samých. Vlastně symbolizujou nejhlubší vrstvy duše, podvědomí a nevědomí. Takže když někdo "chytá ryby" tak je to myslím moc dobře, protože alespoň vytahuje něco ze svých vlastních hlubin. Ještě lepší je, když se tam sama ponoříš - to je hoodně mysteriozní zážitek. Mně se to stalo asi dvakrát v životě a pořádně to se mnou zatřáslo rodna
A to, že jim aportoval pes, to se mi taky docela líbí - pes, to je ta naše část, která je ještě zvířecí, instinktivní, ale už napůl domestikovaná. Pes už nedělá to, co se mu zrovna namane - je poslušen zákonů smečky, ale přesto má spoustu vlastností a náležitostí, který člověk pomalu ztrácí. Pes je podle mě veleldůležitým pojítkem mezi námi a ostatním světem - myslím, že proto teď má tolik lidí psy. Aby se nemuseli vzdát civilizace, ale přesto nezapomněli, odkud vyšli.

Není tady

#139 30. 6. 2009 11:13

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A ten bejvalej přítel....no, mně připadá, že máš nějaký mužský návyky, nebo způsoby, který už jsou ti spíš na obtíž, než k užitku, ale něčím tě ještě lákají....jestli to není zrovna ta agresivita? Jestli tě třeba už neunavuje, ale ty si říkáš "kruci, ale to mi každej dá na budku, jak nebudu dost vostrá" nebo tak něco?

Není tady

#140 30. 6. 2009 11:48

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lupi, já jsem celej život byla ta hodná blbá holka, co každýmu vyhověla. už nechci, nebudu.

Není tady

#141 30. 6. 2009 11:54

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

TY???? vava

Není tady

#142 30. 6. 2009 12:42

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

Hezký den smile

Sny mi většinou během dne "docvaknou", ale v poslední době se mi zdá nebo se to stává, když se snažím zklidnit myšlenky.. Běží děj a najednou vidím muže "se slepýma" očima, je to děsivý pohled, vypadá snad jako pirát a vždy je poblíž voda, když překonám strach a jdu dál, tak třeba narazím na mořské dno, vodou začnou prosvítat paprsky a já se pomaluji vynořuji ke Slunci. Obecně ty sny chápu jako překonání těžkého a slepce chápu, jakože něco nechci vidět(mám si přiznat něco, co ´stejně´ vím, že je pravda, jenom tak se pohnu dál?).. Jenom mě zaráží, že je ten slepec tak děsivý, ty samotné oči jsou hrozné a vždy je u toho voda. Napadá Vás něco? Díky hjarta

Upravil(a) D. (30. 6. 2009 12:42)

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#143 30. 6. 2009 13:13

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

D., co mě napadá za paralely:
Slepec, slepý člověk, člověk co nevidí (přeneseně)
Voda bývají emoce, tím pádem průchod vodou nahoru ke světlu je asi celkem jasné wink
Slepec a pokaždé voda, hodně emocí, neschopnost skrz emoce vidět dál..?

No koukám, tentokrát jsem útržkovitá, snad ti to nějak napoví wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#144 30. 6. 2009 17:51

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

Díky, Andromedo smile Dívám se, co jsi napsala Ty a já, pak na větičku, kterou mám v podpisu.. Emoce, děsivý slepec, cesta k nadechnutí a vidím překážky, o kterých mám pořád zakódované, že přijdou a že je musím překonávat a pak bude fajn.. Časem dojde i zbytek, kuji stolt

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#145 3. 7. 2009 11:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lupiš, na dnešek se mi zdálo, že jsme si s mladým koupili pejska, nááádherný, roztomilý umazlený štěně, nááádhera, úplně mám chuť si fakt ho jít koupit big_smile akorát jsem v tom snu měla něják těch zvířat moc va vzpomínám si, že jsem měla dokonce v kleci i potkana, já, chápeš ? já která bych na něco takového nesáhla a nesmělo by mi to přes práh valol

Není tady

#146 3. 7. 2009 12:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Aby ti tahal rybky, pejsek? lol
Potkan je chytrý, mazaný zviře, který přežije všechno....to je dobrý, mít v hlavě potkana, zdá se mi....jsou všechna přátelská, ta zviřata? Jestli jo, tak je dobře tummenupp
Mně se jednou zdál sen o tom, že jsem osvobodila tak obrovskýho dinosaura, že byl větší, než Internacional hotel va Tak před tím jsem teda prchala.....teď někdy, když jsem byla hodně unavená z dojíždění do práce, tak jsem se ptala - hej, ty obrovskej fešáku, kdepak jsi? Potřebuju trochu síly....a on na to "eto nět maje dělo" tohle prej ho nezajímá!

Není tady

#147 4. 7. 2009 11:50

REŇAS
Host

Nevím,jestli to tu mám psát. vissla Mám stále dokola jeden sen,není vůbec zvláštní,ale pořád se opakuje a ani nevím,kdy se mi takhle začal zdát. Je to cca přes 20 let co můj otec umřel na rakovinu. A mně se ty roky sem tam opakuje pořád stejný sen,že jedu za ním autobusem nebo jdu tam,kde bydlel (a já také jen cca do mých 12 let,pak jsme se s mámou odstěhovali). Vždy v tom snu se na něj těším,ale mám hrozné obavy,jak natom je zdravotně,co bude,až otevřu dveře do baráku.. a tím to většinou končí..ten sen.(teď jsem si vzpomněla,že snad jednou to pokračovalo,až do té chvíle než jsem ho uviděla ležet v posteli nemocného,ale vcelku v dobrém stavu,teda natu nemoc a hlavně živého,ale jinak ten sen končí dřív než ho uvidím a já plná strachu zjistím,jak je natom) No a vlastně není to vždy pravidlem,že jsou tam ty obavy,jen prostě jej zase jedu navštívit,ale jak říkám scénář+- pořád stejný. Pak uvažuji,proč se mi to zase zdálo?!  Ani to nebývá tak,že bych třeba večer než jdu spát na něj vzpomínala či myslela. Pak potom snu uvažuji a někdy si uvědomím,že by měl narozeniny,výročí úmrtí,ale tohle není pravidlem! Zdá se mi to i když by nic neměl. No a jednou ,možná víckrát,nevím přesně se mi zdálo jakoby o tom pohřbu,figuruje tam černé auto,v něm otec,je mi samozřejmě na nic a zase se bojím na něj kouknout..dovnitř..Ale tenhle sen byl spíš minimálně,zato ten předtím se pořád opakuje. va
Chtěla bych poprosit některou,jestli by mi napsala něco k tomu,kdo se třeba o sny zajímá,je to jen obyčejné vzpomínání,to že mi třeba chybí nebo to může mít nějaký  hlubší podtext? Proč stále dokola to +- samé? Moc děkuji. stolt

Upravil(a) REŇAS (4. 7. 2009 12:03)

#148 4. 7. 2009 23:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Lupi, ona mi totiž kamarádka v práci ukazovala na mobilu fotky štěněte, co si koupili a mě se pak asi o tom zdálo smile měli jsme taky štěňátko, ješiš to byl příjemnej sen, bylo takový mazlivý smile
potkan je dobý zvíře říkáš - vidíš a já sjem panikařila, že mi taková potvora leze do snu smile

stejně je zvláštní, jak se některý věci tak do snu namíchají ... mě se v noci zdála taková podivná slátanina, třeba jsem chodila po baráku, nemohla najít odpadkový koš a ruce jsem měla plné takových těch vatových tyčinek, jak se s nima čistí uši uschbig_smile
a taky se mi zdálo, že kulhám - mám jednu nohu kratší a napadám na ni ... kámoška má jednu nohu kratší, asi se mi to namíchalo do snu přes ni, teda to jsou ale někdy strašný prákoviny rollsmile

Upravil(a) PPavlaa (4. 7. 2009 23:08)

Není tady

#149 5. 7. 2009 11:37

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No zamotaný, Pavli, ale dycinky vědí, co dělaj, to je na tom to...... hmm Mně například se dneska zdálo, že jsem byla kdesi na skotských ostrovech na zájezdě a ztratila jsem víceméně vlastní vinou všechno: doklady, peníze, mobil.....jediný co jsem si pamatovala, bylo číslo mýho M (ve skutečnosti ho nevím) a JEDINÁ možnost zavolat mu z budky o pomoc.........ježíš, jak mně se nechtělo i v tom snu! Jenže v tom snu jsem se tak napůl probudila, nebo jak to říct, uvědomila jsem si, o čem ten sen je a že to udělat musím a tak jsem zavolala - s velkou nechutí. Dlužno podotknout, že on mě vyzved rovněž s nechutí lol a po návratu do hotelu, kde byl on i zbytek výpravy, jsem  našla všechno pěkně v jednom balíku.
No - tak tohle je ta správná pruda, když tě ten sen přímo v tom snu donutí rukoudáním se rozhodnout pro něco, do čeho se ti nechce a čemu se ve dne veleúspěšně vyhýbáš graterlol
Já vím ono se to řekne: kamarádka mi ukázala fotku štěněte, tak proto se mi to zdálo....jenže za celý ten den jsi jistě zažila spoustu jiných věcí - a zdálo se ti ausgerechnet o štěněti tongue Nedala by sis mimčo? Třeba? vaglorialol
Mmch - ty vatový tyčinky byly použitý? Mně totiž napadlo "ahá! čistila si důkladně uši, aby slyšela, co se jí poslouchat předtím nechtělo" jinými slovy - že se ti v mysli něco přeplo a teď vnímáš, co jsi nevnímala....

Není tady

#150 5. 7. 2009 11:44

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Reňas, stopro jsi se s taťkovou smrtí ještě nevyrovnala, jinak by nebylo zapotřebí, aby se ti o tom zdálo pussa
To máš fuk, že je to 20 let - některý záněty taky vydržej 20 let.....
Z nějakého důvodu nechceš v tom snu vlastně připustit, že umřel - nebo vůbec onemocněl chorobou, která vede ke smrti: nechybí ti jeho podpora? Nebo naopak - třeba jste se spolu prali a teď nemáš s kým? Necítíš se nějak provinile v souvislosti s jeho nemocí?
Být tebou bych se před spaním párkrát zeptala sama sebe: to by mně zajímalo, proč se mi pořád zdá tenhle sen....
měla bys dostat nějakou odpověď - buď se tentýž sen nějak změní, nebo se ti bude zdát jiný - tak něco.
Nebo si odpověď nedáš, protože to vlastně vědět nechceš - což by mi přišlo divný, když se ti zdají takový sny....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí