Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 6. 5. 2009 10:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Zvláštní sny

Ja som kedysi mala podobný sen, ale ja som do toho svetla, žiary alebo čo to bolo, vykročila... kapitulation Sama, vedome a dobrovoľne s tým, že nechcem žiť v trvalom väzení. A keďže došlo jedlo, chceli zjesť môjho psa... Tak som ju(psinu) vzala a šli sme von. Teda, najprv som ju zachránila tak, že som povedala, že do nej presídlil duch mojej babičky-čarodejnice... big_smile a potom sme im odišli. hmm

Upravil(a) Selima (6. 5. 2009 14:46)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#77 6. 5. 2009 13:20

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Zvláštní sen se mi dnes zdál, ale kam se hrabu na Somaidu.

Mluvila jsem s bratrem. Přiznal mi že dělal nebo dělá chyby aby se zavděčil a některých věcí je mu líto. A já jsem sama sebe slyšela jak mu povídám - nejsou věci dobré a zlé, jde o úhle pohledu, jak se na ně díváš. Pokud máš čisté svědomí, tak to nech plynout jak to jde. CO ty víš, co nakonec vyjde jako dobré a co bude zlé....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#78 6. 5. 2009 14:58

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já byla mangerka Jaromíra Jágra a jako trénink jsme měli pádlování v neckách na špinavé louži.
Voda se najednou rozdělila a objevilo se vybagrované pískové dno, Jágr vypadl z lodi, já doskočila na břeh a tam jsem montovala elektrickou zásuvku (logika snu) a házela mu jako podporu organismu bílé bonbony mentos.
Jen tak pro ilustraci, jak dokážou být sny zmatené. Jo, a chtěl si mě vzít za ženu rodna  lol Nebo já jeho? V životě mě to nenapadlo, není to můj typ.

Upravil(a) Regina (6. 5. 2009 14:58)

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#79 6. 5. 2009 15:00

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ještě ad muži v mých snech, milovala jsem se s Brucem Willisem a byla jsem na kafi u Karla Zicha.

Není tady

#80 9. 5. 2009 14:59

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

no Regi nekééé a jakej byl Bruce valol

Upravil(a) PPavlaa (9. 5. 2009 14:59)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#81 11. 5. 2009 8:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Regííí!
Půůůč........ rodna

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#82 12. 5. 2009 13:43

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lol

Není tady

#83 17. 5. 2009 12:56

x256987
Host

Dneska se mi zdál zvláštní sen, pamatuju si jenom střípky, ale pořád se mi to v hlavě vrací.

První část se odehrávala v lese, jela tady na koni paní ve středním věku, možná královna, měla ne zrovna brnění, ale propracovaný oblek se zpevněnými částmi. Jela sama a klidně, působilo to takovým ušlechtilým (civilizovaným) dojmem. Objevil se před ní muž, kdysi asi byl podobně ušlechtilý, teď vypadal, že už dlouho žije v tom lese, jako by s ním pomalu splýval. Působil oproti ní smyslově, pudově, ona byla spíš mentálně a duchovně zdatná. Vytáhl meč a bodl tu paní do hrudníku, nechtěl ji zabít, spíš jen poznamenat. Vím úplně přesně, že ji bodl mezi žebra na levé straně. Štěpina meče jí začala putovat tělem. Vrátila se domů, chřadla, věděli jsme, co se stalo, ale nikdo netušil, co to znamená a co bychom měli dělat.

Druhá část s tou první určitě souvisela - byla jsem ve skupině, která se šla zeptat na radu jedné zkušené ženy, hledali jsme ji, adresa byla Lipová nebo Vinařská (to nevím přesně, v Brně jsou tyhle ulice vedle sebe), číslo 9, to vím jasně a vím, že to bylo důležité. Přišli jsme k domu a moc to nevypadalo jako dům, byl to obrovský, majestátání hrad, stojící na čtyřech věžích, a ten její dům byl ve třech z nich - stejně jako se podrřezávají vlhké domy a vsunuje se tam nějaká ta plachta či co, tady bylo jasné, že si postavili - vsunuli svůj dům, velmi moderní, nenápadný, ale perfektně promyšlený a docela luxusní, do tří z nohou toho hradu.

V další části jsem něco hledala mezi svými starými věcmi, našla jsem starou kabelku, podívala se do jedné z placatých kapes a k mému údivu tam byl balíček knížek, přečtených a odrbaných, svázaný provázkem. Jedna z těch knížek byla Typologie osobnosti od Michala Čakrta (tu opravdu mám). Dál jsem v kabelce našla srdce z růženínu - přesně takové mám, ale tohle bylo jiné, druhé, a věděla jsem, že je úplně nové, bylo v sáčku z obchodu a zlatou nití k němu byla připevněná papírová cedulka.

#84 17. 5. 2009 20:37

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Judit - zkus to vztáhnout k událostem ve svém životě. Paní v brnění versus muž - tam je jasný konflikt. V ženě už nebylo kam se hnout kam uhnout, až zasáhl muž a tu ženu v brnění poznamenal.Zkus si vztáhnout, jestli by se nedalo použít rčení - bodnout kudlu do zad...

Dům je všeobecně tvoje osobnost. Devítka v numerologii znamená dokončení. Uzavření. Jako když se zrodí semínko, uzavře se a čeká na novou úrodnou půdu, na nové jaro.

Kabelky mohou značit sexualitu a nebo něco skrytě tvého. tam bych se určitě inspirovala. Jsou tam věci, které máš a znáš. Vrat se k nim a znovu je objev.

Není tady

#85 17. 5. 2009 21:00

Somaia
Host

Já tam hned na první pohled viděla v několika událostech spolešný styčný bod:
konflikt starého  versus nové ( to staré se zdálo být v každém případě  při pohledu zpět hodnotnější ... vznešená paní, starý majestátní hrad, známé věci v kabelce... ale musí to ustoupit nově přicházejícímu : muž, nový dům, staronové věci ...
To staré ti jistým způsobem poskytovalo emocionální stabilitu, o tom novém nevíš, co si máš myslet a co to přinese do budoucna, je to nejisté, neznámé.....

Čtyřka je číslo stability ... opevnění a vyjadřuje jistotu, znamená však taky naše omezení , vězení a hradby...

Devítka je v každém případě posvátné číslo , která v materiálním světě představuje vrchol dokonalosti a ideu síly (devatero božstev měl Egypt a Řím)... zároveň však taky představuje  těžkopádnost a lenivost, protože na vrcholu už není o co usilovat... o co se starat...všechno běželo jak mělo v dobře zajetých kolejích . Pokud to člověku takto přestane vyhovovat nezbývá nic jiného než totální změna a tak se dostáváme na začátek: je potřeba se zbavit  a odstranit staré (a jisté) a dát prostor NOVÉMU neznámému .

Tak to bylo moje úvaha, ale právě dnes jsem četla, že sny vykládat lze nejlépe stejně sám sobě... tož TAK smile)

#86 17. 5. 2009 22:04

x256987
Host

Holky díky smile Vidím jisté souvislosti...

Kudla do zad to určitě nebyla, byl to nějaký obřadní meč a rána šla zepředu (hihi, teď jsem dokoukala Vraždy v Midsomeru a tam se dneska vraždilo úplně stejně, zednářskou dýkou, která měla ulomenou špičku... možná jde o mentální propojení s mým oblíbeným seriálem lol )

U té kabelky mě překvapilo, že v ní něco je a tak velkého, byla to taková ta malá vnitřní zapínací kapsička a kabelka zvenku vypadala prázdná a lehká. Byla to spíš školní brašna než kabelka. Asi bych si ji měla ještě dobře prohlídnout, než ji odložím  big_smile

Já tam vidím jako spojitost taky to srdce.

Upravil(a) Judita (17. 5. 2009 22:16)

#87 19. 5. 2009 12:03

Pag
♥♥♥♥---

No Judit,ty máš ale sny, nádhera!
Tak já Ti taky napíšu, co mě k tomu tak nějak asociačně napadá...
Ten první - les - nevědomí. Paní má kolem sebe nějakou ochranu - obranu, je vznešená a je civilizivaná - racionální složka. Muž byl nejprve také civilizovaný, ale již žije dlouho v lese - je potlačen do podvědomí.
Takže tak nějak poskládaně : nějaký "střet" z nevědomí se ozývá. Něco, co bylo dlouho upozaděno, čemu jsi doteď nevěnovala tolik pozornost. Myslím, že nějaké "přírodní síly" tě zasahují a prostupují celé Tvé tělo. Mě to přijde jako přerod, kdy si uvědomíš, že něco, co Ti bylo dříve známé zase vstupuje (vypadá, že trošku nechtěně - brnění) do Tvého života.
Jako bys "věděla, co se děje, ale nevěděla, co s tím". Ale jde si o to jen vzpomenout. 

Je to, jako bys věci, co již znáš měla začít znovu používat. Najít nějaké skryté poklady, možná rezervy.

A ta devítka a dům... Možná velmi prvoplánově mě napadá devátý dům - z astrologie. Ale protože naprosto nerozumím astrologii, tak musíš sama nějak vědět,jestli Ti to něco říká nebo ne...

Není tady

#88 19. 5. 2009 12:47

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Osobně bych také viděla v té paní symbol něčeho starého, jakoby rozumového, a postava muže je probuzení nějaké části osobnosti, které zatím neměla čas se dostat ven.
Nevím, jakou symboliku má dům, ale hledala bych za tím domov nebo touhu po něm- viz to netypické umístění ve věžích (jako zatím nedosažitelné a nereálné).
To nalezení srdce v kabelce mě vysloveně evokuje, že se s prominutím zamiluješ nebo někde zatouláš jinde- třeba objevíš nějakého nového koníčka nebo převozníčka...může to být i přítel nebo se ti povede získat tu práci, která bude vyžadovat  vytažení starých  zapomenutých znalostí....ale to už jen hádám.

Není tady

#89 19. 5. 2009 17:55

x256987
Host

Díky za nápady smile Dneska se mi zdál sen, ve kterém se bavili dva studenti o biologii, konkrétně o zvířatech. Ten první tvrdil, že podstatné je zvíře co nejpřesněji popsat, zařadit do nějakého systému, ten druhý mu vehementně odporoval, že podstatné je pochopit jeho skrytou podstatu prostřednictvím nějaké metafory, symbolu... Bylo jasné, že jejich cesty se brzy rozejdou.

Pak jsem ještě byla ve školce, sprchovala jsem se tam a říkala jsem, že nechci maminku.

#90 20. 5. 2009 7:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Opravdu úchvatný sny, Judit! tummenupp
A ty výklady jsou taky skvělý, holky godlike ještě mě napadlo, že jak byl ten nový dům nenápadně vsunutý do toho starého hradu, že v tobě nějaká pátá kolona usilovně hlodá na nějakém velmi bytelném, ustáleném a tradičním (světo) názoru lol
Možná děděném po přeslici, když se "sprchuješ a nechceš maminku" storstark
Studenti...a proč se musejí rozejít? va Oba mají přece kus pravdy....

Není tady

#91 20. 5. 2009 8:15

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zdálo se mi o mamince mého přítele. Pěkně jsme si povídaly, tak normálně a uvolněně, jako kamarádka s kamarádkou, což se nám za jejího života nikdy nepodařilo ... teda dokud se nezeptala, jak jsme na tom se svatbou .... a pak už ve vzduchu visela otázka, proč si jejího syna nechci vzít ... a já i v tom snu blábolila ty otřepané fráze, že nám ten papír fakt k ničemu nejni ... No neměla jsem moc příjemné pocity, když jsem se vzbudila....

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#92 20. 5. 2009 8:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Kulííš.....už i maminka tě pronásleduje?? vapussa
Když budu hoodně důsledná, tak mužská půlka páru je ta racionální, žejo. Třeba nějakej racionální nápad...třeba...a "matka" toho nápadu? No, někde se vzít musel, žejo... vissla

Není tady

#93 20. 5. 2009 19:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Lupiška říkala, že tenhle sen mám dát sem smile akorát, že nevím, jak ho popsat, když nemá hlavu ani patu roll
prostě se mi zdála taková blbost. Usnula jsem a ve snu jsem viděla oknem světlo, které ozářilo celou místnost (mám ložnici v podkroví, jednalo se o střešní okno). pak se mi nezdálo asi nic, na nic si nevzpomínám, jen jsem se najednou vzbudila, děsně jsem sebou škubla a nemohla se rozkoukat. Mozek mi nebral, že jsem doma, v ložnici, ve své posteli - kde bych měla být, že jo, když jsem šla spát roll prostě jsem měla pocit, že jsem před tím byla někde jinde, ale nevím kde. když jsem se vzbudila, bylo to, jakoby mě někdo do té ložnice snad hodil, takový blbý vzbuzení, jako když se člověk lekne. rozhlížela jsem se, kde vlastně jsem, byla strašně vykulená z toho, že v ložnici, moc jsem nechápala, co tam dělám, když jsem byla jinde, jak to, že ležím v posteli a tak. nějákou dobu jsem se nemohla vůbec vzpamatovat, pochopit, kde vlastně jsem. prohlížela jsem si noční stolek, budík, koukala kolem sebe, než mi došlo, kde jsem a pak jsem zase nechápala, co tam dělám roll

a fakt jsem nic nepila usch

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#94 20. 5. 2009 19:59

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ješiš když to po sobě čtu, tak si sama připadám jako cvok, píšu sem o snu a nic se mi nezdálo, asi jen to světlo, pak už jsem byla vzhůru roll

Není tady

#95 21. 5. 2009 12:55

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lupina montana napsal(a):

Kulííš.....už i maminka tě pronásleduje?? vapussa
Když budu hoodně důsledná, tak mužská půlka páru je ta racionální, žejo. Třeba nějakej racionální nápad...třeba...a "matka" toho nápadu? No, někde se vzít musel, žejo... vissla

Se přiznám, že si asyk stojím na vedení va

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#96 21. 5. 2009 13:08

agewa
♥♥♥♥♥♥-

třeba mi taky poradíte.
Mám sen, který se několikrát opakoval, nastěhovala jsem se s bývalým mužem spátky do našeho (prodaného) domu a bydleli jsme  tam, přesto že i v tom snu byl prodaný . normálně nám tam chodila pošta , vím že i v tom snu jsme si byla vědoma toho, že je prodaný a patří někomu jinému. někdy tam jezdili nový majitelé, někdy jsem tam byli s nimi, jindy jsme, když přijeli , tak my odjeli. Včeara jsme tam opět bydleli a přijeli majitelé a vyhodili nás, ex se naštval, přesto jsme šli pryč.
nevím, proč se mi to zdá? s bývalým manželem jsem se neviděla možná skoro dva roky a určitě bych s ním být nechtěla.

Není tady

#97 21. 5. 2009 13:30

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

možná že ty ses citově neodpoutala od toho domu, možná že stále přebýváš v něm, v minulosti, i když víš, že ti nepatří... a tobě se to už ani nelíbí...

Není tady

#98 21. 5. 2009 14:04

agewa
♥♥♥♥♥♥-

takže by mohlo pomoci si udělat odpoutání od domu?
a je divné, že je tam většinou ex( s tím to mám vyřešené, odpoutání i smíření),
je pravda, že jsem tam byla myslím jednou i s přitelem, ( to zase tam s námi byli hrdličky ....v bytě:-)  a tehdy jsem snad neměla pocit, že dům není náš.

Není tady

#99 21. 5. 2009 16:12

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Kulišu, no asi jsi měla, nebo máš nějakej racionální nápad,ne? Nebo máš racionální postoj k....nějakejm přístavům, bo k čemu visslagloria A ten nápad z něčeho vznikl, někde má původ,počátek...z něčeho se zrodil. Tak mně to připadalo pussa

Agewo, já myslím, že trochu ještě vězíš v tom exvztahu, ačkoli si myslíš, že ne - nějaký kořínky tam ještě asi budou? Anebo nejsi pevně rozhodnutá, ačkoli si myslíš, že jo. Ono se ti o tom domě zdá častěji? Jestli se ti po něm třeba nestýská? Mně ale přijde, že ačkoli máš jiný vztah (a asi lepší, když tam s vámi byly hrdličky lol ) tak pořád máš nějaké pochybnosti.

Holky, co máte zkušenosti s anděly a s podobnými potvůrkami, nebo s cestováním astrálem (škoda, že tu není Kazalin, co)  - mrkněte na ten Pavlin sen....mně přijde hoodně zvláští! Jako by to ani nebyl pořádnej sen va

Není tady

#100 21. 5. 2009 16:30

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mně se sto stává dost  často- že jsem vytržená z hlubokého spánku, vnímám sovje okolí jako cizí pokoj a nevím,jak se jmenuju, dokonce jsem v tomhle stavu začalo do svého muže kopat, ať na mě nešahá, že ho neznám a že zavolám policii. Chodím po bytě a sděluju lidem důležitá poselství, pak usnu a nic z toho si nepamatuju.
Nevím, co  poradit, může to být forma somnabulismu.
Papvlo, nestává se ti to za úplňku? Můžeš být na něj  BI senzitivní, v té době se děje tolik  fyziologických jevů, které  nejsou  pochopitelné. Nemluvím o  vlkodlacích.

Ještě bych to  popsala jako uvěznění v jiné realitě, duchem jsi někde jinde (říká se, že sny je jen jiná realita).
Jako když cheš nastoupit do autobusu a ty nejsi schopná jít ano dovnitř ani ven a trvá ti  , než pochopíš, co vlastně chceš, kam jedeš a proč tam jedeš....
S andílkama to mnoho podle mě společného nemá, je to stav mysli.
Stejně tak si nemyslím, že je to dílo nějaké entity, nějaké přisedlé duše nebo výsledek astrálního putování- i když....tohle poslední bych nevylučovala.
Možná Salvator by dokázal rozklíčovat podobný stav?
Možná by pomohla nějaká drobná afirmace před usnutím ve stylu:"Usínám v bezpečném a známém prostředí. Když mě cokoliv vyruší nebo ohrozí, probudím se úplně bdělá a připravená a schopná se ubránit. "

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí