Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 14. 4. 2009 19:39

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Re: Zvláštní sny

Tý jo... a to jako fakt? Hmmmm...... hezkej.....takovej ladnej.... škoda ho na talíř.... jen buď hezky jedovatej, kemo. big_smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#52 14. 4. 2009 23:56

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Popravdě ... než mít něco takovýho na talíři, tak se radš budu celý štědrý večer postit ... nebo - a to je možná horší - bych se stala ... vegetariánkou va

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#53 15. 4. 2009 8:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Miš, čuníka přece taky nemᚠna talíři aji s pazourkama a s chlupama.. dumbom Třeba se bude jíst jako ta nafukovací ryba - fugu - a bude to děsně napínavý..... cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#54 15. 4. 2009 10:06

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

A dy já vím ... ale čuník je normální, má uši a optimální počet končetin (což má každý, kdo jich má mezi dvěma a šesti vč. ploutví) a ocásek a normální jazyk a tak vůbec ... a když se dobře vykrmí a nepřiroste mezi tím jednemu k hercně, tak je výborný ... ale při představě hada kdekoliv, vč. talíře, mi naskakuje husí kůže a teče zelená voda ze zubů va

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#55 15. 4. 2009 10:12

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Náhodou je prej dobrej! Jako tuňák třeba......a kdybys nevěděla, že to je had, tak bys ho snědla?

Není tady

#56 15. 4. 2009 11:18

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Asi jo ... takhle už jsem ochutnala aj nutrii, jezevce ... a psa rodna

Není tady

#57 15. 4. 2009 11:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Já psa taky...ale to jsem se poblila uschusch A nutrie je náhodou jako takovej zajícokrálík! A  co žijou divoce, budou asi spíš zajícovatět smile

Není tady

#58 2. 5. 2009 18:38

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Andromeda napsal(a):

Ppavlo, tak mě zaujala ta tématika mužství a ženství, která se tam hodně opakuje, potom i mateřství... A taky, že často v něm mᚠvěci jakoby naopak, nemᚠtendenci se třeba chovat mužským způsobem a neutlačuješ v sobě to ženské? To je tak co mě asi zaujalo a napadlo, jinak o tom spaní jsem ti tuším snad radila i já, ale asi je tohle důležitější téma, tak si tě to stejně našlo...

Uvidíme, co v tom uvidí ostatní... wink

Jj.....přesně tohle mě napadlo taky, Pavli....
S tou rybou - to je krásnej a smutnej sen. Ryba je obyvatelem hlubin, takže ve snech symbolizuje něco, co bydlí v tobě hluboko. Možná opravdu chtěla jen, abys u ní seděla a byla s ní, dokud neumře, ale zase jsi reagovala jako chlap, všímᚠsi? pussa
Ježíš, mně je z toho snu smutno i za tebe roll
A ten šéf nemusí být jen doopravdický šéf; může to být něco, nějaká myšlenka, nebo spíš celej názor, kterej ti šéfuje v hlavě a teď ti to dává pěkně sežrat: ryby z hlubin, děvenko? To si vyhoď z hlavy...tady jsem pánem já a budeš dělat to, co ti řeknu.....
TAk nějak to vidím já. smile

no jo lupiško, ale co s tím ? jak se zbavit těch snů ? stejně vůbec nerozumím, co mi mají říct, jsem z toho akorát unavená ... už jsem přemýšlela šoupnout postel jinam, jestli to zabere a budu v klidu spát ... není noc aby se mi něco nezdálo, nebudila jsem se a už toho začínám mít dost ... vždycky se mi hodně zdály sny, ale poslední rok je to děs ...

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#59 3. 5. 2009 12:56

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ulevit si smile Nemít na sebe takové pracovní a výkonnostní nároky, dělat aspoň někdy co SE mi chce (a nemysli si, to je někdy strašně těžký přijít na to, co se mi to vlastně chce....momentálně se s tím taky peru hmm )
Levá je strana ženská, strana snů, vizí a příběhů, strana obrazů a hudby.....ulevit si. smile
Je a bude to těžký, Pavli, protože problém tkví v tom, že musíš chytit za pačesy tu konkrétní myšlenku, která tě v tom nepříjemném stavu udržuje - a ony mrchy se schovávaj, nechtěj na světlo, protože tam se s nima vypořádáš.
Jenže když se ti o tom zdají sny, který si notabene pamatuješ, tak už je nejvyšší čas s tím něco dělat.
Co jsi třeba chtěla dělat jako malá holčička a nedovolili ti to?
Teď nemyslím jen přímý zákazy, ale spíš co vyvolávalo nesouhlas, odmítání...třeba dejme tomu, že bys chtěla nosit růžový šatičky s flitrama a doma ti řekli: Klidně si je vem, ale vypadá to po*ně...fuj, jak já nesnáším flitry........- něco takovýho. Předpokládám, že jsi sklízela úspěch hlavně tehdy, když jsi se chovala a jednala jako kluk - ne? Klučenčí hry, výkony, trochu pohrdavý, nebo přezíravý postoj k holčenčím hrám, způsobům, barvám a zvykům?

Není tady

#60 3. 5. 2009 17:16

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

No lupi, doma jsem rozhodně nesklízela úspěch proto, že bych se chovala jako kluk smile ne že by tatík nechtěl kluka, když už jednu holku doma měl, ale doma mě cpali do šatiček, vzpomínám si na příšerný kalhotky s krajkou vzadu na zadečku, šílený růžový kloboučky a culíky big_smilebig_smile nemám pocit, že by někdo chtěl, abych se chovala jako kluk, naopak jsem po dlouhé době byla v celým širkým příbuzenstvu jediná holka, všude kolem mě jen samí kluci, tak se podle toho všichni chovali smile
ono se to samo zvrtlo tak něják když mi bylo asi osm a začala jsem víc kamarádit s klukama jak s holkama. Za první jsme se přestěhovali, za druhý mi holky přišly prostě příšerný s tím, co pořád dokola řešily (byla jsem na mrtvici z toho s tebou se nebavím, s tebou jo atd) a s klukama byla něják víc sranda, chodila jsem s nima ven a vlastně se to táhlo až dokud jsem se nevdala, na disky, zábavy a tak jsem chodila taky s klukama roll ne že bych neměla kamarádky, ale s klukama byla fakt větší psina, byli tak něják čestnější, líp se mi s nima vycházelo.
Já s nimi sice klidně hrávala fotbal, ale doma jsem česala s holkama panenky snad ještě ve 13 - 14 letech usch
Ale že bych se chovala jako kluk, oblíkala, to asi ne, já byla vždycky ten princeznovský týpek s dlouhými vlasy, nehty, sukni, podpatcích, s naplácenejma řasama roll
No a s tím nemít na sebe takové nároky - no dřív, dřív jsem se snažila mít všechno perfektní, prtože jsem chtěla naším ukázat, že nejsem horší jak ostatní - nikdy mi nešla matika, každej rok jsem bojovala před vysvědčením, abych z ní neslízla trojku na vyzo a nezkazila si ho tím - máma mi pořád předhazovala podívej se na tu a na tu, jaký ta má známky, musíš v tý matice víc zabrat a prostě pořád byl pro ni někdo lepší, pořád se oháněla tím, a se nedívám  na ty horší, ale na ty, co něco umí ... pak, postupem času jsem se na nějáký dokazování vyprdla, kdybych se strhala, stejně nikdy nebudu ta dokonalá, jak si představovali ... prostě jsem jaká jsem a šlus.
jenže ono to teď ani něják nejde dělat co chci já a tak. Mám dítě, jsem na to sama a když něco potento, tak už se to poveze a co pak roll
A někdy se mi strááášně chce být malá holka, nemít žádný starosti, povinnosti a nešílet z toho, že všechno zodpovědnost leží na mě a co když to prostě nezvládnu .. nevím, jestli mi rozumíš, jak to myslím.
když to porovnám s lety před tím, spoustu věcí už mám asi jakoby na háku a neřeším to, z čeho bych se dřív nejspíš hroutila, na druhou stranu jsem někdy fakt hrůzou bez sebe, že to všechno nezvládnu a co když selžu, co bude pak roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#61 4. 5. 2009 9:06

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj Pavlo,
Ty jako matka-zena,se vtesnavas i do muzske role -otce.  Musis zastat obe role nebot nemas jinou moznost.
Jako zena se bojis ze selzes,bez opory=muze,otce. A tak musis bojovat,protoze potrebujes byt obojim.

Pavlo nemej strach,ze to nezvladnes,ze selzes ,protoze to se stejne nestane. To jen strach utoci. 

Snu se Pavlo nezbavis. Zkus usinat s duverou v sebe sama. Az se neco zmeni v Tvem zivote,zmeni se i sny a nebudes se budit. Mas strach a ten Te budi.  smile
Toz to muj pohled na vec. wink

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#62 4. 5. 2009 10:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

A někdy se mi strááášně chce být malá holka, nemít žádný starosti, povinnosti a nešílet z toho, že všechno zodpovědnost leží na mě a co když to prostě nezvládnu .. nevím, jestli mi rozumíš, jak to myslím.

Naprosto přesně vím, jak to myslíš rollsmile

na druhou stranu jsem někdy fakt hrůzou bez sebe, že to všechno nezvládnu a co když selžu, co bude pak roll

Někdy pomáhá, když si představíš ty nejhorší možný scénáře - obvykle se ukáže, že to nebude tak horký....
Dala sis nelehkej úkol, Pavlí - v téhle situaci ze sebe vydolovat kus bezstarostnosti, to je darda....ale obávám se, že podle těch snů je nejvyšší čas - duše ti pláče...
Napadla mě jedna věc - jak jsi psala, žes s klukama hrávala fotbal, ale doma česala panenky, že navenek mužský, doma, v bezpečí ženský chování - žes to měla už zamala. Ono to bude asi ještě složitější - taky mě napadlo, jestli to "hraní fotbalu" a hry s klukama nebyl trošku protest - jestli tě naopak necpali do holčičkování až moc?
Každopádně někde je chybka, ale co se těch snů týče, není nutno je pitvat a vykládat za každou cenu: stačí, když si je člověk zapamatuje, myslí na ně občas a ony už si svoje udělaj. Už to smo, že je vnímᚠa nezatlačíš honem do tmy stačí, aby mohly působit. storstark

Není tady

#63 4. 5. 2009 18:36

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Lupi, ono to bylo spíš o tom, že kluci by se mnou panenky nečesali, tak jsem se musela přizpůsobit big_smile
Já bych ty sny ani nepitvala, ale pořád se díky tomu budím a ráno jsem nevychrápaná skurt navíc se kolikrát vzbudím a když usnu, pokračuje ten sen dál ... a někdy jsou tak živý, že mě to vnitřně rozhodí třeba na 14 dní roll

Není tady

#64 4. 5. 2009 20:50

x256987
Host

Asi to bude něco důležitého, když se ti to hlásí takovouhle silou... Možná kdybys začala "pitvat" dobrovolně, vědomě, tak tě to nebude takhle po nocích válcovat...

#65 5. 5. 2009 8:21

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Hodně důležitého.....Koukni, Pavlí, něco s holčenčí stránkou to bude, tak jako tak.....
Jenže Judit, znᚠto, leckdy člověk ani netuší, že má něco pitvat....ani se mu o tom nezdá lol

Není tady

#66 5. 5. 2009 19:19

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Judita napsal(a):

Asi to bude něco důležitého, když se ti to hlásí takovouhle silou... Možná kdybys začala "pitvat" dobrovolně, vědomě, tak tě to nebude takhle po nocích válcovat...

jenže Juditko, já nevím co pitvat ... sadgratergrater
a už vůbec nechápu, co se děje tak důležitého, jen vím, že to nechci sad
přece se nezačnu dopovat prášky na spaní nebo chlastat, abych v noci spala jako špalek va

Není tady

#67 5. 5. 2009 19:22

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Hodně důležitého.....Koukni, Pavlí, něco s holčenčí stránkou to bude, tak jako tak.....
Jenže Judit, znᚠto, leckdy člověk ani netuší, že má něco pitvat....ani se mu o tom nezdá lol

jenže jak zjistím, proč a co s tím dělat ?

Není tady

#68 5. 5. 2009 20:55

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

....... jen vím, že to nechci sad

Ale cim vic to nebudes chtit tim vic to bude dotirat. Nicit Te to  mila Pavli.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#69 6. 5. 2009 8:07

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

PPavlaa napsal(a):

Judita napsal(a):

jenže Juditko, já nevím co pitvat ... sadgratergrater
a už vůbec nechápu, co se děje tak důležitého, jen vím, že to nechci sad
přece se nezačnu dopovat prášky na spaní nebo chlastat, abych v noci spala jako špalek va

Pavli, kdybys sama měla odhadnout, o čem ty sny jsou, co ti mají ukázat, jaká by byla tvoje teorie..? Sama sebe znáš, víš co se ti honí hlavou, myslím, že nějakou představu bys mohla mít... Je klidně možné, že to není jen jedno téma, ale je v těch různých snech více témat. Jaká je tvoje teorie "o čem ty sny jsou"? wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#70 6. 5. 2009 8:40

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

jenže jak zjistím, proč a co s tím dělat ?

Pavli, teď bych s tím nedělala lautr nic - tedy, jedno přece: zajímej se o ně, těš se na ně - co se ti zas bude zdát - jak jen to je možný. Protože čím víc se budeš bránit a "nechtít" to, tím budou ty sny hrůzostrašnější. Ony to tak dělají - je to stejný, jako když tě někdo nechce a nechce slyšet, tak křičíš, pláčeš, nebo vyhrožuješ.
Tvoje psýché potřebuje, abys slyšela, co se ti snaží sdělit a ty si ucpávᚠuši, bereš prášky a proto ona zesiluje hlas! pussa
Zatím nedělej nic, jen pozoruj ty sny a vyčkej - není třeba za každou cenu "něco dělat" smile
A kdyby ti to přišlo málo akční uvědom si, kolik kázně a kolik úsilí tě bude stát to nicnedělání lol

Není tady

#71 6. 5. 2009 8:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nedalo mi to a šla jsem se podívat ještě na ten tvůj sen s rybou - musel to být strašně silný sen, když nás tady zasáhl i přes sklo!
A koukni:
A pak najednou prostě takovej klid, smíření s tím, co má být a nezlobí se, že jsem ji nepomohla. A já uvnitř cítím šílenej vztek, že to vzdala, že nebojuje, že se s tím takhle smířila, až začnu brečet a pak se prostě vzbudím ubrečená
Vidíš? Možná je to přesně to....žádný boje, žádný zápasy, žádný "Teď to nesmíš vzdát, Jocelyn!" coollol
Pus to. To je to, co ti říkala ta ryba pussa
Pouštěj chléb svůj po vodách, po mnohých dnech najdeš jej....

Není tady

#72 6. 5. 2009 9:34

Somaia
Host

Tak dnes jsem měla tzv. Apokalyptický sen.
Nedá mi to... musím ho zveřejnit...třeba jako doklad doklad pro jevy budoucí... lol ( neberte, prosím, tak zcela vážně... jen mírně) lol

Odehrávalo se to nejdříve volně  v přírodě...byla jsem součástí  nějaké větší komunity... s pocitem, že :
1)  zúčastněné osoby povětšinou blíže znám...
2)  máme nějaké konkrétní informace,( pro přežtití) se kterými nakládáme ve vlastní prospěch, zatím co všude okolo volně žijí lidé , kteří tyto informace nemají a nezajímají se....

Přesto, že v komunitě bylo plno známých (bezpečně vím, že např. Vanilka big_smile)  jsem se cítila dost emocionálně opuštěně a lítostivě... velkou závislost na mě projevovalo moje nové (nezvykle klidné) zvířátko, které bylo všude  se mnou , nalepené na těsno, dokonce jsem ho chvílemi nosila v náručí ... big_smile
Pak jsme se uchýlili všichni  do ukrytu nějaké zchátralé budovy ( panelového typu) , venku se výrazně setmělo  a na obzoru se objevila kometa. Jako načervenalé velké slunce s ocasem jedovatých plynů, které pokryly část  nebe.
Byla jsem v klidu, věděla jsem, že jsme na rozdíl od ostatních lidí, kteří se na tu senzaci dívají venku , chráněni.
Potom jsme se všichni převlékli do jiných , čistých oděvů a šli ven. Já jsem poněkud chaoticky hledala své šaty, trochu si poplakala a pak si od někoho půjčila oblečení.
Později jsme se  a rozdělili se na menší skupiny... jedna skupina byla moje... přímo jsem vyzvala   lidi, aby se ke mě přidali.
Tak to je celé...  big_smile

Upravil(a) Somaia (6. 5. 2009 9:35)

#73 6. 5. 2009 9:47

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Som,
bod číslo dva... a  vůbec... téměř vše odpovídá informacím, které znám z jiných zdrojů. Ta kometa - to není problém, víme, že komety se objevují nenadále...
Řadil bych to do progresivních, prorockých snů, časový horizont 5-30 let dopředu, optimum kolem 7-10 let.
Možná, že na to do té doby dávno zapomeneme... možná ani babinet nebude existovat...

Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#74 6. 5. 2009 9:53

Somaia
Host

Jééé , Salvatore, ráda tě vidím. (taky to asi není náhoda... že? big_smile)

Děkuji za tvou reakci.
Jen bych chtěla ještě podotknout, že nejdůležitější ze všeho bylo to komunitní uspořádání a velmi silná vazba mezi lidmi. Vše na základě silných emocí a lásky k bližním.
Rozhodně to nebyl nepříjemný sen.

Já myslím, že rozhodně nezapomenu big_smile... jsou sny , které si v detailech pamatuji celý život. Tento byl taky velmi silný, emocionální  a výpravný lol

Upravil(a) Somaia (6. 5. 2009 9:55)

#75 6. 5. 2009 10:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nazdárek, Som! storstark
Já měla podobný nedávno - byla jsem něco jako markytánka - byla nějaká válka, ale zas to tak moc jako válka nepůsobilo - smysl snu byl v tom, že všechny běžné léky přestaly fungovat a lidi, pokud se chtěli uzdravit, museli bleskurychle zmobilizovat vlastní uzdravovací schopnosti - včetně takových, jako dorůstání orgánů roll A těch raněných, nebo nemocných bylo hodně,a někteří se to učili strašně rychle.
To já jen, abys věděla lol
Jo a já jsem neměla v tom snu čas rozhlížet se po blízkých, ale vím, že mi taky bylo líto, že někteří to neumějí, to uzdravování a snad jsme se na ně i zlobila...
A co pesák - kde mᚠnějaké foto? To je blaho, mít čumáka doma, co? smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí