6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tý jo... a to jako fakt? Hmmmm...... hezkej.....takovej ladnej.... koda ho na talíř.... jen buď hezky jedovatej, kemo.
Není tady
Popravdě ... ne mít něco takovýho na talíři, tak se rad budu celý tědrý večer postit ... nebo - a to je moná horí - bych se stala ... vegetariánkou
Není tady
Mi, čuníka přece taky nemá na talíři aji s pazourkama a s chlupama.. Třeba se bude jíst jako ta nafukovací ryba - fugu - a bude to děsně napínavý.....
Není tady
A dy já vím ... ale čuník je normální, má ui a optimální počet končetin (co má kadý, kdo jich má mezi dvěma a esti vč. ploutví) a ocásek a normální jazyk a tak vůbec ... a kdy se dobře vykrmí a nepřiroste mezi tím jednemu k hercně, tak je výborný ... ale při představě hada kdekoliv, vč. talíře, mi naskakuje husí kůe a teče zelená voda ze zubů
Není tady
Náhodou je prej dobrej! Jako tuňák třeba......a kdybys nevěděla, e to je had, tak bys ho snědla?
Není tady
Asi jo ... takhle u jsem ochutnala aj nutrii, jezevce ... a psa
Není tady
Já psa taky...ale to jsem se poblila A nutrie je náhodou jako takovej zajícokrálík! A co ijou divoce, budou asi spí zajícovatět
Není tady
lupina montana napsal(a):
Andromeda napsal(a):
Ppavlo, tak mě zaujala ta tématika muství a enství, která se tam hodně opakuje, potom i mateřství... A taky, e často v něm má věci jakoby naopak, nemá tendenci se třeba chovat muským způsobem a neutlačuje v sobě to enské? To je tak co mě asi zaujalo a napadlo, jinak o tom spaní jsem ti tuím snad radila i já, ale asi je tohle důleitějí téma, tak si tě to stejně nalo...
Uvidíme, co v tom uvidí ostatní...Jj.....přesně tohle mě napadlo taky, Pavli....
S tou rybou - to je krásnej a smutnej sen. Ryba je obyvatelem hlubin, take ve snech symbolizuje něco, co bydlí v tobě hluboko. Moná opravdu chtěla jen, abys u ní seděla a byla s ní, dokud neumře, ale zase jsi reagovala jako chlap, vímá si?
Jeí, mně je z toho snu smutno i za tebe
A ten éf nemusí být jen doopravdický éf; můe to být něco, nějaká mylenka, nebo spí celej názor, kterej ti éfuje v hlavě a teď ti to dává pěkně serat: ryby z hlubin, děvenko? To si vyhoď z hlavy...tady jsem pánem já a bude dělat to, co ti řeknu.....
TAk nějak to vidím já.
no jo lupiko, ale co s tím ? jak se zbavit těch snů ? stejně vůbec nerozumím, co mi mají říct, jsem z toho akorát unavená ... u jsem přemýlela oupnout postel jinam, jestli to zabere a budu v klidu spát ... není noc aby se mi něco nezdálo, nebudila jsem se a u toho začínám mít dost ... vdycky se mi hodně zdály sny, ale poslední rok je to děs ...
Není tady
Ulevit si Nemít na sebe takové pracovní a výkonnostní nároky, dělat aspoň někdy co SE mi chce (a nemysli si, to je někdy straně těký přijít na to, co se mi to vlastně chce....momentálně se s tím taky peru )
Levá je strana enská, strana snů, vizí a příběhů, strana obrazů a hudby.....ulevit si.
Je a bude to těký, Pavli, protoe problém tkví v tom, e musí chytit za pačesy tu konkrétní mylenku, která tě v tom nepříjemném stavu udruje - a ony mrchy se schovávaj, nechtěj na světlo, protoe tam se s nima vypořádá.
Jene kdy se ti o tom zdají sny, který si notabene pamatuje, tak u je nejvyí čas s tím něco dělat.
Co jsi třeba chtěla dělat jako malá holčička a nedovolili ti to?
Teď nemyslím jen přímý zákazy, ale spí co vyvolávalo nesouhlas, odmítání...třeba dejme tomu, e bys chtěla nosit růový atičky s flitrama a doma ti řekli: Klidně si je vem, ale vypadá to po*ně...fuj, jak já nesnáím flitry........- něco takovýho. Předpokládám, e jsi sklízela úspěch hlavně tehdy, kdy jsi se chovala a jednala jako kluk - ne? Klučenčí hry, výkony, trochu pohrdavý, nebo přezíravý postoj k holčenčím hrám, způsobům, barvám a zvykům?
Není tady
No lupi, doma jsem rozhodně nesklízela úspěch proto, e bych se chovala jako kluk ne e by tatík nechtěl kluka, kdy u jednu holku doma měl, ale doma mě cpali do atiček, vzpomínám si na příerný kalhotky s krajkou vzadu na zadečku, ílený růový kloboučky a culíky nemám pocit, e by někdo chtěl, abych se chovala jako kluk, naopak jsem po dlouhé době byla v celým irkým příbuzenstvu jediná holka, vude kolem mě jen samí kluci, tak se podle toho vichni chovali
ono se to samo zvrtlo tak něják kdy mi bylo asi osm a začala jsem víc kamarádit s klukama jak s holkama. Za první jsme se přestěhovali, za druhý mi holky přily prostě příerný s tím, co pořád dokola řeily (byla jsem na mrtvici z toho s tebou se nebavím, s tebou jo atd) a s klukama byla něják víc sranda, chodila jsem s nima ven a vlastně se to táhlo a dokud jsem se nevdala, na disky, zábavy a tak jsem chodila taky s klukama ne e bych neměla kamarádky, ale s klukama byla fakt větí psina, byli tak něják čestnějí, líp se mi s nima vycházelo.
Já s nimi sice klidně hrávala fotbal, ale doma jsem česala s holkama panenky snad jetě ve 13 - 14 letech
Ale e bych se chovala jako kluk, oblíkala, to asi ne, já byla vdycky ten princeznovský týpek s dlouhými vlasy, nehty, sukni, podpatcích, s naplácenejma řasama
No a s tím nemít na sebe takové nároky - no dřív, dřív jsem se snaila mít vechno perfektní, prtoe jsem chtěla naím ukázat, e nejsem horí jak ostatní - nikdy mi nela matika, kadej rok jsem bojovala před vysvědčením, abych z ní neslízla trojku na vyzo a nezkazila si ho tím - máma mi pořád předhazovala podívej se na tu a na tu, jaký ta má známky, musí v tý matice víc zabrat a prostě pořád byl pro ni někdo lepí, pořád se oháněla tím, a se nedívám na ty horí, ale na ty, co něco umí ... pak, postupem času jsem se na nějáký dokazování vyprdla, kdybych se strhala, stejně nikdy nebudu ta dokonalá, jak si představovali ... prostě jsem jaká jsem a lus.
jene ono to teď ani něják nejde dělat co chci já a tak. Mám dítě, jsem na to sama a kdy něco potento, tak u se to poveze a co pak
A někdy se mi stráááně chce být malá holka, nemít ádný starosti, povinnosti a neílet z toho, e vechno zodpovědnost leí na mě a co kdy to prostě nezvládnu .. nevím, jestli mi rozumí, jak to myslím.
kdy to porovnám s lety před tím, spoustu věcí u mám asi jakoby na háku a neřeím to, z čeho bych se dřív nejspí hroutila, na druhou stranu jsem někdy fakt hrůzou bez sebe, e to vechno nezvládnu a co kdy selu, co bude pak
Není tady
Ahoj Pavlo,
Ty jako matka-zena,se vtesnavas i do muzske role -otce. Musis zastat obe role nebot nemas jinou moznost.
Jako zena se bojis ze selzes,bez opory=muze,otce. A tak musis bojovat,protoze potrebujes byt obojim.
Pavlo nemej strach,ze to nezvladnes,ze selzes ,protoze to se stejne nestane. To jen strach utoci.
Snu se Pavlo nezbavis. Zkus usinat s duverou v sebe sama. Az se neco zmeni v Tvem zivote,zmeni se i sny a nebudes se budit. Mas strach a ten Te budi.
Toz to muj pohled na vec.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
A někdy se mi stráááně chce být malá holka, nemít ádný starosti, povinnosti a neílet z toho, e vechno zodpovědnost leí na mě a co kdy to prostě nezvládnu .. nevím, jestli mi rozumí, jak to myslím.
Naprosto přesně vím, jak to myslí
na druhou stranu jsem někdy fakt hrůzou bez sebe, e to vechno nezvládnu a co kdy selu, co bude pak
Někdy pomáhá, kdy si představí ty nejhorí moný scénáře - obvykle se ukáe, e to nebude tak horký....
Dala sis nelehkej úkol, Pavlí - v téhle situaci ze sebe vydolovat kus bezstarostnosti, to je darda....ale obávám se, e podle těch snů je nejvyí čas - due ti pláče...
Napadla mě jedna věc - jak jsi psala, es s klukama hrávala fotbal, ale doma česala panenky, e navenek muský, doma, v bezpečí enský chování - es to měla u zamala. Ono to bude asi jetě sloitějí - taky mě napadlo, jestli to "hraní fotbalu" a hry s klukama nebyl troku protest - jestli tě naopak necpali do holčičkování a moc?
Kadopádně někde je chybka, ale co se těch snů týče, není nutno je pitvat a vykládat za kadou cenu: stačí, kdy si je člověk zapamatuje, myslí na ně občas a ony u si svoje udělaj. U to smo, e je vnímá a nezatlačí honem do tmy stačí, aby mohly působit.
Není tady
Lupi, ono to bylo spí o tom, e kluci by se mnou panenky nečesali, tak jsem se musela přizpůsobit
Já bych ty sny ani nepitvala, ale pořád se díky tomu budím a ráno jsem nevychrápaná navíc se kolikrát vzbudím a kdy usnu, pokračuje ten sen dál ... a někdy jsou tak ivý, e mě to vnitřně rozhodí třeba na 14 dní
Není tady
Asi to bude něco důleitého, kdy se ti to hlásí takovouhle silou... Moná kdybys začala "pitvat" dobrovolně, vědomě, tak tě to nebude takhle po nocích válcovat...
Hodně důleitého.....Koukni, Pavlí, něco s holčenčí stránkou to bude, tak jako tak.....
Jene Judit, zná to, leckdy člověk ani netuí, e má něco pitvat....ani se mu o tom nezdá
Není tady
Judita napsal(a):
Asi to bude něco důleitého, kdy se ti to hlásí takovouhle silou... Moná kdybys začala "pitvat" dobrovolně, vědomě, tak tě to nebude takhle po nocích válcovat...
jene Juditko, já nevím co pitvat ...
a u vůbec nechápu, co se děje tak důleitého, jen vím, e to nechci
přece se nezačnu dopovat práky na spaní nebo chlastat, abych v noci spala jako palek
Není tady
Hodně důleitého.....Koukni, Pavlí, něco s holčenčí stránkou to bude, tak jako tak.....
Jene Judit, zná to, leckdy člověk ani netuí, e má něco pitvat....ani se mu o tom nezdá
jene jak zjistím, proč a co s tím dělat ?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
....... jen vím, e to nechci
Ale cim vic to nebudes chtit tim vic to bude dotirat. Nicit Te to mila Pavli.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Judita napsal(a):
jene Juditko, já nevím co pitvat ...
a u vůbec nechápu, co se děje tak důleitého, jen vím, e to nechci
přece se nezačnu dopovat práky na spaní nebo chlastat, abych v noci spala jako palek
Pavli, kdybys sama měla odhadnout, o čem ty sny jsou, co ti mají ukázat, jaká by byla tvoje teorie..? Sama sebe zná, ví co se ti honí hlavou, myslím, e nějakou představu bys mohla mít... Je klidně moné, e to není jen jedno téma, ale je v těch různých snech více témat. Jaká je tvoje teorie "o čem ty sny jsou"?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Jene Judit, zná to, leckdy člověk ani netuí, e má něco pitvat....ani se mu o tom nezdájene jak zjistím, proč a co s tím dělat ?
Pavli, teď bych s tím nedělala lautr nic - tedy, jedno přece: zajímej se o ně, tě se na ně - co se ti zas bude zdát - jak jen to je moný. Protoe čím víc se bude bránit a "nechtít" to, tím budou ty sny hrůzostranějí. Ony to tak dělají - je to stejný, jako kdy tě někdo nechce a nechce slyet, tak křičí, pláče, nebo vyhrouje.
Tvoje psýché potřebuje, abys slyela, co se ti snaí sdělit a ty si ucpává ui, bere práky a proto ona zesiluje hlas!
Zatím nedělej nic, jen pozoruj ty sny a vyčkej - není třeba za kadou cenu "něco dělat"
A kdyby ti to přilo málo akční uvědom si, kolik kázně a kolik úsilí tě bude stát to nicnedělání
Není tady
Nedalo mi to a la jsem se podívat jetě na ten tvůj sen s rybou - musel to být straně silný sen, kdy nás tady zasáhl i přes sklo!
A koukni:
A pak najednou prostě takovej klid, smíření s tím, co má být a nezlobí se, e jsem ji nepomohla. A já uvnitř cítím ílenej vztek, e to vzdala, e nebojuje, e se s tím takhle smířila, a začnu brečet a pak se prostě vzbudím ubrečená
Vidí? Moná je to přesně to....ádný boje, ádný zápasy, ádný "Teď to nesmí vzdát, Jocelyn!"
Pus to. To je to, co ti říkala ta ryba
Poutěj chléb svůj po vodách, po mnohých dnech najde jej....
Není tady
Tak dnes jsem měla tzv. Apokalyptický sen.
Nedá mi to... musím ho zveřejnit...třeba jako doklad doklad pro jevy budoucí... ( neberte, prosím, tak zcela váně... jen mírně)
Odehrávalo se to nejdříve volně v přírodě...byla jsem součástí nějaké větí komunity... s pocitem, e :
1) zúčastněné osoby povětinou blíe znám...
2) máme nějaké konkrétní informace,( pro přetití) se kterými nakládáme ve vlastní prospěch, zatím co vude okolo volně ijí lidé , kteří tyto informace nemají a nezajímají se....
Přesto, e v komunitě bylo plno známých (bezpečně vím, e např. Vanilka ) jsem se cítila dost emocionálně oputěně a lítostivě... velkou závislost na mě projevovalo moje nové (nezvykle klidné) zvířátko, které bylo vude se mnou , nalepené na těsno, dokonce jsem ho chvílemi nosila v náručí ...
Pak jsme se uchýlili vichni do ukrytu nějaké zchátralé budovy ( panelového typu) , venku se výrazně setmělo a na obzoru se objevila kometa. Jako načervenalé velké slunce s ocasem jedovatých plynů, které pokryly část nebe.
Byla jsem v klidu, věděla jsem, e jsme na rozdíl od ostatních lidí, kteří se na tu senzaci dívají venku , chráněni.
Potom jsme se vichni převlékli do jiných , čistých oděvů a li ven. Já jsem poněkud chaoticky hledala své aty, trochu si poplakala a pak si od někoho půjčila oblečení.
Později jsme se a rozdělili se na mení skupiny... jedna skupina byla moje... přímo jsem vyzvala lidi, aby se ke mě přidali.
Tak to je celé...
Upravil(a) Somaia (6. 5. 2009 9:35)
Som,
bod číslo dva... a vůbec... téměř ve odpovídá informacím, které znám z jiných zdrojů. Ta kometa - to není problém, víme, e komety se objevují nenadále...
Řadil bych to do progresivních, prorockých snů, časový horizont 5-30 let dopředu, optimum kolem 7-10 let.
Moná, e na to do té doby dávno zapomeneme... moná ani babinet nebude existovat...
Není tady
Jééé , Salvatore, ráda tě vidím. (taky to asi není náhoda... e? )
Děkuji za tvou reakci.
Jen bych chtěla jetě podotknout, e nejdůleitějí ze veho bylo to komunitní uspořádání a velmi silná vazba mezi lidmi. Ve na základě silných emocí a lásky k bliním.
Rozhodně to nebyl nepříjemný sen.
Já myslím, e rozhodně nezapomenu ... jsou sny , které si v detailech pamatuji celý ivot. Tento byl taky velmi silný, emocionální a výpravný
Upravil(a) Somaia (6. 5. 2009 9:55)
Nazdárek, Som!
Já měla podobný nedávno - byla jsem něco jako markytánka - byla nějaká válka, ale zas to tak moc jako válka nepůsobilo - smysl snu byl v tom, e vechny běné léky přestaly fungovat a lidi, pokud se chtěli uzdravit, museli bleskurychle zmobilizovat vlastní uzdravovací schopnosti - včetně takových, jako dorůstání orgánů A těch raněných, nebo nemocných bylo hodně,a někteří se to učili straně rychle.
To já jen, abys věděla
Jo a já jsem neměla v tom snu čas rozhlíet se po blízkých, ale vím, e mi taky bylo líto, e někteří to neumějí, to uzdravování a snad jsme se na ně i zlobila...
A co pesák - kde má nějaké foto? To je blaho, mít čumáka doma, co?
Není tady