Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#576 21. 4. 2010 22:14

Pag
♥♥♥♥---

Re: Zvláštní sny

Lupi, díky, určitě zkusím konstelace a ta homeopatie zní super, vždycky jsem to chtěla vyzkoušet!
No, dělat s tím něco musím, protože jsem už celkem vyčerpaná, teď, když jsem si to uvědomila, tak snad ještě víc...

Vlastně jsem tak žila a myslela jsem si, že je to dobře: chovej se tak, jak bys chtěla, aby se ostatní chovali k tobě.
To zní ještě dobře, jenže ostatní podle podobnýho programu zjevně "nejedou", tak si budu muset ty svoje hranice dost obhájit, abych si tu svou ženskost mohla lépe hýčkat hjarta

Není tady

#577 22. 4. 2010 13:25

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Pag - ale ty se takhle chovat můžeš dál. Určitě se najdou lidé, kteří to mají podobně. Jen si stanovit hranice, kde s tou úctou a úslužností končíš... 

Musím to doplnit. Tohle chování je naprosto vpořádku, jen přitom často  lidé zapomínají že i NE, Neuděkám. Promin, tohle nebudu.  he tako slušné. Máš prostě právo čas od času říci i ne, aniž bys to musela zdůvodnovat.

Upravil(a) PavlaH (22. 4. 2010 13:27)

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#578 22. 4. 2010 23:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Jo, přesně tak. Ostatně - taky bys chtěla, aby se k tobě tak chovali, nebo ne? Aby řekli - mně se nechce (vlídně ovšem) když se jim opravdu nechce...a nenutili se? Jde o to, milovat sebe sama stejně, jako bližního svého wink

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#579 21. 5. 2010 11:09

BB
♥♥♥♥♥♥-

Dobrý den vespolek .... mohl by se někdo pokusit o výklad mého  snu :

Dneska se mi zdálo, že  vedle mě  seděl krkavec, byl krásnej , měl červenej zobák, kloktal vodu a vůbec se mě nebál. Rozhodla jsem se, že si ho vyfotím, ale nechtěla jsem ho vyrušit , tak jsem pomaloučku za sebe sáhla pro foťák .... a on nic, soustředil se na to svoje kloktání vody .... ( mimochodem, vyopadal spíš jako pták Loskuták, ale v tom snu jsem věděla, že je to krkavec  big_smile  ) .....   

Ale proč se ptám : dívala jsem se do různých snářů a tam jsem nenašla krkavce - pouze odkaz na havrana ... a toho ve snu viděti .... celkem v jakékoli situaci, tak to byl vždycky veliký průšvih, buď smrt  moje nebo osoby blízké , násilné přepadení ....  no prostě hrůza. Ale já z toho snu měla vyloženě pozitivní pocit, byla jsem hrozně ráda, že se mě ten krkavec nebojí a že si tam tak klidně sedí ... byla jsem prostě ráda, že ON se nebojí Mě .....  a že mi věří, že mu neublížím ..... Může se takový sen vykládat takhle negativně ( viz snáře) když ten pocit byl veskrze pozitivní ?

Děkuji za každý příspěveček .... smile , byl to totiž velice živý a barevný sen , jeden z mála, které si pamatuji ....

BB

Není tady

#580 1. 7. 2010 22:45

pírko
♥♥♥----

Dobrý večer, prosím o výklad snu, byl velice krátký. Koukala jsem se do zrdcadla a najednou se mi zalili celé oči mlékem? Prostě jsem vypadala jako slepec jen bělmo, ale viděla jsem.
Moc děkuji

http://www.mytickerz.com/tickers/ypz5apoievjo441n.png

Není tady

#581 2. 7. 2010 9:24

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Mléko 
   -     v kruhové nádobě, v lahvích, stříkající, kapající, potřísnění mlékem: v těchto obrazech má mléko sexuální význam 
   -     pleťové: někdy může mít význam ejakulátu, jinak viz kosmetika 
   -     v určitých fázích duševního vývoje může kompenzovat nedostatek citů 
   -     jako lék: mateřský citový aspekt léčí nemocné city 
   -     lít, přelévat, zpracovávat: symbolizuje snahu pracovat s mateřským aspektem citů 
   -     pít: snící chce plně vstřebat city vycházející z mateřství, což mohou nelibě nést pudové personifikace 
   -     mimo jeho hlavní snový význam může být důležité, od kterého zvířete mléko pochází: viz jednotlivá zvířata (nejčastěji kráva, kobyla nebo koza) 
   -     zakalené, zkažené: představuje zdeformované mateřské city 
   -     kyselé, kysané tekuté výrobky: negativní aspekt mateřských citů; někdy může být obraz přímo doplněn negativní personifikací mateřského archetypu (viz archetyp Otec - Matka) 
   -     dojit: vyjadřuje schopnost rozvíjet či opětovat mateřské city 
   -     pro děti, dávat dětem: velice kladný sen, jenž podporuje sjednocující proces protikladných pudových složek anima - animus a současně i proces sebezdokonalování 
   -     mateřské: je symbolem obětování (viz archetyp Otec - Matka) 
   -     jako součást obřadu: přináší požehnání všemu, co mléko skrápí 
   -     proměna vody v mléko: symbolizuje nevyčerpatelný zdroj Matky Země, jež nás živí 
   -     v určitých fázích duchovního vývoje může mléko podávané dětem posouvat snícího přes pochopení mateřského aspektu až k prožitku božské Matky 

Oči 
   -     lidí: symbolizují obsah mysli, proto v nich můžeme spatřit obraz duše a rozpoznat závislosti nebo panenskou čistotu citových či duchovních personifikací 
   -     zvířat: mají stejný smysl jako lidské oči – jen s tím rozdílem, že se vztahují výhradně k pudům a k pudovým personifikacím 
   -     barva očí: viz barva 
   -     spousta očí sleduje snícího: obraz vyjadřuje nabubřelou snahu snícího vypadat v očích druhých důležitě 
   -     jednooký: symbolizuje omezené vidění světa a hlavně citových vztahů 
   -     snícímu něco spadlo do oka: ztráta čistoty a panenskosti; často důsledek sexuálního prohřešku 
   -     ztráta zraku (viděna u druhých i prožitá): nevědomí snícího důrazně varuje před současnou neschopností vidět dopad vlastního egoistického jednání v hmotném i citovém světě; k nápravě je nutná radikální změna myšlení, cítění i jednání 
   -     znovunabytí zraku: snící si vzal varování nevědomí vážně a ku svému prospěchu podstatně změnil obsah mysli 
   -     malovat si, krášlit se (sám i vidět druhé): viz líčení, líčidlo, líčit 
   -     zavírat, zavřené oči: neochota podívat se na reálný svět a citové vztahy; když je snící v ohrožení, zavřené oči ukazují na nedostatek odvahy; v meditaci nebo při snaze soustředit se na vnitřní skutečnosti je zavření očí pozitivním činem, který napomáhá odstranit z mysli objekty hmotného světa 
   -     snící je schopen určitou činnost vykonávat se zavřenýma očima: obraz je synonymem známé cesty 
   -     kroucení očima: pokud snící tento obraz vidí na druhých, pak jej nevědomí varuje před emočními výlevy, pokud sám kroutí očima, pak zažije vztek z vlastní bezmocnosti 
   -     podlité krví: vztek, neovládnuté emoce 
   -     oslněné jasem, světlem: snící prozatím není schopen rozeznávat duchovní skutečnosti 
   -     krásné a podmanivé: výklad závisí na tom, komu tyto oči patří, pak v nejlepším případě můžeme být okouzleni duchovními personifikacemi, nejčastěji citovými personifikacemi, v nejhorším případě pudovými personifikacemi; hodně nám mohou napovědět i vlastnosti, které z očí dokážeme v samotném snu vyčíst 
   -     zvláštní, neobvyklé (nejčastěji u mimozemšťanů): snící vidí svět a vztahy v něm jiným způsobem než nositel zvláštních očí (takto může nevědomí snícímu ukázat například rozdíl mezi jeho chápáním skutečností a duchovním nadhledem) 
   -     rybí: symbolizují neustálou pozornost (rybí oči nejsou nikdy zavřené) a z ní plynoucí duchovní naději 
   -     otevřené pod vodní hladinou: vyjadřují schopnost snícího nejen tušit, ale i vidět a rozpoznávat citové vztahy 
   -     zavázané (například při hře na slepou bábu): jen citová anima či citový animus může mít při svém rozhodování zavázané oči, neboť se řídí srdcem, a tudíž k správnému rozhodnutí nepotřebuje smyslové oči 
   -     čtyři oči na dvou obličejích jedné hlavy: jeden ze zlomových snů v životě symbolizuje mytologické zobrazení protikladů*91 
   -     někdy mohou být oči znázorněním vidění světa v představě mandaly (viz mandala ) 

http://www.medo.cz/jaromir/kniha_snar/index.html

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#582 13. 7. 2010 19:01

arquebus
♥♥♥----

nebyl ze vcerejska na dneskek nejaky zvlastni den. Ja bracha i segra jsme se celou noc budili a zdaly se nam divny sny. A kdyz usinal pes tak sebou taky nejak divne skubal, behal nohama a jakoby stekal ze spani. Nahody neexistuji tak proc se to 3 lidem a zvireti takhle sejde v jednu noc?

Není tady

#583 13. 7. 2010 21:11

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Mozna ze jste mezi sebou pekne propojeni. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#584 13. 7. 2010 21:27

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

ALe houby, to by muselo být i u nás, špatně spaly děti i manžel - když máš 24 °C i v noci - tomu se teprvá říká mystika wink big_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#585 14. 7. 2010 12:20

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Mají psy sny? Můj pes jakoby běhá nohama, někdy kňučí, štěká na něco a taky pohybuje tlamou. A to všechno ve spánku. Jestli mají psy sny, mají tedy i myšlenky?

Zrovna včera jsem se o tom bavila s přítelem. A Arquebus tady na to taky narazil.

Upravil(a) mariposa (14. 7. 2010 12:21)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#586 14. 7. 2010 12:41

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím že ano, někde jsem viděla výzkum, že se u nich také střídají spánkové režimy...

Není tady

#587 27. 8. 2010 10:30

Ajax
♥♥♥♥♥--

Zdravím, zdálo se mi o hejnu krys, které si udělaly hnízdo vedle schodů u vstupních dveří... ráno, když jsem šla do práce, jsem se tam vážně dívala, jestli tam není něco prokousané... je to už asi 14 dnů, ale stále si na něho živě pamatuji.. úplně vidím, jak si tu "díru" kopaly, jak tam pobíhaly...mamka má starý snář, tak jsem hned běžela se dívat, ale nic o krysách tam nebylo... no, nevím, kdyby to nemělo mít pro mne nějaký význam, tak proč si to tak pamatuji a proč si na to každou chvíli vzpomenu? Asi blázním.... :-))) málo kdy si sny pamatuji... většinou to hned zaspím.

Není tady

#588 27. 8. 2010 18:37

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Jaký pocit máš z krys? Jaké  vlastnosti krysy pro tebe mají?

Není tady

#589 27. 8. 2010 19:48

Ajax
♥♥♥♥♥--

čauky Pavli, štítím se jich, něco jako hadů, nedá se říct, že se bojím, ale prostě štítím....

Není tady

#590 27. 8. 2010 20:03

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Je v tvém životě ted něco, čeho se podobně štítíš a máš to  "před nosem"? Něco co musíš snášet? Něco k čemu máš odpor a moc se ti to nelíbí? Krysy jsou živé bytosti, hledala bych i mezi lidmi.

Není tady

#591 27. 8. 2010 20:23

Ajax
♥♥♥♥♥--

jj tak to je PŘESNÉÉÉÉÉ je to můj momentální přímý nadřízený..... a to je FAKT MASAKR :-(( a bohužel musím držet "hubu a krok":-(((((

Není tady

#592 27. 8. 2010 20:26

Ajax
♥♥♥♥♥--

jen mě nenapadlo (ani ve snu:-))))), že tohle by s tím mohlo být nějak spojené:-)))

Není tady

#593 27. 8. 2010 22:20

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa: Mají psy sny? Můj pes jakoby běhá nohama, někdy kňučí, štěká na něco a taky pohybuje tlamou. A to všechno ve spánku. Jestli mají psy sny, mají tedy i myšlenky?

va va va Jejda, to je přece samozřejmé....

Není tady

#594 28. 8. 2010 19:02

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Poslední noci se mi zdají divné sny, začalo to po narození dítěte. Zdá se mi sen ne moc příjemný, už ani nevím co a vím že to je jen sen, pak se v tom snu probudím a dějí se nepříjemné věci. Např. jsem v tom snu jako probuzená a vidím na stropě ducha, nebo v nějakém stínu nějaký přízrak. To, že se jako probudím ze snu a kouká na mě duch, se mi zdá dost často. Pořád je to jen sen, ale mám v tom snu pocit, že je to doopravdy, dnes v noci jsem držela za ruku ve snu ducha dítěte a pak jsem se probudila a držela v ruce prostěradlo.
Nedávno se mi zdálo, že jsem vyšla ven a uhodil do mě blesk.
No pak se probudím doopravdy a jsem moc ráda, že to byl jen sen. Co to může být? Jde mi z toho mráz po zádech, protože jednou jsem tu ducha dítěte viděla doopravdy, když jsem nespala, ale to už je dávno.

Není tady

#595 28. 8. 2010 19:27

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

PavlaH napsal(a):

Myslím že ano, někde jsem viděla výzkum, že se u nich také střídají spánkové režimy...

Jasně že jo! Naše Andulka dokonce jednou toho zajíce, co ho ve snu honila, taky v tom snu chytila - pak se ale probudila a děsně se divila, kde je lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#596 1. 9. 2010 8:30

Pag
♥♥♥♥---

Evo, a jak je to dlouho, co se ti narodilo malý? Třeba jsi z toho porodu a všeho kolem rozhozená, citlivá. Stalo se mi naprosto to stejné a v první chvíli mi pomohlo se uklidnit.

Jestli to neodezní samo, tak se mi klidně ozvi, napíšu ti soukromou zprávu s kontaktem na jednu paní, co mi pomohla. Zabývá se kinezkou, rodinými konstelacemi a umí i odvést duše, tak, aby bylo vše v pořádku.
Víš, psala jsi, že jsi tam viděla ducha dítěte dávno, oni někdy nedokáží najít cestu sami dlouho.

Není tady

#597 6. 9. 2010 22:10

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Pag, ten kontakt mi prosím na paní napiš, ošklivé sny mi na dovolené zmizely, ale myslím, že nějakého ducha doma máme no a pro synka bych potřebovala tu kyneziologii a rodinné konstelace mě zajímají taky. Tedy snad paní není z daleka od nás.
Ty sny mi doufám odezněly, jsem 3 měs. po porodu dcery.

Není tady

#598 7. 10. 2011 9:04

javena
♥♥♥♥♥♥-

Koukám, že poslední příspěvek je před rokem... no ale mě se na dnešek zdálo zas něco, co si pamatuju, tak třeba někdo nakoukne...

Šla jsem domů se svými dětmi a nějakými přáteli ulicí, kterou opravdu chodívám, čili z reálu znám. Na domě na lešení visela useknutá hlava nějakýho člověka, posléze že prej je to ten vietnamec, co má na rohu krám (v reálu má), že měl dluhy nebo co, že se zapletl s Makedoncema. My jsme ji minuli s tím, že na ní nebudem upozorňovat děti, aby to neviděly... no ale jak jsme se porád otáčeli, tak koukám, že je tam kolem dost šrumec, je tam dost lidí a dětí, všichni tam postávají, koukají, povídají si a na tom lešení, vedle tý visící hlavy sedí tak dvouletá holčička a pláče. Jedna slejzala dolů a tahle tam tak posedávala a plakala a já se otočila, že snad to vypadá, že skočí dolů a nechci to vidět... a dutá rána a ona skočila, spadla... ležela na zemi, tekla jí krev. A já se rozhodla, že i když jsme nechtěli volat policici kvůli tý uříznutý hlavě, že to není naše věc, tak záchranku prostě zavolat musíme a volala jsem. Než sanitka přijela, tak se holčička začala hýbat, sedla si, nic jí nebylo... ale i tak, když přijeli, tak jí ošetřili - ale to už jsem moc nevnímala, bavila jsem se se těmi lékaři ze záchranky a popíjela s nimi a těmi známými, co jsem s nimi šla domů v takovým provizorním baru, co tam oni rozložili.
Zajímavý pocity jsou snad jen ty, že mi nebylo líto toho vietnamce, co přišel o hlavu, nebylo to ani nijak po*né - koukala jsem na ni z dálky... bylo mi líto té holčičky a jak spadla... to bylo hnusný. Kolem toho bylo teda dost tmavo, pochmurno... Chránila jsem děti, aby to neviděly, přitom ale když jsme byli dál, tak jsme jim to vysvětlili, co se stalo a proč a tu hlavu jim ukázali, kde visí - ale bylo to hodně z dálky.
Když ta holčička pak vstala a přijela záchranka, tak se celý ten sen rozbarvil... a bylo veselo.

Vůbec nevím, co s tím a vzhledem k tomu, že když si sen pamatuju, tak se něco děje bych moc prosila někoho s tím pohnout.

Můj dojem je, že něco se snažím ignorovat (uříznutá hlava) ale ono mě to něčím dostává (holčička spadne) a to mě vyprovokuje k akci (volám záchranku, řeším to nějak) a v momentě, kdy to přehraju na někoho jinýho (záchranka) nebo se to vyřeší (holčička se probere jen s boulí na hlavě) to hodím za hlavu, přičemž ale problém "uřízlá hlava" dál visí a vyřešen je pouze zástupný problém.
Možná bych něco měla prostě vzít na vědomí a neřešit to okolo... jenže co. Popravdě toho řeším víc... např. jednoho chlápka co mi slušně motá kebuli.... a ten den, co se mi tohle zdálo jsem absolvovala vyšší dívčí po telefonu s bývalým... Bývalý je podle mě passé, toho neřeším, tam bych řekla, že si nic nenalhávám, už ani kvůli dětem nemám tendence do toho zasahovat, což kdysi bývalo... že by fakt ten chlápek? Asi už vím, chlápek je ta holčička, visící kebule je něco jinýho a já už asi vím i co.
No, tak bezva, sem si to tak pěkně vyložila... ale stejně - kdybyste někdo měl lepší nápad na výklad, tak sem s ním. Třeba něco nevidím.

Není tady

#599 7. 10. 2011 10:28

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Jav na me to pusobi tak ze mas dat prednost citum,intuici namisto rozumu.

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#600 7. 10. 2011 11:04

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Páni, krásně sis to vysvětlila, stačilo zformulovat myšlenky a je to tady. Vlastní výklad je stejně vždycky ten nejsprávnější, protože zachycuje ony energie z podvědomí i vědomí. Kdežto druhý vidí jen příběh, ne jaký dopad na nás má zpětně. Tam může pouze ze zkušenosti odhadovat. Jeho výhodou pak zůstává toliko indiferentnost.

Držím palce. tummenupp tummenupp

Crabat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí