|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Rádo se stalo
Zejména ta Heffernanová se čte jak román - má tam spousty příkladů konkrétních snů a to je jak dobrodružná literatura 
Není tady

A já byla dneska na houbách samo v lese
to vám byla nááádhera 
Není tady
pomněnka napsal(a):
to vám byla nááádhera
Tak pravý podpapírník roste v každém počasí
a cestou z lesa pak ve sklepě zavařené najdeš vždy 
Není tady
Lupi díky moc za odkazy. To budu číst půl roku s mým volným časem
. No ještě že mám vás, vy mi poradíte
.
pomněnka napsal(a):
to vám byla nááádhera
Pom, ty ke-cáš! Na houbách?? 

Mně už se do lesa nai nechce...jsem venku povinně každej den a už mě to neba.
Není tady

Ne ne bylo krásně teplo tak dvacet stupňů a všude se to zelenalo a vonělo

Jak si to tělo dovede kompenzovat absťák

Není tady
Zdalo se mi, ze jsem pestovala rostliny v pousti.
Mela jsem miniaturni domek, spise chatrc, kde jsem mela naradi a moznost prespat. Ve snu jsem prijela zkontrolovat, jak se mym rostlinkam dari. Evidentne jsem tam neprebyvala porad a zrejme jsem tam jiz pomerne dlouho nebyla. Byla jsem prekvapena, jak rostliny vyrostly. Nektere sice jen trochu a mely oschle vetvicky, ale byly tam keriky, ktere vyrostly do velkych rozmeru a vytvorily pomerne velkou zarostlou plochu. Citila jsem smutek, ze nemaji plody a chtela jsem odejit s pocitem, ze to soce neni spatne, ale ze to mohlo byt lepsi. Kdyz jsem byla na odchodu, jeste jednou jsem se otocila ke kerikum, abych se s nimi rozloucila. V tu chvili jsem si vsimla, ze jsem se mylila. Kere mely plody. Rostly na nich melouny, nektere dlouhe az kolem ¾ metru. Pocitila jsem obrovskou radost. V ten moment me zaplavil obrovsky elan a nadseni a mela jsem vizi, jak zazelenam poust – hlavou mi rotovaly informace o rostlinach, ktere jsou schopny zivota v pousti a videla jsem presne, jak zkombinuju rostliny, ktere snesou prime slunce s jinymi, ktere mohou rust v jejich stinu. Prede mnou najednou byla cela obrovska nadherna zelena zahrada uprostred pouste.
Mam tento sen chapat jako pozitivni? Ptam se, protoze se mi jiz stalo, ze jsem mela sen, ktery me pozitivne nabudil, ale vyklad byl presne opacny.
No já nevím, Olympie - ale na tomhle nic negativního nevidím
Jen si to řekni "poušť se zazelenala"....já bych řekla, že v tobě došlo k nějaké změně, dost asi razantní, která dlouho zrála a konečně "přinesla plody" - dokonce táákhle velký
Byla-li v tobě nějaká poušť, něco vyprahlého a žíznivého, povedlo se ti to osázet a probudit k životu - tož to gratuluju!
Já bych se teda cítila líp už jen tím vědomím - tak jsem zvědavá, co ty na to.
Není tady
Olympie, ten sen mne osobne prijde naprosto bajecnej, uplne jsem si to vsechno predstavila. Naprosta krasa, nadhera. Citim taky tu pozitivni energii a ten elan 
A uplne nejsenzacnejsi na tom je to jak si chtela zkombinovat ty ruzne druhy kvetin, aby jedny byly ve stinu druhych, nebot jedine tak by mohly na pousti prezit 
Není tady
Co ve svém životě hodnotíš tak , že to není špatné, ale mohlo by být lepší? Není to snad zázrak, když se zazelená poušť?
Není tady
Dekuji za komentare.
Pavlo – trefa do desitky.
Resim dilema, kam a jak ve svem profesnim zivote dal.
O vikendu se objevila prekvapiva pracovni moznost a ja se v tom placala, neveda, jak se k nabidce postavit. Kdyz jsem videla tvuj komentar, rozbresklo se mi, jak ji hodnotim.
Diky!

Ahojky, snad tu zbyl někdo, kdo mi pomůže s výkladem... 
Malý zámek, opravdu malý, pěkný upravený park. Já, ještě pár lidí (dva znám, kolega a kolegyně - tu vidím, o něm jen vím, že je přítomen)... nechodíme parkem, ani tím zámkem, přesto vím, jak obojí vypadá (takový náhled, jako ve filmu, abych asi viděla, kde jsem), park tedy vidím kromě toho náhledu od brány ještě s těmi lidmi z terasy zámečku vlastně z druhé strany.
Musíme tam asi přespat, nebo chceme, není to až tak jasné... je tam pokoj, v něm postel - kanape, nic honosného a v ní mrtvé dítě a mrtvý kanec. Dítě leží obličejem dolů a i když na něj moc nevidíme, je poznat, že má obličej rozbitý. Hodně rozbitý. I když není identifikovatelné, vím, že to není dítě, které bych znala. Mám snahu se podívat tomu děcku do obličeje a otočit ho, ale vždycky se mi udělá šoufl a vzdám to. A pak vidím, jak v tý posteli spí ta kolegyně a budím jí, že tam spát nemůže a ona vstane, že jí je to jedno, chce spát... Myslíme si, že to dítě napadl kanec a zabil ho a pak někdo zastřelil toho kance a uložil je tam a odešel. Pak právě koukáme z té terasy, ale ani nikoho nevyhlížíme, nehledáme, jen koukáme na ten park - že je krásný. Jdem zpátky a jak furt řeším ty mrtvoly v posteli, tak se z toho probudím... Nebyl to pěkný sen a já si lámu hlavu, co s tím... Měla jsem takový stísněný pocit a jediný hezký pocity byly, když mi byl ukázán ten zámek a zahrada (park) a na tý terase - závan čerstvého vzduchu a pohled na tu upravenou zeleň...
Tak jestli tu někdo zbyl... díky.
Není tady
Javen zbyl, zbyl, lupiška taky zavítá, ale sama ti řeknu, že to není jednoduchý sen.
Dítě může mít hodně významů. Od něčeho citlivého uvnitř tebe po nové myšlenky a souvislosti. Snad ti někdo rozkopal plán. Všechno vypadá jako dřív, ale ty už se na ty svooje plány nemůžeš ani podívat, ani zjistit, kdo je zničil. Vše se zdá být jako dřív , ale není. jan okolí a vnější věci vypadají stejně. Sama bych se zamýšlela, jestli ten sen neodráží realitu. Pokud ano, jsi blízko pokud ne.. napiš zkusím ještě popřemýšlet.
Není tady

Pavli, dík, vím, že sem občas někdo koukne. 
První, co mě napadlo bylo, že buď něco, co se jeví jako úžasné, může být uvnitř špatné, problematické... nebo já za tím pěkným nejak dopředu očekávám problémy... U mě spíš to druhý.
Tys mě ale přivedla na jinou věc.
Plány (už
) nějak moc nemám, žiju tak v poklidu, beru věci, jak jsou, nestěžuju si... že se mi až zdá, že mi dost lidí ani nevěří, že to tak je. Cítím se strašně šťastná a spokojená, mám pocit, že mi všechno vychází, že se možná podvědomě obávám, aby se to něčím nepokazilo - něčím, co nemůžu ovlivnit, nebo nad tím mávnout rukou ve smyslu "nějak bylo, nějak bude". Úplně mám strach to napsat, abych to nezakřikla... (To jsem celá já, toho se asi nezbavím
).
Můj život vypadá jako dřív, ale hodně se rozvodem změnilo - pro mě k lepšímu. Už v tom mým "domě" (zámek) není nic ošklivého a já mám obavu, aby to tak zůstalo... pořád jsem ty mrtvoly chtěla řešit, kazily ten dojem ze zámku a zahrady - odnést, něco... podívat se na ně - zjistit, o co jde...
Možná mě budí ze sna ten strach, že o tu pohodu můžu přijít.
Že by mě trápilo, že si někdo myslí, že je to jen póza... to se mi nezdá, to fakt neřeším. Ale vím o těch lidech.
Nebo pořád mám za sebou stín manžela - a chtěla bych se ho zbavit? Nevím, jak to popsat, ale pořád o něm vím i když o to nestojím - dělá s kamarádky manželem... bydlí blízko... No, pořád mi leze za tu mojí pomyslnou čáru, i když to nechce ani on, ani já... a on byl bohužel příčina "nesnází" v našem "domě".
Asi je to spíš na týhle úrovni - podvědomý strach, že se vrátí problémy, nebo objeví nové...
Co myslíš?
Není tady
NO tak tohle stoprocentně. Nejlíp si svoje sny umíme vyložit sami. Já ti tam ukážu ještě jednu věc, kterou vidím. Někdo ublížil dítěti a pak sám umřel, nějaký kanec. (kdo dostává v češtině oslovení - byl to kanec?). Je to uzavřené, netřeba hledat viníky, ale je to tam. Nějakým způsobem se ti to připomnělo. Sama píšeš, že ti tyhle věci kazí dojem, kazily ti život? Stejně tam budou, a když se je pokusíš zamést, dělat že nikdy nebyly (jde to vůbec?) stejně tam nějakým způsobem budou. Tyhle všechny věci se ti v reálu připomněly a podvědomí je takto zpracovává. Mě napadá. Odžila sis to období? Přijalas ho jako svou část, která je a nezmizí, ale už nebolí? A nebo tam na tebe čeká něco na dořešení, popř. odněšení mrtvol a jejich pohřbení, rozloučení se s nimi?
Já vím spousta otázek, ale já na ně odpovědět neumím. Píšu tak, jak mi v tuto chvíli plynou myšlenky.
Není tady

Někdy si to sama "vyložím", ale tohle - kdyby jsi mě nenaťukla... fakt takový zvláštní a nesourodý věci. Vrtalo mi to hlavou. Asi mě ten můj chlap poznamenal víc, než jsem ochotná si připustit... Se mi budou dobře navazovat nový vztahy (ale to vím). 
Někdo ublížil dítěti. Hned mě napadlo - mě jako dítěti, něco jsem musela zpracovat (kdo ne), ale nebylo to ublížení v pravým slova smyslu. Tak jsem to vzala jinak.
Dítě jako citová věc uvnitř mě. Někdo mi ublížil, zklamal, nevyšlo to. Naoko jsme byli báječná rodina, fungovali jsme, ale kdo to hnal, jsem byla já. Mě to nevadilo, to nepíšu proto, ale něco fungovalo navrch dobře, jen uvnitř to bylo jinak. Zase je to tam.
Pak konec, i když z mojí strany - mě to samozřejmě stejně bolelo - pro svý děti jsem chtěla fajn rodinu, jakou jsem měla já. Jenže to nešlo, takže domek z karet padá k zemi. Moje city a sny jdou do kopru, jedu nanovo. "Dítě" je mrtvé... A kanec - asi manžel, ale proč kanec?... Každopádně je to on, kdo tratí. Pro něj jsme byli záchranná brzda a teď se řítí rychlostí přímo kosmickou.
Asi nejde správným směrem. To vím dlouho...
A už asi vím, proč mi to podvědomí připomíná. Jenže, co s tím... Trpělivost a asertivita. Běh na dlouhou trať. Vysvětlím...
Já už nelituju, ani děti, že nemají úplnou rodinu, ani sebe, že jsem chuděra samotinká
, ani ta léta, prostě to je takhle a hotovo, proč se trápit, že to mohlo být jinak. Bylo to i pěkné, pár let se nepovedlo. Jenže ty peripetie, který jsme s BM měli se cyklicky opakovaly těch pár špatných let. A s ním se táhnou dál. Jenže, tak jak máme společné známé, ptají se mě průběžně - a jak se má... občas se ke mě něco donese, přes tu kámošku... a každý řeší, jak se má. I moji rodiče. Proč dělá tohle a tohle. Ale všichni mají tendenci řešit ho se mnou.
I když debatu utnu - JÁ NEVÍM, JE MI TO JEDNO, JE TO JEHO VĚC... tak prostě vím, že se ptali a leze mi do palice... Dneska sousedka přes ulici. Voláme si a ona - představ si, že má nabouraný auto. Pocuchaný plechy...
A já pak mám divoký sny Maxipsa Fíka... 
Tohle asi nějak nemůžu přijmout, že mi "leze" do života i takhle. Budu to muset nějak zpracovat. Před lety mi to řekla kartářka. Celý život o něm budete vědět. Takže místo pohřbívání si asi budu muset zvyknout. Nebo se nevyspím. 
Díky, Pavlo.
Já bych s tím sama nehla.
Není tady
Měla by ses info o něm naučit brát jako info o jakémkoli jiném člověku. Tvůj myšlenkový pochod je úžasný. Odpustila jsi mu? On se jinak chovat neumí a neuměl. Tím že mu odpustíš, ho taky propustíš...
Není tady

Odpustila... celkem nebylo co. Byl vždycky takový, jen to dotáhl do absurdity, která mě nikdy nenapadla. Já měla paradoxně spíš problém odpustit sama sobě. Já to byla, kdo řekl - dost. Měla jsem výčitky, že ho opouštím ve srabu. (Kam se ovšem dostal sám a dobrovolně, přičemž do něj tahnul mě i děti.)
Možná, že tím, že mám pocit, že mu nemusím odpouštět, protože jsem věděla jaký je, když jsem si ho zvolila za partnera, tak jsem odpustila sobě, že jsem měla špatnou volbu, ale jemu vlastně ne.
Já až teď přišla na to, že vlastně všechno, co se stalo, házím na sebe - ne, že je to má vina, ale že jsem to přeci věděla, jakej je, že on za to vlastně nemůže... Já mu neodpustila, protože nebylo co...
Až když to po sobě čtu, tak mi to trklo... 
A to info jako o cizím, jo, na tom budu muset máknout. Fakt mi to leze pod kůži a já to tak nechci.
My spolu normálně vycházíme, můžeme dát kafe, mluvíme o dětech ale práci a spol. necháváme být, i když občas něco zkonzultoval. Stejně si to udělal jak chtěl, jako vždycky, tak spíš asi ze setrvačnosti... S tím nemám problém, to nejsou informace tzv. pavlačové. Ty jsou od něj a to mi neva - s ním si musím dávat jen bacha, abych nebyla moc vstřícná, protože on takových situací dokáže bravurně využít... to mi docela mrzí, že musím být ve střehu, ale tak to prostě je. Já mám problém asi spíš s postojem toho okolí. Asi budu muset popátrat, proč mi to pořád hlásí, jestli si za to nějak nemůžu sama. 
Není tady
jo to by bylo dobré - to je ta mrtvola, kterou můžeš odnést... Kdybys v tomhle potřebovala nakopnout, něco rozklíčovat, doporučuju Lupišu a nebo ještě lépe pandoru, umí říznout přesně do živého. Bolí to, ale je to rychlý...
Za sebe, kdyby z tebe lidé necítili o jeho život zájem, nehlásili by ti. Když něco nechceš a nepotřebuješ, převed téma na něco jiného. A Odstřihla ses? CItově? Pokud v tobě vyvolává nějakou citovou odezvu, ptej se nejdříve , co to s tebou dělá, v jaké oblasti těla se to ozývá a co tě napadá...
Není tady

Ano, ano... utnout to hned na začátku. Hmm, nepovídej - a co ty, jak se máš? Možná to ze mě cítí - nějaký zájem. Nejsem si vědoma, ale zapátrám. 
Já se neptám, leze to z nich samo... U někoho mám pocit, že je to vyloženě záměr... Bodnout - podívej s kým jsi žila. Já to ale vím, nebyli jsme spolu rok, že... a u jedný známý je přímo rozkoš pozorovat, jak jí vadí, že mi to nevadí
(až na to, že se v noci budím
, ale to ona neví... a já dopředu taky ne
). Teď se tu směju, když si na ní vzpomenu (naštěstí to není nikdo blízký, to bych se s ní rozloučila, nebo vlastně škoda, bylo by to lehčí...
) ale podvědomí je bestie...
Zas to není naštěstí pravidelný, tyhle sny.
A u někoho mi přijde, že tím, jak bydlíme blok od sebe a komunikujeme normálně (spíš kvůli dětem, ruku na srdce, zas nejsem taková dobrota - kdybychom neměli děti, nemusím ho vidět už nikdy...), přijde jim, že jsme pořád pár... Fakt mám takový pocit.
A z něj, jaký mám pocit - lítost, jak to vede, strach, jak dopadne, jak vysvětlím dětem, že jejich otec... Asi je to spíš o mě, když mám pocit, že on za to chudák nemůže , že to byla moje volba... Navenek pořešeno, ale do hloubky jsem asi nešla... 
Ach jo. To je fuška... Jeden chlap a co je sním sra.ní (omlouvám se), ale ani v reálu jako manžel mě takhle nezaměstnával... 

Není tady
A z něj, jaký mám pocit - lítost, jak to vede, strach, jak dopadne, jak vysvětlím dětem, že jejich otec... Asi je to spíš o mě
to si piš , že je to o tobě. Je to pro tebe cizí chlap, nikoli pro děti. Je dospělý a svéprávný a ty za něj neneseš žádnou zodpovědnost. Takže koukej odstřihnout emoce a konečně tu chcíplotinu zakopat, vyhodit přes plot at ti nesmradí krásné obydlí. Když budou chtít děti něco vysvětlit, vysvětlíjim to sám, když to budou chtít po tobě, stačí stručný výčet činů a netřeba ničeho jiného. Je to jeho život a ty máš svůj. Vycházíš s ním dobře a já nevidím důvod, proč by sis to měla vnitřně takhle brát. Takže si i koukej udělat jasno v citech. 
Není tady

Dostala jsem záchvat smíchu - chcíplotina... naprosto trefné. 
Máš pravdu. Vím, že je to jeho věc. Hlava to má srovnaný, ale ty emoce... ještě tam jsou.
Hodim to do řeky... se znám - na hrob bych nosila kytky a nebo je věšela sousedům na plot... 
Díky. 
Není tady
Dobrý den všem,
chtěla bych poprosit o radu s výkladem snu, který se mi zdál pár dní před Velikonocemi. Nemohu na něj přestat myslet, ale zároveň se mi nedaří ho pochopit.
Zdálo se mi, že jsem se byla podívat do nějaké speciální školy, kde se děti učily jiným, než klasickým způsobem (něco jako například "montesory škola"). Vše bylo takové šedivé a pocitově žádné. Ve snu jsem zvažovala, zda by tento způsob výuky nebyl vhodnější pro mého syna. Po prohlídce jsem se náhle ocitla před krásně oplocenou zahradou, kam se svážely autem asi všechny děti, které zde měla na starosti taková hodná, milá chůva. (vše už bylo krásně barevné) Měla jsem strašně zvláštní a nádherný pocit. Z té chůvy a zahrady jsem cítila samé dobro (nebo jak to popsat). Rozhodla jsem se otevřít ta dřevěná vrátka, vstoupit dovnitř a jít za chůvou. Už nevím přesně na co jsem se jí ptala, ale moje doměnka je, že snad na výchovu mých dětí. Chůva mi odpověděla, ať se podívám kdo ke mě přichází a přemýšlím nad tím proč právě ke mě. Podívala jsem se mírně do prava a u mě stál krásný, celý bílý, s hustým ocasem, asi metr velký, usmívající se na mne jednorožec. Viděla jsem jasně i jeho bílý roh. Trošku mě překvapil, ale pořád jsem se cítila moc dobře. .....potom jsem se bohužel probudila.
Nedaří se mi podívat se na sen s nadhledem a nikde jsem bohužel nenašla, co by ve snu jednorožec znamenal.
Proto prosím o jakýkoliv výklad snu nebo myšlenku, která vás u čtení napadla.
a 
Děkuji předem za příspěvky. 
Upravil(a) myholi (9. 4. 2010 6:00)
Není tady
Ahoj My
,
nejsem vykladač snů, ale z toho tvého na mě dýchla láska a moudrost... Tak ti aspoň napíšu, že podle Medo snáře jednorožec znamená dokonalou čistotu ležící mimo všechny roviny prožívání, hranici mezi stvořeným a nestvořeným.
Přeju ti víc takových snů.
Není tady
Poprosila bych vás taky o pomoc s výkladem pro mě myslím významného snu:
Jeli jsme se školou snad na sportovní utkání a kamarádka si uvědomila, že já přeci nemůžu kvůli své nemoci jít, tak mě naložila do vozíku za kolo a vezla mě.
Já jsem si však říkala, že ten vozík vůbec nepotřebuju, tak jsem z něho vstala a šla dál po svých celkem bez problémů.
Pak jsem přišla k nějakému domu (něco jako americké koleje, Řecký dům - nebo něco podobného. Prostě výběrový kolej, kam se jen tak každý student nepouští). Stála jsem u dveří a byla jsem něco jako donáška nebo tak nějak a trochu jsem se bála jít dovnitř. Pak jsem chvíli stála mezi dveřemi a když se nic nedělo, vešla jsem do domu. Uvnitř jsem potkala pár děvčat, ale nikdo mě odtamtud nevyháněl.
Pak jsme došli na hřiště, kde se měl konat ten zápas. Soupeři už na nás čekali, ale my jsme to nestíhali, protože už nám měla končit hodina. Takže zápas nakonec nebyl.
Myslíte, že by se tam mohl skrývat klíč k možnosti či nemožnoti vyléčení mé nemoci? Dělám teď takový pokus a nejsem si jistá, zda to je či není cesta.
Děkuji všem 
Není tady