Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#501 21. 12. 2009 18:35

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Zvláštní sny

Marti,
přesně tak.

Mariposo,
v únoru mi končí mateřská a já zatím nemám žádnou jinou práci, takže se pravděpodobně vrátím do svého původního zaměstnání. Dříve mě ta práce moc bavila, ale teď ji dělá moje zástupkyně během mateřské. Ta práce teď není volná a navíc ta nástupkyně vytvořila dost hroznou atmosféru sad .

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#502 21. 12. 2009 20:00

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Tulip, v tom případě bych se soustředila na pokračování a posilování role ženy v sobě. Ten sex pro tebe znamenal vysvobození, možná je to vzkaz tvého podvědomí, že když se budeš mít ráda, nebudeš se týrat, budeš se odměnovat a rozmazlovat, ochráníš se.... co myslíš?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#503 21. 12. 2009 20:04

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pavlo,
přesně tak, také to tak cítím. Díky smile

Není tady

#504 21. 12. 2009 22:04

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Mariposo,
v únoru mi končí mateřská a já zatím nemám žádnou jinou práci, takže se pravděpodobně vrátím do svého původního zaměstnání. Dříve mě ta práce moc bavila, ale teď ji dělá moje zástupkyně během mateřské. Ta práce teď není volná a navíc ta nástupkyně vytvořila dost hroznou atmosféru sad .

Tuli, stejně nechápu proč si teda nenajdeš práci jinou? Já si nějak vůbec nedokážu představit, že já bych šla dělat něco co by mě nebavilo, z čeho bych neměla radost. Moje vidění je takové, že existuje nespočet možností, proto nerozumím tomu proč si člověk vybírá tu, která se mu nelíbí. Každý jsme jiný, každý jsme strůjcem vlastního života a štěstí smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#505 21. 12. 2009 22:12

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tulipánka napsal(a):

Mariposo,

Mariposo,
vytučnila jsem ti to smile

Není tady

#506 21. 12. 2009 22:53

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

OK Tuli smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#507 22. 12. 2009 15:22

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Tuli, dovolím si jednu moralitku z vlastního života - nikdo a nic nestojí za to otravovat si život v práci. Přežívat lze jen velmi omezenou a krátkou dobu. Vím, nejsme ted v prosperující době, ale zkus oslovit VOS wink Přeju ti v tomto hodně štěstí.

Není tady

#508 22. 12. 2009 16:12

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pavlo,
díky za tip, VOS znám, ale nějak mi to nefunguje, chystám se v brzké době koupit knížku.

Není tady

#509 30. 1. 2010 18:01

Rigoletta
♥♥♥♥---

Na dnešek si mi zdál sen a zdá se mi pro můj život docela příznačný. Ale možná si jej vysvětluji úplně špatně. Připadalo mi to totiž, jako bych si prohlížela sama sebe.
Procházela jsem se velkým domem (statkem), který měl plno zákoutí a já se snažila do každého nakouknout a vlézt. Někde jsem si řekla, že tam ještě nepolezu, protože mám vysoké podpatky a nepovedlo by se mi to. Jinak byl celkem světlý. Potom jsem uviděla nahoře na zdi spojená prázdná ptačí hnízda, sundala je a prohlížela si je (ve snáři jsem našla,že to nevěstí nic moc dobrého ? )
Oproti tomu se mi zdál před nějakou dobou sen, který byl nepříjemný. také jsem procházela domem který byl tmavý a vlhký, nepříjemný - protékala jím voda...

Není tady

#510 31. 1. 2010 20:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Tulipánka napsal(a):

Pavlo,
díky za tip, VOS znám, ale nějak mi to nefunguje, chystám se v brzké době koupit knížku.

Tuli, zkus tohle:
http://www.osud.cz/hledajici/detail.php … tion=kniha
a případně i Pierra Franckeho.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#511 31. 1. 2010 20:58

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

D"m je o tobě a to vlhko, voda mohla znamenat emoce. Zkus si promyslet pocit ve snu a ze snu, to příjemno nepříjemno je také důležité

Není tady

#512 31. 1. 2010 21:17

Pag
♥♥♥♥---

Rigoletto, kdyby se ten sen zdál mně, tak bych přemýšlela, co znamenají ta prázdná hnízda. Sama pro sebe bych si to asi interpretovala jako nějaké oblasti života, kde mi něco schází, potřebují ještě rozvinout.

Také bych přemýšlela, co právě pro mě znamenají ty vysoké podpadky - které ti zatím brání lepšímu sebepoznání... Vše chce ten správný čas, nemusíš ty mistnosti ještě procházet, ale sama pro sebe bych přemýšlela, co to je za ty botky na podpadcích a proč mi brání se lépe poznat a proč si je na těch nožkách zatím nechávám?

Není tady

#513 31. 1. 2010 23:22

Rigoletta
♥♥♥♥---

Děkuji,
ten první mi určitě příjemný nebyl. Bylo tam tmavo, studeno..
Ten druhý byl takový zkoumavý, světlý. Jako bych se zvědavostí a zájmem všude nakukovala. Ty hnízda asi už vím. To bude to zázemí, domov, který se bojím, že nebudu umět vytvořit.
Škoda, že se ve skutečnosti necítím, jako v tom snu, ale spíš plná obav a  hrůzy na rozdíl od toho prvního, kdy jsem si žádné problémy ještě nepřipouštěla.

Nad podpatky budu muset hodně přemýšlet...

Není tady

#514 1. 2. 2010 18:17

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Rigoleto - a nebo jen tvoje vnímání je trochu posunuté. Možná , že to vnitřní vnímání je pro tebe lepší, jen se děsíš praktického zařizování.

Není tady

#515 2. 2. 2010 15:37

Rigoletta
♥♥♥♥---

PavlaH napsal(a):

Rigoleto - a nebo jen tvoje vnímání je trochu posunuté. Možná , že to vnitřní vnímání je pro tebe lepší, jen se děsíš praktického zařizování.

Asi to tak bude. Díky.

Není tady

#516 7. 2. 2010 10:30

Nick3594
Host

Pavli, zdá se mi, že umíš vystihnout podstatu snu, jak jsi k tomu došla?

#517 7. 2. 2010 11:23

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

lvice - vlastní zkušeností, četbou. Jung, Freud, symboly ve snu, symboly pohádek, pozorování skutečností. Velmi pomáhá široká slovní zásoba. Třeba jedna těžká  sebepoznávací "technika"   se mi ve snu zobrazila jako traktory a nákladáky. A pak také vnímám, jak jiní lidé mohou stejný symbol vnímat jinak. Lupina je v tom  výborná. také čerpá z jiných zkušeností než já. Základ je pozorovat vlastní sny, zapsat si je a podívat se na předešlý den, co přinesl a co mohl v podvědomí zobrazit. Pak zjistíš, že tohle je jen jeden typ snu, existují i další. A když si sen zasadíš do reálné roviny, pak přijdou i odpovědi, jak mozek vše utřídil, jak přichází inspirace a intuice.

Není tady

#518 7. 2. 2010 11:54

Nick3594
Host

Proč se ptám - v tarotech mi vyšla karta, která mě navádí sledovat sny, zapisovat je a hledat jejich význam. Pravdou je, že v poslední době se mi stále něco zdá, ale mám problém, protože mě prcek 3x za noc vzbudí, sen přetrhne a já v tom mám ráno naprostý guláš, protože se mi leckdy zdají i tři sny......
Zatím se v tom vůbec neorientuju, můžeš mi doporučit nějakou literaturu nebo odkazy? Stejně budu chodit na radu k tobě, než se k něčemu dopracuju big_smile.

#519 7. 2. 2010 12:03

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Lvice klidně, pokud máš skype, hod mi prosím do sz kontakt. http://www.jung.sneznik.cz/o_podstate_snu.htm  zkus začít tímto, pokud tě osloví v knihovně si půjč.   Vyplatí se zaznačit si i ty střípky. I z nich se lze ledacos naučit.

Není tady

#520 7. 2. 2010 13:49

Nick3594
Host

Máš to tam, dík, budu studovat smile.

#521 7. 2. 2010 16:55

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Když jsem si četla ten sen o zákoutích a vysokých podpatcích, tak mě napadlo to samé, co Pavlu. Nečetla jsem žádné knížky, ani o snáře se nějak moc nezajímám. Ale spíš si ten sen přehrávám ve své paměti a nechám, ať na mě nějak zapůsobí. Pak to člověk cítí, že je to přesně ano beze všech pochybností smile

Není tady

#522 7. 2. 2010 16:58

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

TUlipánko ano, ale já radši potvrzuju ze dvou zdrojů, lépe z více. Ego nás dokáže tak krásně klamat, zvláště v případě, kdy jde o nás samé. Vdíme to prostě jinak než z povzdálí.

Není tady

#523 7. 2. 2010 18:09

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pavlo,
své sny si většinou vyložit nedokážu vissla (ale cizí ano big_smile ) - takže s tím egem máš asi pravdu.

Není tady

#524 7. 2. 2010 20:08

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

lvice napsal(a):

Proč se ptám - v tarotech mi vyšla karta, která mě navádí sledovat sny, zapisovat je a hledat jejich význam. Pravdou je, že v poslední době se mi stále něco zdá, ale mám problém, protože mě prcek 3x za noc vzbudí, sen přetrhne a já v tom mám ráno naprostý guláš, protože se mi leckdy zdají i tři sny......
Zatím se v tom vůbec neorientuju, můžeš mi doporučit nějakou literaturu nebo odkazy? Stejně budu chodit na radu k tobě, než se k něčemu dopracuju big_smile.

Lvice:
Mindell - Snové tělo
Heffernanová - Dialog dvou partnerů (vynikající) nebo cokoli od ní - je to jungiánka, zabývající se vyloženě sny
Hillman - Sny a podsvětí
Ale nejlepší metoda je stejně si to psát. Začni klidně i těmi útržky, ono jak to budeš zapisovat, tak se ti leccos vybaví a postupně si budeš pamatovat více. Sny si člověk pamatuje hlavně proto, že se jej mysl snaží na něco upozornit, nasměrovat nějakým směrem; jde jí hlavně o ten zájem a jak jej pocítí, snaží se to udržet smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#525 7. 2. 2010 20:34

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

lupišku díky, zase mám co číst... smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí