|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Jo a i když se všichni kolem báli vzít Kiku do ruky, tak já i manžel jsme spokojení, že je drobnější, manžel to bere jako přednost, hrozně se mu líbí, že je to takovej prťousek a nosit 7,5 kilo v necelých 11 měsících je super 

Není tady
Děkuju moc Tutulko;-) no na velikosti přece nezáleží, že? To ráda slyším, že máte holčičky v pořádku! Někdy před 20ti lety a později byla prý průměrná váha novorozence 2700g. Ale co se pak začaly jíst těhu vitamíny tak to šlo rychle nahoru. Jestli placenta funguje jak má a mimi papá tak no stress (teda snažím se) ;-)
Není tady
Iwetta napsal(a):
Ale co se pak začaly jíst těhu vitamíny tak to šlo rychle nahoru.
To je blbost. 
Já to nevymyslela:$ To říkala PA v porodnici:-)
Není tady

Upravil(a) madlička (9. 2. 2010 10:11)
Není tady
Mně říkala moje dr, když jsem se ptala jestli mám brát nějaké vitamíny v těhu, že jestli chci porodit 4kilové dítě, tak ať si je klidně beru...v mé situaci docela komické...
, v každém případě jsem brala maternu, ale ne nijak pravidelně a ke konci těhu už jsem nebrala nic.
Není tady
Každý na to má asi jiný názor. Já vitamíny beru a problém máme opačný...
Není tady
Mě vždy fascinovalo, že někdo těmhle drbům věří.
Nechápu, jak to někdo může dávat do souvislosti.
Můj doktor mi braní vitamínů pořád připomínal a zdůrazňoval, že to dělám kvůli sobě
Brala jsem je, protože nechci mít ve 40 osteoporózu, mít problémy se zubama, bolesti kolenou od porodu a já nevím co ještě. Dítě si vezme z těla matky to, co potřebuje, ale té matce těch např. minerálů nemusí moc zůstat, tím spíš, když na stravu moc nedbá.
Ano, měla jsem 4 kg dítě, ale to proto, že u nás v rodině byli při porodu velcí všichni
Ségry měly obě přes 4 kg a pochybuju, že máma brala v roce 1965 a 1966 vitamíny.
Brácha měl 4,5 kg. Moje sestry měly taky velké děti. Nejmenší jsem byla asi já s 3,9 kg. Cukrovku v rodině nemáme.
(Tuli a já jsem třeba rodila o měsíc dýl než ty, tak to je na té hmotnosti taky poznat, i když vím, že u vás byl jiný problém.)
Upravil(a) yellow108 (18. 4. 2009 9:04)
V porodnici jsem ležela od 32. týdne, malá podle ultrazvuku ve mě přestala růst. Dvakrát denně jsem chodila na monitor, dvakrát týdně na ultrazvuk a na průtok pupečníkem. Dcera se narodila v 37. týdnu a vážila 1,5 kg / 40 cm. Naštěstí byla vyvinutá na úrovni toho 37. týdne, takže dýchala sama, nebyly žádný komplikace, byla "jen" děsně podvyživená. Asi 14 dní byla v inkubátoru, domů nás pustili, když jí byl měsíc. První rok jsme cvičili Vojtovo metodu, jinak byla moc šikovná, do roka se dostala na úroveň ostatních dětí. V roce vážila jen 7, 25 kg, ale za celý ten první rok nebyla vůbec nemocná. Drobná je i teď v 15 letech. Po porodu byly zjištěný infarkty na placente, takže nemohla plnit pořádně svou funkci.
Není tady
Ahoj holky. Tak jsem dnes byla na kontrole a mimi ma podle UZV 1900g. Takze jsme za 14dni přibrali 400g. Ale je to jen orientačně. Hlavně, že se nám ta váha nepropadá! Dokonce jsme si o dva dny polepšili. Nemocnice zatím nic,ale za 10 dní pro jistotu na kontrolu. Tak snad už to bude dobrý;-)
Není tady
Iwett, skvělé zprávy 
Já taky slýchám od gyn., že po vítamínech jsou děti obříci.. Žádný studie jsem o tom nečetla, ale u mě to je blbost. Dlabu vítamíny horem dolem, snažím se jíst i pestrou stravu a stejně mám menší děti.. Ty vítamíny beru taky hlavně proto, že N. z dětského kolektivu přinese kde co a já jsem momentálně dost chytlavá na choroby..
Není tady
Děkuju moc holky! Dneska 34+3 tt podle MS a podle UTZ teda o 9 dní míň. Tak nám radši doktor posunul termín porodu až na červen..
Jo jo Peti, u mě to samý s vitamínama;-) hlavne, ať nic nechytneš!
Není tady
Iwetta napsal(a):
Děkuju moc holky! Dneska 34+3 tt podle MS a podle UTZ teda o 9 dní míň. Tak nám radši doktor posunul termín porodu až na červen..
Jo jo Peti, u mě to samý s vitamínama;-) hlavne, ať nic nechytneš!
Tak to jste na tom tak někaj podobně jako my, tak to buď klidná, mně tam v nemocnici pořád říkali, hlavně, aby měl prcek aspoň 2000g a chtěli, aby Kristinka přibývala tak nějak nejmíň 300g za 14 dní, což se nám dařilo úspěšně až do porodu. Já měla v půlce těhu angínu, tak dostala placenta asi zabrat, prý byla mrňavá, ale stále vyživovala a průtoky byly super, jako to máš ty 
Víš vůbec jestli to bude holčička nebo chlapeček?
Není tady
S angínou to asi nebyla sranda, viď
Ale hlavně, že placenta pořád fungovala
Měla by to být holčička, pokud jí mezi nohama ještě něco nenarostlo
Ale to už snad ne 
Není tady
Tutule, tak to Kristínka pěkně roste
Neluš měla v roce 7,9kg a teď na tříleté má 90cm a 12kg..
Není tady
Iwet, já měla úplně normální těhu, ale od 32 týdne jsem se začala otevírat a musela jsem ležet. Malý šel ven stejně dřív, 37 týden, vážil 2,64 a měl 45 cm. Asi bude menší po mně, já mám jen 158 cm. V porodnici šel prudce dolů, měl silnou žloutenku, ale kojila jsem a rychle to dohnal. V osmi měsících má 7,54 kg a je to kluk jako buk. Jsme sice motoricky pomalejší, vojtovku jsme také cvičili od 4. do 8. měsíce a všechno je naprosto v pohodě.
Vitamíny jsem brala obden celé těhu a žádného obra fakt nemám
. To je kravina. Hlavně buď v klidu a v pohodě a nestresuj se.
.
Jo a Tutulky Kikulka je moc šikovná, přestože je drobná
, ani necvičili žádnou vojtovku.
Ahoj Tutulko,
jsme doma, min. týden na UTZ měla malá 2100g. TP máme 30.5. Doktor říkal, že jak přesáhneme 2500g, tak bude spokojenej. Průtoky jsou ok a
papá. Akorát říkal, že hlavička odpovídá, nohy má dlouhý dost jenom to bříško je menší. Takže celej tatínek 
Děkuju za optání.
A jak se daří Vám? 
Není tady
Iwett, tak to jsou skvělý zprávy
Já už melu z posledního, +15kg je znát 
Není tady
Jooo Peti, hlavně nožky bolejí. Ale každým dnem se nám to krátí :-) ať si je v pohodě užijeme a děti bez komplikací porodime - zdravé! ;-)
Není tady
Ahojky mamči, tak mně dneska dr. řekla to samé...naměřila 1300g. Prý bude mít prcek malou porodní váhu. Ptala se kolik měla dcera a když jsem jí řekla, že 3220g tak řekla ahá tak vy budete rodit drobný děti...přitom váha 3,2 mi přijde docela v poho ne? No uvidíme za 14 dní na měření.
Není tady
Holky berte to pozitivně
Mám nahoře sice 13kg, nožky bolí, ale jinak je mi fajn. Dobře se mi spí, nepřekáží mi žádný obr břicho. A když jsem byla u kadeřníka, tak se mě ptal jestli to čekáme v září !!!!!!
No, takže tak 
Není tady
Ahoj Iwett, no hele tak to je výhoda.....já jsem docela verlyba už....navíc nejsem nijak extra drobná spíš robusnější a manžel má skoro dva metry a na váhu metrák :-) a rodim nudličky....tak já nevim haha
Kolikátý jsi tt?
Není tady