6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jo a i kdy se vichni kolem báli vzít Kiku do ruky, tak já i manel jsme spokojení, e je drobnějí, manel to bere jako přednost, hrozně se mu líbí, e je to takovej prousek a nosit 7,5 kilo v necelých 11 měsících je super
Není tady
Děkuju moc Tutulko;-) no na velikosti přece nezáleí, e? To ráda slyím, e máte holčičky v pořádku! Někdy před 20ti lety a později byla prý průměrná váha novorozence 2700g. Ale co se pak začaly jíst těhu vitamíny tak to lo rychle nahoru. Jestli placenta funguje jak má a mimi papá tak no stress (teda snaím se) ;-)
Není tady
Iwetta napsal(a):
Ale co se pak začaly jíst těhu vitamíny tak to lo rychle nahoru.
To je blbost.
Já to nevymyslela:$ To říkala PA v porodnici:-)
Není tady
Upravil(a) madlička (9. 2. 2010 10:11)
Není tady
Mně říkala moje dr, kdy jsem se ptala jestli mám brát nějaké vitamíny v těhu, e jestli chci porodit 4kilové dítě, tak a si je klidně beru...v mé situaci docela komické..., v kadém případě jsem brala maternu, ale ne nijak pravidelně a ke konci těhu u jsem nebrala nic.
Není tady
Kadý na to má asi jiný názor. Já vitamíny beru a problém máme opačný...
Není tady
Mě vdy fascinovalo, e někdo těmhle drbům věří. Nechápu, jak to někdo můe dávat do souvislosti.
Můj doktor mi braní vitamínů pořád připomínal a zdůrazňoval, e to dělám kvůli sobě Brala jsem je, protoe nechci mít ve 40 osteoporózu, mít problémy se zubama, bolesti kolenou od porodu a já nevím co jetě. Dítě si vezme z těla matky to, co potřebuje, ale té matce těch např. minerálů nemusí moc zůstat, tím spí, kdy na stravu moc nedbá.
Ano, měla jsem 4 kg dítě, ale to proto, e u nás v rodině byli při porodu velcí vichni Ségry měly obě přes 4 kg a pochybuju, e máma brala v roce 1965 a 1966 vitamíny. Brácha měl 4,5 kg. Moje sestry měly taky velké děti. Nejmení jsem byla asi já s 3,9 kg. Cukrovku v rodině nemáme.
(Tuli a já jsem třeba rodila o měsíc dýl ne ty, tak to je na té hmotnosti taky poznat, i kdy vím, e u vás byl jiný problém.)
Upravil(a) yellow108 (18. 4. 2009 9:04)
V porodnici jsem leela od 32. týdne, malá podle ultrazvuku ve mě přestala růst. Dvakrát denně jsem chodila na monitor, dvakrát týdně na ultrazvuk a na průtok pupečníkem. Dcera se narodila v 37. týdnu a váila 1,5 kg / 40 cm. Natěstí byla vyvinutá na úrovni toho 37. týdne, take dýchala sama, nebyly ádný komplikace, byla "jen" děsně podvyivená. Asi 14 dní byla v inkubátoru, domů nás pustili, kdy jí byl měsíc. První rok jsme cvičili Vojtovo metodu, jinak byla moc ikovná, do roka se dostala na úroveň ostatních dětí. V roce váila jen 7, 25 kg, ale za celý ten první rok nebyla vůbec nemocná. Drobná je i teď v 15 letech. Po porodu byly zjitěný infarkty na placente, take nemohla plnit pořádně svou funkci.
Není tady
Ahoj holky. Tak jsem dnes byla na kontrole a mimi ma podle UZV 1900g. Takze jsme za 14dni přibrali 400g. Ale je to jen orientačně. Hlavně, e se nám ta váha nepropadá! Dokonce jsme si o dva dny polepili. Nemocnice zatím nic,ale za 10 dní pro jistotu na kontrolu. Tak snad u to bude dobrý;-)
Není tady
Iwett, skvělé zprávy
Já taky slýchám od gyn., e po vítamínech jsou děti obříci.. ádný studie jsem o tom nečetla, ale u mě to je blbost. Dlabu vítamíny horem dolem, snaím se jíst i pestrou stravu a stejně mám mení děti.. Ty vítamíny beru taky hlavně proto, e N. z dětského kolektivu přinese kde co a já jsem momentálně dost chytlavá na choroby..
Není tady
Děkuju moc holky! Dneska 34+3 tt podle MS a podle UTZ teda o 9 dní míň. Tak nám radi doktor posunul termín porodu a na červen..
Jo jo Peti, u mě to samý s vitamínama;-) hlavne, a nic nechytne!
Není tady
Iwetta napsal(a):
Děkuju moc holky! Dneska 34+3 tt podle MS a podle UTZ teda o 9 dní míň. Tak nám radi doktor posunul termín porodu a na červen..
Jo jo Peti, u mě to samý s vitamínama;-) hlavne, a nic nechytne!
Tak to jste na tom tak někaj podobně jako my, tak to buď klidná, mně tam v nemocnici pořád říkali, hlavně, aby měl prcek aspoň 2000g a chtěli, aby Kristinka přibývala tak nějak nejmíň 300g za 14 dní, co se nám dařilo úspěně a do porodu. Já měla v půlce těhu angínu, tak dostala placenta asi zabrat, prý byla mrňavá, ale stále vyivovala a průtoky byly super, jako to má ty
Ví vůbec jestli to bude holčička nebo chlapeček?
Není tady
S angínou to asi nebyla sranda, viď Ale hlavně, e placenta pořád fungovala Měla by to být holčička, pokud jí mezi nohama jetě něco nenarostlo Ale to u snad ne
Není tady
Tutule, tak to Kristínka pěkně roste Nelu měla v roce 7,9kg a teď na tříleté má 90cm a 12kg..
Není tady
Iwet, já měla úplně normální těhu, ale od 32 týdne jsem se začala otevírat a musela jsem leet. Malý el ven stejně dřív, 37 týden, váil 2,64 a měl 45 cm. Asi bude mení po mně, já mám jen 158 cm. V porodnici el prudce dolů, měl silnou loutenku, ale kojila jsem a rychle to dohnal. V osmi měsících má 7,54 kg a je to kluk jako buk. Jsme sice motoricky pomalejí, vojtovku jsme také cvičili od 4. do 8. měsíce a vechno je naprosto v pohodě.
Vitamíny jsem brala obden celé těhu a ádného obra fakt nemám . To je kravina. Hlavně buď v klidu a v pohodě a nestresuj se. .
Jo a Tutulky Kikulka je moc ikovná, přestoe je drobná , ani necvičili ádnou vojtovku.
Ahoj Tutulko,
jsme doma, min. týden na UTZ měla malá 2100g. TP máme 30.5. Doktor říkal, e jak přesáhneme 2500g, tak bude spokojenej. Průtoky jsou ok a papá. Akorát říkal, e hlavička odpovídá, nohy má dlouhý dost jenom to bříko je mení. Take celej tatínek
Děkuju za optání.
A jak se daří Vám?
Není tady
Iwett, tak to jsou skvělý zprávy Já u melu z posledního, +15kg je znát
Není tady
Jooo Peti, hlavně noky bolejí. Ale kadým dnem se nám to krátí :-) a si je v pohodě uijeme a děti bez komplikací porodime - zdravé! ;-)
Není tady
Ahojky mamči, tak mně dneska dr. řekla to samé...naměřila 1300g. Prý bude mít prcek malou porodní váhu. Ptala se kolik měla dcera a kdy jsem jí řekla, e 3220g tak řekla ahá tak vy budete rodit drobný děti...přitom váha 3,2 mi přijde docela v poho ne? No uvidíme za 14 dní na měření.
Není tady
Holky berte to pozitivně Mám nahoře sice 13kg, noky bolí, ale jinak je mi fajn. Dobře se mi spí, nepřekáí mi ádný obr břicho. A kdy jsem byla u kadeřníka, tak se mě ptal jestli to čekáme v září !!!!!! No, take tak
Není tady
Ahoj Iwett, no hele tak to je výhoda.....já jsem docela verlyba u....navíc nejsem nijak extra drobná spí robusnějí a manel má skoro dva metry a na váhu metrák :-) a rodim nudličky....tak já nevim haha
Kolikátý jsi tt?
Není tady