6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj babinetky,
chtěla jsem se zeptat jestli jste měly některá zkuenost s tím, e Vám hrozili, e se Vám narodí malé mimi. Jsem ve 33 tt a nae mimi váí "jen" 1500g. Ve 30 tt to bylo 1100g. Říkal, e s takovou budeme rádi za porodní váhu 2500g a hrozí nám nemocnicí. Vechny genetické testy nám vyly v pořádku. Máte některá zkuenost?
Není tady
Ahoj Iwi,mne den pred porodem rikali,ze bude dcera vazit 2,6kg a proto mi naplanovali cisare ve 38tt a dcera vazila 3,35kg z cehoz vyplyva,ze utz se muze mylit.No ale taky je pravda,ze pokud se dr neco nezda tak radeji do nemocnice bez,mne na toho cisare vzali v druhem tehu neb v mem prvnim tehu byla vaha na utz miminka taky malinka a bohuzel to nedopadlo dobre,ale neboj tobe to urcite dopadne dobre,dr by te pronic zanic neposlali do nemocnice a je lepsi byt pod dohledem.Hodne stesti,pa
Není tady
Ahoj Jani, děkuju za odpověď. Klidně bych do té nemocnice la, ale nakonec mám přijít do poradny za 14dní a pak se uvidí. Protoe mimi je od začátku mladí ne by mělo a prý ani nemá být po kom velké. Doufám, e je to jenom tím, e jsem měla nepravidelné cykly, někdy i třeba 38dní, take k oplodnění dolo později. A nebo, e se UTZ plete jako ve Tvém případě. To mě mrzí, e to potom nedopadlo dobře
Není tady
Ahoj Iwett... vlastní zkuenost nemám, ale kamarádka měla holčičku malou .. váila při porodu necelých 2,5 kg byla v termínu .. no ted u je malé 6 let a je naprosto zdravá a vpohodě ..vechno dohonili ... take nestresuj, klid ...
Není tady
Amri, děkuju za povzbuzení
Není tady
Iwi,uz je to za mnou,ted jsem taky tehu a bojim se vseho tak jako kazda nastavajici maminka.Jinak utz se celkem dost plete alespon podle toho co jsem slysela,moje kamaradka taky pred mesicem porodila holcicku s vahou 2,2kg a ve 30tt ji tusim rekli ze vazi jen 1,5kg takze klid ) jo a mmch ta kamaradka i jeji pritel jsou vysoci.No a pokud dr rekl ze za 14 dni se uvidi tak bud v klidu pokud by to bylo tak vazne tak te zenou do nemocnice hned tak jako hnali mne.Tak preju pohodove tehu.
Není tady
Nelča měla v 31-2tt (1500kg) a dr. říkala, e je na hranici, e bude mení.. Při narození měla 2,7kg a 47cm.. Oproti jiným tříletým je prcek (90cm a 12kg), ale jinak je v pohodě
Není tady
Mě v 33.týdnu řekli, e je dítě malé, cca 1600g. Tak mě hned hnali na Doppler test (měření průtoků placentou). Tady v okresní nemocnici, se jim zdál hraniční, tak jsem jetě byla v krajské, kde měli lepí přístroj, a tam u se jim to zdálo celkem OK. Malá se narodila 36+6 (praskla mi voda) a měla 2010g a 46 cm, ale v pořádku. Jen byla 2..3 dny v inkubátoru, váha ji pak klesla a na 1840g ale po 8 dnech nás potěli z porodnice domů, kdy měla zpátky tu porodní váhu. Dnes ji je 10 měsíců a je pořád drobná..má cca 6,5 kg..ale je OK
Pokud by Doppler nebyl OK, tak mi říkali, e bych la na ihned na císaře, e to znamená, e by malé bylo v inkubátoru líp ne u mě v břichu.
Při porodu mi pak říkali, e jsem měla malou placentu...a taky jsem pak dodatečně zjistila, e tatínek se taky narodil dvoukilový
Není tady
Ahojky, mě ve 31tt řekly, e malá váí kilo, pak jsem jezdila kadých 14dní na utz na průtoky, jestli malá papá, ve bylo ok. Vechny testy jsme měly taky vpořádku. Měla jsem plánovaný porod ve 38+2 (kvůli vys.tlaku) a malá měla 2300g a 48cm. Je úplně zdravá, akorát drobná. Teď jsme měly 8měsíců a váí 5,88kg.
Take určitě bude vechno vpořádku, akorát bude mít drobnějí miminko
Není tady
Děkuju holky, to jste mě potěily.
Peti, chtěla jsem se zeptat, jestli se Nelča narodila v termínu.
Spin a Gabko, průtoky i placentu mi dr. kontroloval. Vechno v pořádku. Mně by nevadilo, e se mimi narodí malý, ale hlavně, aby bylo zdravý a v pořádku. Vak co je malý, to je hezký, e?;-)
Není tady
musí na tom vidět ty výhody. Malé je 10 měsíců a zatím jí skoro nemusím kupovat nové oblečení. Pořád má tak 62-68 a hezky se nosí na jedný ruce
ale jak píe, důleitý je aby byl OK
Není tady
Maličká musí být roztomilá:-) taky mi říkala PA, e kdy je mimi mení, tak je jednoduí porod. No hlavně a je v pořádku:$
Není tady
kamarádce taky pořád hrozili malým mimčem, taky běhala x krát na utz. A malá se narodila cca dva dny po termínu a měla 3030g a 48cm
Není tady
Ahoj Iwet, mě na utz ve 30tt taky říkali, e má malej hypotrofii, byl o 2-3 týdny meni ne by měl být. měla sem hroznový cukr, aby se zjistilo, jestli roste nebo přestal růst, ve 32 tt byl o něco větí, take to bylo ok, dr. říkala, e to můe být genetické (já mám 156cm a 45kg), take bych ani větí mimčo mít nemohla...narodil se 3dny před termínem a měl 2800g, ale po porodu to pěkně dohnal! jetě teď v 6ti měsících (teda u skoro sedmi ) má velikost 62
Není tady
a myslím, e velikost miminka na porod vůbec nemá vliv...já rodila takovýho prcka a rodila sem 24hodin, nemohla sem ho vytlačit a i přes nástřih mě potrhal.....ale nechci tě strait, já mám i hraniční pánev, take a by byl jetě mení, pořád bych měla problém
Není tady
Iwetto, pokusím se tě troku povzbudit Já jsem byla na císaři koncem ledna a maličký měl 820g (26. týden), zvládá to nádherně a za 2 týdny jdeme doufám domů. Doktoři dokonce odhadovali, e bude mít jen 650g. Tím chci říct, e tvoje miminko je moná o dost větí ne ukazuje ultrazvuk. Taky chci říct, e i mimi s malou porodní váhou můe být (a větinou taky je) úplně v pořádku. Vechno tohle jsem pochytala od doktorů díky svým pobytům v nemocnici Jde spí o to, jak brzo se miminko narodí a vy jste u docela daleko. A jestli budete v nemocnici, tak neboj, postarají se o vás. Je to tak trochu z prevence Drím pěsti!
Není tady
Iwett, Nelča se narodila 40+2tt, take dva dny dokonce přesluhovala A porod byl rychlovka
Já jsem měla to těstí, e jsem se rychle otevřela, mám irí pánev a N. měla mení hlavičku 31,5cm.. Ale zase jsem tlačila na "sucho", páč jsem neměla ádnou plodovku.. Té jsem měla od začátku málo, ale při porodu nebyla ani "kapka", tak se v Motole divili, kde je...
Lúthien, mě hrozí, e budu rodit dřív.. Respektive mám od 17tt zkrácený čípek.. Zatím se drím a v úterý jdu na UTZ. Teď u jsem v pohodě, ale ve 4 měsíci jsem měla strach. Hodně těstí
Není tady
Iwett ta váha podle UTZ je taky hodně odhadní. Podle toho co píe mimísek za 3 týdny přibral o 300g, to si myslím e není zrovna málo.
Kdy sem čekala Eliku tak mi dr. hrozili e bude hodně velká cca 4 kila, a já z toho měla hrůzu. Nakonec se narodila v 40+5 a váila 2800g a z porodky jsme odcházeli s váhou 2500g co je porodní váha. Take vpoho.
Uvidí a se drobeček narodí, ted se nestresuj a dríme palce at ti ve dobře dopadne.
Upravil(a) Pavlík2697 (12. 4. 2009 15:51)
Není tady
Holky, přeju hodně těstí a jak píe Pavlík2697, teď nemá cenu se stresovat!
Není tady
Tak doplňuji info.. Nela měla ve 32tt (1500g) a Adam má v 31tt (1500g).. Primář mi říkal, e bude o něco větí. Mám počítat s porodní hmotností cca 3kg.
Není tady
Ahoj holky,
děkuju za odpovědi a povzbuzení. Věřím, e to bude dobrý. V pondělí jdu na kontrolu, tak se uvidí jestli se budeme panu doktorovi líbit. Lúthien, Vám přeju a jste co nejdřív doma. 820g to musel být opravdu drobeček:) A PetiZ 3kg jsou tak akorát, tak a má pěkný a rychlý porod:)
Není tady
Iwett, také přeji hodně těstí a určitě dej vědět, jak si dopadla na kontrole..
Není tady
Ahoj Iwett...
na jednu stranu tě asi nepotěím, na druhou určitě jo.
Byla jsem na tom stejně jako ty, nakonec jsem v 32t skončila v nemocnici na riziku...abych pravdu řekla, teď si přesně nevybavuju (jak člověk rychle zapomíná), kolik v té době měla Kristinka na utz gramů, v kadém případě nám odhadovali cca 2000g, víc ani uk, denně jsem měla monitor, ozvy srdíčka,2x týdně UTZ na průtoky placentou, jedenkrát za 14dní kontrolní biometrie, jestli Kristinka povyrostla...Byla jsem z toho docela vystresovaná...nakonec kvůli tomu, e byla Kristinka koncem pánevním měla jít císařem, termín byl stanoven, ale i tak si řekla, e půjde dřív a tak o týden před termínem (37+1) se začala hlásit a porodní váha byla 2410g , doktoři nevěřili a vechno bylo v naprostém pořádku, Kika roste jako z vody, váhově je sice stále tak o 2-3měsíce "pozadu", ale výkově u dohnala stejně staré kamarádky
Take přeju hodně těstí, a jsi na tom stejně jako my a vechno bude v pořádku
Nala jsem loňský diář: take v 32+1 měla malá 1509g a to mě akorát hospitalizovali na riziku, 34+0 měla 1819g a 36+0 měla 2062g, pak u se na dalí měření nedostalo.
Upravil(a) Tutule (16. 4. 2009 14:57)
Není tady
Ahoj Tutulko, teda to Tě doktoři pěkně potrápili. Nakonec se Kristinka narodila s pěknou váhou:) Asi je lepí, kdy doktoři dělají "bu bu bu" ne aby něco podcenili. Ale co tu čtu, tak ve větině případů se ultrazvuk s váhou sekl. A u směrem nahoru nebo dolů. V pondělí jdu na kontrolu, u jsem pěkně nervózní, ale doufám, e to dopadne dobře. A kdybych musela nastoupit do nemocnice, tak neva. Hlavně a se nám narodí zdravý a váí kolik chce:hjarta:
Není tady
Iwettko drím palce, já byla na kadou biometrii vyklepaná a hrůza...po prvních 14ti dnech jsem si byla jistá, e nás pustěj domů...a ono houby, dost jsem to obrečela, ale zvládly jsme to s Kikou skvěle a jetě jsem si tam nala fajn kamarádky A kdy tu čtu, e třeba Gabka nae letnička měla stejné starosti jako já a jen docházela na utz...je vidět, kadý dr to jiný názor, a to se mi potvrzuje furt, na kadém kroku a přitom se Kika narodila o týden dřív ne Any a měla jetě o 100g víc..., ale obě holky jak Kika tak Anička jsou to ikulky, v ničem nejsou pozadu, bububu od dr hoď za hlavu a raduj se
Není tady