29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,prosím o radu,co mám podniknout.
Při vyrovnání SJM,které probíhalo soudní cestou mi byl přiřknutý RD a já jsem finanční obnos složil na účet bývalé manželky.BM má nařízeno se do dvou měsíců od obdržení finančního vyrovnání vystěhovat,což ona nehodlá učinit a vysmívá se mi,že ona nemá kam jít a že tam má trvalé bydliště a hotovo.
Navíc svévolně a pomalu ničí zařízení-rozbité skleněné výplně,poškrabaný nábytek(který mi tam má zůstat po jejím odstěhování),prostě všemožně škodí-nemůže se smířit s tím,že musí z domu.Už fakt nevím,co mám dělat.Jak mám v takovém případě postupovat? Dá se něco dělat,aby se BM již vystěhovala tak,jak je to upsáno u soudu?Nebo si tam v pohodě může bydlet dál a já ji nemohu vyhodit?-tak jak ona tvrdí?Prosím,poraďte.Děkuji
Není tady
Podejte u soudu žalobu na vyklizení (pokud už uplynula dvouměsíční lhůta od právní moci rozsudku). Pokud je uloženo bývalé manželce vystěhování ve výroku rozsudku, lze podat návrh na výkon rozhodnutí vyklizením nemovitosti. Okolnost, že nemá kam jít není rozhodující, neboť se nejedná o výpověď z nájmu bytu.
Není tady
No právo je jedna věc, praxe jiná.
Moje kamarádka má doma bývalého už 10 let a pryč ho nedostane. Nepomohou ani soudy, on se vyzná, je hulvát, soudy se ho bojí, on to protahuje, odvolává se a prochází mu to.
Znám taky jednu, co se nechtěla vystěhovat z domu manžela, dostal ji pryč až tak, že začal s "rekonstrukcí". Odpojil vodu, elektřinu, plyn, vynosil nábytek začal malovat, všude nechával kýbly s barvami, stavební materiály. On sám bydlel u kámoše. Paní to nevydržela a odešla k rodičům. Teď to nejde, ale když v zimě odpojil topení, tak se tam bydlet moc nedalo.
Není tady
Dostala finanční obnos od manžela, měla si koupit svůj byt, nebo jít do podnájmu. Nachystala bych si veškeré papíry a zavolala policii a vyměnila okamžitě zámek. A čau pipi....
Není tady
Držte se toho, co tady napsal _s_, jinak si zaděláváte na problém. Navíc lze požadovat náhradu škody za zničené věci a vydání bezdůvodného obohacení, neboť bydlí v domě bez právního důvodu.
Upravil(a) mag (7. 4. 2009 15:51)
Není tady
také souhlasím s _s_.....znám to z praxe.....žaloba....vystěhování a trvalé bydliště.....to nic neznamená, zažádáš si na městě si magistrátě o zrušení trvalého bydliště BM, je to sice správní řízení .....nějaké právní lhůty....ale jde to, taky jsem to řešila prosinec 2008, budeš potřebovat mít 2 svědky, vše ti řeknou na městě či na magistrátě.
Není tady
_s_ napsal(a):
Podejte u soudu žalobu na vyklizení (pokud už uplynula dvouměsíční lhůta od právní moci rozsudku). Pokud je uloženo bývalé manželce vystěhování ve výroku rozsudku, lze podat návrh na výkon rozhodnutí vyklizením nemovitosti. Okolnost, že nemá kam jít není rozhodující, neboť se nejedná o výpověď z nájmu bytu.
přesně tak. Nechte si na rozsudku vyznačit na soudě "nabytí právní moci", a po dvou měsících od data nabytí podejte žalobu na vyklizení či výkon rozhodnutí (exekuční vyklizení) datum "podání" by mělo být až po uplynutí té soudem určené doby
Není tady
liskovyker napsal(a):
Dobrý den,prosím o radu,co mám podniknout.
Při vyrovnání SJM,které probíhalo soudní cestou mi byl přiřknutý RD a já jsem finanční obnos složil na účet bývalé manželky.BM má nařízeno se do dvou měsíců od obdržení finančního vyrovnání vystěhovat,což ona nehodlá učinit a vysmívá se mi,že ona nemá kam jít a že tam má trvalé bydliště a hotovo.
Navíc svévolně a pomalu ničí zařízení-rozbité skleněné výplně,poškrabaný nábytek(který mi tam má zůstat po jejím odstěhování),prostě všemožně škodí-nemůže se smířit s tím,že musí z domu.Už fakt nevím,co mám dělat.Jak mám v takovém případě postupovat? Dá se něco dělat,aby se BM již vystěhovala tak,jak je to upsáno u soudu?Nebo si tam v pohodě může bydlet dál a já ji nemohu vyhodit?-tak jak ona tvrdí?Prosím,poraďte.Děkuji
Dnes je trvalé bydliště už jen evidenční údaj. Dávno neplatí, že když tam má trvalé bydliště, nedostaneš ji pryč - podej na ni žalobu
Není tady