|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Dobrý den.Mám dotaz.Můj bratr je v rozvodovém řízení.Co se týká dětí,tak stání proběhlo dobře.Jen vyrovnání majetku,není lehké.Jeho manželka se na podzim odstěhovala i s dětma ke své matce.Bratr chce prodat byt,ale ona tam má trvalé bydliště,třeba že se nepodílí na nájmu.Sehnal si realitku a má možnost byt prodat.Chce ji dát polovinu peněz z bytu a ona mu nechce podepsat papír pro realitku.Dá se prosím Vás v tomto případě zrušit pro ni trvalé bydliště,pokud nepřispívá na nájem?Už si nevíme rady.Sám byt nemůže prodat,protože ho odkoupili a ona má stejné práva jako on.Pomozte co se s tím dá dělat dál.Děkuji.
Není tady
Dalo by se to zařídit předběžným opatřením na plnění a to onou částí nájmu kterou by měla přispívat. Pokud by neplnila nebo nechtěla plnit pak přivolením k podpisu.
Není tady
Chtělo by si to pro začátek vyjasnit pojmy. Byt na prodej a placení nájmu? To nejde dohromady a prodej bytu ve společném jmění a trvalé bydliště taky nemá moc společného.
Není tady
tak když manželka nechce prodat byt, at vyplatí tvého bratra, ne ?? jestli jsem to správně pochopila, jsou oba majitelé...
Není tady

Jak píše Heřmanka, jsou oba majitelé bytu. Jeho žena se odstěhovala k matce v říjnu 2008 i s dětmi. Jde mi o to, jak ji zbavit trvalého bydliště, když nepřispívá na chod domácnosti, když tam má trvalé bydliště. Ona jeden den chce prodat byt a druhý den už tato dohoda neplatí a nechce nic podepsat ohledně prodeje bytu. Bratr chce prodat byt a dát ji polovičku, aby si sám mohl sehnat pro sebe byt a zařídit si svůj život. Neustále mu v smskách vyhrožuje, že mu nedá děti a sprostě nadává. Dá se postihnout i za ty smsky?
Není tady
Jak už ti psala mag, s trvalým bydlištěm to nemá NIC společného.
Jelikož je byt ve splečném jmění manželů, nelze trvalé bydliště zrušit. Manželka má však jako vlastník i povinnosti vyplývající z vlastnického práva - tj. platby spojené s vlastnictvím. Neplní-li dobrovolně, lze se s nárokem obrátit na soud. Žalobní petit by pak zněl na zaplacení dlužné částky a dále na pravidelnou měsíční úhradu části plateb.
Není tady
_s_ napsal(a):
Jelikož je byt ve splečném jmění manželů, nelze trvalé bydliště zrušit. Manželka má však jako vlastník i povinnosti vyplývající z vlastnického práva - tj. platby spojené s vlastnictvím. Neplní-li dobrovolně, lze se s nárokem obrátit na soud. Žalobní petit by pak zněl na zaplacení dlužné částky a dále na pravidelnou měsíční úhradu části plateb.
jo,ale to neznamená platit za vodu, elektriku atd...nýbrž za opravy střechy, oken atd...a nájemné by skoro mohla chtít ona, když tam nebydlí a její BM ano 
navíc, to že něco vlastním, přeci neznamená, že tam mám nárok na trvalé bydliště ne ? pokud se tam nezdržuju... nejpřesněji to řeknou na evidenci obyvatel...chce to svědky atd...ale to nebývá problém
...copak když se rozvádí, tak nemají smlouvu o vypořádání majetku ??? hmm...
Není tady
Pokud je ve společném jmění či ve vlastnictví, tak trvalé bydliště zrušit nejde.
Není tady
Předpokládám, že platí do fondu oprav, nikoliv nájem, musí platit oba (to je právě jako oprava střechy)
Není tady
mag napsal(a):
Pokud je ve společném jmění či ve vlastnictví, tak trvalé bydliště zrušit nejde.

Není tady