Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 5. 4. 2009 0:14

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Registrovaný: 4. 8. 2007
Příspěvky: 8271
Web

Jak Sam přišel k nám

Ahoj tetky Babinetky,

S velkou radostí spěchám podělit se s vámi o průběh narození našeho syna, i když na některá místa bych raději zapomněla wink

Celý porod začal už v sobotu 28.3. odpoledne; naobědvali jsme se a mě oběd moc nesedl, takže jsme se s manželem natáhli že dáme siestu, a pak vyrazíme na procházku a na pohár k Hájkovi, abych si spravila chu. Spát se mi ale nechtělo, tak jsem ještě bloumala na babinetu, přepínala kanály na TV až jsem přece jen nakonec strašně vytuhla a spala až do 15:45. Sotva jsem otevřela oči a zaostřila jsem na hodiny a na TV co dávají, pocítila jsem nějaký jakoby podtlak a hned vzápětí jsem si uvědomila, že ze mě vytéká trocha vody, tak jsem vystřelila ze sedačky abych ji nezmáčela, stála jsem, ze mě šly proudy vody, trochu se mi třásla kolena a říkala jsem manželovi, že mi praskla voda a rychle jsem duchapřítomně sáhla do pračky pro ručníky které tam čekaly na vyvářku a manžel mi nosil další.
S náručí ručníků jsem se došourala do koupelny, dala poslední sprchu, oblékla jsem se, manžel odnesl tašky do auta a rozloučila jsme se s kocourkem, to byl pro mě těžkej moment, ale jinak jsem byla v pohodě, spíš vzrušená, než nějak vystresovaná. A tak jsme dorazili za 8 minut v dobré náladě do porodnice v Podolí. Bylo půl páté odpoledne a já pocítila první kontrakci.

Na příjmu mě klasicky natočili, vyšetřili, konstatovali že jsem na dva prsty a že to je na prvorodičku slušné. Byla jsem ráda a v duchu jsem si říkala, že se mi snad vyplatí moje šarlatánská příprava k porodu wink
Po příchodu na sál se mi spustily kontrakce a byly hodně nepříjemné, nicméně daly se ještě pěkně snášet. Poskakovala jsem na míči, sprchovala se a povídali jsme si s manželem, ale za 2 hodiny (po klystýru) už bylo obtížné udržovat konverzaci, musela jsem hodně prodýchávat kontrakce, které přicházely jedna za druhou a nenechávaly mě odpočinout. O to větší byl pro mě šok, když přišla asistentka a řekla, že kontrakce jsou slabé a neotvírám se. Podobně zoufale zněl nález i za další dvě hodiny, kdy jsem se otevřela jen o další jeden cm na 3. Vypadalo to na hodně dlouhou noc.
Tu se nám vzápětí snažil zpestřit primář novorozeneckého oddělení, který kolem 22.00 přišel a zeptal se nás, zda by nám nevadila přítomnost mediků u porodu. V bolestech jsem se mu snažila vysvětlit že o to nestojím a primář mi odpověděl že to chápe, a že od lékařky stejně slyšel, že má nᚠporod komplikovaný průběh a uvažují o sekci. To mě naprosto zlomilo, zazvonili jsme na PA a dožadovali se příchodu té naší lékařky. Ta ovšem nepřišla, místo ní dorazil lékař, kterého jsem viděla poprvé. Zeptala jsem se ho jak to vypadá a zda opravdu uvažují o sekci. On mi vysvětlil, že moje kontrakce jsou sice subjektivně velmi silné, ale neproduktivní, nevedou k otvírání a že to chce trpělivost, jsem prvorodička a může to trvat ještě dlouho. Tak jsem mu řekla že bych byla jen nerada, kdybych musela být „trpělivᓠaž do rána a pak stejně porod skončil sekcí. Pan doktor mi dost věcně řekl, že to mi bohužel nikdo dopředu říct nemůže a že to může trvat ještě i 24 hodin. Jemu a tomu primáři z novorozeneckého jsem v tu chvíli přála, aby s v příštím životě narodili jako ženy ve třetím světě a rodili po celý svůj produktivní život každé jaro aspoň dva dny, aby věděli jaké to je, když bolí každý nerv v těle a místo úlevy vás někdo dorazí wink
Takže takový byl status ve 23:00.

Když nález nepostoupil ani po dalších dvou hodinách, nabídli mi epidurál a koňské dávky oxytocinu, aby se něco pohlo. Za chvíli opravdu přišel anesteziolog a nikdy bych neřekla, jak budu vítat a téměř zbožňovat cizího chlapa, který na mě jde s jehlou dlouhou jako střešní anténa s úmyslem vrazit mi ji do zad. Tímto bych chtěla ujistit všechny, kdo mají z epidurálu strach, že jeho vpich nebolí ani v nejmenším. Je to jako silnější injekce, trochu to křupne a zatlačí, ale rozhodně nic, co by stálo za to, aby se toho člověk bál anebo se tomu dokonce vyhnul! Vřele doporučuju! Poté, co mi totiž asi po 20 minutách zabral (nejhorší na epidurálu je, že těch dvacet minut s kontrakcemi musíte strávit vleže na zádech), přišla úleva a PA mi dopřála celou jendu hodinku odpočinku, než přijde s oxytocinem. Ta hodina byla báječná, nabrala jsem spoustu sil, a i když bolesti neodezněly, daly se alespoň dobře snášet. Poté jsem dostala oxytocin a havaj skončila, ale pořád byly bolesti mnohem snesitelnější než předtím, bohužel se ale stále nic nedělo. Doplnili mi epidurál, jehož účinek už odezníval a zvedli dávku oxytocinu s glukozou. Následné kontrakce už naštěstí vedly opravdu k otvírání – během příštích 20 minut jsem se totiž otevřela z 3 na 9 cm! Dokonce se dostavil i ten pověstný šílený vypuzovací tlak, který už jednoznačně vedl k cíli a já hrozně pookřála, i když jsem ještě zdaleka nesměla tlačit, miminko bylo vysoko a lem branky nebyl zašlý. Tlak, který mě nutil k tomu tlačení byl ale šílený, vzpomněla jsem si, kolikrát to tu holky popisovaly a jak jsem si to neuměla vůbec představit wink A teď to bylo tady a já to prodýchávala jako pejsek, ale občas jsem ze sebe nechtěně vyrazila hrdelní vzdech, heknutí, jak mě přemáhalo tlačení.
Asi za půlhodiny už jsme na sestru museli zase zazvonit, protože tlak přešel na konečník a já věděla, že je tu sladké finále. PA přiběhla, konstatovala že tlak na konečník je super, že je branka zašlá, všechno je úžo, ale že ještě nesmím tlačit, protože hlavička nedorotovala. Myslela jsem, že jí dám už tečku, ale ještě jsem se držela wink

Horší bylo, že mě nutila točit se různě na bok a pomáhat miminku k dorotování a to bylo nejen strašně bolestivý, ale jak jsem se vždycky musela vzepřít a hýbat, tak jsem zabrala a nechtěla zatlačila a to bylo nejen hodně megabolestivé, ale věděla jsem, že to ubližuje miminku a může mít pak oteklou hlavu a já se můžu potrhat vnitřně.
Zhruba v této fázi přišla doktorka, sáhla do mě a ptala se PA jak dlouho to takhle trvá. Tvářila se trochu starostlivě, ale monitor byl v pořádku, tak zase odešla.
Jenom chvíli na to jsem PA řekla že už nejde netlačit, už nepomáhalo dýchání, epidurál, nic, břišní lis už svévolně pracoval a mě se z potlačování dělalo blbě, na zvracení.
A tak mi PA povolila tlačit vleže v poloze na boku. To bylo úplně na nic, sice bylo fajn dát průchod tlačení (to je hrozná úleva a kontrakce v tu chvíli přestane bolet, vypuzovací fáze je fakt po tom všem vysvobození), ale jak byla hlavička pořád blbě natočená, tlačení bylo na nic.

Abych to zkrátila, hlavička nedorotovala ani po hodině a půl tlačení, zkoušeli jsme polohu vkleče, vestoje, na boku, vsedě na stoličce, nic to nepřineslo, miminko bylo stále ve stejné poloze, vůbec chudinka nespolupracoval, ale zase naštěstí měl ozvy celou dobu v pořádku a vedlo se mu dobře.
Už bylo po páté ráno letního času a já začala PA přemlouvat, aby mi udělali císaře, že to už nezvládnu. Baba jedna mě přesvědčovala, že to zvládnu, a vstanu a zkusím polohu vestoje. To už jsem si myslela že si dělá pr... a manžel byl zřejmě stejného názoru, protože už jsme oba začali být slušně vystreslí a napružení a měli z toho všeho hodně špatný pocit.
PA nám trochu oponovala, říkala, že sál stejně není volný, že teď dělají CS s dvojčaty a že operační sál tudíž stejně není volný. Hlavou mi jenom blesklo co by se teda asi tak dělo, kdyby se nám začaly ztrácet ozvy a byla jsem už psychicky totálně rozložená.

Proto když se chvilku po šesté ozvalo pořádné zaklepání a dovnitř vstoupil zeleně oblečený operatér a v kostce mi sdělil, že pokud souhlasíme, že by mi udělali císařský řez, protože porod nepostupuje, tak bych nejraději vyskočila, padla mu k nohám a políbila mu je, ale nezmohla jsem se na nic jiného než na to, abych ho beze slov chytla oběma rukama za jeho levou ruku, silně ji na znamení vděku zmáčkla a vyrazila ze sebe jedno z nejupřímnějších DĚKUJI, která jsem kdy vyjádřila wink

PA trochu nasupeně uzavřela přísun oxytocinu do kanyly a začala mě připravovat na sekci, sundali jsme náušnice, doholila mě, anesteziolog mi přidal účinnou látku do epidurálu tak že jsem znecitlivěla od prsou až po špičky u nohou a převezli mě na sál, kde probíhal ještě úklid po předchozí sekci a připravovali se na mě.
Asi jsem vypadala vytrsle, protože anesteziolog mě držel za ruku a snažil se mě odreagovat a odvést pozornost od dění na mém břiše.
Pak už to vzalo hodně rychlý spád; potřeli mě dezinfekcí, obložili rouškami, postavili přede mě zástěnu a za chvíli už jsem cítila, jak se ve mně hrabou. Musím říct, že je to velmi nepříjemné, nebolelo to, ale cítila jsem jak mě řežou, jak oddělují jednotlivé vrstvy, chvílema se ozývali zvuky, jak když nůžkami porcujete drůbež a vyloženě jsem cítila, když ze mě miminko tahali. No a pak už jsem jen slyšela jak jásají, že je to chlapák, chválili ho jakej je velikej a hlásili čas narození, přičemž jsem slyšela i jak se Sami snaží plakat, ale měl plné plíce vody a pusinku vody a tak spíš jen klokotal wink

A tak tohoto posledního březnového nedělního rána v 6:51 letního času přišel na svět nᚠsyn Samuel.

Trošičku ho otřeli a dali mi ho ukázat, dala jsem mu pusinku a odnesli mi ho, ale naštěstí jen vedle přes sklo, kde byl manžel a u ošetření asistoval.

Ihned poté mě uspali a v celkové, asi půlhodinové narkoze zašili a připravili na odjezd na JIP.

Tam už se začíná psát další kapitola mého pobytu, ale to už by nebyla slohovka o porodu smile

Jen můžu všechny těhulky uklidnit že takto náročný porod je poměrně vzácný a většina z vás bude mít větší štěstí a pokud snad přece jen ne, zároveň vás můžu ubezpečit, že přesto jak to asi zní dramaticky, druhý den po porodu ještě na JIP jsem už s pomocí sestry vstala, tentýž den jsem už přikládala Sama k prsu, třetí den už jsem ho měla na pokoji a v noci mi ho vozili na kojení, pak už jsem ho měla pořád a pátý den po sekci mě propustili. Sama plně kojím, a dneska šestý den jsem fit, jako bych na císaři nebyla, připomíná mi to jen úhledná asi 12-15cm dlouhá jizva v podbřišku v linii bikin, která právě začíná pěkně svědit, jak se hezky hojí. A jsem trochu zesláblá, ale mám ohromnou pomoc v manželovi, který uklízí i zručně přebaluje a dělá mi co mi na očích vidí a obě maminky nám vozí plné hrnce, naše lednice a spíž vypadají jako skladiště humanitární pomoci smile

A psychika je taky zregenerovaná. Zní to jako klišé, ale všechno je zapomenuto, už teď vím, že to ještě jednou budu ochotna absolvovat aby Sam nebyl jedináček.
No a pokud se jeho týče, je to ta nejsladší odměna a nejhezčí dárek, kterého se mi od života (Boha) dostalo a je tak hodný (uk uk), jako by se mi tu bolest snažil vynahradit.

Všem Babinetkám děkuju za držení palců a za krásné gratulace, které jste mi poslaly a vyjádřily a všem těhulkám přeji pohodový porod, maminkám pohodová miminka a snažilkám brzké //.

Jinak moc děkuji laskavému a vysoce profesionálnímu personálu Podolí, až na vyjímky byli všichni skvělí, příjemní a strašně obětaví!

A manželovi, bez kterého bych to asi opravdu nezvládla, poděkuji soukromě wink


Fidorka & Samuel

http://img17.imageshack.us/img17/2116/samik.th.jpg

Upravil(a) Fidorka (5. 4. 2009 7:03)

Není tady

 

#2 5. 4. 2009 0:31

mufina1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek za Prahou
Registrovaný: 2. 8. 2006
Příspěvky: 17472
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Fído ještě jednou a z celého hjarta moc gratuluju hjarta asi sis dost užila... škoda, že tohle nedokážou odhadnout dřív než po půldni trápení, co... dumbom dumbom ale on ti to Sam všechno vynahradí... pussa hjarta
P.S.: to šátrání v břiše a tahání dětí si taky pořád pamatuju... stolt

Není tady

 

#3 5. 4. 2009 3:18

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 26781

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidorko, fuj, úplně se mi vybavoval můj porod - nejsi náhodou taky kozoroh? lol čímž teda nechci strašit potencionální rodičky - kozorožky lol
užila sis fakt pořádně usch ale ta sladká odměna za to stojí a jestli je Samík ještě hodný, tak je o to sladší tongue
přeji už jen samé krásné společné chvíle, co nejmíň probdělých nocí a když slzy, tak jen radosti smile

Není tady

 

#4 5. 4. 2009 6:34

lenule12
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 1. 6. 2007
Příspěvky: 4494
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidorko po přečtení tvé slohovky mám husí kůži ale zároveň se mi chtělo brečet dojetím při šastném konci. Ach ty hormony lol Krásně jsi to napsala tummenupp Přeju ti a si brzy pomatuješ jen tu nejkrásnější chvilku, kdy jsi syna poprvé uviděla wink


http://www.ticker.7910.org/as1cF0I0g410010MjAxZHwxODZsZHxNYXQmIzI4MztqIGEgQWTpbGth.gif

Není tady

 

#5 5. 4. 2009 9:05

bubuku
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Slovensko
Registrovaný: 1. 6. 2007
Příspěvky: 1573
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidor krasne napisane smile, musim uznat ze si si to uzila paradne, ale Sam Ti na to vsetko urcite skoro pomoze zabudnut.... wink mimochodom je sladky smile

Prajem Vam uz len krasne spolocne chvile a vsetko len to najlepsie.... pussa


http://www.eticker.co.za/tickers/rfktwh9hi6uiqkk2.png

6.8.2009 - 3530g,52 cm

Není tady

 

#6 5. 4. 2009 10:23

misha88
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 4. 2006
Příspěvky: 15639

Re: Jak Sam přišel k nám

Fí, teda to sis užila. Samík je hodněj, to je hlavní, a zdravej teda taky..tak teď už bude snad jen dobře..


http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

 

#7 5. 4. 2009 10:39

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 19475
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidorko - pěkně sis teda užila, ale hlavně že jste oba ok tummenupp


MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

 

#8 5. 4. 2009 10:51

Veruska72
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 6. 2008
Příspěvky: 1610
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidorko - užila sis pořádný trápení, ale jak píšeš, Samík ti to tisíckrát vrátí tummenupptummenupptummenupp
Přeju vám oběma hodně zdraví, tobě pořád dost mlíčka pussa.
Užívejte si v tomhle období jeden druhého, lásky rodičovské i partnerské - strašně rychle to letí godlike
a jak mi snad dají vícerodičky za pravdu, je to přesně ten důvod, proč do takové "šílenosti", jakou porod je, jdeme
znovu po hlavě podruhé, potřetí... pro ten nejúžasnější pocit na světě - když vidíš poprvé svoje miminko a tatínkovi tečou slzičky po tváři hjarta


http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/jtUoNvz.jpghttp://lb3f.lilypie.com/jtUop2.png
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/wW4x82E.jpghttp://lb1f.lilypie.com/wW4xp2.png

Není tady

 

#9 5. 4. 2009 11:42

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava
Registrovaný: 29. 12. 2007
Příspěvky: 6962

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidorko,krasne napsane..hjarta hjarta hjarta

Slohovecka me dojala a jsem rada,ze to vsechno dobre dopadlo.Ted uz jen at se vam dari,hodne zdravicka a stesti,Samuelek ti tu bolest uz vynahradil.Je moc hezky. hjarta hjarta hjarta


http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

 

#10 5. 4. 2009 12:02

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 19810

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidorko teda...no užila sis teda dost...ale výsledek je krásnej,ještě jednou moc gratuluju hjarta

Není tady

 

#11 5. 4. 2009 12:28

Pavlík2697
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ
Registrovaný: 20. 9. 2007
Příspěvky: 6480
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Fí slohovka je parádní. Pěkně sis užila, ale ten konec dopadl super a Samuel ti vše vynahradí. Ještě jednou gratuluji a přeji hodně štěstí a zdraví.


http://lilypie.com/pic/090129/TqZh.jpghttp://by.lilypie.com/ren8p1/.png
http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/uct57wa.jpghttp://lb4f.lilypie.com/uct5p1.png

Není tady

 

#12 5. 4. 2009 13:12

sissi
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj
Registrovaný: 6. 9. 2007
Příspěvky: 8927
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Fído, co dodat, sleduji Tě od začátku...spolu jsme začínali ivf....a vidíš, na den narození Tvého miminka jsem byla na dalším OPU. Jsi moooc statečná a ještě jednou gratuluji k synovi hjartahjarta

Upravil(a) sissi (5. 4. 2009 13:12)


http://www.eticker.co.za/tickers/biry3bwt2bsoypzx.png
Tobiášek nar.2.3 52cm 3700g, 18m-89cm 12,7kg tongue 2roky-13.8kg, 16 zoubků

Není tady

 

#13 5. 4. 2009 14:14

petrželka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 881

Re: Jak Sam přišel k nám

Moc moc gratulujeme k Samuelkovi!!!  Porod teda opravdu hrozný....sama jsem před dvěma lety v Podolí rodila a taky si dobře pamatuju na tu  bezmocnost, kdy mi po 20h kontrakcí po 3minutách řekli, že se pořád dost neotevírám a nasadili oxytocin.....no a teď mě to za necelé 4 měsíce čeká znova a doufám, že to bude kratší a méně bolestivější.
Na to špatné člověk opravdu brzy zapomene, takže jen a jen krásné chvíle s miminkem přeje Pája a Kája a bříško


[url=http://www.TickerFactory.com/]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;6/st/20061229/n/Karol%EDnka/k/d1d7/age.png


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;122/st/20090730/n/Pep%EDk/k/4918/age.png

Není tady

 

#14 5. 4. 2009 14:32

janabas
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 26. 3. 2008
Příspěvky: 15490
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidorko, ještě jednou moc gratuluji
a přeji , aby už vše bylo jen krásné a pohodové, Sam se Vám povedl, je to krásný klučík a hlavně, že jste to zvládli ve zdraví


http://lb3f.lilypie.com/jo6cp2.png
21.7.2009 v 14:05 - 47cm, 2900g, 18m-13kg, 85cm,2r-89cm, 13,5kg

http://lb2f.lilypie.com/rJeep2.png

Není tady

 

#15 5. 4. 2009 15:47

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 6. 2008
Příspěvky: 21872
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidorko, moc krásná slohovka supermario smile . Ještě jednou gratuluji k Samikovi smile dudlik .

Není tady

 

#16 5. 4. 2009 18:39

Jenifer
♥♥♥----
Místo: Praha
Registrovaný: 19. 6. 2007
Příspěvky: 119
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Fíííííí wink jeste jednou velka gratulace smile Neco podobneho jsem si v Podoli zazila i ja pred 5ti lety a dokonce nas prcek mel stejne miry jako ten vas. At vam Samik dela hlavne radost a uzivej si materstvi smile


10.9.08 REVIZE - 10tt missed abort po 4.IUI
2009 - KONEC snazeni, beru HA a ROZVADIM SE :-(

Není tady

 

#17 5. 4. 2009 18:53

host5522
Host

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidorko, moc krásná slohovka (ale to jsme čekali) big_smile Naprosto přesně jsi vystihla mé pocity, které jsem měla, když jsem bolestí lezla více než 15 hodin po zdi a podle doktorů se "stále nic nedělo".

Ještě jednou veliká gratulace k Samuelovi hjarta

 

#18 5. 4. 2009 19:09

Mihule
♥♥♥♥---
Místo: kousek od Prahy
Registrovaný: 6. 7. 2007
Příspěvky: 391

Re: Jak Sam přišel k nám

Fí nezklamala a napsala krásnou slohovku.. wink
Hodně štěstí!


http://smileys.on-my-web.com/repository/Babies/small-stork.gif

máme vlasatou holčičku Barunku  ** 10.6.2010 ve 12,51 hod., 47 cm, 3 310g **

máme druhou vlasatou holčičku Verunku  17.7.2012 v 8,13 hod. ,51 cm, 3 240g

Není tady

 

#19 5. 4. 2009 21:37

Silvi.100
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Středočeský kraj
Registrovaný: 2. 1. 2008
Příspěvky: 12861
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

ty by ses mohla psaním živit pussa Krásný, velmi dramatický, ale s happyendem, ještě teď otírám slzičky hjarta Jsi silná holka a ještě jednou moc gratuluju par

Upravil(a) Silvi.100 (5. 4. 2009 21:38)


1.-3.IVF sad 4.IVF-11.6. //, HCG 490, ale krvácení a KONEC sad KET: 31.10.12-SP 5.týdnu sad
http://www.ticker.7910.org/as1cOEm0g410000Mzc1ZGp8NjMxOTNkfEVsbGlua3UgbWFtZSBkb21hIA.gifhttp://www.ticker.7910.org/as1cMoE0g410010MTEzfDI1NmR8RWxsaW5jZSBqZQ.gif

Není tady

 

#20 5. 4. 2009 22:02

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Registrovaný: 15. 6. 2006
Příspěvky: 16367
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Teda Fidorko, bolí mě to za Tebe... nemůžu říct, že by sis porod užila, ale nakonec se vše povedlo a na světě je krásné miminko hjarta Takže ještě jednou gratulujeme a užívej každého dne, strašně to letí.


http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

 

#21 6. 4. 2009 9:12

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Registrovaný: 31. 10. 2006
Příspěvky: 6474
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

lenkaB napsal(a):

Fidorko, fuj, úplně se mi vybavoval můj porod - nejsi náhodou taky kozoroh? lol čímž teda nechci strašit potencionální rodičky - kozorožky lol
užila sis fakt pořádně usch ale ta sladká odměna za to stojí a jestli je Samík ještě hodný, tak je o to sladší tongue
přeji už jen samé krásné společné chvíle, co nejmíň probdělých nocí a když slzy, tak jen radosti smile

Počkej, počkej, neděs mě va lol :lo:

Fidorko, moc a moc ze hjarta gratuluji a já nádherný, že to příroda tak zařídila, že i po sebe-t잚ím porodu mᚠstále síly a vůli jít do budoucna do dalšího smile
Přeji celé rodince pohodu, štěstí a zdraví!

Není tady

 

#22 6. 4. 2009 11:13

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7705

Re: Jak Sam přišel k nám

Fi, super slohovka. Zvladlas to uplne skvele, ja mela velice silne bolesti jen hodinu, uzila jsem si asistovanych poloh , tak vim, o cem jsi psala. Dikybohu jste oba v poradku, tak hodne stesti a zdravi malickemu Samovi a mamince smile

Není tady

 

#23 6. 4. 2009 11:48

rhea12
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 7. 1. 2008
Příspěvky: 2662

Re: Jak Sam přišel k nám

Fidorko, tak to jsi napsala slohovku hodně rychle, proti Tobě jsem lajdák lol Tak ještě jednou vše nej a užívej si svého drobečka


http://lilypie.com/pic/2010/03/09/B0V3.jpghttp://lb2f.lilypie.com/fOyPp1.png

http://img843.imageshack.us/img843/8820/adik.th.jpg

Není tady

 

#24 6. 4. 2009 14:15

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 29. 5. 2006
Příspěvky: 17017
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

fidor ještě jednou velká gratulace pussa
no teda.....to jsi si to fakt užila.. dumbom,hlavně že je to za vámi a svého synáčka už držíš v náručí hjarta

Není tady

 

#25 6. 4. 2009 16:09

martina33
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Kladno
Registrovaný: 10. 8. 2008
Příspěvky: 3026
Web

Re: Jak Sam přišel k nám

Ahoj Fi,
hodně mi to připomíná můj porod, i když já pořád na 100% fit nejsem, ale zdárně k tomu spěji. Hoka, taky jsi si užila, ale ten uzlík za to stojí , ne? Přeju hodně zdravíčka a štěstíčka. A mě jsi teda nevystrašila, já jsem to tak nějak u sebe předvídala, že to nebude jednoduchý, ale zvládly jsme to , a to je hlavní. 
JO a jsem hroznej lempl, protože já na tu slohovku prostě nemůžu najít čas.


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MjaztFSyBlwwFZgC2w,,26.png


18.3.2009 v 14:05 h 3540g a 50cm, 18.3.2010 váha 9.5kg a 75 cm, 18.3.2011 váha 12kg a 87cm

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů