|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Klubko, díky, bylo to pro Macíka, ale hodně jsem se v tom našla.
Není tady
Ahoj všichni a ahoj Klubko, ráda tě zase čtu 
Co jsem založila tohle téma tak už uplynul nějaký čas. Nevím co se ve mě stalo, ale já jsem toho chlapa řešit přestala. Nevím jestli už jsem na sobě tak zapracovala nebo jestli jsem jenom rezignovala, to teď netuším. Přišla na mě taková úleva, že když s ním nebudu, tak se vlastně nic strašnýho nestane. Jasně že by mi to bylo líto, ale přála bych mu štěstí, přeju mu štěstí. A sobě taky.
On prý se mnou chce být. A já? Já najednou nevím. Nějak se nám to obrátilo. Já jsem byla pořád ta, co chtěla aby ten vztah fungoval, aby to bylo všechno dokonalý, řešila jsem, a on unikal. Teď to začíná být opačně.
Možná to vyjde, možná k sobě opravdu patříme a máme spolu být. Možná ne.
Není tady
maci,
přestalas to držet silou. Tak teď uvidíš, co svobodná vůle vás obou se vztahem udělá
Teď to bude pravdivé 
Není tady
Maci.
neboj, ony ty zkoušky ještě příjdou 
Třeba kdyby se on vrátil k té první, jak bys to ustála atd.
Neřeš to , buďte spolu a zkus si ty chvíle užívat. Když to nebude on, tak to bude jinej, lepší:.)
Vím, že se to lehčejí říká, ale hůře dělá.
Není tady
Ono těch zkoušek ještě bude, to já moc dobře vím
No ale už tady nevykřikuju jak to zvládám, krotím se. Jsem prostě jen klidná a počkám si na to co přijde.
Byla jsem takovou dobu napnutá jako struna, pořád utrápená, hlava mi mohla prasknout. A teď najednou klid.
Není tady

Přeci jenom něco dělat s urputností s přespříliš velkým nasazením není dobré. Vztahy by měly o sobě být spíše lehkostí. Je jasné, že občas nastanou problémy a neshody, ale i to se dá řešit s lehkostí. Chce to nelpět a spíš nechat plynout. Člověk tak spíš může naslouchat hlasu svého srdce. Pokud musí být někde urputnost, asi to tam není něco v pořádku.
Není tady
Kalik napsal:
Vztahy by měly o sobě být spíše lehkostí
Jo, tak to máš hochu naprosto pravdu. To jen my si furt něco domýšlíme, přemýšlíme, řešíme a pak máme tu hlavu jak pátrací balon.
Jinak, Macíku. Tady někdo radil, že jako nemáš dávat najevo zájem a že se přítel najednou zklidní.Víš, aby řekla pravdu, já na všechny ty hry prdím. Přiznám se bez mučení, že já to po žensku moc neumím. Neumím být takový ten ženský taktik,aby pak bylo po mém. V tom mi dost chybí.
Jsem hodně o jednání na rovinu.
Hodně kamarádek kolem mě má různé "triky" a "taktiky" jak to s muži skoulet. Někdy jen valím oči.
Ale prostě mi to nebylo dáno do vínku, tak to nebude. A já odmítám nějaké hry a triky používat, protože většinou jsem stejně jako slon v porcelánu. Není to přímo ze mě a stejně se do pasti chytnu sama. Takže já říkám, buď konečně svá. Kdo tě takovou bude chtít, tak ten si tě najde. Ostatní holt mají smůlu. Nebo já mám smůlu, to je jedno.
Ale hry na kočku a myš omítám.
Není tady
Klubko napsal(a):
Ahoj Macíku,
víš, že jsem nedávno řešila podobný problém? A víš, v čem je problém? Že řešíme toho chlapa a ne sebe. A protože osud má lidi rád, a opravdu jim chce připravit, to nejlepší, tak aby to ho dosáhl, občas nám musí dát přes d*žku. A pak přichází to zmatení v nás? Co to, jak to? Vždyt já se chci věnovat sama sobě? Tak to má přeci fungovat i na vztah? A ono nic.
A proč? Protože ti osud chce ukázat, že jsi asi sešla ze svého přesvědčení a tak ti dává zase herdu do zad, aby ses na ní vrátila.
To, že se ti nedaří ve vztahu není vždy problém toho druhého. I když takvé může být. Já tvrdím že krize ve vztahu nemá jednoho viníka. Je to prostě 50:50. Ti, kteří jsou alibisti, tak hledají vinu u toho druhého. Hází na něj špínu a říkají světu "beee, podívejte se jak on/ona je na mě hnusný/á.".
Místo aby si zalezli někam a chvíli přemýšleli, jestli nemůžou něco změnit u sebe.
A když se začneš měnit ty, občas to okolí neunese. Protože tvoje proměna se jim nehodí do krámu.
A tak nastávají první třecí plochy. A ty znejistíš. Protože ta změna je dlouhý letitý proces. To se nezmění za týden, měsíc.
Ale u tebe, Macíku je skvělé, že jsi si to uvědomila. A jdeš si tou cestou.
To, že přítele máš stále ráda, to je naopak super stav. Proč nenávidět někoho s kým jsi byla delší dobu za dobře? Víš, já jsem třeba před 14ti dny potkala svou první lásku. Kluk, kterého jsem opustila, a pak to chtěla dát zpět a nešlo to. Trpěla jsem rok jako pes. A dnes? Kecali jsme asi 30 minut na ulici. Já pozorovala jeho dvě malé dcery a přemýšlala jsem, jak je dobře, že jsem každý jinde. A jak ho ráda vidím a moc mu tu rodinu přeji. Pak přišla jeho žena, krásná baba a oni spolu ruku v ruce odešli. Já se za nima dívala a říkala si, že je to krásný pocit, mít toho člověka stále ráda a přát mu to.
To samé jsem měla teď před vánoci. Prostě bylo to jako na houpačce s jedním mužem. Ona mě chtěl, pak nechtěl, pak zase jo a já jeho taky. Ale zjistila jsem, že on by se vrátil, ale jen za určitých "podmínek". A kdybych já kývla, byla bych asi chvíli šťastná. Ale zase bych se podřizovala já jemu. A sešla bych právě z té cesty, kterou musím a chci projít sama se sebou.
Netvrdím, že odmítnutí bylo bolestné. Moc bolestné. Bulela jsem do polštáře, musela schovat fotky, nekomunikovat s ním.
Jsou chvíle, kdy musíme prostě opustit něco,abychom získali něco dalšího. Náš mozek bohužel funguje dost často na tzv. "vzpomínkový optimismus". To je většinou stav po rozvodu, rozchodu, kdy si pamatujeme jen to hezké, a to kvůli čemu jsme se rozešli zahalí vlna ILUZE. A přesně jak tu řekla už Wiki, že si iluze vytvořila. A stejně tak ty si možná ty iluze vytváříš o svém partnerovi.
Víš, moje psycholožka mi řekla, že návraty jsou jen pro SILNÉ osobnosti. Kteří udělají čáru za minulostí a fakt chtějí na 100% žít spolu, aniž by hledali kdo udělal chybu atd.
Dost často se prý stává, že ten který nejprve ten vztah opustil a pak se chce vrátit nevdrží to "máslo na hlavě" a vztah nakonec ukončí.
Takže já bych to viděla asi takto. Klidně ve vztahu dál buď. Ale stále si opakuj, co ti přináší a že se svět nezboří, když skončí.
Ještě taková memopomůcka. Vezmi si papír. Doprostřed nakresli postavičku sebe. Pak kolem udělej bubliny a do každé té bubliny napiš věc, pocit, nebo osobu bez čeho prostě nechceš být, nedokážeš existovat a čeho jsi ochotna se vzdát a čeho nikoliv. Očísluj od 1.- 10. Nejnižší číslo bude znamenat to nejpotřebnější, nejvyšší to nejméně potřebné. Pak se na to dívej a říkej si, proč tuhle konkrétní věc nechci pustit ze života? Co se stane když tam nebude dál? A naopak tu věc,kterou lehce pustíš a nepotřebuješ jí. Vypadá to směšně,ale uvidíš, jak je to docela složitý úkol. Pokud máš nějakou dobrou kamarádku, či kamaráda,příbuzného, zkus ho požádat, ať to udělá taky a porovnejte si ty panáčky a bubliny.
Není to o tom,že ten druhý má pravu a tak je to lepší. Ne je to jen jiné. A třeba dojdeš k poznání, co je pro tebe důležitější.
Hodně štěstí.
Moc hezky vyjádřeno.
Není tady
Klubko já neumím hrát hry, vymýšlet strategie. Jakmile to nevychází ze mě, jakmile to nejsem já, tak mi to nikdo neuvěří. Akorát že neumím ani pořádně jednat na rovinu. Učím se komunikovat jasně, srozumitelně, bez zbytečných emocí, stát si za svým názorem. Tohle se učím jak v komunikaci s partnerem tak s ostatními lidmi.
Ve mě se teď něco tak posunulo, už to s tím chlapem zvládám, myslím tu otevřenou komunikaci. Říkám co chci a už nemám strach, že mě snad nedejbože opustí za to jaká jsem. Nemám co ztratit.
Lidi, já už se nechci trápit, já se mám ráda 
Není tady
Maci,
jsou VĚDOMÉ hry a vymýšlení strategie a pak jsou PODVĚDOMÉ hry a strategie..... To druhé způsobuje, že neumíš pořád jednat na rovinu, jak říkáš. Tedy otevřeně a zpříma říci, co chceš a co nechceš, kde jsou tvé hranice.
Tohle VĚDOMĚ nepřenastavíš, tedy přenastavíš, ale jde to hrozně těžko a ztuha.
Jednu z technik ti Klubi popsala 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Maci,
jsou VĚDOMÉ hry a vymýšlení strategie a pak jsou PODVĚDOMÉ hry a strategie..... To druhé způsobuje, že neumíš pořád jednat na rovinu, jak říkáš. Tedy otevřeně a zpříma říci, co chceš a co nechceš, kde jsou tvé hranice.
Tohle VĚDOMĚ nepřenastavíš, tedy přenastavíš, ale jde to hrozně těžko a ztuha.
Jednu z technik ti Klubi popsala
Ahoj Pan, znamená to že mě ovládají podvědomé hry? Ptám se, protože tomu moc nerozumím. A co teda můžu dělat, abych to přenastavila, tedy kromě toho co psala Klubko? - to jsem mmch včera zkoušela a je to opravdu oříšek. A když to vědomě nepůjde, tak jak tedy?
Není tady
Maci,
po mnoha letech práce sama na sobě i s druhými jsem došla k tomu, že lidé většinou hledají příčiny svých trápení vně sebe, ale ony jsou uvnitř.
Víš, člověk je nastaven tak, že pokud ho něco zraní, milosrdná mysl vzniklou vzpomínku okamžitě vytěsní z vědomé mysli. Funguje to jako v počítači - pokud tam něco nechceš mít, vyhodíš to do koše. Jenže ono to v počítači pořád je, dokud koš nesmažeš. Stejně tak ve tvé mysli - to, že jsi vzpomínku vytěsnila do podvědomí, neznamená, že zmizela.
Pokud se dostaneš do podobné situaci té, při které ona vzpomínka vznikla, vypluje na povrch a ty reaguješ podobně jako tehdy - útěkem, útokem, začneš to rozebírat.... jenže tím jen tvoříš PODVĚDOMĚ vzorce chování, které nikam nevedou.
Tu nepříjemnou vzpomínku musíš prostě "zrušit! - vysypat koš.
Existuje mnoho způsobů, jak to udělat. Já pracuji metodou RUŠ do které jsem vložila prvky havajské techniky ho'oponopono, jak o tom píše Crabat na Duchovním a nebo Joe Vitale ve své knize Svět bez hranic.
Ta technika je jednoduchá a hned po prvním sezení ji může klient používat sám, takže nemusí chodit na žádné pravidelné terapie. Stačí třeba jen už jedna "kontrolní", zda postupuje efektivně 
Ale není jediná. Mně osobně se ještě moc líbí skupinově-komunitní psychoterapie dynamicky orientovaná. Tam je ale třeba dlouhodobě docházet.
Existují i další účinné techniky - kineziologie, EFT, kasická psychoterapie....
Není tady
Díky Pan. Je to pořád dokola, já vím. Pořád jsem si myslela, že si nějak poradím sama, ale vzhledem k tomu,že se pořád vracím a pořád dělám dokola věci tak, jak nechci, tak to asi takhle nepůjde.
Chodím k psychologovi, ale nevím jestli je to ještě k něčemu. Pomohl mi v hodně špatným období, ale víc už si tam asi nevezmu.
Jdu si přečíst o těch technikách. Mám v sobě nějaký blok nebo co. Ne že bych jim nevěřila, ale něco mi pořád brání. Přitom by mi to pomohlo. Jdu si projít duchovní a internet.
Hezký den 
Není tady
Ahoj, prosím, nevíte, proč je Ppavlla zablokovaná?? Dík
Není tady

Kvôli vláknu o moderátoroch.
Není tady
Selima napsal(a):
Kvôli vláknu o moderátoroch.
díky za odpověď, to znamená, že už pod tou přezdívou má zákaz příspěvku?
Není tady

Mylsím, že v tom hrá úlohu aj IP adresa. Ale hádam to je len dočasné... A neviem, či má vôbec prístup na Babinet alebo kao to funguje(nebola som ešte zabanová).
Není tady
Hezký den vám všem
tak jsem svého přítele pustila do světa. A jemu se najednou nechce.
Tolikrát jsem se snažila, aby to mezi námi bylo dobrý, záleželo mi na tom, nechtěla jsem po tom všem co jsme prožili ten vztah zahodit. Všechno zbytečný, nebyl se mnou, nezajímala jsem ho.
Teď když chci konec tak chce najednou všechno spravovat. Prý ten vztah nemůžu jen tak zahodit...........to je fakt směšný. Proč to nešlo dřív?
Cítím že už je pozdě něco zachraňovat. On to nechápe.
Choval a chová se ke mě jako k nesvéprávný, nebere mě vážně. Vím, že za tohle jeho chování si můžu z velký části sama. Není zvyklý na to, že bych někdy moc odporovala a pevně si stála za svým, vždycky mě nějak ukecal.
Není tady
macík* napsal(a):
Hezký den vám všem
![]()
tak jsem svého přítele pustila do světa. A jemu se najednou nechce.
Tolikrát jsem se snažila, aby to mezi námi bylo dobrý, záleželo mi na tom, nechtěla jsem po tom všem co jsme prožili ten vztah zahodit. Všechno zbytečný, nebyl se mnou, nezajímala jsem ho.
Teď když chci konec tak chce najednou všechno spravovat. Prý ten vztah nemůžu jen tak zahodit...........to je fakt směšný. Proč to nešlo dřív?
Cítím že už je pozdě něco zachraňovat. On to nechápe.
Choval a chová se ke mě jako k nesvéprávný, nebere mě vážně. Vím, že za tohle jeho chování si můžu z velký části sama. Není zvyklý na to, že bych někdy moc odporovala a pevně si stála za svým, vždycky mě nějak ukecal.
Tak toho využij a nastav hranice - takové, jaké chceš Ty... Začni si stát na svým... - a buď se bude chovat podle Tebe... nebo ho odešleš navždy...
Není tady
Macíku,
to je právě ono. Není podle něho. Měl to na háku, byl si jistý a ted se mu to nehodí do krámu:)
Ano píšeš správně, že si za to, že tě nebral vážně můžeš sama. Prostě někdy je dobré dát tomu druhému hranice. Ne ultimáty, ne vyčítáním. Někdy se stačí ozvat. A někdy se tak strašně bojíme hádek, nedorozumění, že se raději stáhneme a neřešíme. A někdy je to špatně.
Neboj se, bude hůře i líp. Budeš asi občas pochybovat zda jsi udělala správně. Ale řiď se srdcem.Ne tím, co je dobré, co se "má"
))
Opakuj si, teď je to jen o mě. Ne že budu na okolí přezíravá, sobecká, ošklivá. Ne, to nemyslím. O mě myslím o mé pohodě, vyrovnanosti, hýčkání mě Mazlíka:)
Držím palečky.
Není tady
Martinko já už chci teď aby odešel. Myslím si, že už není co zachraňovat.
Klubko, přesně tak to je. Já jsem pro pohodu a klid obětovala sama sebe, moje slova a rozhodnutí nemají pro něho žádnou váhu.
Není tady

Macíku, často na tebe myslím. Jak se držíš?
Není tady
Ahoj Peťuli,
jak se držím? No já jsem se spíš držet přestala
A představ si, že jsem nikam nespadla, ale zůstal jsem stát.
Tohle vlákno se jmenuje "trápení se vztahem pořád dokola" a já už teď nevidím žádný důvod,proč bych měla být v nějakým kole, který je ještě ke všemu plný trápení, křivd, výčitek, lží.
Je brzy na to, abych něco hodnotila a dělala závěry. Můžu ale napsat, že už se mi snad daří budovat si svůj život, tu svojí základnu jak mi psala Wiki. Už tam něco je a bude to tam pořád ať už s chlapem nebo bez něj.
Není tady