Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 3. 4. 2009 11:01

macík*
♥♥♥♥---

trápení se vztahem pořád dokola

Zakládám nové téma, já si prostě nevím rady. Ve stručnosti vám nastíním o co jde. Po rozchodu jsem se dala se svým přítelem znovu dohromady, spousta slibů, nadějí. Uvěřila jsem tomu, že to bude zase dobrý. Před časem to začalo váznout s přítelovo strany. Já jsem se začala hodně věnovat sama sobě - viz. moje vlákno na x stránek.
Včera se ke mě dostala informace, že dívka, kvůli který se se mnou rozešel je znovu na scéně. Nevím co spolu mají, jestli se jenom kamarádí nebo jestli i něco víc. Tohle co jsem se dozvěděla mi zapadlo jako střípek do mozaiky.
Jsem od včerejška jako opařená, v noci jsem nespala, a když už jsem na chvilku usnula, tak se mi zdálo, jak ho biju. Včera jsem se maximálně ovládla a nic jsem neudělala, jsem hodně ovládaná emocema, udělala bych určitě nějakou blbost, pak bych toho litovala.
Já teď opravdu nevím co chci. Nevím, jestli se chci rozejít nebo jestli chci ještě pokračovat. Vím jen, že ho mám pořád ráda a nechci udělat nějakou zbrklost, která už nepůjde vzít zpátky. Musí se to ve mě usadit. A prosím vás jestli mi můžete poradit, co mám dělat teď a jak se mám chovat k němu? Rozum mi někam zmizel a je to ve mě jedna velká mela, já opravdu nevím co mám dělat.

Není tady

#2 3. 4. 2009 11:25

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Re: trápení se vztahem pořád dokola

Macíku, co je to za "informaci"? Viděl je někdo, jak spolu sedí někde na kafi, nebo v parku, jak se drží za ruce, nebo...? Jak se k tobě chová tvůj přítel teď? Řekla jsi přítelovi po návratu, co ve vztahu chceš a co nechceš? Co to znamená "váznout z jeho strany"? Tvoje druhé vlákno jsem nečetla.

Není tady

#3 3. 4. 2009 11:37

macík*
♥♥♥♥---

Sandra: Dozvěděla jsem se, že jsou spolu v kontaktu (od člověka co ho zná) a tak nějak mi došlo, proč měl poslední dobou tak málo času a někdy se choval opravdu divně. Nechci pátrat po ničem, tohle mi bohatě stačí. Vědět jsem to nechtěla, ale holt jsem se to asi musela dozvědět.
Po návratu jsme se domlouvali na společným životě, bydlení, dítěti. To,co jsme chtěli před rozchodem. Uvěřila jsem mu, když mi říkal, že ten rozchod byl největší chyba jeho života. Pak najednou přestal plánovat, začal mít málo času, když jsem se zeptala co se děje, tak byl protivnej. Pak se to trochu spravilo, ale včera jsem se dozvěděla tohle.

Není tady

#4 3. 4. 2009 12:18

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Aha, chápu hmm A už spolu bydlíte, nebo ne? Víš, Macíku, tohle je vždycky těžký....kapitulation V první řadě si musíš uvědomit, co chceš ty a podle toho jednat. Já osobně bych si s ním nejdřív promluvila a poprosila ho, aby se mnou jednal na rovinu....Je možný, že mu ve vašem vztahu taky něco vadí, jen o tom neumí/nechce mluvit...

Není tady

#5 3. 4. 2009 12:21

javena
♥♥♥♥♥♥-

Macíku, já to druhé vlákno tak jako spíš prolítla, ale spolu s tímhle dotazem - pustila bych ho do světa.
Začni znovu. Když stavíš dům, je důležité aby měl dobré základy. Se vztahem je to stejné.

Není tady

#6 3. 4. 2009 12:23

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Macík: přítel si je Tebou jistý... co ho trochu znejistit - jako že Ty sama nevíš, jestli ho vlastně chceš... a že chceš poznávat i jiné muže... - mohl by Tě lovit - pokud ještě má zájem.
Když si myslí, že Tě má jistou, tak se nesnaží...
Jinak nevím co poradit :-)

Není tady

#7 3. 4. 2009 12:31

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Macík: přítel si je Tebou jistý... co ho trochu znejistit - jako že Ty sama nevíš, jestli ho vlastně chceš... a že chceš poznávat i jiné muže... - mohl by Tě lovit - pokud ještě má zájem.
Když si myslí, že Tě má jistou, tak se nesnaží...
Jinak nevím co poradit :-)

A nebo na to jít od lesa, jak říká Martinka. Prostě nic neřešit, být v pohodě, naplánovat si dost svých aktivit...pak to budeš třeba ty, kdo má míň času a on ten, který bude přemýšlet nad tím, co se děje a proč už nejsi tak po ruce jako vždy...

Není tady

#8 3. 4. 2009 12:47

macík*
♥♥♥♥---

Holky díky. Nejhorší je, že já už nevím, jestli chci něco zachraňovat. Zároveň ho mám pořád moc ráda. Jsem fakt mimo, úplně staženej žaludek. Kdybych věděla třeba že už ho nechci, tak udělám rychlej proces a bude konec. Jenže ty city........to je strašný.
Já už mám tolik aktivit, že nevím co dřív. Asi dělám pořád něco blbě nebo jsem si vybrala blbě chlapa.
Mě chybí asi nějaký buňky na vztahy, všechno je to na pytel grater Už se to se mnou táhne skoro rok.

Není tady

#9 3. 4. 2009 12:47

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

macík* napsal(a):

Já teď opravdu nevím co chci. Nevím, jestli se chci rozejít nebo jestli chci ještě pokračovat.

To tady za Tebe ale nikdo nerozlouskne - ano, pokračuj / ne, odejdi...
Každopádně podle toho co tu (i na svém minulém vlákně) píšeš, na mě Tvůj přítel nepůsobí zrovna moc seriózním dojmem... buď je to takovej ten chronickej "odbíhač a vraceč", nebo je mu sice s Tebou dobře, ale v duchu si říká: "Co kdyby mi s jinou bylo líp?"...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#10 3. 4. 2009 12:54

sandra
♥♥♥♥♥♥-

macík* napsal(a):

Holky díky. Nejhorší je, že já už nevím, jestli chci něco zachraňovat. Zároveň ho mám pořád moc ráda. Jsem fakt mimo, úplně staženej žaludek. Kdybych věděla třeba že už ho nechci, tak udělám rychlej proces a bude konec. Jenže ty city........to je strašný.
Já už mám tolik aktivit, že nevím co dřív. Asi dělám pořád něco blbě nebo jsem si vybrala blbě chlapa.
Mě chybí asi nějaký buňky na vztahy, všechno je to na pytel grater Už se to se mnou táhne skoro rok.

Macíku, tak si napiš seznam věcí, které by si ve vztahu chtěla mít a věci, které ti dává tvůj vztah s přítelem.

Není tady

#11 3. 4. 2009 12:55

sandra
♥♥♥♥♥♥-

sandra napsal(a):

macík* napsal(a):

Macíku, tak si napiš seznam věcí, které by si ve vztahu chtěla mít a věci, které ti dává tvůj vztah s přítelem.

Ale jestli se v tom takhle plácáte už rok a nic se nezměnilo k lepšímu, tak nevím, jestli má smysl v tomhle "vztahu" pokračovat... hmm

Není tady

#12 3. 4. 2009 12:57

macík*
♥♥♥♥---

Mikeši to já vím, že se musím rozhodnout sama. Jen se předtím potřebuju uklidnit.
Můj přítel byl (no jo, byl) tak skvělej chlap. říkala jsem si, že udělal holt chybu, to se může stát každýmu. Ale tohle už je moc. Říkal, jak si váží toho, že jsem se k němu vrátila. Hm......... bejvávalo. Mě je tak blbě skurt
Já to teď před ním potřebuju nějak ustát, nechci se před ním hroutit, doprošovat, dávat ultimáta a takový ty věci.
Nevím jestli mu mám popravě a bez emocí (to asi nezvládnu) říct co vím a chtít po něm nějaký stanovisko. Nebo dělat jakože nic a žít si po svým, s tím, že se časem řešen ukáže?
Asi stupidní dotazy, ale já jsem v háji. Totálně.

Není tady

#13 3. 4. 2009 12:58

macík*
♥♥♥♥---

Sandro rok je to od našeho rozchodu. Pak jsme spolu nebyli a pak jsem spolu začali zase chodit. V týhle nejistotě se plácám asi tak měsíc.

Není tady

#14 3. 4. 2009 13:02

sandra
♥♥♥♥♥♥-

macík* napsal(a):

Mikeši to já vím, že se musím rozhodnout sama. Jen se předtím potřebuju uklidnit.
Můj přítel byl (no jo, byl) tak skvělej chlap. říkala jsem si, že udělal holt chybu, to se může stát každýmu. Ale tohle už je moc. Říkal, jak si váží toho, že jsem se k němu vrátila. Hm......... bejvávalo. Mě je tak blbě skurt
Já to teď před ním potřebuju nějak ustát, nechci se před ním hroutit, doprošovat, dávat ultimáta a takový ty věci.
Nevím jestli mu mám popravě a bez emocí (to asi nezvládnu) říct co vím a chtít po něm nějaký stanovisko. Nebo dělat jakože nic a žít si po svým, s tím, že se časem řešen ukáže?

Macíku a k čemu ti bude, když se ho na to zeptáš a on ti řekne, že spolu byli jen párkrát na kafi  a jinak se nic zásadního nestalo....Uklidní tě to? Nemyslím si. Ty si nejdřív ujasni, co chceš. Nemysli na to, jak hezký to bylo mezi vámi v minulosti. To je už MINULOST. Hodnoť váš vztah DNES tak, jaký je a jak to mezi vámi vypadá DNES. Přemýšlej o tom, jestli chceš svého přítele takového, jak se k tobě chová teď.

Není tady

#15 3. 4. 2009 13:03

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

macík* napsal(a):

Nejsi v háji...
Přečti si, co jsi tu psala před 3 dny:
...já už z tý svojí cesty neuhnu. Vím, že je správná a scházet z tý cesty pryč kvůli chlapovi - to už neudělám, protože se mám ráda a chci pro sebe jen to nejlepší 
Tenhle svůj směr jsem si vybrala a rozhodla se pro něj i za cenu toho, že budu nějakou dobu sama.

Tak z té cesty neuhýbej...

Možná to tu už padlo a já to přehlíd - a pak se omlouvám - ale: Kolik je vám let?

Upravil(a) Mikeš (3. 4. 2009 13:05)

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#16 3. 4. 2009 13:05

sandra
♥♥♥♥♥♥-

neboj, já jsem v tomhle taky na dumbom Taky se ohlížím zpátky a říkám si "ale vždyť ještě před týdnem/měsícem/rokem dělal to a to a choval se ke mně tak hezky..." roll

Není tady

#17 3. 4. 2009 13:10

macík*
♥♥♥♥---

Mikeš napsal(a):

macík* napsal(a):

Nejsi v háji...
Přečti si, co jsi tu psala před 3 dny:
...já už z tý svojí cesty neuhnu. Vím, že je správná a scházet z tý cesty pryč kvůli chlapovi - to už neudělám, protože se mám ráda a chci pro sebe jen to nejlepší 
Tenhle svůj směr jsem si vybrala a rozhodla se pro něj i za cenu toho, že budu nějakou dobu sama.

Možná to tu už padlo a já to přehlíd - a pak se omlouvám - ale: Kolik je vám let?

Teď jsem v háji. Plná emocí, je to hrozný. Tohle jsem psala a myslela a pořád myslím a cítím vážně. Pořád jenom nějaký zkoušky, už toho mám dost. Třeba to zítra uvidím už jinak, ale teď je mi hrozně. Snad lepší že to píšu sem, než kdybych to psala jemu dumbom
Je nám kolem 30.

Není tady

#18 3. 4. 2009 13:10

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

macík* napsal(a):

Nebo dělat jakože nic a žít si po svým, s tím, že se časem řešen ukáže?

Ale to nejsou vůbec stupidní dotazy! :-)

Tahle cesta je hodně těžká a není zaručená, ale myslím, že to řešení je.
Ale musíš si na tu cestu najít nějakou podporu - kamarádky, psychologa, maminku, skupinu, atd.
No a řešení je - všechny emoce si "vybít" a uzdravovat venku (u psychologa atd.) a domů přijít usměvavá atd., jako by se nic nestalo.
Mezitím samozřejmě mít svůj vlastní život, abys mu nebyla jak koule na noze. Kamarádky, koníčky...

Záměr je ten... aby si vyzkoušel, jaké je to s milenkou... a až milenka začne říkat "a kdy se s s ní rozejdeš, kdy se od ní odstěhuješ" - tak aby doma měl klid... Pak se může rozhodnout, že mu to za to nestojí, a vrátí se.

Ovšem pozor!!! Tuhle variantu pouze v případě, že ho DOOPRAVDY CHCEŠ ZPÁTKY! :-) Jinak si na sebe upleteš bič.

Není tady

#19 3. 4. 2009 13:11

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

macík* napsal(a):

Snad lepší že to píšu sem, než kdybych to psala jemu dumbom

To je určitě lepší hjarta

Není tady

#20 3. 4. 2009 13:19

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Macíku !! nezlob!! smile

uvědom si, že jsi mladá holka a je moc dobře soužití před založením rodiny zkusit, právě proto, abyste oba věděli, že jste se schopni tolerovat a žít spolu...A zřejmě už tady jste narazili - ve zkušební době.

Já osobně bych tomu vztahu nechala volný průběh , ale to jen v případě, že bych o blízkost toho člověka stála. V tom případě bych vztahu dopřála čas. Bez otázek. Jak se tak znám (dnes už), tolik času nemám, tudíž bych se zařídila tak, jak chci sama. Ale vzhledem k vašemu věku chápu, že se na to takto dívat nebudeš. ..což asi po tobě nemůžeme chtít.

Psala jsem ti kamsi , že  bych si řešila sama sebe ........řešit chlapa - bych si nechala až nakonec, až budu vědět kdo jsem a kam jdu.

Myslím, že život bychom si měli zařizovat tak, abychom trápení eliminovali. Ne všechno jde zvládnout, ale hodně z toho ano.
No...tak se s tím musíš poprat, ale zajímáš mě! Dej vědět. smile

Já si mmch přesně vzpomínám na radost, kterou mi způsobil onen Tvůj - Mikešem zvýrazněný - citát. ...

Není tady

#21 3. 4. 2009 13:34

macík*
♥♥♥♥---

Wiki já vím, že jsem na ránu, a že tohle je jaksi něco jinýho než jsem psala před pár dny. To jsem se cítila jistá v kranflecích a prostě to bylo fajn.
Nepřekvapilo mě ale, že jsem teď totálně šílená, já se znám a tohle jsou prostě moje reakce. Díky bohu za babinet, já bych jinak snad lítala po ulici a řvala. No je to čerstvý, bolí to. Sakra. To zase macík jednou zamachroval jak už má jasno a ono ne!!!!

Já v tomhle stavu nic nevyřeším, slovama nic nevyřeším. A už vůbec ne s tímhle chlapem. Tady nějaký "pojďmě si rozumě promluvit" působí jak červenej hadr na býka.

Není tady

#22 3. 4. 2009 13:40

macík*
♥♥♥♥---

sandra napsal(a):

neboj, já jsem v tomhle taky na dumbom Taky se ohlížím zpátky a říkám si "ale vždyť ještě před týdnem/měsícem/rokem dělal to a to a choval se ke mně tak hezky..." roll

Sandro tohle jsem celá já. Pořád si říkám: "ale vždyť posledně to bylo tak hezký." Chytám se pak každýho stébla, doufám, pořád si opakuju, že není možný, aby už mě neměl rád, když říkal tak hezký věci.
TOHLE že jsem já??? dumbom

Není tady

#23 3. 4. 2009 13:51

javena
♥♥♥♥♥♥-

Macíku, víš co pomohlo mě. A že jsem se v tom taky slušně vycachtala. vissla
Řekla jsem si, že si takový vztah nezasloužím. Že mám na víc, přinejmenším na spokojený život bez nějakých dohadovaček a pokud to znamená bez partnera, tak bez něj. Jde to, překvapilo mě, jak lehce. wink Musím říct, že to překvapilo i mé okolí.
Važ si sama sebe. Máš na víc, máš na to, aby byl tvůj život lepší. Už jen to, že to chceš řešit... ale proč to řešit léta? Rozsekni to a uleví se ti. pussa

Není tady

#24 3. 4. 2009 13:54

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

macík: na světě je chlapů :-) Nepíšu to proto, že bys měla hledat jiného náhradou za toho svého... Ale proto, aby sis to jenom uvědomila!!! :-) Že se nemusíš doprošovat, ale že Ty jsi ta jedinečná a on je trouba, že o Tebe nestojí...

... ale je potřeba se tak i chovat, aby on to viděl :-)

Není tady

#25 3. 4. 2009 14:17

macík*
♥♥♥♥---

Tak už jsem trochu vychladla. Už nemám tep 150 ale tak 120 cool
Včera jsem to chtěla rozseknout a ukončit. Neudělala jsem to a jsem teď ráda, bylo by to fakt unáhlený, dneska by mě to mrzelo a některý věci už nejdou vzít zpět. Možná to vidíte jinak, ale já si pořád myslím, že na tenhle krok je zatím času dost.
Jak sem dneska píšu a čtu vaše rakce - ZA KTERÉ VÁM DĚKUJI hjarta - tak je to lepší (trochu wink )
Taky se vám stává, že když si myslíte, že jste něco vyřešili, že už to máte zmáknutý, tak se vzápětí stane něco co vás jakoby prověří? Mě se to stává pořád - viz. toto dnešní vlákno.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí