27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj holčičky,
čekala jsem poměrně dlouho, ne sem odváila se vím ven
a teď bych se tady s vámi o ten svůj kus těstíčka ráda podělila
Aby bylo jasno, proč tady mluvím o zázraku, tak pro ty, které nevědí kdo jsem zač
jen přiblíím co vechno mě (nás) za poslední 2 roky potkalo
Take někde na začátku roku 2007 jsme se rozhodli zkusit zaloit rodinu, protoe
jsem ale věděla, e mám téměř rok cystu, která se nehodlala vzdát, navtívila jsem
svého doktora aby mě prohlédl a řekl, e se můeme v klidu snait..
No samozřejmě, e to dopadlo uplně jinak ne sem si představovala a tahle návtěva odstartovala nai dvouletou cestu za miminkem Milý pan doktor zkonstatoval, e cysta je příli velká (6cm)
a musí ven - a e kdy chci mimi, tak mi nechá zároveň udělat průchodnost vejcovodů...
A tak jsem neodkladně nastoupila na svou první (a doufám, e i poslední) ivotní operaci,
kde mi po bezesné noci (moc to bolelo a dost krvácelo vcelku dost neeticky a nelidsky při ranní vizitě před dalíma asi 10ti lidma bez předchozí přípravy sue ve spěchu jedna mladá doktorka oznámila, e mám oba vejcovody zcela neprůchodné a tudí u mě přichází v úvahu jen IVF a a si řeknu sestřičkám číslo k nim do centra a bez zbla odela....
po mením hysterickým záchvatu, který mě nečekaně přepadnul mi jedna zdejí umělinka (Romísek)
do ruky strčila papírek s linkem sem, za co jí děkuji, protoe to byl od té doby můj největí zdroj
osobních příběhů, informací a rad..
Nakonec mi to nedalo a jeliko mi ona doktorka nic bliího neřekla volala jsem lékaři, který mě operoval, jestli se nepokoueli průchodnost obnovit - říkal, e ano, snad asi 5x ale nelo to,
prý mám vejcovody srostlé v ústích...
Take můj gynekolog usoudil, e bych si měla nechat vejcovody uřiznout, e bude větí ance při IVF (nehrozí mimoděl.těhu) a taky, e snad nějaká tekutina z nich by mohla embryjko vyplavit
a u mě chtěl objednat.
Jene já za A.) měla nulovou chu nechat do sebe opět řezat a
za B.) sem si říkala, co kdy za 5 let někdo vymyslí, jak vejcovody zprůchodnit, nebo co já vím ?
a za C. prostě sem z toho neměla ten pocit, e bych do toho měla jít...
Doktor nebyl naden ale dal mi potvrzení pro centrum IVF, kde nastal téměř roční kolotoč po odběrech krve, spermatu, endokrinologie, Imunologie, Gennet pak hematologie, atd. atd...
Samozřejmě, e skoro vude mi něco nali
hypofunkce , vysoký prolaktin, moc Dihydrotestosteronu, nějakou MTHFR mutaci v krvi a taky homocystein na hranici a u nevím co jetě
K prvnímu IVF sme se dostali téměř za rok a to na konci června 2008 - vajíček bylo 11, oplodnilo se 5 (bez ISCI) přeili 4, take 2 dovnitř a 2 zmrazit, sice jsme měla pozitivní test ale mrcha dorazila v termínu, trvala 10 dní, dotáhli sme to na HCG 150 pak spontální potrat (vlastně v půlce 5TT)
V říjnu hrozilo propoutění v práci a tak jsem do KET skočila rovnýma nohama, nečekaně - v úterý jsem se dozvěděla o propoutění a v něděli u měla po KET, opět jsem měla pozitivní test, jene tentokrát ádné krvácení, nic, o to větí ok, e opět přesně v půlce 5TT kleslo HCG na 15
Pomalu jsem začala ztrácet naději, e je problém jetě někde jinde, e se mimi sice ujme ale pokadé se pustí, to e člověk neví proč je celkem flustrující, navíc vichni kolem vás jsou těhotní, někteří i podruhé a vy stále nevidíte to světlo na konci tunelu
Rozhodla jsem se, e se budu víc snait, e zhubnu (díky stimulacím ale i depkám a lenosti sem přibrala asi 25kilo za poslední 2,5roku) a začnu KONEČNĚ cvičit tu Mojíovou - i kdy mi oba doktoři řekli, e je to k ničemu, maximálně pro můj dobrý pocit z toho, e něco dělám pro sebe...
a taky, e ve odloím na červen, a budu mít po státnicích a cvičit budu aspoń půl roku..
Take první cvičení jsem měla cca 11.12.08 a hubnout sem začala hned po novém roce
Mojíovku jsem cvičila váně skoro kadý den, ale někdy (víkend, vánoce) sem to přeskočila, v globálu to ale bylo určitě min. 5x týdně.. Na rehabilitaci se mě ptali, proč to chci, kdy mi to nemůe pomoct, jedině snad k uhnízdění, tak sem řikala, e mi jde o to, prokrvit pánev (mám sedavé zaměstnání a ádný pravidelný pohyb) a zvýit tak anci aby se mnou mimi u konečně zůstalo...(no troku sem věřila, e sem tam bylo u indikací napsáno neprůch.vejcov.)
Řekla bych, e první výsledek byla MS po 28 ukázkových dnech - to sem mi za poslední 1,5 roku stalo jen 1x !!! (jinak tak 24, 25)
Druhé sezení jsem měla 9.1.09 a na dalí měla jít za měsíc...
7.1. jsme kupovali barák - tedy spí ruinu ;o)) a bylo kolem toho dost stresu (nevymazaný zápis z katastru:( a taky problémy s odhadem atd..
Celý leden bylo zkoukové období - nejvíc zkouek za celou V a některé závěrečné za 3 roky, take vechno stres a stres co týden 1-3 zkouky, nebo písemky
Kadý víkend jsem makala na baráčku - a to pro mě nezvyke tvrdě - tahání krámů, debordelizace
chodila sem domů strhaná, pinavá a utahaná...
No a pak to přilo - teda vlastně NEPŘILO ! zdálo se mi, e u by měla dorazil mrcha ale nějak
sem to neřeila, na den jsem to nevěděla, jen, e to bylo někdy na přelomu roku..
Kdy u ale bylo 29.1 nevydrela sem a la si to spočítat - a ejhle 30 DC ?!
No a pak následoval test z moče a ...
a BYLO TO TAM !!!!!!!
Byla sem v oku, nevím jestli si to umíte představit, kdy víte, e to je nemoný a přesto dríte v ruce ten kus plastu se 2ma čárkama - rozbrečela sem se...
V krvi bylo HCG přes 300 (čtvrtek) a v pondělí u přes 3tisíce... Myslela sem, e do prvního ULZ nevydrím, navíc to vylo na pátek 13.2. ! Ale chtěla jsem případný úspěch dát manelovi k Valentýnu
a vyplatilo se - bobísek měl 7mm a srdíčko mu tlouklo jako o závod ! Nedokázala sem ani brečet, jak sem sama sebe vystresovala abych se připravila na neúspěch...
Doktor z centra měl ze mě oči vyloeně na vrch hlavy - nevěřil tomu, e s mojí diagnózou se něco takového můe přihodit - no to já taky ne !
Nakonec se mi díky přechodu ke obvoďákovi povedlo vetřít se na ULZ jetě i v 9, 11 a naposled 13týdnu celou tu dobu jsem byla mrtvá strachy, e to nevyjde. Nemyslela sem na to tak intenzivně, e si dodnes (kromě těch peků ) nepřipadám jako těhotná, spí jako ve snu...
Neřekli sme to nikomu - taky kvůli práci, 2dny předtím, ne sem to zjistila, jsem přela na nové místo kdyby to nevylo, chtěli by se mě nejspí zbavit... aspoń sem si to vsugerovala
Rozhodli jsme se se vím počkat do konce 3měsíce, taky vlastně proto, e můj gynekolog asi neměl zrovna náladu a při kontrole v 9 týdnu mi přál a to ,,přeijeme" do 12týdne, e teď to nic neznamená, e teprv pak se to rozhodne - nooo to potěí vystresovanou těhuli )
Kontrola vyla na 13 týden - minulý čtvrtek mimčo u má přes 6cm bez noiček
a nevypadá u jako ufoun ale jako člověk Mohli jsme to konečně říct vem nastávajícím prarodičům i v práci - to je úleva
No a teď, proč to sem píu - no FUJ to je román - pardon, jestli to někdo vydrel číst
Ne proto abych natvala ty, kterým se to stále nedaří - protoe dobře vím, jaké to je !
Ale proto abyste nepřestali doufat, i kdy u máte po vech pokusech, i kdy vám vichni berou naději, chtějí vám řezat, co se řazat nemusí a vám se do toho nechce...
Následujte svůj instinkt, kdy máte pocit, e pro sebe můete něco udělat, přestaňte o tom mluvit, udělejte to ! Nenechte se odbýt nevrlými doktory, jde přece o vá ivot
(zapoměla jsem napsat, jak sem si musela vydupat třeba vyetření na hematologii, které ukázalo, e můu mít sklon k potratům, a některé dalí věci, včetně toho cvičení Mojíové
Chtěla bych vám snailkám a hlavně dlouhodobkám dát svým příběhem dalí naději do dalího boje a hlavně VÍRU !!!! (pozn. jsem ateista - no přesto děkuju bohu, nebo někomu tam nahoře
Jetě nemám vyhráno - a taky si vědomuju, e to byl opravdu zázrak - věřte tomu nebo ne,
a o to víc tuím, e podruhé by se to stát nemuselo, nebo spí nestalo....
Tak drte palce - já na vás taky pořád myslím, často čtu a proívám to s vámi
Není tady
Příběh s dobrým koncem, se mě zalily očka, drím pěsti. Taky jsem měla podobnou anci na těhu a stalo se taky nečekaně, byla jsem zaměstnaná stěhováním tchýně, a nějak jsem nepostřehla, e je něco jinak. Já věřím v boha a vím, e kdy to tak vylo, tak proto, e to pán bůh chtěl.
Není tady
imomb krásné psaní..... hodně pozitivní
děkuji za něj..... jistě nejen já
a samozřejmě obrovská gratulace........
Není tady
Teda Imomb já si říkla, e jsi dlouho nebyla
ale takováhle bomba mě ani ve snu nenapadal
to je ti taková fantazie
gratuluju nastokrát
ty jsi zářným příkladem člověka odhodlanýho bojovat
a svoje vítězství si zaslouí do poslední kapky - nebo spí do posledního milimetru prcíka
Gratuluju straně straněě moc
Není tady
Imomb taky moc gratuluju
, pamatuji si tvé začátky na babinetu, kdy jsem jetě byla snailka a pak čerstvá těhule. Takové příběhy se moc krásně čtou. Drím palce, a to dotáhnete a do úplného konce (mmch. o tom vůbec nepochybuje). Zázraky se dějí a nedějí se jen tak pro nic za nic.
Není tady
Ivuko straně moc gratuluji zázraky se dějí
paráda,hodně moc těstíčka
Není tady
imob, posílám velkou gratulaci...pak e zázraky se nedějí
Není tady
Imomb, to je úasné a zároveň dodávající naději, a mi z toho vyhrkly slzy.
Nevím co říct, moc ti to přeju a hlavně drím palečky, aby ta cesta vaeho miminka probíhala tak jak má a ty ses na jejím konci radovala z krásného zdravého uzlíčku těstí.
Není tady
Téda,to zírám a moc gratuluji a přeji u jen samé těstíčko a krásného a zdravého mimíska.....
Není tady
Imomb....
tak to je nadhera. Zazraky se deji a ty jsi nam vsem dodala odvahu.Moc ti to preju a hodne stesticka....
Není tady
Imomb, blahopřeju k //
Není tady
Imomb.. ted jsem to zhltla.. teda to je super.. to je az neskutecne.. a ja depkarim z toho, ze mam jeden jajovod.. jsem to ale trubina... uplne jsi me nakopla abych tu Mojzisovku tak neflakala...
hodne stesti...
Není tady
Imomb!!! To je super!!!! Moc moc moc moc drím palečky
Není tady
Imomb nedavno jsem na tebe narazila ve starsim tematku a rikala si ,jak to asi s tebou vypada ,no tak koukam ,ze uplne bajecne
Moc ti gratuluju a hlavne preju stesti do dalsich dni a mesicu
Pokud bys chtela ,rady te uvidime v Podzimnatkach
Není tady
Imomb jak ráda toto čtu Je to krása. U mockrát jsem na tebe myslela, ale e jsi na tom takto krásně mně ani ve snu nenapadlo o to krásnějí je to překvapeníl. Jetě mám v ívé paměti, kdy jsme spolu absolvovali IVF bohuel obě neúspěně a teď jsme na tom podobně. Kdybys měla někdy chvilku přijď se za námi podívat na podzimňátka, je nás tam hned několik dlouhodobek a známých tváří,take se ti určitě mezi námi bude líbit
Není tady
Im gratuluji a drím pěsti
Chtěla bych vidět obličej těch vech doktorů, cos jim prola rukama a kteří měli jasno, e to samo nepůjde. Je to fakt zázrak a vysvětlili ti jakto e se zadařilo. Celkem by mě zajímalo kudy se embryo do dělohy dostalo, kdy vejcovody jsou neprůchozí
Stejně je to krásný
Není tady
Im, gratuluji !! A přeji hodně těstí i nadále !!
Není tady
Im nádhera
přeju i nadále hodně těstí.
Není tady
úplna sila nech veeetko dobre dopadne!!!!
Není tady
Im, to je nádhera , moc gratuluji....
Koukám, e i já začnu tu Mojíovku neflákat..... díky za to, e jsi ukázala, e naděje je vdy a ná vnitřní hlas nám vdycky napoví
Upravil(a) Račice dračice (2. 4. 2009 11:58)
Není tady