Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 12. 6. 2009 11:21

Lilith380
♥♥-----

Re: Co si o tom myslíte?(láska s Alžířanem)

Když čtu podobné náměty vzpomenu si na dobu svých studií v Brně, kde studovalo značné procento Arabů z Alžíru, Lybie atd., jak se ti hoši chovali k nám děvčatům pozorně - "líp než evropsky", nedalo se jim nic vytknout, a to mezi nimi byli byť ze stejné kultury samozřejmě povahově i temperamentově odlišní jedinci, více či méně věřící, vybavuju si, jak jsem se s jedním Muhamedem (těch byla většina wink bavila o koránu o vpodstatě mírumilovném islámském náboženství, jak ho mrzelo, že se "za něj - jako kamaráda Araba" stydím, když jsem se bála, že nás zahlédne někdo z intru a budu mít průser, jak se snažili romanticky chovat k dívkám....Prostě chlapci (až na jednoho, který poněkud propadl alkoholu a zvlčil, ale pořád byl milý a neagresivní, jen  místo studia spíš flámoval - ten si mimochodem nechal líbit i facku ode mne) byli milí, mírní, slušní, vychovaní, plně akceptovali vpodstatě přidrzlé chování evropanek... vissla .... a později, jsem si na to pokaždé vzpomněla, když jsem zaslechla  příhody, jak Evropanka narazila, jak je nešťastná, když se za vyvoleným přistěhovala, když jsem četla knížky typu bez dcerky neodejdu apod. Prostě neuměla jsem si představit, že by tito hodní hoši se změnili jako mávnutím kouzelného proutku při příjezdu do své domoviny. Ale asi jo, vliv výchovy, kultury dané země je silný.

Není tady

#27 12. 6. 2009 12:48

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

No já bych řekla, že jedna věc, jak se chovají tady, pro ně v cizím prostředí, rodina daleko a pokud chtějí mít alespoň nějaké přátele, musí se trošku přizpůsob a druhá věc, jak je to u nich doma, kde mají rodinu. Neříkám, že to musí být nutně změna á la Jekyll a Hyde, ale to domácí prostředí může hrát roli.

Není tady

#28 12. 6. 2009 12:54

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

Včera byly ve zprávách záběry z Íránu, končila převolební kampaň. Stoupenec Ahmadínedžáda pravil: Politika je náboženství a náboženství je politika. A islám se netýká jen politiky, je to návod na celý život. Někteří muslimové si prostě rádi (třeba na studiích) orazí mezi jinou kulturou, aby se pak vrátili domů a žili slušným islámským životem.

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí