|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Po dlouhé době se opět ozývám. Tentokrát ale nejde o můj problém,ale o problém mé kamarádky. Vypadá to, že se bude rozvádět. Zjistila, že svého muže už prostě nemiluje, dost jí ubližoval, nejdřív sekta, pak nevěry apod. Tohle ale není ten problém. Od konce minulého roku se začala bavit tím, že si psala na skypu s ženatým alžířanem, blbl jí hlavu, brala to jako srandu a nakonec se stalo to, čeho sem se obávala, zamilovala se. Najednou zjistila, že od svého muže nesnese ani dotek, natož nějaký sex. Tohle dopisování nakonec skončilo s tím, že jí to vlastně otevřelo oči a že takhle( se svým mužem) žít nechce. Nyní si píše zase a Alžířanem, ale jiným, svobodným, prý je úplně skvělej, mají stejné názory apod. Prý je to láska jako trám, ona se podle všeho bude rozvádět. Když řekla svému muži, že už ho nechce, prosil, vyhrožoval, nakonec jí dal tři týdny na rozmyšlenou. Během této doby ale nelenil a našel si jinou. Má kamarádka prý v létě nejspíš pojede za svým "miláčkem" do Alžírska. Nějak z toho mám obavy, jak tohle může dopadnout, docela často slýchám o tom, jak tyto "lásky" končí.
Co si o tom myslíte? Neznáte někoho, komu tenhle vztah vyšel?
Upravil(a) MončaVa (1. 4. 2009 19:41)
Není tady

A i kdybychom snad znali, čeho by to byla záruka ? Spíš bych někde nashromáždila nějaké informace o těch, kterým nevyšel a jak dopadly a dala jí to nastudovat. Nic jiného stejně dělat nemůžeš - taky bych se o ni bála
Není tady

Můžu znát tohle se dobrým koncem, ale to je jeden chlap, je takový a takový, tenhle může být jiný. Mají jinou kulturu, jinak berou ženu, kdoví, jak to má nastavený zrovna tenhle konkrétní chlap. Těžko říct, ale bála bych se vztahu s chlapem u tohohle světa. Není to nic proti ničemu, ale vím, že je to jiná mentalita, prostě tohle by mi "nesedělo".
Ale láska je slepá, že jo.......................... a to se rozum stěhuje někam v nedosažitelno......
Upravil(a) Modroočka (1. 4. 2009 20:53)
Není tady

Mně spíš překvapilo, že si píše už s druhým Alžířanem... ona je na tu zemi nějak zatížena? 
Není tady
Znám ty, kterým to vyšlo i naopak. Ale ať to "vyjde" nebo ne, vždycky se musí ti dva vyrovnávat kromě obvyklých potíží i s rozdílnou kulturou(náboženstvím) a většinou se musí víc přizpůsobit žena. Navíc u mužů z jiných muslimských zemí je častý "problém", že Evropanky berou jako holky na čas, kdy budou v Evropě(studium, práce). Prostě může přijít víc problémů, než s mužem z Čech. Ale jak to dopadne u nich, to vážně nikdo z nás neví 
Není tady

Mikeš napsal(a):
Mně spíš překvapilo, že si píše už s druhým Alžířanem... ona je na tu zemi nějak zatížena?
Třeba jo, Mikšíku, třeba ji český chlapi neuspokojí, kdoví 
Není tady

Ja by som si najprv zistila čo najviac o tom, odkiaľ pochdáza, z akého prostredia, z akej rodiny... nakoľko je "europeizovaný", apod. Písať si môžem aj s Eksymákom, ale žiť s niekým je už o inom...
Ale nie som a priori proti, len - opatrnosť je namieste.
Není tady
Mikeš napsal(a):
To mě taky napadlo 
Není tady
Kdyz nepojede, nebude vedet. On ji sice muze tvrdit, kde co o tom, jak moderni a liberalni je on i cela jeho rodina, ale co se tak jevi jemu, ji se muze jevit uplne jinak. Myslim, ze mluvit o souziti je jeste prilis brzy, ale v pripade, ze by s nim zila v jeho zemi, bude se muset prizpusobit. Je blahove ocekavat, ze to bude naopak. Uplne stejne, jako se ocekava od tech chlapu, ze pokud ziji v Evrope, budou se chovat jako Evropani. Neni to lehke, protoze kulturni veletoce nejsou pro kazdeho.
Kamaradka je vdana, v lete jeste bude sotva rozvedena. Vdana zenska, ktera jede sama za neznamym chlapem, podle mne nemuze udelat extra pozitivni dojem ani na dost liberalni alzirskou rodinu. Myslim, ze ani svobodna ne. Pokud ji nemini predstavit mamince, zas to o necem svedci.
No a pokud ma kamaradka deti, uz to neni jenom o ni, o to dukladneji by mela o vsem premyslet.
Ale vyjit ji to muze. Nekdy vyjdou vztahy, ktere vsichni uz predem odsoudi ke krachu.
Není tady

Asi bych trvala na tom, že se chci poprvé setkat tady - bála bych se jet za cizím mužem, o kterém nevím absolutně nic, notabene, ještě do Alžírska. Aby neskončila někde v harému
Není tady

Mash, Alžírsko momentálne asi nemá veľa harémov... A vôbec, toto nebezpečenstvo mi ani nenapadlo - ale že by tam neboli nebezpečenstvá, to si absolútne netrúfnem povedať. Ja by som tiež bola opatrná a prvý raz sa stretla niekde v Európe. Aj keď - kamoška, mladšia a dosť naivná, sa trepala do Egypta za niekým, do koho sa zamilovala cez inetrnet....
Mala nakoniec šťastie, rodina ju týždeň hostila v Káhire, doniesla darčeky, dostala darčeky, ale: vrátila sa sklamaná, že chlapec poslal nepravú fotku a že v skutočnsoti má PRÍLIŠ CHUDÉ STEHNÁ!
No, kto chce kam... tak že nebolo z love story nakoniec nič.

Není tady
Mne kdyby toto potkalo a byla bych ne-vdana, jela bych s bratrem.
On je za kazdou spatnost, ja bych se citla bezpecneji a mela bych zaroven muzskou gardedamu a tak to ma byt, ne? 
Není tady

Tiina, ale tu nejde o to, či by si sa TY vypravila, skôr o to, s akou alternatívou má rátať tá, KTORÁ UŽ JE ROZHODNUTÁ, zjavne... Reálne skúsenosti a zážitky - lenže tých majú Stredoeurópania podľa mňa málo...
Není tady
NO tak me to zrovna vyslo si myslim, poridila jsem si Marocana a zatim teda dobry se vsim vsudy. Jeho hooodneclena rodina je samej muslim, vsichni me ateistu berou v pohode, nikdo me nesoudi, nic mi nevnucujou, proste dobry.
On je o hodne starsi nezli ja, pozornejsiho chlapa neznam, udela pro me prvni posledni. Je fakt, ze ze zacatku mel taky pozadavky, musela jsem prestat kourit (jinak by nebyly ditka), a nase deti budou nosit jmena jen puvodem muslimska. Coz si nemyslim, ze je nejake prehnane, s temi jmeny budiz, je to rodinna tradice - v jine rodinne, treba i ceske, kde je ultimatum, ze syn je vzdy po tatinovi Pepik je to v podstate to same si myslim.
Veprove papam, kdyz me to prepadne, ale uz jsem si tak odvykla, ze se mi z toho masa dela zle, nic mene, nikdo mi jeho obcasnou konzumaci nezazliva. Ramandan nedrzim, muz jo, nekeca mi do toho, ze se prez den cpu a ja mu nekecam do toho, ze prez den drzi hladovku.
Jsme dohodnuti, ze nabozenske vyznani a zvyky nikdo detem nutit nebude, beztak az jednoho dne dospejou, sami se rozhodnou.
Takze asi tak... Znam ale spoustu jinych pripadu, kdy zenska za chlapem odjela a uz se nevratila.... a ruzove to zrovna nebylo, neni muslim jako muslim, nekomu to kolecko chybi a holt je to pak prusvih... Tezko rict, nevim jak dlouho kamaradka Alzirana zna, asi bych byla opatrna a zjistila si co nejvic podrobnosti a nejela za nim treba sama, aby me tam nekde neprepadl, neprodal jako bile maso.... mozna prehanim, ale clovek nikdy nevi....
Drzim palce, at vse dobre dopadne
Není tady

Kukusa, ja som si pripravila(dosť preventívne, ale ... človek nikdy nevie) mená ako Sami, Míšál, Mária a Hanna, vlastne všetky biblické prichádzali do úvahy.
Kamoška zamietla Hussajna pre prvorodeného, ale nakoniec sa narodilo dievča, ktoré sa volá Nawwal
a synovia už Sami a Adam. Všetci žijú na Slovensku... 
Upravil(a) Selima (2. 4. 2009 16:35)
Není tady
Ono to s tema arabskyma jmenama nebude tak priserny
dcera je Myriam a syn bude pravdepodobne Adam nebo Rayan, to jeste nevime, ja sama se nedokazu rozhodnout...
jinak se da fakt najit spoustu krasnych jmen Sara, Hanna, Milhan, Yacoub, Jana, Kamil.... a spousta jinych, ktery (mozna az nekdy na pravopis) jsou na ty ceske k nerozeznani
Není tady

Nechápu - zamiluje se jen podle psaní, a to neví, jestli si nepíše s ženskou, s puberťáky, kteří si krátí dlouhou chvíli nebo zamindrákovaným důchodcem, který si takto zvedá sebevědomí.
Dáma je na můj vkus moc hrrr.
Není tady
Myslím že kamarádka je dost lehkovážná, nejela bych za cizím chlapem ani do Německa, natož do arabské země!
Nechápu, proč se napoprvé nesejdou na nějaké neutrální půdě? Nevím jaká je konkrétně u Alžířanů vízová problematika, ale když jsou oba tak zběhlí v internetové komunikaci, proč si spolu třeba na netu nevyberou společný zájezd, co já vím do Tuniska například, s ubytováním ve stejném hotelu (v rozdílných pokojích), stráví spolu 14dní a pak se uvidí? Příjde mi to mnohem bezpečnější, i když záruku v případech internetového seznámení nemá nikdy, ať si jede za chlapem do Alžíru, nebo do vedlejší Horní Dolní...
Není tady
Ty zamilovaný, jsou někdy úplně pitomý
Je cvok, zamilovala se do písmenek a do představ.
Realita života je jiná.
Zkusila bych neutrální půdu - když už...
Není tady
No tak se ozývám po delší době, ja to pokračuje. Před necelým týdnem se kamarádka vrátila z dovolené, kterou strávila se svým Miláčkem, dojela totálně zamilovaná, prý je to chlap jejich snů a "když to půjde dobře, příští rok na jaře by se vzali".... Na jednu stranu jí přeju, ať je šťastná, na druhou si klepu na čelo. Ale nemůžu s ní o tom diskutovat, zlobí se, že jí beru iluze. Ale čím víc o tom přemýšlím, říkám si, vždyť za tu dobu (cca 7 dní) nemohla poznat, jaký doopravdy je, sice sou spolu každý den na Skypu, ale i tak. V tuhle chvíli bych řekla, že má dost silný růžový brýle. Prý by bydleli tady v Česku, to mě trochu uklidnilo, ale nevěřím, že by jim to fakt vyšlo. Prý není žádný ortodoxní muslim, je dost tolerantní. Miluje ji, strčil by do kapsy všechny český "Honzíky". No sama sem zvědavá, ale říkám si, má 33 let a přesto uvažuje jak sedmnáctka. 
Není tady
Tyhle příběhy o Alžíranech se nějak podezřele odehrávají na více diskuzních forech 
No a co řekla manželovi, to jen tak sama odfrčí na dovolenou? Děti nemají?
Není tady
Malaika napsal(a):
Tyhle příběhy o Alžíranech se nějak podezřele odehrávají na více diskuzních forech
No a co řekla manželovi, to jen tak sama odfrčí na dovolenou? Děti nemají?
Rozvádí se. a kluka jí hlídala babička. Neříkám, kdyby to brala jako povyražení, ale chudina to bere dost vážně a mám obavy, že špatně dopadne.
Není tady
MončaVa napsal(a):
Malaika napsal(a):
No a co řekla manželovi, to jen tak sama odfrčí na dovolenou? Děti nemají?Rozvádí se. a kluka jí hlídala babička. Neříkám, kdyby to brala jako povyražení, ale chudina to bere dost vážně a mám obavy, že špatně dopadne.
Neboj. Buď bude mít štěstí jako kukusa anebo dost duchapřítomnosti na to, aby z případného průseru včas vycouvala. Přinejhorším bude zklamaná v lásce,ale to je běžná choroba 
Jo a Malaika má s tou poznámkou pravdu, taky jsem už na několik takových diskuzí narazila, znovu jsem našla i video, na které tam kdosi odkazoval, teda aniž bych tímto chtěla malovat čerta na zeď, ale jak se říká, opatrnost muší bejt:
http://www.youtube.com/watch?v=bjlhhj82 … re=related
Není tady
Nech ji, nic jiného dělat nemůžeš. Buď s ní a pro ni, jak bude potřebovat, ale nerej do ní. Někdy musíme svým přátelům ukázat, že je milujeme, tak, že je necháme, aby si rozbili hubu - a pak tu být pro ně a pomoct jim foukat rány. Když do ní budeš rýt, přijde ještě a kamarádku. Když s ní zůstaneš, i kdyby manželství s Alžířanem nevyšlo, bude mít aspoň tu kamarádku.
V neposlední řadě tu je určitá šance, že dotyčný Alžířan bude pokrokového typu, tj, nejen neskutečně galantní a sladký před svatbou, ale i po svatbě si své ženy hledící. Držím palce kamarádce, aby to tak bylo. Tyhle arabské národy umí se ženou zacházet tak, že se o tom českým mužům často ani nesnilo, bohužel tohle hýčkání trvá před svatbou...a pak se proejví kultura, střet světů atd...ne vždy, ale dost často. Ale jak říká, existuje šance, že bude mít kamarádka štěstí. Potřebovat tě bude tak jako tak 
Není tady