18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nemůu spát. Zkusila jsem kdejaké osvědčené metody..., nejde to. Příli mnoho vtíravých mylenek..., zvolila jsem "jít sem"!!!
Do kecacího fóra - do diskuze na netu.
Vynořila se paralela z mládí..., z doby, kdy "NET" nebyl. Psala jsem sáhodlouhé filozofické úvahy, pro sebe, jenom tak, na jakýkoliv dostupný papír- pak je házela do koe..., ale vím, e byly pro mne důleité. Psala jsem denníčky. Psala jsem dopisy, dlouhatánské jak týden před výplatou, pro své milé..., někdy s úspěchem (= byly přijaty a oceněny), a někdy zbytečně (=bez odezvy, reakce...), na rozloučenou (ne ty sebevraedné, ale ty DOPISY, co ukončují vztahy..., např., a nejenom ty srdeční...)
TEĎ mě zajímá:
- kdo volí virtuální svět jako určitý způsob seberealizace
- kdo tak NIKDY nepotřebuje jednat... (Tento typ osůbek sem asi nikdy nepřijde, co je logické, zajímá mě názor vás, co jste tady...)
...spát se mi u asi nepodaří, ale...
...to, moná se někdo ozve, za co předem dík!
Není tady
VIktorko, dovol mi názor - psaní pro sebe, do uplíku do koe nemá pranic společného s realizací na netu. T9m, e to napíe, dá mylenkám konkrétní tvar a můe nad nimi dále přemýlet. A je jedno, zda-li to končí v koi, vydá román a nebo si pokecá na netu.
Realizace - hodně maminek na mateřské zabírá diskuzní fora. Hlavně proto, e jim z mého pohledu chybí kontakt s lidmi. Jene takových netových "typů" je více. Někdo je čtenář, někdo shání informace pro svůj koníček, někdo si potřebuje vyblít svoje zloby a anonymní prostředí mu dává volnost, někdo jiný si zase kompenzuje svoji potřebu mít stále pravdu. Ty motivace mohou být různorodé. Není to tak jednoduché téma, jakse na první pohled zdá.
Není tady
PavlaH napsal(a):
... Hlavně proto, e jim z mého pohledu chybí kontakt s lidmi. Jene takových netových "typů" je více. Někdo je čtenář, někdo shání informace pro svůj koníček, někdo si potřebuje vyblít svoje zloby... kompenzuje svoji potřebu mít stále pravdu... Není to tak jednoduché téma, jakse na první pohled zdá.
Není náhodou net v tomhle smyslu "samorout" kontaktu s realitou? Kdy člověk přijde sem, a ev. najde, co hledal, není náhodou dobrovolně (moná nevědomky) odstřien od skutečného ivota?
Nevím, moná výeuvedené je pouze vedlejí produkt, ptz. nalezení informací pomocí netu rozhodně etří čas, peníze..., ale...
Není tady
Na to ti zase neodpovím. Kdy vemu v potaz ty maminy - dítě jim spí za zády, odejít od něj samy nemohou, jsou třeba přestěhované, ztratily kontakt s kamarády spolupracovníky. Na netu najde lidi s podobnými tématy. Nebo takový sběratel knoflíků, kolik jich má ve svém okolí? Pro tyto vechny lidi to můe být přínosem. Ovem stejně nenahradí kontakt z oka do oka. Ale co mám přehled, holky z netu si dělají srazy, take pak jejich komunikace dostane jinou podobu. Stejně jako to kdysi bylo přes dopisy, telefony. jen je to rychlejí.
Ty má ale na mysli asi tu druhou skupinu. Ldi, kteří nechtějí z nějakého důvodu hledat přímý kontakt a radějí surfují z klidu svého pokoje... Tam můe být příčin opět povícero, ikana, nepříznívá situace v dětství, stydlivost, nejistota, samotářství.... tam lze o dobrovolnosti jistě přemýlet.
Není tady
Ano Pavlo, oba hřebíčky jsi trefila po hlavičce... ani jsem netuila, e co mi začlo vrtat v hlavě, má dvě linie.
Maminy a lidi z nějakého důvodu více méně přinucené zdrovat se doma, nebo v jiném uzavřeném prostoru, ty chápu, beru a přínos to určitě je.
Ta "druhá skupina", jak jsi je nazvala, mě zajímá víc. Myslím tim aj lidi, kteří evidentně "vycházejí ven, a s někým se potkávají" (=mají kontakt s okolím), a přesto si myslím, e se velmi, velmi odhalují, svěřují, angaují, předvádějí... co já vim co, prostě jsou velmi aktivní a akční v tom virtuálním světě..., bez ohledu na to, jestli kecaj, nebo mluví pravdu..., prostě: reálně ijou ten virtuální svět, to je jeich ivot, a moná, po ulicích, obchodech, v zaměstnání, mezi známými... atd. jenom tak "proplouvají", realitu vpodstatě nevnímaje...
Bŕrrr, co jsem to ze sebe vysoukala?!?
Myslela jsem na kdeco, ale nejvíc asi např. na hráče virtuálních her (kdy je někdy slyím, jaké "problémy" řeí... ) taky na ty, mladé i starí, kteří si mezi sebou povídají, co vechno "zaili" přes net...
A jejej, mám zřejmě moc velké ui...
Není tady
VL - nikoli, jak jsi řekla, něco v tobě zarezonovalo právě na tu druhou strunu. Na ty, kteří ijí svůj ivot ve hře, mimo realitu a nebo v realitě jsou, jen té psané....
Má vlastně dvě monosti - prostudovat si sama sebe, co ti vadí, proč ti vadí, najít spojitost do současného ivota a nebo si pěkně pozorovat lidi, co dělají proč tam chodí a opět si z toho pro sebe vyvodit závěr.
mě spí rezonuje ta první skupina
Není tady
A co se ti nezda na tech "hracich virtualnich her?" Ze resi problemy , ktere ty nechapes a zdaji se ti nicotne? Oni proste takhle relaxuji ..a ja to znam ..taky si tim kratim svuj volny cas. Jiste je to zrout casu , ale zase na druhou stranu v dobe kdy tyto deti, dospivajici , dospeli i starsi hraji nikoho neobtezuji , nekradou , necmaraji po zdech , nechlastaji a mohu pokracovat. Jejich herni on-line starosti jsou dalece vzdaleny tomu co prozivas asi ty. Ale je to jejich vec jak budou travit svuj cas , pokud tim neomezuji jine.
Není tady
Ano Lenko, povauji řeení takových "problémů" za nicotné. To ale neznamená, e bych je odsuzovala. Ptala jsem se. Zvědavá. Poírač času ano, jako náhrada tebou vyjmenovaných patností, kterým se věnují jiní lidé, taky beru. Taky hraju hry, sice spíe takové opravdu dětské, jako Pac-mana a pod. A odreaguju se u toho.
A pro PavluH, má velkou pravdu. Rezonuju s těma proplouvajícíma. Pokud mé úvahy vyzněly jako odsouzení oněch virtuálně ijících, je to omyl. Pochopila jsem sama o sobě, e tam "padám", a chci pochopit více. Proto jsem se ptala.
Není tady
MOná ani nepadá, jen chvilku gumuje mozek. I to nicnedělání potřebujeme. Proč msuet být stále výkonní. Pouiju příklad VIktorko a prosím, neber jej osobně.
Je to jako návtěva sekty. Skupinky lidí, co má podobné smýlení a kadý se na kadého usmívá. Velký relax po těch otrávených ksichtech. Má pocit, e je ti mezi nimi fajn, e te berou ocenují. U hry se přidává jetě moná to vítězství. Stejně jako spadne do sekty a nechá se jí vláčet, stejně tak spadne do virtuálního světa, můe prezentovat svoji představu o sobě a je ti lépe.
Není tady
Vis co mne drzi na te on-line hre? Treba pokec s lidma, ktere znam ze hry ...komunita podobne smyslejicich a taky se z mnohymi z nich znam osobne. Delame ruzne sraziky a bavime se o tech blbostech ...jak lepe pouzit nektere vychytavka, strategie ...proste je to takovy obrazkovy chat...a povidani(mame komunikacni programek , takze se slysime ) Povidame si co bylo dneska .Pokud treba nekdo neco krasneho , spatneho nebo proste neco prozije , povidame si . Povzbuzujeme se mezi sebou , treba kdyz nekdo prijde o praci, ma nejaky problem (treba kluci se svymi laskami) , rikam jim muj osobni zensky pohled. Oni mi zase vysvetluji jak neco jineho vidi oni. Je to v mnoha pripadech takovy "babinet" v on-line hre. A pri tom povidani hrajeme...napr. behame za priserkami a mlatime je.
Není tady
Pavla H: A jsem se zděsila! Musím to brát osobně, ptz. se mě to týká. Já se nezlobím na nikoho, kdo nějak reaguje na mé sympatie ke Svědkům. Těch, co jejich reakce je útok, je mi líto, ptz. se sami uzavírají tomu, aby věděli, jak se na věc dívám já. A pokud "sektou" jsi myslela shromádění, nebo jejich Společenství, to je celkem jedno, je to fakticky místo, kde se cítím bezpečně a příjemně. Ne proto, e se tam vichni usmívají, ani to není pravda. Mají stejná trápení, jako vichni ostatní, a smutek se rozebírá stejně, jako radost. Jenom ve větím klidu. No a e jsi to dala do souvislosti s mým "padáním" do virtuálního světra, tak to mě fakt vystrailo, ptz. to opravdu můe souviset: vyčlenění se ze světa, který nepovauji za ideální a cítím se tady, no, minimálně nedobře..., to zdrhnu mezi lidi, které můu milovat a být s nima v jakémsi kontaktu, nebo nenávidět, a pak je seřvu, zesměním, odpálkuju..., co v reálu nelze... Dik. Mám o čem přemýlet. Fakt dik!
Není tady
Viktorko,
tak já třeba patřím přesně k té skupině, co popisuje Pavla.
Přestěhovala jsem se s ročním dítětem na vesnici do domečku, kde zatím moc lidí neznám. Chodím sice na procházky, sem tam se potkám s nějakou mamčou, prohodíme pár slov, ale to je ve. A já jsem hodně komunikativní typ, potřebuji to k ivotu. Manel je mlčenlivý, s dítětem si nepopovídám. Take si tu povídám s vámi.
Navíc jsem stydlivá a hůře navazuji přátelství, na netu to jde snadno.
Občas ulítávám na hrách. Hlavně na těch, kde se něco tvoří, třeba buduje firma. Kompenzuji si tím absenci zaměstnání, nějaké smysluplné činnosti. S dítětem je sranda, ale výsledek se projeví a za hodně dlouho a je nejistý.
Na netu trávím někdy a 8 hodin denně, větinou něco během dne, při obědě, po obědě, kdy malý spí a pak větinou celý večer.
Take tady má dalí testovací vzorek .
Není tady
Lenka:
Děkuju, e jsi mi to tak pěkně napsala. Ví, já jsem to, e několik lidí, kteří můou být aj hodně daleko od sebe, hraje spoolečnou hru, pochopila a cca před rokem v netové kavárně. Bohuel to ale byl nepříjemný záitek, ptz. řvali na celé kolo, mluvili sprostě, a na ty ostatní, kteří se třeba jako já chtěli spostředit na svoji činnost a svůj monitor, nebrali ádný ohled. Přemýlela jsem, kdybych já tam třeba s někým skypovala tak nahlas a tak sprostě, co by oni dělali, jestli bych je já tak náhodou neruila? No. K tomu se připojilo mnoho hovorů, větinou v dopravě, obchodech nebo tak, někde venku, v práci, které jsem vyslechla a pochopila, e si mezi sebou vyměňujou různé finty, aby obeli nějaká pravidla, nebo hráli rychleji, nebo já nevim co, tomu celkem nerozumím... ale podstatné je, e jsem pochopila, e tomu věnují mnoho úsilí a času, a nechápala jsem, k čemu je to dobrý. Moná by se to v mém pojetí dalo vysvětit tak, e kdy lutím kříovky, rozhodně abych ju dokončila, nevezmu kříovkářský slovník... jdu to hledat do literatury, naučných slovníků, na net, nebo tak, ale ne na padesáti stranách kříovkářského"taháku", tak nechápu dost dobře, o co jim jde, kdy "si tu neodehrají"... no, ale kdy to někoho baví, a si dělá příjemnou náladu, jak chce... Ale myslím, e aspoň částečně jsem se přiblíila tomu, e tihle lidi taky "vhupsnou" do visrtuálního světa, a to jetě virtuálnějího, ne třeba Babi, ptz. ijou mezi nakreslenými postavičkami, zdmi, příerami... je to tak?
Není tady
VIktorko, právě proto, e o tvých sympatiích vím, snaila jsem se ti to přirovnat na něco, co zná. Určitě to vak nebyl útok, jen téma k zamylení. CO se ti myslím nastartovalo. A to jsem skutečně ráda... BI
Není tady
Dík, Tulip. Něco mi na tom vadí. Ne na tobě, na tom principu. Nakrtla jsem to u na začátku. Je to to samopoírání
kontaktu s realitou. Nechci abys to cítila jako výčitku. Já jenom písmenama uvauju, ano? Nala jsi poměrně jednoduché řeení, které tě uspokojuje. A... neodradí tě ta pohodlnost třeba od vynaloení větího úsilí na vyhledání svých potřeb (kontakt s lidma... a to ostatní...) v reálu?
Mluvím s tebou, ale přemýlím o sobě, chápe?
Není tady
PavlaH napsal(a):
VIktorko, právě proto, e o tvých sympatiích vím, snaila jsem se ti to přirovnat na něco, co zná. Určitě to vak nebyl útok, jen téma k zamylení. CO se ti myslím nastartovalo. A to jsem skutečně ráda... BI
Necítila jsem to jako útok, spí mi vadilo a vadí, kdy to velijak obalujete... mohla jsi napsat, to má jako na tvém shromádění...., ví? Já se za to nestydím.
Není tady
VIktorko, ale já tam nikdy u svědků nebyla, jen srovnávám podle zkueností a informací, které mám já. Nezlob se, ale nemohla jsem to takto napsat.
Není tady
Viktorko,
lekci nebraní si věcí osobně při neosobním jednání u mám za sebou, v pohodě .
Kontakt s realitou .... no samozřejmě, e jsem o tom u přemýlela. Ale někdy má seznamování po internetu kladné stránky. Jak u jsem psala, v běném ivotě jsem docela stydlivá, internet mi pomáhá seznamovat se s lidmi jednodueji. A co je realita? Můe se kámoit s hodným člověkem, který je ve skutečnosti vrah. Nebo na internetu můe narazit na dobrého člověk. A kdy vycházím ze zákona e podobné se přitahuje...
Pokud to pro mě není problém, e nemám kontakt se skutečnými lidmi, tak to neřeím. Ale teď je jaro, určitě se brzy seznámím s dalími maminkami, teď budou vechny kočárky venku, snad si tu najdu kámoku i reálnou .
Tak přemýlej, jak se ti to zrcadlí .
PS: mě svědkové také nevadí do té doby, ne mi začnou podsouvat své mylenky. Take pokud nebude, nemám s tím já ádný problém
Není tady
Tul, nic mi to nezrcadlí, ptala jsem se na tvůj názor a pocity, ev. úvahy, aybch srovnala se svými. Zrcadla přenechávám těm, co se rádi v nich vzhlíej.
Jo a s tou kolkou jsi mi nasadila takového brouka, e u mám zítra na pracáku ohedně toho jakousi poradu na vyím postu... za to taky dík.
Není tady
Viktorko,
s tím zrcadlením to byl jen "tip", kdy nic, tak je to v pořádku
A kolka? Tak to by bylo super. Pokud má podmínky k tomu ji zaloit, jdi do toho. Jen se za sebe přimlouvám: bez i cvrčky od 2 let. Od doby, kdy byla schválená mateřská na 2 roky a zruené jesle je to pro nás mamči troku náročnějí...
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Jen se za sebe přimlouvám: bez i cvrčky od 2 let. Od doby, kdy byla schválená mateřská na 2 roky a zruené jesle je to pro nás mamči troku náročnějí...
No, moja ába nastoupila do práce od 1,5letého syna. Já jsem jetě chvílu byla na pracáku, abych mohla hlídat, ale peněz bylo málo, tak jsem nastoupoila taky, do stejné fabriky, na protisměnu a na bráně jsme si ho střídaly... pro ni legrace, ale pro mně - íleně vyčerpávající... vydrela jsem to jenom do té doby, ne mohl nastoupit..., pak jsem aj odela do jiné, aby nehrozilo, e v tom budeme pokračovat... Chudák děcko, doteď má "hlídací Aničku", tak řikáme aupairce, chůvě nebo kdo to je, ptz. dcera pro vzdálenost zaměstnání nestihne vnuka aj odvést, aj vyzvednout... Brrrr!
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Ale myslím, e aspoň částečně jsem se přiblíila tomu, e tihle lidi taky "vhupsnou" do visrtuálního světa, a to jetě virtuálnějího, ne třeba Babi, ptz. ijou mezi nakreslenými postavičkami, zdmi, příerami... je to tak?
Vis vetsina tech her je o tom ze pokud chces mit nejaky "postup " ve hre, musis tomu venovat cas. Je jiste dost tech co prozivaji hru na ukor Realneho zivota , ale to by nemelo byt ucelem. Mne hra nahrazuje pratele v zivote. Nebavi mne nejaka vysedavani u kaficka a povidani si o vonavkach , malovatkach , drbech typu co kdo s kym a co bylo obsahem 356 dilu nejakeho serialu a pod. . Na televizi koukam minimalne. Ctu knihy , noviny a hraju V praci si s kolegy popovidame rano , pri obede . Obcas skocime do hospudky na "pivko" (ja piju sice jen nealko , ale to neva.. Do cukrarny chodim s mym mlsmym drahouskem - to je pro nas takovy sobotni relax , pred varenim obeda. A hra je takovy doplnek k zivotu s in-game prateli. Kazdy je proste jiny a ma jine zajmy.
Není tady
Já to chápu, Lenko, jenom nechápu, proč "přeskakovat" levly a vychytávkama hru zkracovat, kdy jde právě o tu radost ze hry...
Není tady
Viktorko,
s malými prcky jde o to, aby si ten malý človíček vytvořil s někým vztah. Pokud si ho vytvoří s mámou, je to normální. Ale můe to být i otec, babička nebo právě chůva na hlídání. A pokud je dítě ve kolce rádo a doma se mu rodiče plně věnují, nevidím v tom problém.
Ale to sem do vlákna nepatří .
Není tady
Ach jo, pro Tul:
Kdybych tak teď mohla zvolit VIRTUÁLNÍ svět!!!
Jen pro zajímavost... "vyí post" mi mé virtuální plány vyčíslil (prej podle nejnovějího, ha-ha), na 14 melounů, to jsem se jetě zasmála, ale pak... kolka je pro mne za stávajících okolností v nedohlednu. Ale u vím, kolik dotací od pracáku, magistrátu a jiných institucí, taky vím, co jsem nevěděla, e soukr. stacionářů s nepřetitým provozem, jak jsem si já před pěti lety vymyslela, je tady habaděj...
OK. Jdu si najít ňákou "ploinovku" či jak se to jmenuje, kde se staví kolky a vradí konkurence...
Není tady