18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,tak se přidávám mezi maminky s dětmi blízko od sebe.O Natálku jsme se snaili téměř 3 roky,tak jsme ani nečekali,e to druhé půjde tak rychle a samo .Natálce bude asi rok a 3/4 a se jí narodí sourozenec a ve mě se střídá období radosti a strachu.První rok byl uásný a teď jak se přes něj malá přehoupla,tak u začíná zlobit,vztekat se,fackovat mě,rostou jí zoubky,v noci se budí stále tak 3x,já jsem unavená....ale mám pro ně úasného tatínka,který se nebojí zapojit do čehokoliv.Tak snad s jeho oporou to nějak zvládneme,ale jak říkáte,prostě musí .Těch prvních pár týdnů,kdy bude mimís téměř pořád spinkat(tady si to maluji trochu růově ),tak si snad zvykneme a najedeme také na nějaký reim.
Není tady
Holkz, yvladnete to urcite. Ja nemam babicky ani nikoho na pomoc, manzela vecne v praci a presto je to lepsi, nez jsem ocekavala. Ale asi jsem se zbytecne pripravovala na katastroficke scenare, v podstate bzch rekla, ze vse zvladam li a snaz nez s jednim, od ktereho jsem se ani nehla. Ted vim, ze to nejde a stihnu se krome dvou malych prcku postarat i o domacnost. Jsou samozrejme chvilkz krusnejsi, ale v zasade "neni se ceho bat"...
A nejen proto, ze proste musi...
Není tady
Tak ja se k vam taky pridam. Druhy prcek by se mel narodit v pulce dubna, tazke rozdil bude cca 21 mesicu a i presto, ze to bude pro me sakra narocne, pac se budu muset ucit na cervnove statnice , tesim se na to a verim, ze to nejak zvladneme. Dokonce jsme chteli mimi jeste drive, coz se nam i povedlo, ale nakonec to nedopadlo TP jsem mela 29.1) Jedine ceho se bojim je, aby Davidek nezarlil. Nikdy to nedelal, ale posledni dobou jak si vemu nejake jine mimco do naruce tak se mu to nelibi, pobrekava a chce ke mne
S hlidanim bude muset nejvic pomahat manza, nastesti ma praci, ktera mu to dovoluje, s babickama je to uz horsi. Mi rodice jsou na SVK a tchani i kdyz s nima bydlime v jednom domku, tak doma moc nejsou, ale zase kdyz je tchan doma, tak si maleho veme a fakt se mu hooodne venuje. No uvidime, ale snazim se byt optimistka a rikam si, ze kdyz moje mamka bez uplne pomoci babicek zvladla 3 deti do peti let, tak to ja ty dve musim zvladnout taky a hrave Ale to si povime tak za pul roku
A stejne tak si myslim, ze to zvladneme vsechny bez ohledu na vekove rozdily Drzim palecky
Není tady
ahojky, Romí, tak jsme na tom zase podobně jako tenkrát , vid? já mám TP koncem května, take prckovi budou 2 roky a necelý měsíc.....mám to stejně, těím se a zároven mám strach, jak to vechno bude,...největí strach mám z uspávání obou dětí najednou-třeba a v noci, malej spí v noci někdy neklidně, asi má patné sny, pobrekává a povídá ze spaní, take ho musim uklidnit a tak..do toho kojení po 2 hodinách.....a tak.....snad to nějak zvládnu-)
Není tady
Ahoj holky! tak se k vám taky přidáváme.
A se malej narodí, Domčovi bude rok a 3/4.. Veci se nám straně diví, říkají, e jsme blázni.. ale my to tak chtěli. Sice mám někdy (často) pochyby, jak to vechno bude, jak to zvládnem, jak to vechno co nejlíp sehrát... ale ono se uvidí..
Holky zajímalo by mě... co u v tom máte praxi.. kdy se prcek narodil, co ten starí? spal s váma a prckem nebo s tátou někde vedle nebo sám v pokoji?? Nebudí se děti moc nazvájem?
děkuju moc!
Není tady
NIky, Kája má svůj pokojíček a velkou postel, ale v noci větinou přijde k nám. Necháváme ji. Prostě jsem jí řekla, e kdy jí bude smutno, můe kdykoli přijít. Ale večer vdy usíná u sebe. Malej spinkal do nedávna dobře, take to bylo fajn. Nakojila jsem ho a spal dál....teď ale v noci výská, píská, po kojení nemůe usnout...děs běs...kdy u je tou dobou Kája v lonici, stěhuju se s malým k ní do pokojíčku a spíme spolu tam. Jinak co se týče buzení, tak kdy malej v noci brečí, Kája o tom vůbec nevím, spí jako dudek...
Není tady
ahojky
tak se taky hlásím do klubu
máme teď po estinedělí a zatím tak nějak v pohodě ale já tu mám po ruce babí a kdy houknu tak i chlap se přidá odpoledne jsou větinou dost v klidu, protoe to přichází babí z práce a kdy není unavená z práce nebo nemá svůj program tak ochotně a ráda pomůe nebo si Jendu vezme taka ven, do bazénu apod., teda kdy je doma a není 200km od domova...
zato dopoledne si uívám to je tu cirkus a nestíhám se kolikrát najíst, ale dá se to a těím se a bude Adamovi aspoň rok, tak nějak si myslím, e to u pak půjde spousta věcí snáz, kluci si vyhrajou a budou spí spolu ne viset na mě
Romčo, my tandemový kočárek máme, ale kluci jsou od sebe 17měs. Jenda teda chodí hodně, ale cestu do města a z města celou nezvládne a hlavně je to pro mě rychlejí ho naloit a fičet s tandemáčem uvidí jak to bude mít Estí s chozením, kočár můete dokoupit pak vdycky, je jich k mání mraky, koupila jsem jeděný, můe mrknout sem, psala jsem tam o něm http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=41257
Niko, u nás ani jinak ne společný spaní vech nejde zatím nemáme dodělanou novou lonici, take jsme vichni v původní, ze které pak budou děcáky. ádný problém to nikomu nečiní, Jenda má extrémě tvrdý spaní, take ten nic a Adam se taky vůbec na ádný hluk nebudí, tohle je absolutně v klidu
Jenda se bude osamostatňovat cca v létě, kdy mu budou dva, to snad budou pokoje u hotový a Adama si zatím nechám v lonici a pak ho taky přestěhuju ale to je jetě daleko.
Není tady
ahoj holky, chci se zeptat, jak jste vychytaly uspávání obou dětí? já prcka uspávám, někdy, kdy není hodně unavený i 45 minut , spí jetě i po obědě, tak si to nějak nedokáu představit, co bude zatím s malou......
díky předem za nápady...
Není tady
Petrelko, Izi děkuju..
NO, jsem zvědavá.. Pořád si to nějak nedokáu představit... hlavně to, e by se navzájem nebudili. Domča teda u občas spává ve svým pokojíčku (kdy nejsou nemoci) .. ale někdy k ránu kolem 3 - jak kdy.. se prostě vzbudí a chce za náma.. tak jde.
Ale i kdyby tam byl... pokojík je hned vedle lonice.. je vechno slyet..
Fakt jsem na to zvědavá.. Dokáe být pěkná protivka kdy ho něco vzbudí... ale to asi vichni, e.
Mahari, já myslím, e klíďo můe!
Mery.. to jsem taky přemýlela.. máme s Domčem vlastně pořád stejnej rituálek- umývání, lonice- povídání, mazlení, mlíčko.. usíná.. Chvilku to taky zabere.. tak jsem přemýlela, e za chvíli začne "jen" mana.. dva-tři dny v týdnu.. a pak měsíc před porodem skoro kadej den mana.. aby si malej úplně zvykl. On tam H. s náma je.. ale je potřeba aby to zvládli hoi sami.. A ty první dny nemusím řeit aspoň tohle..
No, ale ono se to vechno ukáe, e...
Není tady
Trochu to oivím takovým p.itomý.m dotazem, ale fakt nevím a dost nad tím dumám , kde nebo spí v čem máte nebo plánujete mít přes den druhý mimčo? Já toti s postýlkou z lonice hýbat nemůu a ko nebo kolíbka se mě zdá (v tu dobu s 2 letým zvědavým rarachem) zralá akorát tak na zvrhnutí - prostě u vidím, jak se prcek v rámci zkoumání sourozence za ten ko či kolébku pověsí a oba dva spadnou/vypadnou (nejspí nebudu super ena, abych je stále hlídala ) Jen tak na gauči, jako s prvním - to nepřipadá v úvahu. Jiný řeení mě vůbec nenapadá
Misho tak já to řeila tak e jsem měla malého v postýlce taky v lonici nebo na polohovatelném lehátku.Ale to fakt málo.Spí byla ta postýlka.Taky jsem se neodváila dát mimi do toho koíku jak jsem měla malou.Pořád mě napadali ty samé představy co tebe jak se Eli bude chtít podívat na bráku a zvrhne ho Ale něco jsem se teda k té postýlce nalítala pořád jsem prcka kontrolovala.No a kdy byl větí tak pak jsem ho dávala i na deku na zem a malá se pomalu s brákou sívala a bylo to o.k.
Není tady
Ahoj, témátko jsem znova pročetla, ale cítím se hrozně bezradná a zoufalá a spí se asi potřebuju vypsat
Nic nezvládám, nic mě nejde..novouka má bolení bříka a rozhodně není spavá..vůbec nevím jak to mám dělat. Mám hrozný výčitky kvůli starímu, kterýho nestíhám. Snaím se na něj mluvit, kadou chvíli se ho dotknout, pohladit, kdy malá vyjímečně spí v postýlce, jdu si k němu a snaím se s ním hrát, večer kdy to jde, koupu ho...s uspáváním problém není, přestěhoval se k nám do lonice, take v podstatě usínám s dětmi společně..mám pocit, e to je hrozně málo, e ho ztrácím..byli jsme taková sehraná dvojka a teď je to prostě pryč a mě je to hrozně líto..nějak se s tím nedokáu jako matka poprat...achjoo..do toho jetě ty hormony..mám pocit, e jsem totálně vybouchla.
Mu jde přítí týden do práce, tak se hrozně bojím, jak zvládnu obslouit obě děti, jestli se vůbec dostaneme ven, buď uspávám nebo kojím nebo řeím pláč..
Asi mě taky dere, e nevidím do Matyho due, vidím, e toho "vetřelečka" řeí, e nechápe, proč je tam najednou ten uřvanej uzlík, kterýmu věnuju maximu času a který ho okrádá o maminku, jak mu mám vysvětlit, e se pro něj nic nemění?
Jsem celá rozpolcená, jak to udělat, abych tu péči rozdělila spravedlivě?
Ani nevím jestli tenhle příspěvek poslat, vím, e ze mě z části mluví i poblázněný hormony , e jsem na začátku 6nedělí a vechno bude lepí, ale nějak mě tenhle fakt přestal uklidňovat a počáteční optimismus je prostě tetam No, třeba je na tom někdo podobně a jedna psychouka se svým výlevem aspoň trochu uklidní jinou
Upravil(a) mishasha (4. 9. 2010 12:37)
Ahoj Mishasho,
přečetla jsem tvůj příspěvek jedním dechem a můu říct, e přesně takto jsem se cítila já, kdy jsem dorazila domů z porodnice a fackovaly mě hormony
Byla jsem jak rozpolcená, nebyla schopná uvaovat mozkem, ale jen city, které hormony kosily...
Vím, e to co napíu, asi neporadí, ale tohle vechno prostě spraví jen čas, a se dají dokupy hormony, a se více sehrajete doma jako rozrostlejí rodina a tak. Bylo mi hrozně a dodneska tvrdím, e estinedělí s Davídkem pro mě byl hnus. Cítila jsem se hrozně, Anetky mi bylo hrozně líto a pak i Davídka, protoe jsem ho asi nechovala tak jako Anetku, kdy byla takhle maličká.
Ale pak se to srovnalo, dneska můu říct, e u je to fakt pohoda a e nic takového neřeím. Prostě máme dvě děti, obě milované, snad obě i dobře mazlené a "piplané" a e jsme rodina a ve funguje bezvadně.
Sna se pořád si říkat, e jsi dobrá máma stále pro oba, e se pro starího prcka nic nezměnilo, jen jste mu dali to nejlepí, sourozence
Brzy bude líp
Není tady
Mishinko, honééém utíkám na pomoc!
take.... nejdřív tě mooc a mooc zdravím a posílám a veliký objetí pro Vás vechny!
Jdu ti taky hlavně dodat sílu a troku toho povzbuzení a ze své zkuenosti můu říct, e opravdu!! bude jen líp a líp!! Vydr!!!!
vzpomíná jak jsem ze začátku měla úplně ten samej problém, e prostě Domíka idím a e s ním nedělám věci tak a stejně dlouho jako předtím a e je chudáček "ten druhej" najednou.. ? Byla jsem z toho fakt dost smutná, e se mu nemůu tolik věnovat jako předtím, straně jsem to řeila.. ale ono za to můou fakt hodně ty hormony a tak nějak ten začátek toho veho ..
take neboj, stačí jen zatnout zuby a hlavně to teď vůbec neřeit..
Dělá to vechno výborně! Jakmile můe, sama říká, e se snaí Matyho pohladit, pomazlit, kdy je chvilka tak se mu věnovat.. Ono to bude chvilku trvat a Maty si taky zvykne, neboj! Domča ze začátku dělal- nebo spí malýho totálně ignoroval, prostě jako by nebyl, občas se tak jako zastavil, co to tam leí v postýlce a kdy malej brečel, tak byl schopnej mě pomalu tahat za kalhoty a doadovat se svýho...
a teď??? huláká na mě kdy "Onza" brečí, "mámo poď,mámo poď" a já prostě musím jít utěovat Honzíka.. podává mu dudlíka, drí mu ho prstíčkem u pusinky, protoe to mrně pořád flue ven, chrastí mu chrastítkem a chodí mu dávat pusinky na dobrou noc..
Neříkám, e nejsou dny, kdy jsem ráda, e je večer klid a oba spí... ale u se to opravdu krásně ustálilo, a je to fajn. Někdy mi připadá, e mám i větí klid, ne kdy byl je Domča..
Ono, to má toti i svoje výhody, samoe nebude u asi nikdy mít na Matyho tolik času jako před tím.. ale na druhou stranu se Domča víc osamostatnil, dokáe si hrát krásně sám, pomáhá mi -víc ho úkoluju.. prostě.. u musí být ten starí bráka.. A ono to určitě zas tak patný není!
Uvidí, jak si pak budou rozumět.. a na nějaký "izení" si ani nevzpomenou. A navíc.. za chvilku prcci povyrostou a to vechno můeme dělat vichni spolu dohromady!
take opravdu vydr a ono to půjde, uvidí!
Jo.. a takyjsem měla strach, jak to vechno půjde, a H. půjde do práce.. Ale ono to kupodivu prostě lo a bez větích problému. sice nám to ze začátku vechno trvalo, ale co.. nikdo nás nikam nehonil. Hodně jsem brala kluky ven, v kočíku se malýmu líbilo a Domča byl taky rád, take obstarej to nejnutnějí (dát najíst, oblíct) a běte ven. Denisce se bude krássně spinkat v tomhle počasí a Maty se aspoň troku unaví!
A pokud to jde, a ti pomáhá tvůj. Večer tomáme rozdělený, kadej jednoho a jde to super! Ze začátku mně bylo líto, e jsempřila o "nae" večery s Domíkem, ale prostě jinak to nejde. Máme dvě děti a prseno manel nemá..
Jo.. a neboj... něčeho se prostě nezbaví... hltám pořád, ikdy kluci oba spí, zadrovat na záchod u umím taky bravůrně, e bych v klídku zvládla nějakýho bobra.. a poslední dobou mi přibylo.. e piju dřív ne mám sklinku u pusy- take jsem věčně politá.. Babička mi na to říká, e to spěchem.. (nakláním sklinku dřív, ne ju mám u pusy).. Co vechno přibude, později napíu, jsem si jistá,e tímhle to nekončí..
No, opravdu si nedokáu představit se vrátit dopráce a jít znovu na pracovní oběd..
Jo.. a taky bych řekla, e 6-nedělí končí u druhýho prcka dřív!
Není tady
Ahoj Mischo! Přečetla jsem tvůj příspěvěk a připomělo mi to sebe těsně po porodu .... já jsem jetě k tomu do bonusu v estinedělí musela dopisovat diplomku a měla zdravotní problémy...no u jsem byla zralá do Bohnic , ale i přes to vechno jsme časem dopracovali k nějakému méně chaotickému ivotu, tak abych měla čas na obě holky bez výčitek, a jak píe Nika, hodně jsme chodili ven, co bylo přínosné pro vechny - Viki spala v kočárku a já si s Niki mohla v klidečku povídat ...horí to bude v zimě.
No a na večer, kdy u měl mana po práci, to jsme si taky dítka pěkně rozdělili
Můu potvrdit, co píou holky, e bude líp a líp , hormony se ustálí a bude to zvládat levou zadní
A já od té doby, co se Viki narodila říkám, e jedno dítě=ádné dítě
Upravil(a) Maharishi (4. 9. 2010 14:53)
Není tady
Luluc, se sourozencem má pravdu, je to to nejlepí co jsme mu mohli dát, díky
Nikouku, ty prostě nikdy nezklame , koda, e bydlí tak daleko, bych ti zajela dát hudlana a ne jednoho díky za povzbuzení, vak si pamatuju, jak jsem ti radila "vydret"..jsi skvělá, díky
Mahari, v tvojí situaci bych se asi fakt zhroutila, jsi dobrá!
Holky vím, e to chce čas..jako se vím, ale takováhle podpora a pochopení taky pomůe, fakt moc díky