18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
petrelko já mam lehátko, který jde do úplnýho lehu, take malej kdy byl miminečko, tak v něm normálně leel a nechala jsem ho tam i kdy usnul
Není tady
My teda vyuívali lehátko na 100% a vlastně doteď a počád, dokonce i Verunka si do něho lehne a relaxuje v něm. Dávám v tom Markovi i občas jíst, pořád jetě kloudně nesedí, je jak hrouda.
Doporučuji.
Není tady
Ahoj holky!
Tak lehatko mam pripravene i s hrazdickou. Jsem zvedava, jak se mu v nem bude libit. Docela uz sleduje okoli, tak treba se na chvilku zadiva.
A co dalsi vychytavky, mate nejake?
Ja mam pred sebou posledni tyden relativniho klidu. Pak odjede babicka a vhupnem do toho vsi silou Jesteze je jaro a brzo prijde leto, tak kdyz bude nejhur, supky ven. Tam se snad mladata sklidni...
Není tady
Já jsme se chtěla zeptat na to lehátko páč ho taky řeím. U Terezky jsme ho měli a byla v něm docela často. Teď bych ho asi jetě víc vyuila jene si řikám lehátko bude asi na zemi s tim, e malá je trochu střetiprdlo a lítá mezi pokojema a často si namele papulu tak abych furt seděla u lehátka a hlídala aby na něj nespadla. Kdy ho dám někam vý tak se taky bojim aby si ho malá nestahovala Nevim asi blbej dotaz, ale napadlo mě to páč nae malá je fakt péro. Nedávno jsme tu měli např. půlročního chlapečka a malá k němu s radostí letěla a vyloeně na něj skočila...natěstí jsem jí zachytila včas, ona to podle mě jetě nechápe, e musí opatrně i kdy ho furt hladila a byla jemná, ale pak jí něco napadne....nevim toho se bojim nejvíc no. U teď jsem furt řikala opatrně, pomalu, neházej s tím atd. a mi jí bylo líto, e jí tim vlastně odstrkuju no.
Není tady
Kleo, tak to neber, musí upozornit, ale ne zákazát a navíc ona si straně rychle zvykne. A navíc naemu Markovi se straně líbí, kdy ho Verunka muí, někdy mi je z toho a ouzko, ale kdy pak vidím, jak se řechtá, tak si říkám, e mu to vadit nemůe. Malá si brzo zvykne, e tam někdo je. Zatím můe lehátko vytáhnout, dát ji tam panenku a upozorňovat ji, e tam leí panenka a říkat, e brzo tam bude leet ivé miminko - bráka. Neměj z toho strach. Pak jetě dělají hodně takové závesně sítě, ale to je blbý, e není přenosný a nebo kolíbku na kolečkách, tu přemístí kamkoliv také. Ta sí je bezvadná, ale to přenáení je blbý - nepřenese.
Není tady
Holky a jak jste to delaly, kdyz vam drobec rval (najezeny, prebaleny) a potrebovaly jste nakrmit starsiho, nebo proste s tim starsim neco... Maly totiz venku spi jak spalek, ale doma ne a ne a obzvlast ma chut rvat zrovna v techto situacich, kdy potrebuji dat jist starsimu a pod. V satku jsem zkousela, ale moc to zatim neumim vazat, tak u toho rve taky. Lehatko ho zatim nebere, je to predse jen jeste novorozenec, moc ho okolni svet jeste nezajima... Uklidni se jen u prsu, ale to bych ho tam mela porad, nebo v naruci, ale uz je tezkej a boli zada... Jak je to u vas, nebo jak to bylo u vas?
Není tady
Silwi a v tom lehátku u tebe a malýho nevydrí? řve taky i kdy na něj mluví, co dělá, e krmí nebo cosi co zrovna dělá komentuje?
Já kdy krmila verunku, tak jsem Marka měla v lehátku, átek jsem nedávala, nechtěla aby si zvyknul na tahání a vydrel bez toho do teď. Měj ho u sebe, hlavně ho neuč na prso jako uklidnění nebo řeení situace kdy řve. Je malý, jasný, e je, potřebuje tě, ale prostě ne vdycky to jde. Prostě ho měj u sebe, mluv na něj, zkus i dudák, ten nám hodně pomohl. Uplně obyčejná hvezdička za 12 Kč v lékarně. Jinýho nechtěl. A kdy bude ječet, tak bude ječet. Hodně u nás pomáhalo ho rozbalit, nechat ho rozvalenýho a to mu bylo blaho. Pokadá, kdy jsem něco potřebovala a nelo to jinak viz popisováno výe, tak jsem ho flakla na deku třeba na stůl kde jíte a nechala ho pokopat. Je moc hezky a teplo, tak ho chvíli nech pokopat a bude to. A pokud ne, tak si chvíli pobrečí, jsi jenom člověk. Obrň se proti tomu, brečet budou. PS: Bude hůř!!!!!
Není tady
Sillwi a co si pořídit kočár na balkon ?? Daniel taky radi spal venku v kočáře ne doma.
Já jsem ho u druhýho měla, bydleli jsme v čináku ve druhým patře, take pod oknama jsem ho nenechávala ( i kdy bych mohla, tady by mi ho nikdo nekradnul ), ale měla jsem starí kočárek na balkoně.
Vdycky jsem tam malýho podrncala a a usnul, mohla jsem něco dělat. Vařit nebo se věnovat Honzíkovi.
Spával tam snad do roku
Upravil(a) Pinky (23. 4. 2009 10:02)
Není tady
Pinky, diky My balkonovy kocar mame. Ani mi tak nejde o dobu spani, beztak chodim ven s Tomaskem, takze Dany spi v kocaru a v pohode. Ale resim cas, kdy ditko bdi a rve Dany se totiz naji, deset minut je v klidu a pak rve az dokud neusne, a to dokaze bdit i ctyri hodiny. Samozrejme, neplace v kuse... No, musime tomu vychytat mouchy, co ho trapi, co ma rad...
Ladi, jj, rozbalenej je docela spokojenej, ale taky jen chvilku.
Není tady
Silvi, neboj, ono se to uklidní , taky jsem měla tyhle stavy. Zvlá kdy byla situace, e jsem vypravovala Míu do koly, Pátín něco chtěl a malej začal řvát jak tur bezdůvodně. Take mi nezbylo nic jiného, ne ho nezbytnou chvilku nechat vyřvávat a ejhle, on se za pět minutek uklidnil. Na noení ho taky nechci moc zvykat, přeci jen u teď máme skoro est kilčo, take by asi záda hodně trpěly a já na ně trpím, take átek pro mě řeení není. Jinak já lehátko do děcáku dávám, Pátín si ohromně rychle zvykl a ví, e si sedne hned k lehátku a povídá na něj, je to zlatíčko, jinak se mi nestalo, e by do lehátka nebo postýlky vlezl, my toti máme postýlku v děcáku a fungujeme na citlivou chůvičku , jinak je teda fakt e lehátko tahám vude za sebou aby na mě viděl a povídám na něj třeba od sporáku a Ondra úplně řičí blahem u toho
Není tady
Ahoj holky...
Ozivuji vlakno, at nezapadne prachem, porad tady pribyvaji nove vicenasobne maminky...
Jinak davam za pravdu, kazdym dnem je to lepsi a lepsi, Dany uz tolik neplace, takze se nasnidame i obleceme v klidu. Spim sice porad malo, ale to je kojenim... Starsi take v noci nespal, dokud jsem ho kojila...
A jak valcite vy?
Není tady
Ahoj,
taky zdravím maminky
Tak u nás to celkem jde,jen se straně málo věnuju Aničce..Honzíka trápí bříko,natěstí v noci je celkem klidný..ale stejně jako Silwan toho moc nenaspíme,pořád se kojí
Reim jetě ádný,snad časem bude
Není tady
Ahoj zdravím vechny. U nás je to taky celkem ok. Marečkovi lezou zuby, přes den je protivný, ale noci celkem spí. My u máme docela reim. Vstáváme kolem sedmé a kolem sedmé i usínají. Verunka u přes den nespí, Marek u jenom po obědě. Čas co spí se snaím věnovat Verunce a chodím s ní na zahradu, kdy je pěkně. Teď má být eredně, tak jsem zvědavá jak to zmákneme.
Pozdarev vem a pevné nervy. Obdiv vem kojícím a nevyspalám maminám.
Není tady
Ahoj mamky... Ozivuji toto vlakno, jak se vam dariii?
Není tady
Silvi,zrovna mám nemocnou Aničku
Take v noci uklidnovat malou a mezizím kojím Honzulu. Dneska chodím jak náměsíčná
Jinak ale musím říct,e pokud ani jednoho zrovna nic netrápí,tak si vedem celkem dobře.. Na binec doma,nevyehlené prádlo si začínám zvykat..Fakt takové věci těko stíhám
a co vy?
Není tady
Ahojky,
tak jsem pročetla, sice máme po estinedělí, ale stále mám pocit, e proívám hormonální boj a city útočí... a mám pocit, e se nevěnuji pořádně ani jednomu děcku.
Navíc k tomu řeíme Anetčino patné noční spaní...
Malá v noci spí docela dobře, na kojené dítě to tedy ujde, ale přes den mi spí pořádně jen u prsa a nebo jak tak venku, take nějak nemám čas jen pro Anetku. Stále tedy spolu chodíme dvakrát týdně na krouek do mateřského centra a jednou dopoledne chodíme do centra na malování a hernu se cvičením.
Ale u cítím, e začíná árlit a chce být taky miminko, chce se chovat atd.
no snad se taky brzy zajede u nás nějaký reim, já se sklidním a přestanu ve tak řeit a vnitřně zkoumat atd...
mějte se vechny moc krásně
Není tady
Jsem si s odstupem casu precetla, co jsem psala, kdyz byl malemu tusim mesic nebo jeste mene a ikdyz obcas jsou erupce na slunci, tak vetsinou je to fajn a ne tak slozite, jak jsem si predstavovala, dokud se maly narodil. Dokonce i toto neprijemne zimni obdobi se da docela zvladnout a je snesitelne - pokud deti nestunou a nemusime sedet zavreni doma - coz je teda prvne a doufam, ze se to nebude tak brzo opakovat.
Jinak pokracujeme ve vsech aktivitach, co jsme mely s Tomaskem zabehnute - takze dvakrat tydne plavani (jednou s Dankem), 1x hudebka, 1x vytvarka.
Ted je to trosku narocnejsi doma, Dany se stavi a tak vsechno cihajici nebezpeci v kombinaci s mucicim starsim bratrem je potreba ustrazit, ale i tak dobre.
Sice jsem nic neporadila, ale aspon jsem zvestovala, co a jak u nas.
Není tady
Pekny den!
Oprasuji vlakno Vicenasobnych maminek nam porad pribyva, treba se nekdo opet bude chtit poradit... Me by treba zajimalo, jak jste na tom se zarlivosti u vasich ratolesti... i ted s odstupem...
Není tady
ahoj holky. dost nečekaně se asi zařadím mezi ty, co mají dítka blízko u sebe. by jsem to nikdy nechtěla, stalo se. jsme z toho zatím spí v oku, ne zrovna milém. no, ance na otěhotnění i pře prním byla malá - téměř jsme li na IVF, pak mimoděloní a dalí problémy... a ted to vylo téměř na poprvé. jsem teprve v 8tt, tak to nechci metřikovat atd. ale zároveň hledám povzbuzení a rady, e se to dá zvládnout ( i bez pomoci bybiček a rodiny) a taky co a jak. věkový rozdíl 2 roky 2 měsíce .malá je těce kočárková, take asi budeme pořizovat dvojkočár sourozenecký.
pokud máte typy a zkuenostii, můete doporučit? Díky.
Není tady
Romísku, tak předně moc a moc gratuluji. Já byla také v oku, ačkoli jsme druhé plánovali brzo, přilo to nečekaně a dřív ne jsme plánovali.
Kadopádně se to ale dá v pohodě zvládnout.Babičky taky nemáme a i kdy samozřejmě někdy přiel den, kdy jsem měla pocit, e zkolabuji , pak se to zase ustálilo a bylo dobře.
Kdy se Ellenka narodila, bylo Mathiáskovi 13 měsíců. Zezačátku to bylo náročnějí, ale to je dle mého vdy, a je rozdíl rok nebo 5 let.
My jsme moc astní, e k nám Ellenka zavítala tak brzy, mají se s Mathiáskem moc rádi a je to lepí v tom, e mají stejné zájmy, take to starí dítě nemá pocit, e je omezováno tím, e miminko nic neumí a nikam se s ním nedá chodit apod.
Navíc je vidět jak straně moc to obohatilo Mathiáska a jak moc to prospívá Ellence.
Prostě buďte astní, e se zadařilo. A i kdy ten první půl rok je náročný, pak se vám to zúročí a bude fajn.
Dvojkočár jsme také měli, ale jen na 5 měsíců. Od 18 měsíců Maty apká nebo jede na skatu.
Není tady
Romisku, gratuluju. Já mám dva nejmení od sebe dva roky a pět měsíců, zvládnout to jde, sice někdy má člověk pocit, e u nemůe ... ale musí. Zároveň u teď je poznat, jak čas utíká, e je to lepí, u si spolu dokáí zablnout a člověk můe i "vydýchnout", někdy, ale můe.
Neboj, určitě to zvládne.
Dvojkočár jsem neměla, ani stupátko, Patrik chodil bez problémů pěky, a na delí trasy jsem chodila jenom s manelem, kdy jsem věděla, e mi s ním má kdo pomoci.
Není tady
Romísku, já ti taky gratuluju, vdy je to nádhera! A 2 roky 2 měsíce je úasný a myslím e ideální, takhle bych si to přesně přála i já, ké by mi to vylo. Vůbec mi to nepřijde brzy, navíc vás čeká jetě hodně dlouhých měsíců, během kterých EK udělá velký pokroky a bude to zas o něčem jiném.
Jinak pamatzuje na Tiger? Byly jste spolu ve snailkách jeden čas. Ta čeká druhý mimi začátkem března, imonovi byly teď dva roky, take ta samá situace. A kočárek vyřeili tak, e budou mít jen skate, protoe íma se přestal úplně vozit na podzim a tandem by tudí nebyl plně naloen
Upravil(a) Fidorka (21. 1. 2010 23:18)
Není tady
Ahoj Romísku,
ono se to poddá neboj, chápu, e se s tím musíte vyrovnat, jestli jste to nečekali tak brzo, ale určitě to zvládnete. Jestli to vyjde, my budeme mít rozdíl necelý dva roky..teď to nijak neřeím, na vechno je hrozně moc brzo, ale to ví, e v duchu si říkám, jak to zvládneme..do bytu se sotva vejdem teď, bydlíme ve 4. patře bez výtahu, Matulka bude sakra zvyklý na to, e se ve točí jen kolem něj..babičky a dědové daleko a stejně pracující, manel zaháknutý neustále v práci...no, ale já si říkám, e nějak bylo, nějak bude a vechno se dá prostě zvládnout! Tak spí teď drím palečky, a to přijmete jako radostnou zprávu a těíte se z nového ivota.
S kočárkem neporadím, zatím jsem neřeila.
ahoj, sice mam zatim jedno ditko,ale procetla jsem cele vlakno. Porad vaham, zda po svatbe(v lete) vysadit prasky a pustit se do druheho(navazat skoro na prvni materskou) nebo radsi dat rok, dva pauzu a jit do prace. oboje ma vyhody a nevyhody. a bojim se ze dve deti nezmaknu...a ze uz nebudu mit nikdy ani tu chvilku pro sebe. Mozna to zni sobecky, ale tatinek moc nepomaha a neni doma, takze musim spolehat na sebe. Kdyby to vylso dle planu, veurnce by bylo cca 3,5.
Není tady