Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 31. 3. 2009 10:49

Benji
♥------
Registrovaný: 14. 8. 2007
Příspěvky: 18

Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Ahojte!

Dlho som tu nebola, ale vzdy sa mi vase rady osvedcili, tak som sa rozhodla zalozit dalsiu temu...

Pred dvoma tyzdnami som porodila druhe dietatko. Doma mam 22 mesacneho syna, pomaly sa zzivame, ale predsa by som rada vediet, ako ste to prezivali a hlavne organizovali vy... Mam na mysli prakticke veci - ako ste riesili situacie, ked si vas ziadali obe deti naraz?

Mam pocit, ze stale len kojim a moje predsavzatia, ze sa budem starsiemu dietatu intenzivne venovat mi nejak nevychadzaju... Ked som so synom, je mi luto, ze mala je sama v postielke, ked som s nou, je mi luto, ze nie som so synom... Ale kojit musim, a aj uspavanie je horor...

Budem vdacna za kazdy skusenost, inspiraciu... Snad to pomoze aj inym mamickam...

Není tady

 

#2 31. 3. 2009 20:09

Aluska
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Chrudim
Registrovaný: 21. 1. 2008
Příspěvky: 2745

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Benji, zatím tu zkušenost nemám, ale za pár týdnů se k tomuto témátku přidám...tedy jestli budu mít vůbec čas zapnout počítač. big_smile


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10752;127/st/20080416/n/Mathias/dt/7/k/4cbd/age.pnghttp://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10727;126/st/20090604/n/Ellen/dt/6/k/96e9/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10723;30/st/20111111/n/Mareike/dt/6/k/e8b9/age.png

Není tady

 

#3 31. 3. 2009 20:38

makca
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Studénka
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 8124

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

benji, neboj ono se to casem vytribi, ten zacatek je tezky, ono v  sestinedeli i hormony dost pracuji, ale uvidis, sami si vytvorite nejaky ten  rezim a bude fajn. mozna zkus maleho zapojit do pece o malou, treba nosit plinu, pomoct s prebalovanim, koupanim, tohle ze zacatku nase mala mela rada, teda az do 4 mesicu maleho nez zacla zarlit a pak teprv zacal fofr.-)
drzim palce at je to u vas co nejdriv fajn


http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356217.png

http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356219.png

Není tady

 

#4 31. 3. 2009 22:05

Lenina2
Babinet Klub
Registrovaný: 3. 5. 2006
Příspěvky: 3990

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Benji, mᚠděti přesně od sebe jako já. No u nás zatím dobré. zpočátku trochu žárlil, ale snažila jsem se na něj hodně mluvit - mimču zpočátku stačí, že ho kojíš a chováš. Tak jsem třeba kojila a u toho mluvila na Matyáška. Nebo jsem si dala Amálku do šátku a hrála jsem si s Máou. První měsíce jsem vůbec nevařila - vyndávala jsem z mrazáku a uklízela až po nocích, abych veškerý volný čas trávila s Máou. Jak to šlo a jde, chodíme i do MC aby nebyl ochuzenej o aktivity, které jsme dělali před tím a jde to.
Pro mě bylo nejhorší koupání - než jsme zavedli režim - teď koupu už obě děti zároveň a zase není problém. Teda pokud není už Amálka unavená.
Já myslím, že horší časy nastanou, až začne Amálka lézt a brát mu hračky. Takhle ji on podá hračky jaké sám chce a vpodstatě se k ní chová jako k živé panence. Musím hlídat aby jí nedával jíst co ona nesmí anebo aby jí nedával hračky které jsou pro ni nebezpečné.

Jo a ještě k tomu kojení - Máa vždycky taky něco chtěl, tak jsem měla nachystáno v mističkách a vždycky jsem mu je podala. Časem si vyžadoval taky mléko (ale do hrníčku od kravičky), tak jsem ještě před kojením nachystala hrnek pro něj.

A ráno jak začali vstávat společně, tak vezmu obě děti dolů - Amálku nechám hrát si na dece a obleču Matýska, tomu pustím pohádky, dám mu v mističce ovoce a pití a jdu nachystat Amálku.
Jak to budeme dělat až Amálka poleze, to poreferuju časem.


http://lb5f.lilypie.com/g31Yp1.png
http://lb3f.lilypie.com/0Cgop2.png

Není tady

 

#5 1. 4. 2009 12:42

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7705

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Ahoj Benji.
I pro me aktualni tema... Ale zatim neporadim, sama jsem zvedava, co napisou zkusene maminky... Drzim palce, at se rychle zabehnete!

Není tady

 

#6 2. 4. 2009 14:34

Evca
♥♥♥♥---
Registrovaný: 6. 2. 2006
Příspěvky: 342

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

On si kazdy casem najde svur rezim. Ja bych ti jenom poradila - pokud si hrajes se starsim, nenechavej mladsi v postylce, poloz si ho vedle na zem a zapojuj do hry, treba jenom ukazuj veci. Starsi si zvykne, ze si hrajete spolecne, mladsi nebude sam v postylce a ty nebudes mit pocit, ze si s jednim nehrajes. Aby ses venovala jenom starsimu, na to si udelej cas, kdyz mladsi spinka. Docela se nam to osvedcilo, dam Terinku spat a Dany se pta, co budeme delat, vi, ze ted mam cas jenom na neho. Jinak akceptuje, ze si hrajeme spolecne. Jo a s branim hracek je u nas porad veselo - Terezka samozrejme porad bere auticka, ktery maji zrovna ted byt na parkovisti lol Ale uz se mne to dari omezit - delam terezce jeji parkoviste, uz to zacina i chapat :-)


http://by.lilypie.com/OzHHp2/.png[/url]

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;28/st/20080506/n/Terezka/dt/6/k/7764/age.png

Není tady

 

#7 3. 4. 2009 20:50

Ládi
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Chrudim
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1228

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Já mám děti od sebe 19 měsíců, skoro na den. Snad to jednou ocením.
Já od začátku bojovala s citama a nevěděla jak je rozdělit. Abych byla spravedlivá. Časem jsem o tom díky nedostatku času přestala přemýšlet.
Začátky byli strašné, než nejedete režim. Dobré je, aby se zapojovala celá rodina včetně tatínka, pokud má čas když přijde z práce. Což je někdy s těma tatínkama složité.
Děti beru všude sebou, a vařím nebo peru či žehlím. Máme v obýváku koberec, koutek, tam se hrajeme.
Ráno vstanu udělám oboom mlíčko, nejdřív dáváme starší a pak malýmu. Pak je oba přebalím, převleču, jdu se nasnídat já. Oni si teď už i docela pohrajou, i když musím být dost ve střehu, rvou se o hračky. Verunka mu je bere. Už jsme měli i nehody, byl počmáranej fixou, jen jsem letěla rychle na malou :)Pak rozvařím oběd, Verunka pomáhá a Mareček kouká z lehátka a podávám hračky nebo ho mám v šátku. Kolem půl 11 dávám Marka spát do kočárku, jdeme ven i s Verunkou, to tak do půl 12, potom dovaříme a Marek spí tak do půl 1. My se stihneme najíst. Potom nakrmím jeho. Hrajeme si nebo žehlíme, pereme, uklízíme. všude tahám Marka sebou v lehátku a Verunka má prkno žehličku, svůj kyblík hadr, pomáhá, někdy je to o nervy, ale líp, než by byla nevyužitá. Kolem třetí opět ven a dle počásí. Pak domů hrajeme si, kolem sedmý koupání krmení a do hajan. Je to kolotoč.
CHce to režim a můžu říct, že jak nám do toho něci skočí, tak je to pak síla dát zase do kupy.
Teď Markovi lezli zuby, máme dva, tak dvě noci nespal a já s ním, pak ten den byl hrozný.
Teď mám atb, hnisavou angínu a o děti se starám, nic jinýho nejde. Manžel podniká, babičky máme pracující. Dneska je to už lepší.
Pak je i veselý, když jsou děti nemocný. Ale to teď bude lepší, už bude jen hezky a sluníčko!!!!
Hodně sil na dítka!!!!


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10715;107/st/20070122/e/Veronika+Birthday/k/2037/event.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;51;28/st/20080823/n/Marek/k/d2ce/age.png

Není tady

 

#8 3. 4. 2009 21:41

Novia
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ČR
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9220

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Ahojky

nejmladší kluky mám taky o 22 M smile + ještě starší k tomu smile

ono se to všechno časem poddá, ten začátek byl asi nejlehčí,teď už je to horší..... dřív jsme si Damiho brávala do lehátka sebou do pokojíčku,když jsme si hráli s Tobim, sebou do kuchyně, když jsme kreslili atd. buď Dami spal v postýlce,nebo byl pořád s náma .. nebo jsem si hrála s oběma ....

u nás je to pořád hektické, ráno všechny obstarat, v 8 jít do školky , to je asi to nejhorší, jelikož na poslední chvíli se Dami pokadí, Tobi stávkuje,že se oblíkat nebude a nebude atd. ....

systém mám určitý vytvořený hlavně u oblíkání, když jdeme ven, jinak vše přijde tak nějak samo, musí, nějak se to musí udělat a poddá se to....

jinak teď už to máme horší, Dami bere vše co vidí , o hračky se přetahují atd.

ale netěžuju si, akorát bych do tohoto rozdílu dobrovolně nikdy nešla lollollol ale stalo se a už bych neměnila wink


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjFXsgZcMBAWAnE,72.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjNQsgZcMBAJAmw,09.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjFRsgZcMBANAm4,39.png

Není tady

 

#9 12. 4. 2009 9:50

Benji
♥------
Registrovaný: 14. 8. 2007
Příspěvky: 18

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Dakujem za prispevky... hjarta

Vidim, ze je to vsade podobne ako u nas. Najhorsie su rana, kym obstaram deti a seba, tak to trva a nezaobide sa to bez placu. Aj ked v skutocnosti je to omnoho lepsie nez som ocakavala pred narodenim dcerky, predsa len mam obcas pocit, ze to ide tak nejak mimo mna. Navyse sa mi zda, ze jen trosku posmutnely, bol zvyknuty travit cas len so mnou, babicky nemame a teraz sa o mna musi delit. Nie je to jednoduche pre jeho hlavku...sad

Novia, tak s tromi detmi by som si teraz asi neporadila. Ako to mas zorganizovane, ked idete rano do skolky?

Ja malu rano nakojim, potom obliekam maleho a seba, umyjeme sa, mala je zatial v postielke alebo na hracej deke v detskej izbe. Potom chystam ranajky malemu, malu si dam v kuchyni do lehatka a naranajkujeme sa. Horsie je, ked mala place, tak musim vsetko robit jednou rukou alebo nechat chvilu plakat, ked to inak nejde.

Ladi, mam to presne ako Ty. Ked som so synom, mam pocit, ze zanedbavam dceru a naopak... Ale je to naozaj tak, ked je mala s nami v izbe a pocuje nase hlasy, hovorime na nu, ma tam hracky na hrazdicke? Asi aj mna tieto myslienky prejdu, ked sa mala zacne viac hybat a dozadovat sa vacsej pozornosti, nez je tomu teraz.

Leni, Makca, Evca, tiez dakujem za prispevky!

Dufam, ze aj ine maminky napisu, ako to prezivali a pridaju aj nejaku radu alebo postreh...

Není tady

 

#10 13. 4. 2009 17:00

sylviik
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: nedaleko Plzně...
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 5794
Web

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Benji, ono si časem najdeš systém, který ti bude vyhovovat uvidíš, no ostatně nic jiného ti nezbyde.
Já snad přechod na druhé prožila hůř než teď, tenkrát jsem budila mimčo nejdéle v šest, abych nakojila, pak začal maraton oblékání tenkrát do školky a odvést. Teď už naštěstí nejstarší chodí do školy sám, takže jen vzbudím a připravím mu snídani, v mezičase svačinu do školy, Patrikovi taky snídani, převlíkat a prcek už je většinou nakojený, takže buď už opět spí, nebo je v lehátku, pokud nechce nic z toho, nezbývá než ho chvilku nechat v postýlce wink, ale zatím to docela jde anebo už jsem totální flegmatik asi od obojího trochu lol


http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/20936.png
http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/24711.png
http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/24712.png

Není tady

 

#11 14. 4. 2009 12:21

petrželka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 881

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Holky, bezva téma. Taky nás to zanedlouho čeká a např. z toho večerního koupání obou, kojení do toho atd. mám celkem strach. Manžel bývá dlouho v práci, takže s nějakou pomocí z jeho strany nemůžu moc počítat. Babičku mám sice jednu celkem blízko, ale to taky nevyřeší vše. Snad ještě přibudou nějaké příspěvky, pro inspiraci.


[url=http://www.TickerFactory.com/]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;6/st/20061229/n/Karol%EDnka/k/d1d7/age.png


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;122/st/20090730/n/Pep%EDk/k/4918/age.png

Není tady

 

#12 14. 4. 2009 12:24

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 19810

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

já večery řešim tak, že dokud je "čas" připraví se na spaní nejdřív starší dítě, to pak může ještě třeba chviličku kokat na telku, nebo tak než "se připraví" mladší. Starší jde do postele, mladší se nají a jde taky smile
Dělala jsem to tak od začátku, ale je fakt že mam větší věkový rozdíl

Není tady

 

#13 14. 4. 2009 12:52

luluc
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Most
Registrovaný: 11. 7. 2006
Příspěvky: 3530
Web

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Bezva téma, taky mě bude brzy zajímat smile
Zatím to řeším jen v plánech a představách, co u nás vypukne v září big_smile

Ale snad bude vše ok, až odezní hormonální rozhození z šestinedělí a uděláme si režim. Nejvíc se asi bojím reakcí malé, jestli nebude žárlit a jak moc se to dotkne jí hjarta
A taky stále řeším, zda za mnou má či nemá chodit na návštěvy do porodnice roll Je závislák, mám strach, že pak odchody budou zlé a bude hodně bulet a nebude chápat, že já musím zůstat a ona odejít hmm Jak to bylo u vás? Byly dětičky v porodnici a jak reagovaly na odchod domů?


http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/rsAq.jpghttp://lb4f.lilypie.com/rsAqp1.png   3620g/51cm
http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/CLy5.jpghttp://lb2f.lilypie.com/CLy5p1.png  4650g/56cm

Není tady

 

#14 14. 4. 2009 13:08

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7705

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Jeeeee, to je super, ze jste se rozepsaly, holky.

Tak ja napisu, jak to s odtupem dvou tydnu vypada u nas... kapitulation Ale zatim mam tady porad pomoc, ted zrovna na dva tydny maminku, takze naostro pujdeme az pak.

Rano kolem seste prichazi budicek - starsi syn, ktery spi ve svem pokoji s tatinkem (prechod se uskutecnil tri tydny pred porodem, bez problemu, do te doby spal Tomasek se mnou v loznici). Bud nas s Danym vzbudi nebo jsme uz vzhuru, tak se trosku pomazlime smile

Pak zacina kolotoc - prebalim a oblecu Tomaska a sebe, Danyho ma zatim moje mamka, az budeme sami, bude v lehatku nebo tu chvilku v postylce. Pak obstaram Danyho = myslim prebalim, namazu, dam vsechny kapicky, co je potreba a atd. Nasleduje priprava snidane, najime se my dva s Tomaskem, Danyho budu mit v kuchyni v lehatku. Podle toho, jak jsme na tom s casem, hrajeme se, nebo dame prat pracku, zameteme, mam vyhodu, ze nemusim varit - ted vari maminka, pak mi vzdycky neco pripravi manzel a ja jen ohreju. Pak jdeme ven - dikybohu je jaro, bude leto, takze vyhoda obrovska, ze nemusim tolik oblekat...

V poledne stejny postup jako u snidane, ulozim pak Tomaska spat a odpoledne jdeme zase ven...

Vecer mam ja na starost Danyho, manzel Tomaska - kazdy vykoupe sveho smile Ja pak s Tomim ctu pohadku pred spanim, manzel uklada...

Luluc, co se tyce porodnice mela jsem jasno, Tomi je taky zavislak a zvladl to lip nez ja...Nebyl kazdy den, ale tak obden urcite...

Není tady

 

#15 14. 4. 2009 17:50

Tinuška
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 2. 8. 2006
Příspěvky: 4525
Web

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

super tema, uz jsem sem parkrat nakoukla a cerpam inspirace... tummenupp ... zvladate to skvele godlike ... diky moc wink

jeste jsem se chtela zeptat, jak to je s porizenim a vyuzitim lehatka pro mladsi - mimca??? U Honzika jsme ho nemeli a u druheho jsem si rikala, ze by to taky leccos poresilo...manzel tvrdi, ze je to zbytecnost, ale ja dam spis na rady a hlavne vlastni zkusenosti VAS, ktere uz s tim prax mate tongue


http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/S8MU.jpghttp://lb4f.lilypie.com/S8MUp2.png
3 roky a 4 mesice - 106cm, 16,5kg wink
http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/UC8C.jpghttp://lb2f.lilypie.com/UC8Cp2.png
1 rok - 77cm a 9,25kg wink

Není tady

 

#16 14. 4. 2009 17:56

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7705

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Tinusko, ja mam takove obycejne podedene lehatko, bez vibraci, tak uvidim, jak se Danymu v nem bude libit. Jen mu tam dam hrazdicku s hrackama. Ale jak jsem psala, zatim mam babicku, tak jsem lehatko jeste nepouzila. Ale myslim si, ze ho vyuzijes, je to pohodlnejsi nez autosedacka a budes v nem mimco prenaset podle potreby. Myslim, ze je to lepsi reseni, nez mit mimco nekde v jinem pokoji a treba ohradka se nam uz do kuchyne nevejde...

Není tady

 

#17 14. 4. 2009 18:28

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Morava
Registrovaný: 6. 2. 2006
Příspěvky: 8796

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Tinuško, já měla u druhýho lehátko využitý na 100% stolt Daniel vněm byl vždycky, když nebyl v kočárku nebo v postýlce,nosila jsem si ho všude sebou, aby nebyl nikde sám a Honzíkovi napospas big_smile
U Aduš jsem si ho kupovala, ještě než se narodila, protože jsem si myslela, že se bez něj zase neobejdem, byla v něm sice, ale už ne tak často, ale bylo to tím, že jsme si ji rozmazlili, tak byla radši na rukách tongue a že jich bylo k dispozici vždycky dost big_smile
Být tebou, tak si ho koupím za pár korun na bazárku a bude stačit, vibrace máme na postýlce a byly k ničemu dumbom


http://lbyf.lilypie.com/hX62p1.png

Není tady

 

#18 14. 4. 2009 20:02

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 19810

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Tinuško já ho můžu taky jenom doporučit stolt

Není tady

 

#19 14. 4. 2009 20:10

makca
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Studénka
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 8124

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

tinusko, ja ho taky kupovala az u druheho mimina a vyuzili jsme ho a vlastne vyuzivame doted, oba v nem radi relaxuji, vibrace si pousteji sami, zalehnou a vegeti:-)


http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356217.png

http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356219.png

Není tady

 

#20 15. 4. 2009 17:48

sylviik
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: nedaleko Plzně...
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 5794
Web

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Tak já lehátko taky pořizovala teď na Ondru, poponáším různě po bytě, když zrovna nespinká a je to opravdu znát, že ho mám, přeci jen musím udělat i něco doma a ne stát jen okolo postýlky. Ondra už vyžaduje trošku té pozornosti a takhle aspoň vidí po okolí tummenupp, takže já určitě nelituju že jsem ho kupovala, mmch. teď tam leží taky wink


http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/20936.png
http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/24711.png
http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/24712.png

Není tady

 

#21 15. 4. 2009 21:46

Eweli
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 21. 4. 2006
Příspěvky: 2529

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Teda,toto téma je supr!! Jen mamči pište tummenupp

Tak my sehraní teda ještě nejsme vůbec...ale snažíme se...mám štěstí,že Honzík je spavec...Jinak na noc já spím s malým a manžel s Aničkou v pokojíčku.. Já koupu Honzíka,manžel Aničku..Takže asi jak u Silwan.. Moc musím dávat pozor aby Anulda nebyla sma s Honzíkem,protože má hned prsty v očích,uších atd. Žárlivost tam taky je,není se čemu divit..byla sma,ted je tu další prtě vissla
Od příštího týdne budeme mít obědy až do domu,tak jsem strašně ráda a snad se Aničce stihnu více věnovat..

Jinak lehátko jen doporučuji !!!! Honzík už ted hodně hledí kolem sebe a večer bývá většinou v něm s námi v obýváku.. Je to fakt super..

Ted nám to pokazila hodně střevní chřipka..měli jsme ji všichni..Naštěstí Honzík jen průjem..byl to týden hrůzy a jsem ráda,že je to za námi..to jsem už fakt mlela z posledních sil roll


http://www.tickerclub.com/cache/418ec712b8.png 18 měsíců - 11kg a 82cm, http://eweli.rajce.net
[url=http://www.TickerFactory.com/][img]¨
http://b1.lilypie.com/AF2Rp1/.png - 1.rok - 9,2kg

Není tady

 

#22 15. 4. 2009 22:03

Novia
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ČR
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9220

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

lehátko určitě stolt měla jsemho od 2 dítka a super, moje třetí ruka lol

Benji,
klasika ráno mám budíček v 6... jdu si udělat kávu, čaj... namaluju se , kluci vstanou + - autobus kolem 7, tak se převlíknou do domácího a jdou snídat .... snídani nachystám mezi tím líčením smile Damiho kojím, takže ho nakojím asi kolem 5- 5.30, no jak kdy, takže jak se vzbudí on, tak ho jen převlíknu, přebalím, frknu do židličky a kouká na kluky jak snídají, jak se najedí,tak si jdu ještě hrát .... mezitím nachystám oblečení , pokud teda není nachystaný od večera roll  v půl 8 nakojím, oblečeme se, Sebiho jen zkontroluju, Tobihoteda víc, oblíknu sebe, Damiho ... je to tak, že kluci si oblíknou trenky, ponožky, kalhoty, trika, obují se a čekají na židličkách, jak oblíknu Damiho, pot si dají mikiny, bundy , čepice ( dle ročního období ubíráme atd. ) No a jdeme do školky lol

nejhorší je, když se Tobi vztekne, že nikam nejde, že se neoblíkne, že jde kakat  dumbom

většou do školky z nějakýho důvodu letíme, máme to pěšky cirka 7 minut, takže to jde, ale bude hůř,měli by jsme se stěhovat a to bude mazec  roll

hlavně klídek, pokud nejde o život, jde o hov ... wink

koupání ....
no manžel když je doma, tak koupe všechny on, já mezitím uklízím kuchyň po večeři, pokojíček, noco je potřeba... když není doma, tak jde Sebi - tn se sprchne sám, jen kontroluju , Tobiho osprchuju a buď si Dami hraje v pokojíku se Sebim, nebo ho mám v pojízdné jídelní židličce... nakonec jde Dami .....

musím říct jedno, jak jsem na kluky sama, je to lepší,než když je doma chlap co se týče práce, ale když je doma, nejsem tak na nervy, věnuje se i jim on smile


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjFXsgZcMBAWAnE,72.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjNQsgZcMBAJAmw,09.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjFRsgZcMBANAm4,39.png

Není tady

 

#23 16. 4. 2009 15:59

Tinuška
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 2. 8. 2006
Příspěvky: 4525
Web

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

ahoj maminy,
moc diky za postrehy a zkusenosti s lehatkem tummenupp ... urco ho poridime, taky mi to prijde sikovne, ze maly nebude nikde sam tummenupp

drzim nam vsem palce, at zvladame co nejlepe - vy ted a my cekatelky na dalsi prirustky postupne vissla


http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/S8MU.jpghttp://lb4f.lilypie.com/S8MUp2.png
3 roky a 4 mesice - 106cm, 16,5kg wink
http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/UC8C.jpghttp://lb2f.lilypie.com/UC8Cp2.png
1 rok - 77cm a 9,25kg wink

Není tady

 

#24 16. 4. 2009 22:31

Tereza82
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Registrovaný: 7. 7. 2006
Příspěvky: 4084

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Tak to vidím, že zítra pojedeme pro lehátko... Za téma taky díky, rady se budou určitě hodit. I takový povzbuzení. My počítáme s tím, že za mnou do porodky přijede pokaždý Vojtík i se Zdendou, jednak mi budou chybět a pak, a si pěkně na Káu hned zvyká. Už pro něj máme v tašce zabalený dáreček, až přijede. To díky za tip Silw:-) Tak snad to zvládne, taky z toho mám strach, jsem cía a bojím se, že mi bude Vojty líto, až třeba uvidím, že je smutný nebo tak. Ale snad to bude všechno v pohodě a sestřičku přijme... Uděláme pro to maximum. Těším se na další postřehy a snad i já budu moct už brzy přispět. Všem držím palečky, a vše zvládáte!


http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/Pf6869H.jpghttp://lb5f.lilypie.com/Pf68p1.png 4roky: 112cm a 19kg
http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/Jgk3q4H.jpghttp://lb2f.lilypie.com/Jgk3p1.png 1rok: 78cm, 10kg
http://terusatko.rajce.idnes.cz/

Není tady

 

#25 17. 4. 2009 8:02

petrželka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 881

Re: Rady a porady pre cerstve viacnasobne mamicky

Holky,

té porodnice se také bojím. Kája je mamánek a i já jsem závislák na ní. Ještě jsme bez sebe přes noc nebyly a do toho všechny ty poporodní emoce....dumbom.....se vidím, jak při odchodu řve ona i já roll

K tomu lehátku...já při Káje používala autosedačku - vajíčko. Vždycky teda jen na chvíli. Jinak byla třeba na dece v obýváku, tak nevím, mám pořizovat ještě lehátko??? Není to zbytečné? Jak dlouho v něm může dítě ležet? Může v něm třeba spinkat, když usne? nebo ho dáváte potom do postýlky?

smile


[url=http://www.TickerFactory.com/]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;6/st/20061229/n/Karol%EDnka/k/d1d7/age.png


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;122/st/20090730/n/Pep%EDk/k/4918/age.png

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů