Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 31. 3. 2009 9:06

Tomislav
♥♥♥♥---
Místo: Praha 9
Registrovaný: 8. 12. 2006
Příspěvky: 328
Web

Chorvatsko ruší povinné vstupní formuláře pro děti

Chorvatsko od středy zruší povinné vstupní formuláře pro děti. Jejich zrušení schválil v polovině března tamní parlament. Formulář zavedli Chorvati počátkem května loňského roku pro děti do 18 let, které cestují na Jadran bez rodičů.

Dnes 8:31 - Praha

„Vypuštěním ustanovení (ze zákona) prakticky i formálně odpadne povinnost vybavovat nezletilé osoby, občany ČR, cestující do Chorvatské republiky například s příbuznými či v organizovaných skupinách, ověřenými písemnými souhlasy jejich rodičů, respektive jejich zákonných zástupců,“ uvedlo na svých internetových stránkách ministerstvo zahraničí ČR.

Podle odborníků na cestovní ruch bylo zavedení formulářů zásadní komplikací pro cesty Čechů do Chorvatska. Mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura dodal, že formuláře vzbudily velkou nevoli i v Německu a Rakousku.

Formulář musel předložit každý, kdo cestuje s dítětem a nemá ho zapsané v cestovním pase. To jsou například prarodiče či organizátoři dětských pobytů. Formulář musel být úředně přeložený a s ověřeným podpisem.
Chorvatsko je dlouhodobě nejoblíbenějším cílem českých rekreantů. Loni však počet českých turistů v Chorvatsku klesl o sedm procent na 629 000. Statistika pochází od Chorvatského turistického sdružení v České republice. stolt

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů