29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak mě napadlo udělat takovou menší anketku pořád tady okolo čtu, jak se rodí velký prckové a moje Dr zmiňovala že za to ve většině případů můžou těhotenské vitamíny, které jakoby nadvyživují
Proto by mě zajímalo, s jakou porodní váhou se vaše děti narodili a co za vitamíny jste užívaly, ať to můžem porovnat
Díkes za odpovědi
Calibrum mami (1/den) - 3,04 kg; 3,25 kg; 2,75 kg; 2,9 kg (do 6.měs); 1,9 kg (30tt); 4,20 kg; 3,78kg; 3,36 kg; 3,31 kg; 2,90 kg; 3,9 kg;
Calibrum mami (2/den) - 2,7 kg; 3,63 kg; 2,30 kg; 1,49 + 2,20 kg (33tt);
Nic - 3,24 kg; 3,7 kg; 3,1 + 2,45 kg; 2,30 kg (34tt); 3,50 (36tt); 3,6 kg; 3,7 kg; 3,32 kg; 3,46 kg; 4,14 kg; 2,85 kg; 3,97 kg; 3,55 kg; 3,49 kg; 3,15 kg;
Femibion - 3,95 kg;
Prenatal vitamins - 4,7 kg; 3,3 kg; 4,14 kg;
Mamavit - 4,7 kg; 3,29 kg (jen I.trim); 3,95 kg (obden); 3,83 kg; 3,4 kg (I.trim); 3,45 kg(I.+II.trim);
Calibrum baby plan - 2,8 kg (jen I.trim); 3,55 kg; 3,64 kg; 3,6 kg (jen I.trim);
Materna - 3,8 kg; 3,67 kg (jen III.trim)
Gravital - 3,38 kg; 4,05 kg;
Calibrum baby plan(I.trim) + Mamavit - 3,68 kg; 2,82 kg;
Calibrum baby plan (I.trim) + Calibrum mami - 3,1 kg; 3,05 kg; 3,60 kg;
GS babyplan - 3,9 kg (I.trim);
Není tady
Já brala Calibrum mami, ale jednu pilulku za den až dva (doporuč. 2 pilulky/den), malej vážil 3,04kg, ale já brala tak málo právě proto, že jsem se bála velké váhy prcka.
Není tady
Nikdy jsem nebrala nic, porodní váha 3,7 kg. A to mi v porodnici doktor nadával, že jsem ty vitamíny určo brala a navíc jsem malého vykrmila
(mmch jsem 14 dní po porodu měla váhu jako v před těhu, tak jsem nějak nechápala..)
Upravil(a) bensi (30. 3. 2009 14:41)
Není tady
Nebrala jsem žádné vitamíny a malá měla v 34 týdnu 2,30 (což prý kdyby se narodila v termínu, měla by 4kg)
Není tady
Díkes holky, jste zlatíčka, doufám že se anketka rozroste
Bensi - Fíha, tak nějak bych si to ubnutí představovala (ovšem bez rození toho obříka
)
Není tady
Definitiv napsal(a):
Bensi - Fíha, tak nějak bych si to ubnutí představovala (ovšem bez rození toho obříka
![]()
)
No já nabrala 14 kilo navíc, ale byla to samá voda, po porodu hezky zmizla. Jen to bříško není, co bývalo. A k porodu - malej se neotočil, byl na termín KP, takže jsem musela na císaře.. ale to ti taky nepřeju zažít..
Není tady
U prvního každý den Prenatal vitamins a váha 4,60kg Přibrala jsem 17kg
U druhého obden Mamavit nebo tak nějak se to jmenovalo a jen do 6. měsíce a stejně měl 4,7kg Přibrala jsem 11kg
U třetí, holky NIC a měla 3,50kg ale narodila se o měsíc dřív v 36+0 Přibrala jsem 5kg.
Takže to zřejmě bude v genech a u malé byla těhu cukrovka.
I když je to fakt divný, protože já i manžel jsme měli 3,4kg a nikdo v rodině neměl přes 3,5 kg a to až o tři pokolení zpět
Upravil(a) Pinky (30. 3. 2009 15:04)
Není tady
Brala jsem calibrum mami (poctivě 2x denně) a stejně měla Nela ve 40tt pouze 2,7kg.. A menší porodní váhu měla zřejmě kvůli malému množství plodovky. Prostě v malém prostoru se nemohla pořádně oplácat
Teď mám doma šumivý tablety a denně piju džusík, protože mi moc zelenina a ovoce nevoní (momentálně) a nějaký ty vítamíny potřebuju, páč jsem už potřetí nemocná za těhotenství.. No, jsem zvědavá, kolik bude mít klouček ve 31tt, ale v 21tt měl 340g a ve 24tt na 3D UTZ mi dr. řekl, že má málo plodovky..
Není tady
slunicko napsal(a):
já brala první trimestr calibrum baby plan, potom nic a porodní váha 2,80kg, ale nabrala sem 18kg, ale už je 20 dole
tak to je něco podobného jako u mě Já nabrala 20kg a shodila do 3/4 roku 30kg...
Není tady
Brala jsem celé těhu - Prenatal, malá měla 3300g a 50cm a já přibrala 14kg
Není tady
Prcek měl 3,8kg a brala jsem maternu(to už asi ani teď není), narodil se o týden dřív. Já měla 3,5kg a manža 3,2kg a oba jsme se narodily o 3 týdny spíš.
Peti no nevím já měla taky málo plodovky, spíš to bude v genech.
Není tady
PetaZ napsal(a):
slunicko napsal(a):
já brala první trimestr calibrum baby plan, potom nic a porodní váha 2,80kg, ale nabrala sem 18kg, ale už je 20 dole
tak to je něco podobného jako u mě
Já nabrala 20kg a shodila do 3/4 roku 30kg...
no jo, jenže já už teď vážím 43 kg, to by ze mě nic nezbylo
Není tady
Definitiv, dříve se psalo, že za to mohou těhu vitamíny. Ale neprokázalo se to....
Já jsem brala calibrum mami. Většinou jednu tabletu denně. Přes léto kdy jsem měla opravdu hooodně zeleniny a ryb (max. obden rybu) jsem si ďobla třeba jednu za 3-7 dnů.
Jitka se narodila 4 dny po termínu a měla 3,25 kg a 50 cm
Lenka se narodila 4 dny před termínem a měl 2,75 kg a 47 cm.
Takže mě by museli z vlivu těhu vitamínů na porodní váhu vyškrtnout
Není tady
V prvním trimestru jsem brala Mamavit, pak už nic, Mikolka se narodil s váhou 3,29 a 52 cm, já nabrala 17 kg (naštěstí do půl roku jsem vážila míň než před těhu :-) )
Není tady
já brala taky Calibrum - to růžové + listovku. Jen do cca 6měsíce.. Přibrala jsem 20kg a malej se narodil 3 dny po TP - 2.90kg a 49cm
Taky mě Dr. strašil 4 kilovým dítkem.. proto v poslední měsíci tažení , jsem dělala vše - babské rady - aby to bylo dřív a stejně prd...
Není tady
měla jsem těhotenskou cukrovku a David měl v 30tt 1900g což je hodně....donošený by měl přes 4kg
brala jsem calibrum mami a beru i teď co kojím
Není tady
V prvním těhu jsem brala Gravital, celkem pravidelně jednou denně - Eliška se narodila přesně na termín - 3,38kg a 50cm, já přibrala asi 15kg a do půl roku jsem shodila 20kg
Při druhém těhu jsem občas brala Calibrum mami - Natálka se narodila 2 dny po termínu a měla 4,20kg a 51cm. Já přibrala asi 17kg a už jsem na své původní váze
Není tady
Def, já jsem na začátku brala listovku a pak hooodně nárazově Femibion (většinou jsem si vzpomněla jednou za týden až dva takže bych řekla, že vlastně nic)....
no a malá měla PV 3600g a byla solidně přenošená
Není tady
Dobré téma
Já jsem brala první trimestr Calibrum baby plan a pak přesedla na Mamavit. Jedla jsem ho dá se říct pravidelně, občas člověk zapomene.
A porodní váha 3,68 kg a malá byla 5 dní po termínu.
Po porodu jsem při koju začala brát Femibion. Na to se často zapomíná, že při koju je to taky dost důležité.
Není tady
Před otěhu Calibrum baby plan, do 1/2 2. trimestru listovka a calibrum baby plan, pak nárazově calibrum mami a hodně ovoce a zeleniny. Filísek se narodil na termín, váha 3,64 kg.
Není tady