Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 29. 3. 2009 19:38

kozaroza
♥------

připevnění televize na stěnu sadrokarton

Dobrý den,
chtěli bychom v budoucnu koupit plochou tv aby šla připevnit na zeď .Problém je jedná se o pronajatý malý byt -garsonku ,(takže hlavní důvod koupě aby to ušetřilo místo )a jediná strana -  volná stěna je však sadrokarton (sousedí s koupelnou).Prodavač říkal že montហna sadrokarton nedělají,nevím proč nebo na té straně je t鞠 majitelem bytu instalována i kuchyňská linka.Na jinou stranu to dát nelze,(naproti okna,strana nahoru vestavěné skříně,strana dolu vchodové dveře).A na té jediné straně kde je místo tak tam jsou i tv přípojky,kabely. Prostě nejde mi do hlavy proč by to nešlo připevnit na sadrokarton stěnu ,že by neudržela asi 8-10kg a přitom kuchyňskou linku ta stěna udrží? Máte nějakou radu ,jak píši jinam to dát nelze ,jedině místo staré tv na stolek pod tu stěnu jenže pak neušetříme to místo a koupě ploché tv na zeď by pro nás ztratila význam.Osobně mě tedy zajímají názory zda to na sadrokarton jde či ne. Velké úpravy bytu dělat nelze ,byt máme v pronájmu takže není náš.

Není tady

#2 29. 3. 2009 19:48

hhanca
♥♥♥♥♥♥-

Re: připevnění televize na stěnu sadrokarton

No myslim, ze kdyz to unese kuchynskou linku tak televize je proti tomu nic. Asi vam to tam nechteji nasroubit, aby to nebylo na ne, kdyby neco. Treba se Ti ozve nekdo, kdo to ma taky tak... ja vic neporadim smile

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/cW3AKDk.jpghttp://lb1f.lilypie.com/cW3Ap1.png

Není tady

#3 29. 3. 2009 19:56

kozaroza
♥------

No,to si taky myslim že se bojí aby to třeba udrželo,ale že by sadrokartonová stěna v paneláku na sídlišti byla udělaná tak že by neudržela asi 10kg tv,a tu linku jo to se mi právě nezdá.Pokud bychom si to pořídili tak jedině s montáží,protože sami to neumíme.

Není tady

#4 29. 3. 2009 20:23

ajaE
♥♥♥♥♥--

Ahoj rozo,pripevneni je mozne,provrtat diry podle drzaku skrz,a zezadu dat co nejvetsi podlozku-asi deska zezadu (jako podlozka )by byla nejlepsi,tim se ta vaha rozlozi,jde o to,jak bude ta tv velika-nase 117 vazi 35 kg.

Není tady

#5 17. 4. 2009 14:49

H2SO4
♥♥-----

kozaroza napsal(a):

Dobrý den,
chtěli bychom v budoucnu koupit plochou tv aby šla připevnit na zeď .Problém je jedná se o pronajatý malý byt -garsonku ,(takže hlavní důvod koupě aby to ušetřilo místo )a jediná strana -  volná stěna je však sadrokarton (sousedí s koupelnou).Prodavač říkal že montហna sadrokarton nedělají,nevím proč nebo na té straně je t鞠 majitelem bytu instalována i kuchyňská linka.Na jinou stranu to dát nelze,(naproti okna,strana nahoru vestavěné skříně,strana dolu vchodové dveře).A na té jediné straně kde je místo tak tam jsou i tv přípojky,kabely. Prostě nejde mi do hlavy proč by to nešlo připevnit na sadrokarton stěnu ,že by neudržela asi 8-10kg a přitom kuchyňskou linku ta stěna udrží? Máte nějakou radu ,jak píši jinam to dát nelze ,jedině místo staré tv na stolek pod tu stěnu jenže pak neušetříme to místo a koupě ploché tv na zeď by pro nás ztratila význam.Osobně mě tedy zajímají názory zda to na sadrokarton jde či ne. Velké úpravy bytu dělat nelze ,byt máme v pronájmu takže není náš.

A nebo to vyřešit teď moderním panelem, který je ca. 100 - 200mm odsatzený od stěny a na něm je televize přidělaná a navíc se tam dají schovat kabely a podsvítit televize "zezadu"... Pokud by byl zájem, můžu někde vyštrachat nějáký obrázek pro ilustraci myšlenky ;-)

Není tady

#6 20. 4. 2009 14:37

amely
♥♥♥♥♥--

H2SO4 napsal(a):

kozaroza napsal(a):

Dobrý den,

A nebo to vyřešit teď moderním panelem, který je ca. 100 - 200mm odsatzený od stěny a na něm je televize přidělaná a navíc se tam dají schovat kabely a podsvítit televize "zezadu"... Pokud by byl zájem, můžu někde vyštrachat nějáký obrázek pro ilustraci myšlenky ;-)

Vyštrachej, mne by to zajímalo, protože to časem budu řešit.

Jinak - pro uchycení linky se do sádrokartonu dává  dřevěná deska, normálně i pro uchycení té televize, ale to si majitel musí říct dopředu, kam tu desku přesně chce.

Není tady

#7 21. 4. 2009 11:20

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

10 kg? Nevím, jak velkou televizi plánuješ, ale standardní plazmy i LCD mají alespoň 25-30 kg a ty větší klidně 50-60 kg i víc. Já se bojím to dát i do zdi, natož do sádrokartonu.

Není tady

#8 21. 4. 2009 18:32

ajaE
♥♥♥♥♥--

nase visi na zdi,na zeleznem ramu,a protoze manza je Ferda Mravenec-prace vseho druhu.a mooooc sikovnej,udelal to na elektriku a na dalkove ovladani,kdyz se nepouziva je na zdi jako obraz,pak vyjede jak si ji nastavim,moooc fajn vec,je to sikovnicek!!!!!

Není tady

#9 25. 4. 2009 22:07

H2SO4
♥♥-----

amely napsal(a):

Vyštrachej, mne by to zajímalo, protože to časem budu řešit.

Jinak - pro uchycení linky se do sádrokartonu dává  dřevěná deska, normálně i pro uchycení té televize, ale to si majitel musí říct dopředu, kam tu desku přesně chce.

Tak je to tady - je tam obraz, ale místo toho by byla ta talevize:
http://www.jssd.cz/sites/default/files/images/DSC_0046.jpg

Tady je vidět, že to s tou televizí jde smile
http://www.jssd.cz/sites/default/files/images/DSC_0059.jpg

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí