|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Nemáte někdo tento recept, jedla jsem to , ale někde jsem to zašantročila a zítra bych to chtěla uvařit k obědu. Dík.
Není tady
Já to dělám takto: vepř. plátky naklepu, osolím a opepřím a rovnám do zapékací mísy a prokládám vrstvou cibule, kterou rozhodně nešetřím. Nakonec zaliju šlehačkou a zakryté peču. Dělám to ve skleněné míse, po upečení vypadá na odpis, ale stačí chvíli nechat stát ve vodě s jarem a je zase čisťounká. Moje mamka před dopečením ještě maso sype vrstvou strouh. sýra.
Není tady
Někdo s tím peče i brambory, to ale neznám. Dáváte do toho nějaké kořeníčko?
Není tady
Já používám i kuřecí maso, a prokládám ještě šunkou a sýrem, pro obměnu dám nakrájené žampiony, kečup... obměn je mnoho.
Není tady

Já tam dávám i brambory, ty jsou, ale lepší předem ve slupce uvařené(jinak to trvá zbytečně dlouho než jsou měkké).Taky na masíčko nasypu mraženou zeleninu(klidně tu z pytliku-kukuřice, hrášek,..)
Jinak kořeníčko klasika-sůl, pepř, klidně trochu grilovacího nebo koření na steaky- prostě co tě nepadne.
Je to, ale opravdu lahůdka a doma to milujeme
Není tady
No už se těším až zítra nějakou variaci udělám, tak díky, děvčata!
Není tady
Irenka21 napsal(a):
No už se těším až zítra nějakou variaci udělám, tak díky, děvčata!
Já dávám na plátky nakrájené syrové brambory, posolit, popepřit, posypat nakrájenou cibulí, dvě - tři vrstvy, na to maso - většinou kuřečí stehýnka - na ně paprika nebo kari. Většinou kari. A polít šlehačkou.
Není tady

Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju šlehačkou.
Není tady
Barborka napsal(a):
Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju šlehačkou.
Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můžeš mi prosím napsat, na kolik to v troubě pečeš a jak dlouho? A jak poznám, že i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, že do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, Sandra
Není tady

sandra napsal(a):
Barborka napsal(a):
Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju šlehačkou.Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můžeš mi prosím napsat, na kolik to v troubě pečeš a jak dlouho? A jak poznám, že i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, že do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, Sandra
Sandro,
ráda bych ti poradila, ale tohle já nevím
Jsem "začínající kuchařka" - tedy spíše vařit moc neumím, ale občas něco zkusím, když mám na něco chuť...
Troubu mám starou plynovou, takže absolutně nevím, na kolik to peču. A teď si nejsem jistá ani dobou. Já (protože nic neumím) tak vařím tím stylem, že se na to neustále chodím dívat a jestli to už je, poznám tak, že "píchám" do masa
... no prostě vaření od oka. Ale tento recept se vždy povedl. A když se povedl i mě, tak pro tebe to bude hračka!!!
Není tady
Barborka napsal(a):
sandra napsal(a):
Barborka napsal(a):
Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju šlehačkou.Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můžeš mi prosím napsat, na kolik to v troubě pečeš a jak dlouho? A jak poznám, že i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, že do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, SandraSandro,
ráda bych ti poradila, ale tohle já nevímJsem "začínající kuchařka" - tedy spíše vařit moc neumím, ale občas něco zkusím, když mám na něco chuť...
Troubu mám starou plynovou, takže absolutně nevím, na kolik to peču. A teď si nejsem jistá ani dobou. Já (protože nic neumím) tak vařím tím stylem, že se na to neustále chodím dívat a jestli to už je, poznám tak, že "píchám" do masa... no prostě vaření od oka. Ale tento recept se vždy povedl. A když se povedl i mě, tak pro tebe to bude hračka!!!
Barborko,děkuji. To jsi asi stejná kuchařka jako já. :-) Máme novou elektrickou troubu a nevím pořádně jak na ní. Z domova jsem taky zvyklá na plynovou:-))
Není tady
Milé holky, to není tím, že byste byly kuchty v záběhu, ale ona každá trouba je jiná a než si zvyknete, chce to chodit, zkoušet a hlídat. Jasně, že je rozdíl, jestli pečete piškot nebo bůček, ale třeba teploty uváděné v různých receptech jsou jenom orientační. Za nějaký čas to budete zvládat levou zadní a po čuchu poznáte, kdy podlít a kdy je hotovo.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Nemáte někdo tento recept, jedla jsem to , ale někde jsem to zašantročila a zítra bych to chtěla uvařit k obědu. Dík.
Já maso na šlehačce dělám takhle:vymažu pekáček máslem pokládám jednotlivé vrstvy na plátky nakrájených syrových brambor,které vždy posolím.Navrch dám naklepané vepř,maso,které je osolené a opepřenéa na něj dám ještě jednu vrstvu brambor/maso není tak vysušené/a vše zaleju šlehačkou a nechám péct.
Nebo dělám obalované kuřecí maso pečené ve šlehačce:maso osolím a namočím do rozkvrdlaného vejce,pak ho obalím ve strouhance.Pekáček opět vymažu máslem a kousky obaleného kuřete na něj vložím.Zaleju šlehačkou a dám péct.Pokud se ti to zdá sušší během pečení tak můžeš přidat máslo.Pozor v mouce kuře nobaluj,pouze ve vejci a strouhance.Máme to rádi s bramborem.DOBROU CHUŤ.
Není tady
sandra napsal(a):
Barborka napsal(a):
Já dělám takto:
Dávám syrové brambory a peču to tak hodinku - někdy o něco víc. Dávám navrch kuřecí stehna, jak jsem už psala, takže to trvá o trochu déle. Kdyby se ti zdálo, že budeš mít spodní brambory připálené, můžeš tam klidně ze začátku přilít trochu vody. Jen malinko aby se to nepálilo - ono se to vypeče. Peču asi na 150 v elektrické troubě.
Není tady
lehčí varianta je - zalít kysanou smetanou nebo jogurtem
Není tady
Nedávno jsem objevila Babinet,tak si čtu i starší věci.Zaujalo mě,že všechny dáváte na dno brambory a maso navrch.Dělám to přesně naopak.Na dno pekáče kuřecí prsíčka,navrch vrstvu syrových na plátky nakrájených brambor / nešetřím,jsou úžasně dobré/ a zalít šlehačkou,do které zamíchám koření / pro mé chlapy s plechovými žaludky lžíci chilli/.Přiklopím druhým pekáčem a na hodinu jdu relaxovat ke kafi a knížce.Skvělý recept pro ty co nechtějí v kuchyni strávit mládí.
Není tady
Nyní jsem přešla na ty Šikovné recepty jako polotovar, bezvadně to ochutí, maso se už nemusí skoto solit.
Není tady
Tak jsem včera vymazala pekáček máslem dala 4 mírně osolené a opepřené kotlety, zalila šlehačkou, do které jsem přimíchala lžičku steak koření. Ke konci pečení jsem zasypala nahrubo nastouh. sýrem Eidam a byla to dobrota !! Pozor, s tím sýrem se to musí hlídat, málem se mi to připeklo, tak jsem pod maso cvrnkla trošíčku vody.
Upravil(a) Décima (5. 2. 2007 12:00)
Není tady
já teda beru tu která mi přejde pod ruku a když nemám šlehačku tak zakysaná smetana nebo blílý jogurt to jistí ....
Není tady