Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 3. 2009 18:26

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Homeopatika - nespavost

Už přes dva měsíce mě trápí nespavost, nespím konkrétně nad ránem. Ve 3 se probudím a do 5 se jen převaluju, přemlouvám se, abych usnula a v hlavě se mi honí samé hlouposti. Zkoušela jsem nějaké léky na klidný spánek (Hypnox), ale nezabírá to.... nemáte někdo zkušenost s něčím přírodním? Moc děkuji za všechny rady.

Není tady

#2 30. 3. 2009 19:44

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Re: Homeopatika - nespavost

Benosan, u mne nefunguje, Melatonina z Sk 5 mg cena byla cca 186 sk, anebo Circadin z Čech, ale stojí cca 474,- a je na předpis (taky melatonin, ale řízené dávkování). Melatonin jinak si nechat poslat z USA, vyjde levněji a existuje i 2 mg, ale mne takto malá dávka nepomohla, 5 mg ano. A circadin 2 mg taky.
Večer jsem po stěhování kuchyně nemohla najít circadin. Vzala jsem si benosan. Spala jsem od cca 2 hod do 6,1O. Dobrý ne? Ale já mám potíže u 2 roky.

Není tady

#3 5. 3. 2020 22:08

Diiituska
♥------

Maji prosim homeopatika v kazde lekarne, potrebovala bych poradit, jake vybrat a jak uzivat. Kam chodite pro rady vy?

Není tady

#4 5. 3. 2020 22:37

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Diiituska napsal(a):

Maji prosim homeopatika v kazde lekarne, potrebovala bych poradit, jake vybrat a jak uzivat. Kam chodite pro rady vy?

Ideálně homeopat (magistra v lékárně totiž nemusí být nutně homeopat a většinou ani nebývá). Ten pak provede i anamnézu a vyhodnotí typ člověka a zvolí (dle potíží) vhodné homeo.
A ne, nejsou v každé lékárně.

Není tady

#5 5. 3. 2020 22:49

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Zkus homeopatickou slepičí polévku. Funguje perfektně.

Není tady

#6 6. 3. 2020 13:21

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

normální chlap napsal(a):

Zkus homeopatickou slepičí polévku. Funguje perfektně.

No ta by vydržela dlouho, vzhledem k tomu, že čím vyšší ředění, tím větší účinek smile

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#7 6. 3. 2020 19:14

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

va

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#8 6. 3. 2020 21:03

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No homeopatika tak fungují, ne? Ćím větší ředění, tím větší a dlouhodobější účinek na tělo.
Takže kdyby měla být slepičí pplévka (nebo polévka z jiných ptáčků gloria )homeopatikem, musela by se hodně naředit.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#9 6. 3. 2020 21:44

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

No homeopatika tak fungují, ne? Ćím větší ředění, tím větší a dlouhodobější účinek na tělo.
Takže kdyby měla být slepičí pplévka (nebo polévka z jiných ptáčků gloria )homeopatikem, musela by se hodně naředit.

Ta je homeopatická už svým způsobem přípravy. Do okna se pověsí slepice a v jejím stínu se hodinu vaří voda. Jako správné homeopatikum to neobsahuje ani stopu původní látky (slepice), jen její otisk ve struktuře vody, což je tímto postupem splněno. A protože je známo, že slepičí polévka dokáže člověka postavit na nohy, v homeopatické koncentraci dělá zákonitě přesný opak - zklidňuje a uspává.

Není tady

#10 6. 3. 2020 22:27

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No tak to je vychytané. Je vidět, že ten, kdo na to přišel, musel být znalec.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#11 6. 3. 2020 22:56

AndreaP.
Administrátor

Ta je homeopatická už svým způsobem přípravy. Do okna se pověsí slepice a v jejím stínu se hodinu vaří voda. Jako správné homeopatikum to neobsahuje ani stopu původní látky (slepice), jen její otisk ve struktuře vody, což je tímto postupem splněno. A protože je známo, že slepičí polévka dokáže člověka postavit na nohy, v homeopatické koncentraci dělá zákonitě přesný opak - zklidňuje a uspává.

Zajímavý popis. Máš nějakou osobní zkušenost s užíváním homeo?

Není tady

#12 6. 3. 2020 23:07

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

S tou polévkou ne, spím dobře takže jsem ji nepotřeboval, ale všichni co to zkusili si to velmi chválili.

Upravil(a) normální chlap (6. 3. 2020 23:08)

Není tady

#13 7. 3. 2020 13:22

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Děkuju. big_smile

Seneca

Není tady

#14 7. 3. 2020 13:23

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

lol

Seneca

Není tady

#15 7. 3. 2020 18:14

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Polovina info o té zázračné polévce si z ní dělá p.del.
Tak co je pravda?

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#16 7. 3. 2020 19:32

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

No, Normální chlap si z nás prostě normálně utahuje. dumbom

Seneca

Není tady

#17 7. 3. 2020 20:10

rina
♥♥♥♥♥♥♥

No ale minimalne Andrejka a "druhá polovina info" tomu prostě věří... va
Našla jsem tam mezi hledáním např. aj oscillokoksinum (nevim, jak se to pise), které je reklamováno na mnoha televizích, prej je taky ze slepice, mmch. poměr slepice v něm byl zobrazen asi jako 1: (=ku) … to číslo mělo na začátku jedničku a pak nul na celou stránku, počítat se mi je nechtělo, závěr byl ten, že podíl slepice je téměř nulový... A přesto, v několika recenzích, byl jeho účinek pokládán za gigantický, absolutní. Samozřejmě, že byl spomenut "účinek placeba", sice neopominutelný, ale vzhledem k poměrně vysoké ceně přípravku...
Jo, velmi uznávám účinek placeba (tvá víra tě zachrání), no ale prodávat ho tak draze "poněkud smrdí"! skurt

Upravil(a) rina (7. 3. 2020 20:13)

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#18 7. 3. 2020 22:27

AndreaP.
Administrátor

rina napsal(a):

No ale minimalne Andrejka a "druhá polovina info" tomu prostě věří... va

No moment, to že reaguju na polévku ještě neznamená, že tomu popisu věřím big_smile Mě je jasné, že si dělal srandu.

Ale jinak, ano, s homeo mám zkušenost /přece jen jsem toho v posledních letech zažila více než dost/, ovšem je to má osobní zkušenost a nikomu jí nevnucuju a nevtloukám do hlavy jako mantru. Ještě doplním - já jsem těžký realista, nevěřím hned tak něčemu a názor si dělám vždy sama podle své osobní zkušenosti a dokážu být pak i tvrdá - ono někdy je to otravné (asi nikdy nezapomenu na zápis paní onkoložky do máminy karty ve znění - dcera pacientky odmítá chemoterapii pro svou maminku), ale jindy se to zas vyplatí.  Není dobré nechávat se opíjet rohlíkem. Velmi důlažitý při všem je obyčejný selský rozum.

Není tady

#19 8. 3. 2020 11:54

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Homeopatika přímo neodmítám, už proto, že o nich nic moc nevím. Když byly děti malé, párkrát jsme je na doporučení dětské lékařky vyzkoušeli (prý mohou pomoci a zaručeně neuškodí). Já sama jsem přechodně užívala právě oscillococcinum. V Paříži jsem si všimla, že skoro vedle každé běžné lékárny je lékárna homeopatická.

Seneca

Není tady

#20 8. 3. 2020 14:25

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

rina napsal(a):

účinek placeba ... prodávat ho tak draze "poněkud smrdí"! skurt

Vůbec ne. Dělalo a dělá se s tím dost výzkumů a už dávno se ukázalo, že léčba založená na víře pacienta musí být relativně drahá. Čím víc pacient zaplatí, tím víc tomu věří a tím je to pro něj lepší.

EDIT: jedna zajímavá studie z USA ukázala, že drazí psychoanalytici mají mnohem lepší výsledky než levní, při tom ale všichni při terapii postupovali stejně smile

Upravil(a) normální chlap (8. 3. 2020 14:34)

Není tady

#21 8. 3. 2020 21:31

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ale jinak, ano, s homeo mám zkušenost /přece jen jsem toho v posledních letech zažila více než dost/, ovšem je to má osobní zkušenost a nikomu jí nevnucuju a nevtloukám do hlavy jako mantru.

I já mám s homeopatiky zkušenost, ale špatnou. Což ale vlastně potvrzuje, že jsou nějakým způsobem účinná.
Mám celoživotní problémy s kynetózou, kinedryl mi čím dál víc nesedí, tak jsem se jednou rozhodla vyzkoušet homeopatika určená na tento problém. Vzala jsem si první dávku podle návodu - tedy večer před cestou (nebo den, už se nepamatuju). Jak mně pak bylo v noci zle - nejen od žaludku, ale hrozně se mi motala i hlava. Bylo mi natolik blbě, že jsem nemohla nikam jet. Shodou okolností jse se po čase bavila s jednou mojí sousedkou a ona mi vyprávěla, že je zkusila také (aniž já bych o tom mluvila), akorát si je vzala před cestou a přesně tak blbě jako mně se jí udělalo během cesty.

Ale před dlouhým časem moje maminka brávala nějaká homeopatika na hlasivky a ta jí pomáhala.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#22 8. 3. 2020 22:29

Petulis
♥------

Na homeopatika jsem nikdy moc neverila, nebo nemela duvod je uzivat, kdyz mi ale pomohly se v porodnici rozkojit a dale jsem syna kojila rok a pul, tak jsem na ne zacala verit! Kdo v dnesni dobe koji, kazdy to hned vzdava se slovy, ze nema mleko, blbost!!!

Není tady

#23 8. 3. 2020 22:45

rina
♥♥♥♥♥♥♥

...dělá se s tím dost výzkumů a už dávno se ukázalo, že léčba založená na víře pacienta musí být relativně drahá. Čím víc pacient zaplatí, tím víc tomu věří a tím je to pro něj lepší.

EDIT: jedna zajímavá studie z USA ukázala, že drazí psychoanalytici mají mnohem lepší výsledky než levní, při tom ale všichni při terapii postupovali stejně smile

Zvrácený názor (plus výzkum) a nevěřím mu. Víra, která uzdravuje, není o penězích!

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#24 8. 3. 2020 23:14

normální chlap
♥♥♥♥♥♥-

To není názor, ale klinická studie, čili prokázaná fakta smile

Není tady

#25 8. 3. 2020 23:57

rina
♥♥♥♥♥♥♥

To není vždycky reálné a pravdivé.
Tady to silně smrdí komercí a finančními zájmy zadavatelů.
"Zajímavé studie" ukazují jenom to, co je v zájmu prodejců drahých produktů, kteří studii zadali.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí