18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Od té doby co máme plastová okna se nám dělá plíseň.Vyzkoueli jsme vechno moné a bezúspěně,včetně různých přípravků plíseň odstraňující.Bylo nám řečeno,abychom v prvé řadě odstranili příčinu,rada nad rady,ale nikdo u neřekl,kde ta příčina je.
Není tady
Větrat, větrat a zase větrat!!!!! Mám okna otevřená na mikroventilaci skoro celý den.
Není tady
Přesně tak! Plastová okna toti těsní a moc. Mám nový byt s plastovými okny a musím kadý den udělat krátký intenzivní průvan, jinak se mi okna potí a plíseň bych tam měla za chvíli. A v létě se mi dokonce zkroutila na třech místech plovoucí podlaha, protoe jsem při odjezdu na dovolenou nenechala mikroventilaci a bylo.
Není tady
Přesně tak...mikroventilaci máme stále, v lonici celodenně otevřenou ventilačku a často také nárazově větráme. U plastových oken nebo dokonce novostavby s plastovými okny je to nutné. Pozor také na suení prádla doma.
Není tady
Ano, větrat, nemít květiny, nesuit prádlo !!! A nebude plíseň. Já jsem se musela přizpůsobit a dát také plastová okna, nejsem spokojená. Bud se dusím, nebo je zima. Na títu domu jsme zateplili byty, zed přestala dýchat, opět se objevila plíseň v bytech. Mám dojem, e plastu je vude víc ne dost!
Není tady
Mikroventilací neustále větráme,kytky u nemáme ádné,prádlo dávám do suárny a plíseň stále a dokonce se plazí od parapetu dolů k radiátorům.A navíc,pokud zatáhneme aluzie,během pár minut jsou okna hodně orosená.
Není tady
Vladko, a má to ve vech místnostech nebo jen někde?
Co zkusit nějaký pohlcovač vlhkosti?
Měli jsme stejný problém, ale jen v jedné místnosti, hodně se potila okna, plíseň se ale začala objevovat u podlahy.
Koupila jsem pohlcovač, a zatím to vypadá, e bude klid...
Upravil(a) surikata (26. 3. 2009 14:31)
sudina napsal(a):
suriato můe mi prosím sz písnout co je to za pohlcovač?? okna máme teprve 14 dní..tak se toho bojím...
Myslím, e se nemusí bát. My máme plastová okna u léta, máme doma spoustu kytek a pořád někde visí mokré prádlo a je vechno OK.
Není tady
Plastová okna určitě nejsou příčinou, maximálně tomu ve vlhkém bytě můou trochu napomoci. Také je máme u dlouho a plíseň jsem tedy neviděl. Zkuste si změřit doma vlhkost a uvidíte. Pokud to nebude vlhkostí v bytě, tak plíseň můe postupovat zvenku, třeba kdy je blbá omítka nebo starý dům nebo já nevím co.
Není tady
No nevím... my máme RD starý asi 50 let. Perfektně odizolovanou podezdívku, vlhko tam nemá odkud jít.
Vechno bylo v pohodě, dokud jsme měli paletová okna. Pak jsme udělali dřevěná eurookna, přes léto pohoda... a s nástupem zimy jsme se nestačili divit.
Pravda je, e k tomu přispělo i to, e jsme současně s tím přeli na plynové vytápění, co je proti vytápění kotlem na uhlí taky úplně jiný reim...
Take jsme se asi dvě zimy učili topit a větrat tak, abychom nezplesnivěli.
Dneska u to umíme, jen v té poslední místnosti jsme to museli vyřeit odvlhčovačem... a vypadá to, e zatím bude klid.
aprill napsal(a):
sudina napsal(a):
suriato můe mi prosím sz písnout co je to za pohlcovač?? okna máme teprve 14 dní..tak se toho bojím...
Myslím, e se nemusí bát. My máme plastová okna u léta, máme doma spoustu kytek a pořád někde visí mokré prádlo a je vechno OK.
Přesně tak, v obyváků mám skoro jako v květinářství a jen chvilkově větrám.Prádlo suím v lonici kde mám neustále mikrovětrání do kříe s mikroprůvanovětráním v kuchyňi.Plíseň se nám "uk uk" vyhýbá .
Není tady
Vlaďko, my vůbec ale nevíme, v jakém domě bydlí...jestli je starý vlhký, nebo naopak novostavba...tam by ta plíseň byla reálná. v suchém panelákovém bytě při normálním větrání by se určitě dělat neměla, pokud není nějaká prasklina v panelu a někde vám nezatéká.
Není tady
Bydlíme v panelákovém bytě a pokud jsme měli okna původní,dřevěná,bylo také ve v pořádku,a s plastovými jsou jen a jen probémy.Jsme malý dům,tři vchody,tři patra a plíseň se ukazuje pouze v některých bytech.
Není tady
surikata napsal(a):
No nevím... my máme RD starý asi 50 let. Perfektně odizolovanou podezdívku, vlhko tam nemá odkud jít.
Vechno bylo v pohodě, dokud jsme měli paletová okna. Pak jsme udělali dřevěná eurookna, přes léto pohoda... a s nástupem zimy jsme se nestačili divit.
Pravda je, e k tomu přispělo i to, e jsme současně s tím přeli na plynové vytápění, co je proti vytápění kotlem na uhlí taky úplně jiný reim...
Take jsme se asi dvě zimy učili topit a větrat tak, abychom nezplesnivěli.
Dneska u to umíme, jen v té poslední místnosti jsme to museli vyřeit odvlhčovačem... a vypadá to, e zatím bude klid.
Mohla bych poprosit o jaký odvlhčovač se jedná?
Není tady
Vladko, má SZ...
taky máme mikroventilaci otevřenou prakticky pořád..... v lonici naprosto pořád.... jakmile ji zavřu, vlhkost se tam sráí na oknech a během noci jsou celá mokrá....
plíseň uk uk nemáme, ale taky mám doma polhcovač, který preventivně přemísuji.
před asi rokem mě varoval stavební inenýr, e máme co nejméně dělat z paneláku "polystyrenovou krabici" = obkládat vechny stěny, e potom se z vlhkosti, která u nedokáe unikat nikudy, zblázníme ... natěstí jsme na tenhle výdobytek posledních let nenaetřili /zatím/
Není tady
surikata napsal(a):
Vladko, má SZ...
Suri,a koukám jak koukám,zpráva ádná,můu poprosit o opětovné poslání o jaký pohlcovač se jedná,děkuju.
Není tady
Tchýně má nová okna(plastová) a má dole u rámu oken mokro.Prej to je z důvodu patně nasazených oken.Jak jsem bydlela doma, tak jsem to tak měla taky v pokojíku a táta říkal, e to řemeslníci patně zaizolovali nebo co..Tak to museli opravovat.
Není tady
ja vetram celý rok, na kazdem okne mikroventilaci a nekolikrat denne okno dokoran. Kdyz se plisen i presto objevi, saham po chemii - domestos ve spreji a jena cas zase pokoj
Není tady
Ahoj, plíseň po výměně plastových oken je větinou kvůli patnému odvětrávání. Take jedna rada za vechny - pořádně větrat!
Zdravím větrání často nepomůe. ijeme v baráku, který máme po rodičích. Postupně si ho dáváme dohromady. Po věměně nových oken, byla plíseň neúnosná, větrání, topit naplno a to pořád dokola.Tak jsme na dalí rok provedli kompletní zatepletní a ejhle opravdu to pomohlo, přečkali jsme min. zimu, jaro, léto bez jakýkoliv známky plísně, tak snad se neobjeví nadcházející rok, ale bylo nám řečeno, e zateplení nás toho zbaví nadobro. Jinak mohu doporučit na výběr firmy poptávkovému systém http://www.aaapoptavka.cz/, podařilo se nám hodně uetřit. D.
Není tady