Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 3. 2009 12:54

vladka07
♥------

Plíseň a plastová okna.

Od té doby co máme plastová okna se nám dělá plíseň.Vyzkoušeli jsme všechno možné a bezúspěšně,včetně různých přípravků plíseň odstraňující.Bylo nám řečeno,abychom v prvé řadě odstranili příčinu,rada nad rady,ale nikdo už neřekl,kde ta příčina je.

Není tady

#2 26. 3. 2009 13:01

kety
♥♥♥♥---

Re: Plíseň a plastová okna.

Větrat, větrat a zase větrat!!!!!  Mám okna otevřená na mikroventilaci skoro celý den.

Není tady

#3 26. 3. 2009 13:34

Atevi
♥♥♥----
Místo: Plzeň

Přesně tak! Plastová okna totiž těsní až moc. Mám nový byt s plastovými okny a musím každý den udělat krátký intenzivní průvan, jinak se mi okna potí a plíseň bych tam měla za chvíli. A v létě se mi dokonce zkroutila na třech místech plovoucí podlaha, protože jsem při odjezdu na dovolenou nenechala mikroventilaci a bylo.

Není tady

#4 26. 3. 2009 13:37

Irik
♥♥♥♥♥--

Přesně tak...mikroventilaci máme stále, v ložnici celodenně otevřenou ventilačku a často také nárazově větráme. U plastových oken nebo dokonce novostavby s plastovými okny je to nutné. Pozor také na sušení prádla doma.

Není tady

#5 26. 3. 2009 13:43

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Ano, větrat, nemít květiny, nesušit prádlo !!! A nebude plíseň. Já jsem se musela přizpůsobit a dát také plastová okna, nejsem spokojená. Bud se dusím, nebo je zima. Na štítu domu jsme zateplili byty, zed přestala dýchat, opět se objevila plíseň v bytech. Mám dojem, že plastu je všude víc než dost!

Není tady

#6 26. 3. 2009 14:11

vladka07
♥------

Mikroventilací neustále větráme,kytky už nemáme žádné,prádlo dávám do sušárny a plíseň stále a dokonce se plazí od parapetu dolů k radiátorům.A navíc,pokud zatáhneme žaluzie,během pár minut jsou okna hodně orosená.

Není tady

#7 26. 3. 2009 14:28

x56325
Host

Vladko, a mᚠto ve všech místnostech nebo jen někde?
Co zkusit nějaký pohlcovač vlhkosti?
Měli jsme stejný problém, ale jen v jedné místnosti, hodně se potila okna, plíseň se ale začala objevovat u podlahy.
Koupila jsem pohlcovač, a zatím to vypadá, že bude klid...

Upravil(a) surikata (26. 3. 2009 14:31)

#8 26. 3. 2009 16:54

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

suriato můžeš mi prosím sz písnout co je to za pohlcovač?? okna máme teprve 14 dní..tak se toho bojím...

Není tady

#9 26. 3. 2009 17:02

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

sudina napsal(a):

suriato můžeš mi prosím sz písnout co je to za pohlcovač?? okna máme teprve 14 dní..tak se toho bojím...

Myslím, že se nemusíš bát. My máme plastová okna už léta, máme doma spoustu kytek a pořád někde visí mokré prádlo a je všechno OK.

Není tady

#10 26. 3. 2009 17:28

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Plastová okna určitě nejsou příčinou, maximálně tomu ve vlhkém bytě můžou trochu napomoci. Také je máme už dlouho a plíseň jsem tedy neviděl. Zkuste si změřit doma vlhkost a uvidíte. Pokud to nebude vlhkostí v bytě, tak plíseň může postupovat zvenku, třeba když je blbá omítka nebo starý dům nebo já nevím co.

Není tady

#11 26. 3. 2009 17:37

x56325
Host

No nevím... my máme RD starý asi 50 let. Perfektně odizolovanou podezdívku, vlhko tam nemá odkud jít.
Všechno bylo v pohodě, dokud jsme měli špaletová okna. Pak jsme udělali dřevěná eurookna, přes léto pohoda... a s nástupem zimy jsme se nestačili divit.
Pravda je, že k tomu přispělo i to, že jsme současně s tím přešli na plynové vytápění, což je proti vytápění kotlem na uhlí taky úplně jiný režim...
Takže jsme se asi dvě zimy učili topit a větrat tak, abychom nezplesnivěli.
Dneska už to umíme, jen v té poslední místnosti jsme to museli vyřešit odvlhčovačem... a vypadá to, že zatím bude klid.

#12 27. 3. 2009 9:27

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

aprill napsal(a):

sudina napsal(a):

Myslím, že se nemusíš bát. My máme plastová okna už léta, máme doma spoustu kytek a pořád někde visí mokré prádlo a je všechno OK.

Přesně tak, v obyváků mám skoro jako v květinářství a jen chvilkově větrám.Prádlo suším v ložnici kde mám neustále mikrovětrání do kříže s mikroprůvanovětráním lol v kuchyňi.Plíseň se nám "uk uk" vyhýbá tummenupp .

Není tady

#13 27. 3. 2009 9:33

Irik
♥♥♥♥♥--

Vlaďko, my vůbec ale nevíme, v jakém domě bydlíš...jestli je  starý vlhký, nebo naopak novostavba...tam by ta plíseň byla reálná. v suchém panelákovém bytě při normálním větrání by se určitě dělat neměla, pokud není nějaká prasklina v panelu a někde vám nezatéká.

Není tady

#14 27. 3. 2009 13:24

vladka07
♥------

Bydlíme v panelákovém bytě a pokud jsme měli okna původní,dřevěná,bylo také vše v pořádku,až s plastovými jsou jen a jen probémy.Jsme malý dům,tři vchody,tři patra a plíseň se ukazuje pouze v některých bytech.

Není tady

#15 27. 3. 2009 13:25

vladka07
♥------

surikata napsal(a):

No nevím... my máme RD starý asi 50 let. Perfektně odizolovanou podezdívku, vlhko tam nemá odkud jít.
Všechno bylo v pohodě, dokud jsme měli špaletová okna. Pak jsme udělali dřevěná eurookna, přes léto pohoda... a s nástupem zimy jsme se nestačili divit.
Pravda je, že k tomu přispělo i to, že jsme současně s tím přešli na plynové vytápění, což je proti vytápění kotlem na uhlí taky úplně jiný režim...
Takže jsme se asi dvě zimy učili topit a větrat tak, abychom nezplesnivěli.
Dneska už to umíme, jen v té poslední místnosti jsme to museli vyřešit odvlhčovačem... a vypadá to, že zatím bude klid.

Mohla bych poprosit o jaký odvlhčovač se jedná?

Není tady

#16 27. 3. 2009 21:26

x56325
Host

Vladko, mᚠSZ...

#17 27. 3. 2009 23:05

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

taky máme mikroventilaci otevřenou prakticky pořád..... v ložnici naprosto pořád.... jakmile ji zavřu, vlhkost se tam sráží na oknech a během noci jsou celá mokrá....
plíseň uk uk nemáme, ale taky mám doma polhcovač, který preventivně přemísuji.

před asi rokem mě varoval stavební inženýr, že máme co nejméně dělat z paneláku "polystyrenovou krabici" = obkládat všechny stěny, že potom se z vlhkosti, která už nedokáže unikat nikudy, zblázníme ... naštěstí jsme na tenhle výdobytek posledních let nenašetřili /zatím/ va

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#18 30. 3. 2009 19:13

vladka07
♥------

surikata napsal(a):

Vladko, mᚠSZ...

Suri,a koukám jak koukám,zpráva žádná,můžu poprosit o opětovné poslání o jaký pohlcovač se jedná,děkuju.

Není tady

#19 30. 3. 2009 20:41

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

tak jsem včera pohlcovač vlhkosti koupila......mají ho zrovna v tescu v akci.. vissla a ráno už v něm bylo trochu vody!!! tummenupp

Není tady

#20 26. 9. 2009 17:13

verunielka
♥♥♥♥---

Tchýně má nová okna(plastová) a má dole u rámu oken mokro.Prej to je z důvodu špatně nasazených oken.Jak jsem bydlela doma, tak jsem to tak měla taky v pokojíku a táta říkal, že to řemeslníci špatně zaizolovali nebo co..Tak to museli opravovat. dumbom

Není tady

#21 1. 10. 2009 12:21

dasad
♥♥♥----

ja vetram celý rok, na kazdem okne mikroventilaci a nekolikrat denne okno dokoran. Kdyz se plisen i presto objevi, saham po chemii - domestos ve spreji a jena cas zase pokoj

Není tady

#22 22. 9. 2013 22:35

barumka
♥------

Ahoj, plíseň po výměně plastových oken je většinou kvůli špatnému odvětrávání. Takže jedna rada za všechny - pořádně větrat!
smile

Není tady

#23 26. 9. 2013 14:42

Deny74
♥------

Zdravím větrání často nepomůže. Žijeme v baráku, který máme po rodičích. Postupně si ho dáváme dohromady. Po věměně nových oken, byla plíseň neúnosná, větrání, topit naplno a to pořád dokola.Tak jsme na další rok provedli kompletní zatepletní a ejhle opravdu to pomohlo, přečkali jsme min. zimu, jaro, léto bez jakýkoliv známky plísně, tak snad se neobjeví nadcházející rok, ale bylo nám řečeno, že zateplení nás toho zbaví nadobro. Jinak mohu doporučit na výběr firmy poptávkovému systém http://www.aaapoptavka.cz/, podařilo se nám hodně ušetřit. D.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí