|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
PPavlaa napsal(a):
Nharte napsal(a):
Mlácení je Ppavlo jiný případ, to je ubližování. Nevěra není- nevěra je stav vztahu. Kromě toho té ženě nemusíš nic zatepla donášet- ona to ví za nejlepšího tepla a z první roky a může tě požádat o pomoc, nebo ty můžeš nabídnout. Přijetí té pomoci je zas a jenom na ní. Její svobodná vůle, jestli se nechá umlátit, nebo ne.
třeba je to prostě jen o tom, že se mi nechce koukat na to, jak kamarádka dělá pro rodinu první poslední, manžílek si investuje prachy do milenky, zatím co ona doma šetří ... a taky na to, jak je za blbce, protože to všichni ví, až na ni ... ale je to jen teorie, nikdy jsem v této situaci nebyla, kdo ví co by kdyby ...
Ppavlo, já vím. Jenže ten problém je spíš v tom, že pro tebe ona je za blbce (ty by ses v její situaci cítila za blbce), vlastně ten kdo na ni shlíží z vrchu jsi ty. To zlo ji paradoxně vůbec nemusí dělat manžel, jeho milenka, ale ty- právě proto, že se na ni takto dívaš.
Ona si žije svůj více, či méně šťastný život. Ty ani nevidíš do hlavy jejímu muži a už vůbec nemůžeš předpovídat jak se všechno vyvine a o čem to celé je.
Jak se do toho člověk začne vrtat zanáší do toho zbytečnou vlastní špínu. Já s tím má vlastní zkušenost kdysi - v roli zanašače špíny. A to už bylo co říct a většina by řekla- jasně nic jiného si dělat nemohla a vždyť to dopadlo dobře-stejně bych si zpětně nejradši dala pár facek- byla jsem blbá a ani mládí mě nemůže omluvit. A to šlo skutečně o nejlepší, nejbližší přátele a o vyloženě vyžádanou informaci.

Není tady
Petruša napsal(a):
nechtěla bych ani jednoho...
Já hlavně vím, koho miluju, s kým chci být- a dokud to tak je, tak tam přívlastky nemám. Starám se, abych byla šťastná a jemu jeho štěstí nekazila a naopak tam něco dodala. To je samo o sobě dost velká fuška.
.

Není tady
Mikeš napsal(a):
Nharte napsal(a):
Já nerozumim tomu systému, co tu popisovala Viki, že po sobě necháš roky šlapat, chlap tě ponižuje, nejeví o tebe zájem a ty jako prozřeš a označkuješ si ho za hodnýho rozvodu až když zjištíš, že je na scéně milenka?
Tak to ale bohužel je. Už jsem se nad tím pozastavil na jiném vlákně, že mnohým ženám doma "nevadí" ani alkoholik, ani gambler, ani (probůh) násilník, tohle ony zkousnou, ale jakmile je tam "nevěra", tak teprve pak je zle...
Helena mi to tenkrát vysvětlila, že ožrala, gambler i hulvát se vrací domů, zatímco nevěrník občas přespí jinde... nevím, možná měla pravdu, možná ne...
Musej si to ty holky srovnat samy, co od života chtějí. Ale někdy je to sakra těžký.

Není tady
Nharte napsal(a):
Já nerozumim tomu systému, co tu popisovala Viki, že po sobě necháš roky šlapat, chlap tě ponižuje, nejeví o tebe zájem a ty jako prozřeš a označkuješ si ho za hodnýho rozvodu až když zjištíš, že je na scéně milenka?
A pokud se ve vztahu cítí dobře, nebo se rozhodne, že s ním i přesto chce být, tak zas- jaký tlačení čemu pomůže? Já to teda respektuju, že to Viki pomohlo. Ale nerozumím jejímu přístupu ke vztahům- to jako chlap může dělat cokoliv- dokud mě neuhodí, nebo nemá milenku, tak je bezvadnej? A jakmile má milenku, tak není?
Aléééé... ty jsi smíchala nějaké páté přes deváté... že si to některé ženy nechají, jako že je chlap ignoruje a terorizuje dlouhé roky, je sice také reálné, ale má časová osa vypadala jinak. My jsme byli kamarádi z dětství, od patnácti pusinkovali a vodili za ručičky, ve dvaceti jsme se vzali a on odešel na vojnu (láska jako trám pořád byla), a když se po dvou letech vrátil, za dva týdny se nám narodila dcera. Pak 8 měsíců mé neschopnosti být matka + manželka + milenka..., toto období jsem popisovala předtím a stručněji, a on začal za kamarády (to jsem si myslela, ale bylo to jinak) odcházet jaksi častěji... Nejisté období, kdy nespával doma, rozhodl, že na mateřské nepotřebuju peníze a domů chodil jenom jest a převlíknout se, trvalo asi 5 měsíců, pak jsem podala žádost o rozvod... a vpodstatě jsem tam neuměla vysvětlit, proč jsou věci takhle. Nebylo by důstojné, a není to důstojné ani teď říct: Můj muž opustil manželství proto, že jsem nestačila všecko včas uklidit, navařit, postarat se sama o dítě a ještě ze sebe udělat zářící hvězdu..., ale taková byla skutečnost. Možná se ti to bude zdát divné, ale tehdy jsem věci opravdu neuměla vnímat tak, že však uklidit a navařit mi klidně může pomoct aj on, a když ne, tak aspoň svoji dceru vzít na vycházku..., taky jsem se hodně naivně divila, až před porotou, když se ho zeptali, kolikrát za těch osm měsíců života dcery ju přebalil, nebo byl s ní na procházce... a on po přemýšlení řekl: Nevim, několikrát určitě ano..., Jo-jo, mladosť, pochabosť! Tak to tehdy bylo... A že je milenka, jsem se dozvěděla až za půlroku její existence u nás, a to už žádost o rozvod byla (ač mnou netuše, že MÁME MILENKU) podána. Teď jsem se vybarvila, že jo? Tož jo. Jenom jsem milovala svého muže, a nic jiného jsem tehdy neuměla...
Dnes umím všecko, ale zas s tim bezmezným milováním muže mám problémy. Tak co je kurňa lepší?
Upravil(a) ViktorkaLove (28. 3. 2009 19:29)
Není tady
No jo Viki, tak ale tenhle příběh je přeci úplně o něčem jiným než o nějaký milence a nevěře. Spíš o tom jak dva mladí k miminku přišli
. Někteří spolu dospějou a stanou se rodiči a někteří ne.
Kurňa lepší je umět a milovat
.

Není tady
Nharte napsal(a):
No jo Viki, tak ale tenhle příběh je přeci úplně o něčem jiným než o nějaký milence a nevěře. Spíš o tom jak dva mladí k miminku přišli
. Někteří spolu dospějou a stanou se rodiči a někteří ne.
Kurňa lepší je umět a milovat.
Tak to máš úplnou pravdu, však já jsem taky nepsala, že milenka nás rozvedla. Napsala jsem, že milenka mi ho ukradla..., ptz. ještě dnes si myslím, že nebýt jí, všecko mohlo být jinak... časem. Ale ten jsem nedostala.
Možná aj proto, že mé drahé kámošky mi neřekly, čeho byly svědky (svědkyněmi?)... 
Není tady
Viki, fakt si to myslíš? Na holej pupek? Myslím to, že ti ho ukradla?
Schválně- jak by se chovala mladá Viki zjistit, že mladej pan Viki má milenku. Oupřímně
.
stejně- co by bylo, kdyby bylo....ale stejně na kámošky a milenku bych to neházela. Zdaj se mi v tomto příběhu úplně nepodstatný.

Není tady
Nharte napsal(a):
Viki, fakt si to myslíš? Na holej pupek? Myslím to, že ti ho ukradla?
Schválně- jak by se chovala mladá Viki zjistit, že mladej pan Viki má milenku. Oupřímně.
stejně- co by bylo, kdyby bylo....ale stejně na kámošky a milenku bych to neházela. Zdaj se mi v tomto příběhu úplně nepodstatný.
Mno, víš, ty jsi docela zvědavá, ale tak jo, když to má někomu přinést ponaučení...
No vidíš, a já myslím, že to byly další fáze toho "dospívání", jak jsi to trefně nazvala, akorát se trošku přeházely v pořadí...
Tak stručně. Začla jsem víc dbát o sebe. Přestala jsem milenku nenávidět. Našla jsem si kamošku, která mě naučila vařit, vést domácnost a být "sladkou manželkou"... (to všechno jsem myslím měla vědět z domova..., což jsem nevěděla, tak jsem si jó dala záležet, aby mé dcerušky šly do života připravené daleko lépe). Pochopila jsem, že můj muž nemusí být šťastný způsobem, který si JÁ představuji.
No, a že toho bylo poměrně dost, a jí stačilo jenom ze dne na den šikovněji roztahovat nožky, ptz. ty ostatní věci měla už zvládnutý - však měla jedenáct let přede mnou náskok - tak jsem SI HO NESTIHLA udržet. Toť vsjo. Takže milenku ani kamošky do toho netahat..., ale dávat velkého bacha na to, že co já považuju za štěstí, nemusí být štěstím pro partnera... o-ou, to jsem zas jednou chytrá s křížkem po funuse, že jo?
Není tady
Myslíš, že kdyby za tebou kámošky přišly a řekly ti, že manža má milenku, tak by ses v tu chvíli stala "sladkou manželkou" a vše by s v dobré obrátilo?
No hele já nevim, pravděpodobně existují muži, kteří chápou manželku jako "sladký upravený vařič- takto prefabrikovaný od maminek"- pokud tohle je to v čem byste našli ty a tvůj muž štěstí, tak asi jo. Je fakt, že takovýhle chlap se zřejmě dá ukradnout. Ale tam mám pocit, že i kdybys byla jak cukrová vata, tak ten vztah je v zásadě prázdnej. Já osobně se do tohohle neumím vžít- bych ho nechtěla toho pána, vůbec brabec.
"že co já považuju za štěstí, nemusí být štěstím pro partnera... " S tímhle naprosto souhlasím.

Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
Začla jsem víc dbát o sebe. Přestala jsem milenku nenávidět. Našla jsem si kamošku, která mě naučila vařit, vést domácnost a být "sladkou manželkou"... (to všechno jsem myslím měla vědět z domova..., což jsem nevěděla, tak jsem si jó dala záležet, aby mé dcerušky šly do života připravené daleko lépe).
Sorry, Viki, ale pokud Ti chtěl být Tvůj BM nevěrný, udělal by to, i kdybys byla tou "nejsladší manželkou na světě" 
ViktorkaLove napsal(a):
Pochopila jsem, že můj muž nemusí být šťastný způsobem, který si JÁ představuji.
Tak tohle je velká pravda 
Není tady
Já jsem teda přišla do manželství možná jako sladká, ale určitě mizernější hospodyně pohledat. Z tohohle pohledu už by musel být v prachu..jéjej! S časem se to zlepšuje, ale má to své propady
. A tak to má bejt, ne? Ty dva si spolu budujou život, pěkně jeden vyjukanej mladej vedle druhého. 

Není tady
Nharte napsal(a):
Myslíš, že kdyby za tebou kámošky přišly a řekly ti, že manža má milenku, tak by ses v tu chvíli stala "sladkou manželkou" a vše by s v dobré obrátilo?
No hele já nevim, pravděpodobně existují muži, kteří chápou manželku jako "sladký upravený vařič- takto prefabrikovaný od maminek"- pokud tohle je to v čem byste našli ty a tvůj muž štěstí, tak asi jo. Je fakt, že takovýhle chlap se zřejmě dá ukradnout.Ale tam mám pocit, že i kdybys byla jak cukrová vata, tak ten vztah je v zásadě prázdnej. Já osobně se do tohohle neumím vžít- bych ho nechtěla toho pána, vůbec brabec.
"že co já považuju za štěstí, nemusí být štěstím pro partnera... " S tímhle naprosto souhlasím.
No, to je asi ono. Byl poslední ze tří bratrů, jeho máma ho myslím nechtěla (řekla mi to) a pak ho milovala ze všech nejvíc. Vyrostl v rodině s pevnými vztahy a denní 3jídlovou vařenou stravou, s komplexním servisem - krmit, obsluhovat, obdivovat, milovat..., mnohé z tohoto jsem já doma neměla (jemu záviděla) a tim pádem nezvládala. Tak myslím té "zkušené paní" stačilo, když si nad vínečkem postěžoval, co mu doma chybí (a já uznávám, že mu to chybělo)... a měla ho. Ulovenýho. Ukradenýho. Jak je libo...
Ale vážení, KDYBY byla jako já, a já jsem taková zůstala, aspoň v tomhle, řekla by mu: Masti za ňou, řekni jí, co je špatně, a pomož jí to zrealizovat, však ťa miluje!!!
Není tady
Třebas ho taky milovala... A nebo to bylo celý jinak? Třeba si s ní měl o čem povídat a hrát šachy? Já nevim
- dyť to skoro vypadá na to, že bys jí měl poděkovat, bys mu utírala celej život pr..., nebo co?
Ti dali šanci, abys dětsku objevila nějakýho prima druhýho tatínka, který jim připraví zdravej mužskej vzor do života. A ty zatim holky vycvičíš, aby byly stejný jako jeho maminka a ta paní, ke který odešel? Něpanimáju.
Ale to- částečně ti rozumim- bylo v tom vaše děťátko. Nicméně si myslim, že to byl teda jeho úkol- předpokládám, že relativně dospělej už byl. Jestli mu do tý doby nedocvaklo, že se má přestat válet v kolíbce, tak bohužel. To by stejně žádná milenka se zdravým přístupem: Masti za ňou, řekni jí, co je špatně, a pomož jí to zrealizovat, však ťa miluje!!!- nevyřešila. By si obávám našel jinou pečovatelku, nebo hospodu, a hotovo.

Není tady
Nharte napsal(a):
A ty zatim holky vycvičíš, aby byly stejný jako jeho maminka a ta paní, ke který odešel? Něpanimáju.
Tomuhle nerozumím zase já. Proč by se žena neměla starat o chlapa? Však snad za to taky něco dostane, a nemyslím tim zrovna JENOM klacek mezi nohy... 
Není tady
Ty Viky.. muž a žena by se měli starat o sebe navzájem. Jak- to už je na nich, ale pro mě ta péče určitě nespočívá v očekávání fullservisu "sladký manželky". A jak to tak vidím tak u těch fajn kluků ani náhodou. Jak zní pamatná věta mýho znamýho, když se mu jeho děvče neustále snažilo u něj v bytě uklízet, prát a vyvařovat a když on odmítal tak vše korunovala větou: "Na co ty mě vlastně máš?" Na to odvětil: "Víš co, když se takhle ptáš...asi fakt na nic."
Dospělý chlap potřebuje partnerku, ne matku.
Jestli sem taháš klacek, tak mě napadá u konceptu "sladká manželka" jenom: "klackem mezi oči"
.

Není tady
Zkopčeno omylem.
Upravil(a) Nharte (28. 3. 2009 22:14)

Není tady
Nharte napsal(a):
Majko a jak probíhalo to "hučení"? Já ti si to celý vůbec neumím představit, u mě když se něco takového v okolí objeví, tak já od toho co nejvíc stahuju, protože tlačit na kohokoliv jakkoliv, aby řešil, může přinést spíš to špatný. Přece ty lidi se musí svobodně rozhodnout, že chtějí uspořádat a jak. No ono už vůbec, že se to stane veřejným majetkem...je zásluhou "dobrých lidí"...
A pokud se ve vztahu cítí dobře, nebo se rozhodne, že s ním i přesto chce být, tak zas- jaký tlačení čemu pomůže? Já to teda respektuju, že to Viki pomohlo. Ale nerozumím jejímu přístupu ke vztahům- to jako chlap může dělat cokoliv- dokud mě neuhodí, nebo nemá milenku, tak je bezvadnej? A jakmile má milenku, tak není?
Pomohlo to hučení nějak? Zajímalo by mě jak ty to zpětně vidíš.
Btw skutečně si myslíte, že člověk udělá charakterovou otočku o 180 stupňů, protože se zamiloval? Udělá ledaccos, ale v zásadních věcech typu zodpovědnost k dětem a základní lidská slušnost?
Nharte, nu, když s těmi lidmi pracuješ denně ve stejném oddělení, když s nimi sedíš ve stejné kanceláři, když ti vypráví, jak neví, co udělat, a že by měl něco udělat, ale až bude syn dospělý, až až až ... Když s námi chodí oba na obědy, když je jejich vztah veřejný, když k milence a kolegovi jdete podívat se na miminko po jeho narození, když vás pozvali, ... těžko se tvářit, že je ten vztah neveřejný. Nemyslíš? A to "hučení" vypadalo tak, aby se už NĚJAK rozhodl, neboť trápí všechny. To je všechno.
Já si nemyslím, že člověk udělá "charakterovou otočku", třeba já o ničem takovém nikdy nikde nepíšu :-) V zásadě se člověk nemění. Ale život s každým partnerem je přece jenom v některých detailech jiný. A život se ženou, se kterou se vzájemně milují, je hodně kvalitativně jiný. U mého kolegy a jeho bývalé milenky, nynější manželky je to do očí bijící. Jsou oficiálně spolu 7 let - po odchodu od manželky, celkově asi 15 let, manželé 4 roky.
Hučení - kdoví, jestli pomohlo naše "hučení" nebo už nastal čas. V každém případě mají postavený nádherný dům, další dětátko a jsou spolu s bývalou milenkou šťastní. Kolega své bývalé manželce nechal dům a stará se skvěle o svého syna z prvního manželství a pomáhá bývalé manželce.
Upravil(a) majkafa (28. 3. 2009 23:30)

Nharte, neviem, koľko máš rokov, ale očakávania a postoje pánov sa´jednak dosť menia aj v rámci dekád - a druhak, márna sláva, treba poriadne hľadať aj medzi tými mladšími. Ale súhlasím, že naučiť mladé ženy obracať sa v živote aj v domácnosti treba asi s dovetkom - rob to v provm rade PRE SEBA (a až potom pre muža, dieťa, vnúča, starnúcich rodičov a znovu muž v DD...).
Upravil(a) Selima (29. 3. 2009 0:21)
Není tady
Nharte napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Nharte napsal(a):
Mlácení je Ppavlo jiný případ, to je ubližování. Nevěra není- nevěra je stav vztahu. Kromě toho té ženě nemusíš nic zatepla donášet- ona to ví za nejlepšího tepla a z první roky a může tě požádat o pomoc, nebo ty můžeš nabídnout. Přijetí té pomoci je zas a jenom na ní. Její svobodná vůle, jestli se nechá umlátit, nebo ne.
třeba je to prostě jen o tom, že se mi nechce koukat na to, jak kamarádka dělá pro rodinu první poslední, manžílek si investuje prachy do milenky, zatím co ona doma šetří ... a taky na to, jak je za blbce, protože to všichni ví, až na ni ... ale je to jen teorie, nikdy jsem v této situaci nebyla, kdo ví co by kdyby ...
Ppavlo, já vím. Jenže ten problém je spíš v tom, že pro tebe ona je za blbce (ty by ses v její situaci cítila za blbce), vlastně ten kdo na ni shlíží z vrchu jsi ty. To zlo ji paradoxně vůbec nemusí dělat manžel, jeho milenka, ale ty- právě proto, že se na ni takto dívaš.
Ona si žije svůj více, či méně šťastný život. Ty ani nevidíš do hlavy jejímu muži a už vůbec nemůžeš předpovídat jak se všechno vyvine a o čem to celé je.
Jak se do toho člověk začne vrtat zanáší do toho zbytečnou vlastní špínu. Já s tím má vlastní zkušenost kdysi - v roli zanašače špíny. A to už bylo co říct a většina by řekla- jasně nic jiného si dělat nemohla a vždyť to dopadlo dobře-stejně bych si zpětně nejradši dala pár facek- byla jsem blbá a ani mládí mě nemůže omluvit. A to šlo skutečně o nejlepší, nejbližší přátele a o vyloženě vyžádanou informaci.
Nharte, vzhledem k tomu, že bych to nešla hlásit nějáké známé, ale mluvím skutečně o kamarádce, tak to bude i o tom, že za ty roky už znám jejich názory a postoje, tudíž vím, že by si jako blbec připadala i ona ..
Není tady

Nharte napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Nharte napsal(a):
Kvůli tomu dívání se z vrchu to člověk (nebo spíš nějaká jeho temnější část) ve skutečnosti dělá. To je naprosto evidentní.
Není tady
z vás by měl člověk pocit, že čtete myšlenky, víte co je pro koho nej, dokonce znáte moje a i jiné kamarády jiných, je to k smíchu ...
Není tady

PPavlaa napsal(a):
z vás by měl člověk pocit, že čtete myšlenky, víte co je pro koho nej, dokonce znáte moje a i jiné kamarády jiných, je to k smíchu ...
Ale od druhých, kteří vědí, co je pro nás nej, to strašně špatně snášíme. Není to zvláštní?
Není tady
špatně to snáším od lidí, kteří mně prdlajs znají a v podstatě o mně neví vůbec nic ... ale prostě jen mají pocit, že oni ví líp jak já ... houby s voctem
Není tady

Axi napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Ale od druhých, kteří vědí, co je pro nás nej, to strašně špatně snášíme. Není to zvláštní?
A proč hned špatně? Když vím, že ten druhý jenom tak střílí od boku, protože nezná problém do hloubky, tak proč by se mě to mělo vůbec nějak dotknout a měla tu radu, názor vůbec brát v potaz ? 

Není tady

PPavlaa napsal(a):
špatně to snáším od lidí, kteří mně prdlajs znají a v podstatě o mně neví vůbec nic ... ale prostě jen mají pocit, že oni ví líp jak já ...
Nediv se - právě takoví se vždy cítí být nejpovolanějšími Ti poradit, co a jak bys měla dělat, aby to bylo "správně"...
Není tady