Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 26. 3. 2009 15:05

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Re: A ted 'babo rad'

Mikeš napsal(a):

hirondel napsal(a):

Mikes, Ty jsi proste skvelej pussa
No,i presto ze nejsi >baba< a prave proto ze jsi chlap,zajimaji me i Tve nazory.
Myslim ze se priklanim k obema Tvym variantam.
Vetsina z Vas rekla jak to vnimam - "ne,radeji nerikat."

Nebudu komentovat, jestli jsem nebo nejsem "skvělej" lol
Ale zaujalo mě něco jiného:
Většina žen si myslí, že chtěl na Tebe prostě "přehodit odpovědnost". Mě tato možnost vůbec nenapadla.
Rozdíl mezi "mužským" a "ženským" názorem na věc? Možná...
Mě by prostě v životě nenapadlo, jít za kámoškou, svěřit se jí se svým mileneckým vztahem a doufat, že ona to už s moji ženou "nějak zkoulí"...

Jde o to, že on nečeká, že to skoulí, ale že jí to jako kamarádce řekne . Ta jeho pak na něj uhodí a on řekne jenom "ANO, je to tak, je to silnější, než já" - nebude muset tu debatu začínat a nebude ten první rozvraceč - to ona v tom přece začne rýpat, to ona ho pošle k šípku, on bude vlastně chudáček, který ujel a teď je odvržený

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#52 26. 3. 2009 15:44

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

O čem to je a o čem to třeba není

- Není to o tom, udělat vůči těm dvěma (kamarádovi + kamarádce) něco dobrého nebo něco špatného. Protože většina odpovědí a názorů to bere z JEJICH pohledu (který samozřejmě neznáme a promítáme tam svá vlastní přání jako např.: já bych tedy rozhodně chtěl/nechtěl, aby mi toto někdo sdělil)
- Není to o odpovědnosti za jejich vztah či potenciální narušení touto informací. Je-li někdo nevěrný (či má bokovku) a trousí informace lidským bytostem okolo (lidi nejsou hroby a nemlčí), tak je zodpovědný za to, že se to dostane tichou či hlasitou poštou dále ....až k jeho původní partnerce.
- Není to o spekulacích a domněnkách, co tím ku.rva práce ten chlápek asi myslel, co zamýšlel, proč to prostě Hirondel řekl a proč zrovna jí. Jako námět na provinční melodrama dobrý, ale jinak nic moc.

O čem to naopak je:
- o Hirondel a o její vlastní integritě
- o tom, jestli s ní tahle situace zamává a nechá se ovlivnit či manipulovat okolím
- o tom, jak si uvědomí, co sama chce a co nechce. Chceš to říct? TAk to klidně řekni. Naprosto v pohodě si pak ustojíš své motivy. Nechceš to nikomu říct, tak to neříkej. Naprosto v pohodě si ustojíš svůj motiv pro mlčení.
- o tom nebát se dělat činy (či nečiny) a být za ně odpovědný a nedělat si nic z toho, že jakékoli rozhodnutí může NEKOMU "ublížit" a tak dostat Hirondel "do nelibosti" či falešných "výčitek".
- v podstatě se na to hodí Majkafistické asertivní či kolovrátkovské (dosaď si Hirondel cokoli budeš chtít) "to není moje, ale tvoje/vaše".

Není tady

#53 26. 3. 2009 19:36

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

teda to byl rozbor... smilesmilesmile

Není tady

#54 26. 3. 2009 20:13

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Tak může to samo být i jak říká Mikeš. V tom případě se ten pán prostě chová jako nedomrlé hlupačisko, což bych mu asi jako kamarádka cítila za povinnost sdělit. Předpokládám, že jelikož je to tvůj kamarád, tak to není stav stálý, ale výjimečný a jako blízkej člověk ho můžeš probrat zpět.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#55 27. 3. 2009 12:53

macík*
♥♥♥♥---

Zásadní informaci o svém partnerském vztahu bych se vždy ráda dozvěděla pouze od svého partnera. Nikomu jinému do našeho vztahu nic není.
Doufám, že můj partner (přípaně budoucí partneři) budou mít dost rozumu a nebudou se se svými případnými milenkami (nebo jinými zásadními skutenčnostmi) svěřovat našim známým nebo kamarádům a tím je uvádět do blbý situace: říct / neříct.
Doufám, že moje kamarádky nebudou mít potřebu mi "říkat pravdu", "otevírat oči" a já nevím co všechno. To bych jim opravdu nepoděkovala.

Není tady

#56 27. 3. 2009 14:25

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

macík* napsal(a):

Doufám, že moje kamarádky nebudou mít potřebu mi "říkat pravdu", "otevírat oči" a já nevím co všechno. To bych jim opravdu nepoděkovala.

Nechci Ti brát iluze, ale lidiček ochotných sdělit Ti s tragickým výrazem v tváři: "Macíku, promiň, ale já Ti to prostě musím říct" a podobné bláboly (viz můj příběh "Viděla jsem tvýho chlapa s jinou") je okolo nás víc než dost...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#57 27. 3. 2009 14:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

to je věc názoru, někdo jinej by byl třeba zrovna naštvanej, že kamarádka celou dobu věděla a nic neřekla ...

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#58 27. 3. 2009 17:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak podľa mňa stredne až viac inteligentní ľudia vedia otvoriť zobák a pvoedať: "Prosím ťa, povedz mi - nepodvázda ma ten môj?" Alebo: "Zabijem ťa, ak mi povieš čokoľvek nepríjemné o mojom miláčikovi." A je jasno. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#59 28. 3. 2009 10:38

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

to je věc názoru, někdo jinej by byl třeba zrovna naštvanej, že kamarádka celou dobu věděla a nic neřekla ...

jj takhle to mám já...kamarádky které mi lžou nepovažuju za svoje kamarádky a věc jako, že muj drahý žije s někým dalším nepovažuju za takovou maličkost, aby mě má kamarádka neměla informovat... v Medvídkovi bych se viděla vissla

...například kdyby moje bývalá kamarádka včas řekla, že můj bývalý žije s někým dalším nepodepsala bych mu úvěr, který jsem potom musela za svého bývalého a jeho dnes již také bývalou,  zaplatit...ono pokud spolu chodí osmnáctileté děti tak je asi situace jiná než u manželů, kde s jeho druhou "rodinou" platíte i jejich výdaje,  protože zatím co vy dáváte peníze na vaší rodinu on peníze dělí mezi "další " rodiny a tím okrádá nejen vás ale i vaše děti a o tom už by si zasloužilo vědět. Můj názor je takový, že skutečné kamarádce bych to řekla /jsme na tom i domluveny/ jejímu mužovi bych to neřekla, protože není můj skutečný kamarád. Takovou kamarádku mám jen jednu, známým se do rodiny nepletu, musí je informovat jejich skutečný kamarád...
...záleží na tom jaký máte vztah, jestli ti na ní skutečně záleží. Já vím, že bych to svojí kamarádce řekla a ona by už pak musela uvážit jak s tím naložit, rozhodně bych za ní neběžela s tím, že jsem ho viděla s ženskou v samoobsluze, ale pokud bych věděla že podporuje další jinou rodinu určitě bych si s kamarádkou promluvila v tom smyslu, že mi je líto, ale mám takovou informaci a přímo od samotného jejího přítele. Nenechala bych z ní dělat blázna dýl než je nutné, nehledě k tomu, že se zapomíná stále na fakt, že manžel/přítel/ může domu přitáhnout i nějakou chorobu dumbom

dum spiro spero

Není tady

#60 28. 3. 2009 10:56

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

xxxx napsal(a):

...například kdyby moje bývalá kamarádka včas řekla, že můj bývalý žije s někým dalším nepodepsala bych mu úvěr, který jsem potom musela za svého bývalého a jeho dnes již také bývalou,  zaplatit...

No, a kdyby moje kamarádky, které VŠECKY věděly..., blá-blá-blá..., tak bych u prvních dvou rozvodových stání nevypadala jako pablb, ptz. jsem to netušila - chlap nebýval doma, na dceru kašlal, pro mně měl jenom výsměch a urážky, ev. jsem působila jako služka (prádlo, jídlo...) a onuce (nepochopitelné, pro mne, věci neznalou, chování typu "podívej se na sebe, jak vypadáš, ani mluvit už pořádně neumíš...")... tak jsem tam tláchala cosi o nefunkčnosti vztahu a vysvětlit, proč tomu je tak, jsem neuměla...

Není tady

#61 28. 3. 2009 11:14

Axi
♥♥♥♥♥♥-

macík* napsal(a):

Zásadní informaci o svém partnerském vztahu bych se vždy ráda dozvěděla pouze od svého partnera. Nikomu jinému do našeho vztahu nic není.

Jak vidíš, tak většině lidí je (což mě osobně trochu šokuje). Skutečné pohnutky jsou velmi nízné, což si samozřejmě nikdo nepřizná.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#62 28. 3. 2009 11:24

majkafa
Host

xxxx to je zajímavý pohled. Nenapadl mě. Ale je tak reálný ze života. Máš pravdu, už jen kvůli tomuhle bych chtěla, aby mi to řekli.
Axi, nízké nenízké, je vidět, že jsi životem v určitých oblastech téměř nepolíben.
Taky jsem se nestačila divit, když jsem zůstala se dvěma studujícími dětmi, nesplacenou hypotékou a najednou mi začaly z účtu odcházet peníze za mužovu půjčku. Bych chtěla vidět, jak bys řešil, že nemáš ze dne na den na zaplacení dceřiny koleje na VŠ, atd. A kde ty peníze vzít, když prostě nejsou. A výplata bude až za několik týdnů.
Můžeš teoretizovat o partnerovi a pohnutkách, je ti to houby platné, když máš prázdný účet. Tahle situace se obvykle nedá vyřešit během pár hodin, když máš všechny peníze v baráku a na účtě nic.

#63 28. 3. 2009 11:37

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

macík* napsal(a):

Nikomu jinému do našeho vztahu nic není.

Jak vidíš, tak většině lidí je. Skutečné pohnutky jsou velmi nízné, což si samozřejmě nikdo nepřizná.

Tak to jsi mě pěkně nasr...! Já neříct kamarádce (té skutečné), že jí chlap nasazuje parohy, cítila bych se vinna za to, že jsem jí odepřela možnost bránit se. T.j. vpodstatě bych ho v tom podporovala. A nasazovat parohy není fér, podle mně! dumbom

Není tady

#64 28. 3. 2009 11:39

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

xxxx napsal(a):

...například kdyby moje bývalá kamarádka včas řekla, že můj bývalý žije s někým dalším nepodepsala bych mu úvěr, který jsem potom musela za svého bývalého a jeho dnes již také bývalou,  zaplatit...

No, a kdyby moje kamarádky, které VŠECKY věděly..., blá-blá-blá..., tak bych u prvních dvou rozvodových stání nevypadala jako pablb, ptz. jsem to netušila - chlap nebýval doma, na dceru kašlal, pro mně měl jenom výsměch a urážky, ev. jsem působila jako služka (prádlo, jídlo...) a onuce (nepochopitelné, pro mne, věci neznalou, chování typu "podívej se na sebe, jak vypadáš, ani mluvit už pořádně neumíš...")... tak jsem tam tláchala cosi o nefunkčnosti vztahu a vysvětlit, proč tomu je tak, jsem neuměla...

jj je tak snadné manipulací z člověka udělat vola...a sám se tvářit jako Bůh

dum spiro spero

Není tady

#65 28. 3. 2009 11:43

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

Já neříct kamarádce (té skutečné), že jí chlap nasazuje parohy, cítila bych se vinna za to, že jsem jí odepřela možnost bránit se.

A když jsi jí to řekla, co následovalo?
A komu nebo čemu jsi tím pomohla? roll

Není tady

#66 28. 3. 2009 11:46

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

xxxx to je zajímavý pohled. Nenapadl mě. Ale je tak reálný ze života. Máš pravdu, už jen kvůli tomuhle bych chtěla, aby mi to řekli.
Axi, nízké nenízké, je vidět, že jsi životem v určitých oblastech téměř nepolíben.
Taky jsem se nestačila divit, když jsem zůstala se dvěma studujícími dětmi, nesplacenou hypotékou a najednou mi začaly z účtu odcházet peníze za mužovu půjčku. Bych chtěla vidět, jak bys řešil, že nemáš ze dne na den na zaplacení dceřiny koleje na VŠ, atd. A kde ty peníze vzít, když prostě nejsou. A výplata bude až za několik týdnů.
Můžeš teoretizovat o partnerovi a pohnutkách, je ti to houby platné, když máš prázdný účet. Tahle situace se obvykle nedá vyřešit během pár hodin, když máš všechny peníze v baráku a na účtě nic.

...tak tak ono se to plácá o pohnutkách, když rozchod znamená jen si pofňukat, zůstane-li ale jak říkáš, hypotéka na kterou si peníze banka případně exekutor bere peníze z tvých účtů už je to vyskakování a teoretizování jinde. A schovávat lži a manipulace o životě z další rodinou za duchaplné fantazie jde jen do té míry, do které se to týká původní rodiny, protože kde končí svoboda moje začíná svoboda druhých a fakt se přiznám, že kdyby mi dělalo dobře platit půjčky milenkám tak bych si musela lhát do kapsy ... navíc se tu pořád opomíjí zdravotní aspekt, protože dneska už i u nás leží docela dost lidí s vážnýma pohlavně přenosnýma chorobama

dum spiro spero

Není tady

#67 28. 3. 2009 11:52

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Já neříct kamarádce (té skutečné), že jí chlap nasazuje parohy, cítila bych se vinna za to, že jsem jí odepřela možnost bránit se.

...je fakt, že možná by se tohle mohlo rozdělit na chlapy /ženy/ co si jen vyhazují s kopýtka a nechtějí od rodiny odejít / ty pak většinou s milenkama jen souloží /hodilo by se mi sem lepší slovo vissla / a pak na ty co skutečně s novou rodinou žijí a podporují jí nebo dokonce starou rodinu , kvůli milence zadlužuji, aby si budovali druhé hnízdo aj.... ti první to asi dělají opatrně a jsou-li prozrazeni je to vlastně kontraproduktivní / ale furt je tu riziko nákazy a taková smrtelná nákaza je vlastně horší než hypotéka usch /u těch druhých bych "informování" brala za dobré a pokud by v tom byla moje kámoška určitě bych jí to řekla, aby nemusela makat  doživotně na dluhy svého bývalého....prostě je to závislé na situaci.

dum spiro spero

Není tady

#68 28. 3. 2009 11:57

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Já jsem neměla příležitost, žádnou moji kamarádku manža nepodváděl. Ale já ve svém případě bych to uvítala. Začla bych to, co jsem dělala potom, až jsem se to dozvěděla, a zdálo se, že to zabírá, dělat dřív. Teď už není důležité, jestli bych uspěla, ale víš, aspoň bych neměla po zbytek života ten blbej pocit, že "všichni věděli, a já ne"... grater

Není tady

#69 28. 3. 2009 12:10

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

Mikeš napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Já jsem neměla příležitost, žádnou moji kamarádku manža nepodváděl. Ale já ve svém případě bych to uvítala. Začla bych to, co jsem dělala potom, až jsem se to dozvěděla, a zdálo se, že to zabírá, dělat dřív. Teď už není důležité, jestli bych uspěla, ale víš, aspoň bych neměla po zbytek života ten blbej pocit, že "všichni věděli, a já ne"... grater

...holka zlatá tyhle pocity neřeš...jsou to jen pocity a jak to tak chodí ono se to těm "kamarádům " vrátí, život chyby kopíruje, vždyt si to tu přečti, pořád stejný témata, pořád stejný chyby je to jen otázka času wink

dum spiro spero

Není tady

#70 28. 3. 2009 12:47

majkafa
Host

xxxx napsal(a):

...tak tak ono se to plácá o pohnutkách, když rozchod znamená jen si pofňukat, zůstane-li ale jak říkáš, hypotéka na kterou si peníze banka případně exekutor bere peníze z tvých účtů už je to vyskakování a teoretizování jinde. A schovávat lži a manipulace o životě z další rodinou za duchaplné fantazie jde jen do té míry, do které se to týká původní rodiny, protože kde končí svoboda moje začíná svoboda druhých a fakt se přiznám, že kdyby mi dělalo dobře platit půjčky milenkám tak bych si musela lhát do kapsy ... navíc se tu pořád opomíjí zdravotní aspekt, protože dneska už i u nás leží docela dost lidí s vážnýma pohlavně přenosnýma chorobama

Jen pro upřesnění - ta mužova půjčka byla na nový nábytek, který si koupil do nového hnízdečka, protože náš dvacetiletý mu pro slečnu nebyl dost dobrý. Vzal si ji bez mého vědomí, dozvěděla jsem se to, až když si spořitelna začala strhávat splátky z účtu, který byl společný a kam už v tu dobu chodila pouze má výplata. Ptala jsem se v ČS, jak je možné, že jsme manželé a muž dostal půjčku bez mého souhlasu a vědomí. Bylo mi sděleno, že spořitelna takovou půjčku bez vědomí druhého manžela poskytuje až do výše 100 tisíc Kč. Do toho začaly ke mně domů chodit upomínky na splátky na další půjčku, kterou si vzal přímo v jedné prodejně nábytku a nesplácel.  V těch měsících jsem měla pocit, jako když vůbec nedržím svůj život ve svých rukou, jako když se jen s údivem a zděšením dívám, cože se to děje. Děsila jsem se, že jednou zaklepe na dveře exekutor.
Muž mi pak peníze vrátil, když jsme prodali náš dům, jenže - to už jsem je měla i já. Ale ty časy, kdy jsem je neměla a děti potřebovaly jíst a bydlet a studovat, jsem musela přežít já sama. sad

#71 28. 3. 2009 13:00

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

xxxx napsal(a):

...život chyby kopíruje, vždyt si to tu přečti, pořád stejný témata, pořád stejný chyby je to jen otázka času wink

Přesně tak, stačí se kouknout na "Život po nevěře".... čas od času se tam sice objeví nějaký pěkně vypečený příběh, ale jinak je to jako přes kopírák...

...měla jsem nejasné podezření...
...mé podezření na základě různých indicií sílilo...
...nevydržela jsem to a koukla jsem se mu do mobilu (mailu)...
...jsem na dně a zoufalá... on je mi opravdu nevěrný...
...když jsem na něho udeřila že všechno vím, s milenkou se okamžitě rozešel (rozejde co nejdřív)...
...ale lhal mi, kontrolou jeho mobilu jsem zjistila, že si s ní píše dál...

atd, atd... sad

Není tady

#72 28. 3. 2009 13:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Axi napsal(a):

macík* napsal(a):

Jak vidíš, tak většině lidí je (což mě osobně trochu šokuje). Skutečné pohnutky jsou velmi nízné, což si samozřejmě nikdo nepřizná.

No, ja by som tie pohnútky nezovšeobecňovala. A je fakt, že aj moja najlepšia kamarátka to môže mať nastavené inak ako ja(hoci väčšinou nemáva, lebo to by sme potom mohli mať problémy v komunikácii), takže základ je zistiť si, AKO TO DOTYČNÝ/Á má nastavené.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#73 28. 3. 2009 13:43

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Axi napsal(a):

macík* napsal(a):

No, ja by som tie pohnútky nezovšeobecňovala. A je fakt, že aj moja najlepšia kamarátka to môže mať nastavené inak ako ja(hoci väčšinou nemáva, lebo to by sme potom mohli mať problémy v komunikácii), takže základ je zistiť si, AKO TO DOTYČNÝ/Á má nastavené.

Samozřejmě, že člověk věří, že jeho pohnutky jsou pozitivní. Mám druhé lidi přece ráda, nemohu dopustit aby se někdo jiný trápil a jiné tzv. morální důvody. Každá drbna si myslí, že je svatá. Ale vnitřní pohnutky už jsou trochu temnější (strach, že i mě někdo podvádí + špatný zážitek s člověkem, kterého jsem si sama vybrala/ stavění se do nadřazené role - já vím, co je pro druhé nejlepší nebo co je pro druhé nebezpečné - což je strašně příjemné/ nebo jsem jenom jednoduše ta drbna). Pro mě by někdo, kdo by mně přišel něco vykládat o mojí drahé manželce, jako přítel skončil, to by můj žaludek asi neunesl.

Není tady

#74 28. 3. 2009 13:46

majkafa
Host

Axi, pro tebe ano. Pro jiné ne. Není žádný zákon, jak je to správně. Správně je to pro každého z nás tak, aby nám bylo na světě hezky, aby žití co nejmíň bolelo.

Já jsem to své kamarádce 8 let neřekla. Ale často jsem "hučela" do jejího muže, aby to už nějak vyřešil. A nejen já, ale všichni kolem v práci. Milenka byla naše kolegyně. Muž mé kamarádky byl náš kolega. Až když dítěti bylo víc, než dva roky, konečně to vyřešil. Až když nastal ten "správný" čas pro něj.

Jestli to chci vědět teď, po mých zkušenostech? Pokud chce odejít, tak ano. Pokud chce zůstat, tak ne. Ale - kdo ví, jestli chce zůstat nebo odejít? Ví to někdy vůbec on sám?

A teď, babo raď. smile

Upravil(a) majkafa (28. 3. 2009 13:51)

#75 28. 3. 2009 13:52

Axi
♥♥♥♥♥♥-

xxxx napsal(a):

Nějaká paní tu tuhle říkala, že každého prokoukne, to jsi byla ty? Já se ti nevysmívám, že se to stalo. Spíš mě zajímá, kde se bere ta kompetence vidět věci dopředu a vědět, co je pro druhého dobré.
Hodně štěstí.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí